Αγορα Home Cinema

grpol

Established Member
1 March 2016
184
Αγία Παρασκευή
Καλησπερα, ειμαι ο Γρηγορης απο Αγια Παρασκευη και μολις γραφτηκα στο φορουμ σας για να με συμβουλεψετε σχετικα με την αγορα Home Cinema.
Μετακομιζω σε καινουριο σπιτι με 60 τετραγωνικα μετρα σαλονι και σκεφτομαι την αγορα μιας τηλεόρασης <2000 ή 4κ ή FHD oled και ενος ενισχυτη με ηχεια 5.1 με οτι περισσεψει μετα από την τηλεόραση +1000
Η χρηση θα είναι κυρίως για ταινίες, υστερα ps4 και ακομα λιγοτερο μουσικη.
Ευχαριστω πολυ :)

Καλημέρα και καλώς ήρθες Γρηγόρη, πρώτα απ όλα συμβουλές για τηλεόραση θα ήταν καλύτερο για σένα να ανοίξεις ένα καινούριο νήμα αποκλειστικά με αυτό το θέμα στον παρακάτω σύνδεσμο προς καλύτερη εξυπηρέτησή σου: http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php/130-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82
Τώρα όσον αφορά το home cinema 60 τ.μ. είναι πάρα πολλά για μπάτζετ κάτι πάνω απ το χιλλιάρικο καθώς μόνο και μόνο για υπογούφερ που να μπορεί να καλύψει το χώρο θα φύγει το μισό μπάτζετ. Αρα το πρώτο ερώτημα είναι το εξής: 60 τ.μ. είπες είναι ο χώρος, τα ηχεία κι ο χώρος ακρόασης θα απλωθούν σε όλο αυτό το χώρο ή θα αποτελούν τμήμα του; Γιατί αν αποτελούν τμήμα του που σημαίνει ότι ο νοητός χώρος ηχεία και χώρος ακρόασης είναι για παράδειγμα 30 τ.μ., τότε μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα, άρα καλό θα ήταν για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε να έχουμε ένα σχέδιο με το χώρο που να περιέχει τη χωροταξία των επίπλων και τις διαστάσεις και που έχεις εσύ σκεφτεί για το στήσιμο του home. Επίσης καλό θα ήταν να αποφασίσεις πρώτα για την ΤV ώστε να ξέρεις κι εσύ κι εμείς το ακριβές διαθέσιμο μπάτζετ.

Ευχαριστω για την απαντηση, ανοιγω νεο θεμα αμεσως για την τηλεοραση. Το διαθεσιμο μπατζετ ειναι τουλαχιστον 1200 , για να παω παραπανω θα πρεπει να κανω πεινες οπως λεω με τον κουμπαρο μου :( αλλα αν ειναι απαραιτητο θα το δουμε αναλογα με τις επιλογες που θα εχω.
Ο χωρος που θα στηθει το συστημα θα ειναι ο χωρος του καθιστικου, το μισο σαλονι δηλαδη μιας και στον ιδιο χωρο θα ειναι και η τραπεζαρια. Η αποσταση αναμεσα στα ηχεια (αριστερο - δεξι) θα ειναι 5 μετρα περιπου και τα μπροστα πισω αλλο τοσο υπολογιζω.

Βάλε καλύτερα ένα πρόχειρο σχέδιο, με μια πρώτη ματιά 5 μέτρα είναι μεγάλη απόσταση μεταξύ των ηχείων αφού να φανταστώ αφού θα είναι ίδια και μπρος με πίσω, η θέση ακρόασης θα είναι στη μέση στα 2,5 μέτρα ή πίσω πολύ κοντά στα surround ηχεία; Ετσι όπως τα λες δηλαδή ο χώρος ακρόασης θα είναι 25 τ.μ.;

ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.png
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντήσεις, κανω ενα σχεδιο στη ζωγραφικη, ξεφτυλιζομαι ακομα δε μπηκα! Επανέρχομαι.
ΖΩΓΡΑΦΙΣΑ (κυριολεκτικα)
ΥΓ το γοργον και χαρην έχει!

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορα Home Cinema

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντήσεις, κανω ενα σχεδιο στη ζωγραφικη, ξεφτυλιζομαι ακομα δε μπηκα! Επανέρχομαι.

Χα χα χα με την ησυχία σου, το καλό πράγμα αργεί να γίνει (μη μου απαντήσεις το γοργόν και χάριν έχει)!

Τι έγινε; Πότε πρόλαβες και το έβαλες το σχέδιο; Θα σου απαντήσω, "όποιος βιάζεται σκοντάφτει":flipout:
Λοιπόν να σοβαρευτούμε, δεν έχεις βάλει τα μέτρα απ την τηλεόραση έως τον καναπέ, είναι 5 μέτρα; Πρώτα απ όλα θα σου πρότεινα το άνοιγμα των μπροστά ηχείων να είναι όση κι απόστασή σου απ αυτά, δηλαδή ισοσκελές τρίγωνο ώστε να έχεις την απόλυτη στερεοφωνία. Ο χώρος είναι ιδανικός θα έλεγα εκτός απ την κάπως μακρινή απόσταση από μπροστά κάτι που σημαίνει θα χρειαστείς μάλλον ηχεία δαπέδου χωρίς όμως να είναι απαραίτητο αν τα βάσης ηχεία έχουν μεγάλα γούφερ. Ούτως ή άλλως απ ό,τι κατάλαβα μπορείς να τραβήξεις τα εμπρός ηχεία ένα μέτρο περίπου μπροστά ώστε να κερδίσεις απόσταση και να μη μπουμάρουν. Το υπογούφερ έχεις πολλές θέσεις να το δοκιμάσεις, πλάγια απ τον καναπέ και ανάμεσα στα κυρίως ηχεία και την τηλεόραση, όπου σε γεμίζει καλύτερα αλλά πιστεύω θα καταλήξεις στη θέση που είναι το ηχείο πίσω αριστερά. Δεν ξέρω που θα κάτσει ο ενισχυτής σου, φαντάζομαι στο έπιπλο της τηλεόρασης αυτό σημαίνει όπως καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να βάλεις περιφερειακά καναλάκια για τα πισω ηχεία και πιθανόν και το υπογούφερ και φυσικά να έχεις και πρίζα πίσω γι αυτό αν τελικά καταλήξεις εκεί ως θέση του. Τώρα για ηχεία κι ενισχυτή σ αυτό το μπάτζετ χμ, θα χρειαστεί να το ξεπεράσεις το όριο των 1200, η πρότασή μου έως τα 1200 ευρώ:
Σετ ηχείων 5.1
Ενισχυτής.
Σ αυτή θα πρέπει να υπολογίσεις και βάσεις, καναλάκια, καλώδια, καλώδιο για το υπογούφερ οπότε άλλο ένα 200άρι θα σου το φάει.

Αλλη μία σαφώς καλύτερη αλλά και πιο ακριβή λύση:
2 ζευγάρια Dali zensor 3 ένα ζευγάρι ως κυρίως κι ένα ως surround, το κεντρικό και υπογούφερ..
Οπως καταλαβαίνεις μόνο τα ηχεία ξεπέρασαν το μπάτζετ σου και ακόμα δεν πήγαμε σ ενισχυτή όπου αν πάρεις τον ίδιο που σου πρότεινα πιο πάνω ξεπερνάς τα 1500 και βάλε.
Σε ηχεία άλλη πρόταση θα μπορούσαν να είναι τα Monitor audio με το ανάλογο κεντρικό και υπογούφερ αλλά πάλι στο ίδιο και λίγο μεγαλύτερο κόστος. Καλό θα ήταν να πας σε κάποιο κατάστημα που τα έχει να τα ακούσεις σε δικάναλο πάντα πρόγραμμα να δεις τι σου κάθεται καλύτερα στ αυτιά και μήπως εκεί σου προτείνουν κανένα σετάκι ποιο οικονομικό. Θα σου πρότεινα και τα Q acoustics ως πιο οικονομική λύση με το αντίστοιχο κεντρικό κι υπογούφερ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα γεμίσουν το χώρο κι είναι και λίγο δύσκολα για τον ενισχυτή αν κρίνω απ τα στοιχεία που δηλώνει. Ως εναλλακτική σε ενισχυτή θα πρότεινα Yamaha.
Υπομονή απ τους πιο έμπειρους για κάποια πιο συμφέρουσα και ποιοτική για το χώρο σου λύση.

Last edited:
Την τηλεοραση να την υπολογιζεις στα 3 μετρα απο τη θεση που καθεσαι στο καναπε.
Τα Dali και για surround δεν ειναι υπερβολικα; Ενισχυτη για Yamaha 479 ειμαι πολυ χαμηλα ε; Αναμεσα σε dali και monitor audio διαλεγω με το αυτι μου;
Τελος, ναι ειναι εκτος budget, τα crystal audio πως κρινoνται; Κεντρικο αυτο μπροστινα αυτα πισω δε ξερω ποια απο τα δυο 1 ή 2 και τελος γουφερ 10αρι ή 12αρι
Επίσης αυτο ειναι σε λογικη τιμη; Αξιζει τον κοπο;
Τωρα να πω οτι δε σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο; :P

Την τηλεόραση να την υπολογίζεις εσύ, εγώ δεν θα κάθομαι στον καναπέ σου εσύ θα κάθεσαι! :flipout: Ναι τα crystal audio είναι κι αυτή μία πολύ καλή λύση κι οικονομική, ελληνική εταιρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θετικά κι αρνητικά αλλά σε κανά δύο σπίτια που έτυχε να ακούσω μια χαρά μου φαίνονται. Για το υπογούφερ, όσο πιο μεγάλο τόσο πιο ογκώδες μπάσο, η επιλογή δική σου αλλά και το 10άρι για το χώρο ακρόασης θα σε καλύψει άνετα κι εγώ 10άρι έχω σε 30 τ.μ. κι είμαι οκ, παραπάνω θα ήμουν συχνός πελάτης του Α.Τ. Αγίου Ιεροθέου!!! Τώρα για το πακέτο της Yamaha τι να σου πω, δεν έχω ακούσει ποτέ τα ηχεία της Yamaha, κάνε τον κόπο και πάρε το Νάκα αν έχει κάπου να το ακούσεις το σύστημα, αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία πιθανώς και να ξετρελλαθείς.

Για ηχεία θα πήγαινα σε αυτά που λέει ο Krompotis εκτός αν πας και τα ακούσεις και σου αρέσουν πιο πολύ τα crystal από κοντά. Κατά τα άλλα μπορείς να κάνεις μια μικρή οικονομία στον av receiver και να κατέβεις ένα σκαλοπάτι από τον 579 στον 479 της yamaha. Ούτως ή άλλως έχουν τα ίδια specs

RX-V479 = 80 W (8 ohms, 0.09% THD)

RX-V579 = 80 W (8 ohms, 0.09% THD)

Απάντηση: Re: Αγορα Home Cinema

Την τηλεόραση να την υπολογίζεις εσύ, εγώ δεν θα κάθομαι στον καναπέ σου εσύ θα κάθεσαι! :flipout: Ναι τα crystal audio είναι κι αυτή μία πολύ καλή λύση κι οικονομική, ελληνική εταιρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θετικά κι αρνητικά αλλά σε κανά δύο σπίτια που έτυχε να ακούσω μια χαρά μου φαίνονται. Για το υπογούφερ, όσο πιο μεγάλο τόσο πιο ογκώδες μπάσο, η επιλογή δική σου αλλά και το 10άρι για το χώρο ακρόασης θα σε καλύψει άνετα κι εγώ 10άρι έχω σε 30 τ.μ. κι είμαι οκ, παραπάνω θα ήμουν συχνός πελάτης του Α.Τ. Αγίου Ιεροθέου!!! Τώρα για το πακέτο της Yamaha τι να σου πω, δεν έχω ακούσει ποτέ τα ηχεία της Yamaha, κάνε τον κόπο και πάρε το Νάκα αν έχει κάπου να το ακούσεις το σύστημα, αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία πιθανώς και να ξετρελλαθείς.

Μα ελα στη θεση μου, σε περιμενω να κατσεις και εσυ :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για ηχεία θα πήγαινα σε αυτά που λέει ο Krompotis εκτός αν πας και τα ακούσεις και σου αρέσουν πιο πολύ τα crystal από κοντά. Κατά τα άλλα μπορείς να κάνεις μια μικρή οικονομία στον av receiver και να κατέβεις ένα σκαλοπάτι από τον 579 στον 479 της yamaha. Ούτως ή άλλως έχουν τα ίδια specs

RX-V479 = 80 W (8 ohms, 0.09% THD)

RX-V579 = 80 W (8 ohms, 0.09% THD)

Δηλαδη σε θεμα δυναμης ειναι το ιδιο, αλλα σηκωνουν πχ τα dali?

Α γι αυτό έγραψες: "απο τη θεση που καθεσαι στο καναπε"; Αμα είναι έτσι αποδέχομαι την πρόσκληση.
Λοιπόν όσο για τη δύναμη των ενισχυτών τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, το μόνο που σώζει τους ενισχυτές σε home cinema καταστάσεις είναι η ύπαρξη του υπογούφερ που ξαλαφρώνει τα ηχεία και κατ επέκτασιν τον ενισχυτή απ το βαρύ φορτίο της αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων, άσε που οι ταινίες δεν είναι φορτίο όσο η μουσική οπότε ναι και τα dali τα σηκώνει.

Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με τα ηχεία που θα μπορούν να καλύψουν το χώρο και να σε ικανοποιούν και ηχητικά και μετά επιλέγεις ενισχυτή που θα τα οδηγήσει.

Απο αυτα που μου ειπες, βρισκοντας τα crystal audio οικονομικοτερα των dali και monitor audio, και αφου δεν ειπες να τα αποφυγω, κλινω προς αυτα.

Βιάζεσαι; Κάτσε να πάρεις κι άλλες προτάσεις, υπάρχουν μέλη πιο έμπειρα και καταρτισμένα από μένα, η υπομονή είναι αρετή! :grandpa:

Για ηχεια για τις ταινιες σου ριξε και μια ματια στα polk audio.
Μονο για home theater καταστασεις σαν προσιτη λυση.
Για μουσικη δεν θα τα προτεινα ιδιαιτερα.

Last edited: