FragoulisNaval
Supreme Member
ΟΚ. Ευχαριστώ πολύ. Θα κοιτάξω να πάω αύριο σε κάποιο μαγαζί να τα ακούσω (αν υπάρχουν προτάσεις, πολύ ευχαρίστως).
www.audioshow.gr, www.ihoekfrasi.gr
ΟΚ. Ευχαριστώ πολύ. Θα κοιτάξω να πάω αύριο σε κάποιο μαγαζί να τα ακούσω (αν υπάρχουν προτάσεις, πολύ ευχαρίστως).
Καλημέρα Greatdna!
Καλέ μου άνθρωπε... κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό της συνολικής τιμής του συστήματος που αναφέρεις, ομολογώ πως έχω πάθει ένα μικρό οικονομικό σοκ. Όχι τόσο για το σύνολο της τιμής, αλλά αναλογιζόμενος αφενός μεν για το τι σύστημα θα μπορούσες να φτιάξεις με αυτά τα χρήματα (και ειδικά για το χώρο που θέλεις να «γεμίσεις» ηχητικά) αλλά και τι ηχεία συνδυάζεις, με τι ενισχυτή. Ας γίνω λίγο πιο ξεκάθαρος.
Πρώτα από όλα, συμφωνώ με τους αγαπητούς κυρίους που προτείνουν την ακρόαση των Klipsch πριν την αγορά τους. Ανήκω κι εγώ σε εκείνους που μόλις ακούσουν τα εν λόγω ηχεία, νιώθουν... περίεργα. Ειδικά στο μεσοϋψηλό τμήμα του φάσματος...
Και καλά τα Klipsch, αλλά με τέτοιο ενισχυτάκο;...! Πως να καλύψεις ηχητικά ένα χώρο που απαιτεί υψηλές στάθμες, οδηγώντας ένα αρκετά απαιτητικό σετ ηχείων με τόσο «λίγο» ρεύμα; Ο συνδυασμός θα έλεγα πως είναι τουλάχιστον δυσανάλογος!
Η λύση που έχω να σου προτείνω και μπορείς να έρθεις να ακούσεις - όπως θα πρέπει να ακούσεις και οτιδήποτε άλλο πριν αποφασίσεις να δώσεις τα όποια χρήματα - λέγεται THX Ultra2. Από μόνο του το Ultra2 μάλλον δεν σου λέει τίποτα, οπότε το επιμερίζω παρακάτω.
Για να γεμίσεις ένα μεγάλο χώρο με ήχο, θέλεις κάτι που να έχει σχεδιαστεί για να το κάνει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλεις:
1. Ηχεία ικανά να παίξουν πραγματικά δυνατά, με ουδέτερο ηχητικό χαρακτήρα και χωρίς παραμορφώσεις.
2. Ηχεία ικανά να αποδώσουν ακριβώς αυτό που ήθελε ο σκηνοθέτης ή ο μουσικός, σε κινηματογραφική στάθμη αναφοράς.
3. Ηχεία με ειδικά σχεδιασμένη διασπορά στον οριζόντιο και κάθετο άξονα, για σωστό «γέμισμα» του χώρου και ευρύ ηχητικό πεδίο, ευχάριστο σε πολλούς ακροατές ταυτόχρονα.
4. Υπογούφερ που να ακολουθεί αντίστοιχες προδιαγραφές. Και ειδικά για το χώρο σου, τουλάχιστον δυο. Λόγω τετραγωνικών, άνετα και τέσσερα (εεε, όχι άμεσα. Ένα - ένα...)
5. Έναν ενισχυτή που να έχει πάντοτε τα απαραίτητα αποθέματα ισχύος, για τη στιγμή που αυτά θα χρειαστούν (σε δυναμικά ξεσπάσματα κ.λ.π.) και φυσικά, πολλά Watt ανά κανάλι για τις στάθμες που θέλεις.
Η πιστοποίηση της THX σε επίπεδο Ultra2, επιβάλλει όλα τα παραπάνω (Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ). Και πάλι βέβαια, ο χώρος σου υπερβαίνει και την ίδια την προδιαγραφή. Το Ultra2 μπορεί να καλύψει χώρους μεγαλύτερους και από 85 κυβικά μέτρα, αν και εφόσον μιλάς για 70 τετραγωνικά, πρέπει να είσαι αρκετά πιο πάνω. Γι’ αυτό συνιστώ προηγουμένως και τα τέσσερα υπογούφερ.
Το σύστημα λοιπόν που έχω να σου προτείνω - αρχικά - είναι το Crystal Audio TX-T2-12, στο οποίο αργότερα θα έρθεις να προσθέσεις τουλάχιστον ένα ακόμη υπογούφερ. Αντίστοιχα, θα χρειαστείς έναν ενισχυτή όπως ο Onkyo TX-NR3008 ή ο Pioneer SC-LX83 (προσωπικά θα έλεγα πως ο δεύτερος είναι και ο πλέον ικανός, λόγω ψηφιακών τελικών σταδίων). Για το TX-T2-12, με 1.499 «καθάρισες» και η τιμή δεν είναι... τυπογραφικό λάθος.
Για τους ενισχυτές, καλό θα είναι να κοιτάξεις που μπορείς να βρεις τη χαμηλότερη δυνατή τιμή (πιθανότατα από το εξωτερικό), κάτι στο οποίο μπορούν σίγουρα να σε βοηθήσουν οι αγαπητοί συν-φορουμίτες.
Και πάλι επισημαίνω πως από τη στιγμή που διατίθεσαι να δόσεις ένα σεβαστό ποσό, κανόνισε ακροάσεις για το κάθε τι. Το... «γουρούνι στο σακί» δεν είναι καλή ιδέα νομίζω :smile:.
Ρίξε και μια ματιά εδώ: TrustedReviews "Recommended" Award :firstprize:
Για το TX-T2-12, αρκεί να μου στείλεις ένα PM ή να τηλεφωνήσεις στο 210 6137100 για να κλείσεις ένα ραντεβού ακρόασης στο studio της εταιρίας. Αρκεί να είσαι κάπου κοντά στην Αθήνα βέβαια...:smile:
Ελπίζω να σε οδήγησα πιο κοντά σε μια λογική πρόταση αγοράς. Όπως και να έχει και σε ότι συνδυασμό και αν καταλήξεις τελικά, φρόντισε οπωσδήποτε να αρχίσεις από έναν ικανό ενισχυτή, έστω κι αν αυτό σε περιορίσει στην αγορά μόνο ενός ζεύγους ηχείων και ενός - απαραίτητου- υπογούφερ για αρχή.
Καλύτερα σιγά - σιγά για κάτι καλό, παρά όλα μαζί για ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν θα σε ικανοποιήσει.
Είμαι εδώ για οποιαδήποτε απορία σου ή άλλη πληροφορία.
Να είσαι καλά!![]()
Από πού τεκμέρεται ότι τα Klipsch με ευασθησία 95bd+ είναι απαιτητικά ηχεία;;; Ειναι από τα πιο εύκολα ηχεία στην οδήγηση και για να αναπτύξουν υψηλές εντάσεις δεν χρειάζονται πολλά ρεύματα. Επίσης οι ενισχυτές που προτείνετε είναι ακριβότεροι κατά 300% σχεδόν του Yamaha που θέλει ο φίλος μας. Και με την δική σας πρόταση παθαίνουμε ένα μικρό σοκ, διότι το τελικό ποσό οδηγείται γύρω στο 3κ γιούρα χαλαρά.
[FONT="]Θα συμφωνήσω όμως ο φίλος να περάσει από το μαγαζί σας για να ακούσει την πρότασή σας....[/FONT]
Καλησπέρα και πάλι,
Δεν διαφωνώ σε καμία περίπτωση για την ευαισθησία των Klispch! Το αντίθετο! Φυσικά και είναι ευαίσθητα, αλλά η εμπειρία μου λέει πως ένας ενισχυτής με μικρό τροφοδοτικό αντίστοιχο του Υamaha, θα κουραστεί εύκολα σε υψηλές στάθμες, δεδομένων των απαιτήσεων ενός χώρου 70 τετραγωνικών. Πόσο μάλλον για χρήση 70% σε κινηματογραφικό υλικό.
Δεν θα είχα καμία αντίρρηση αν η σύνθεση των Klipsch συνοδευόταν από έναν ικανό ενισχυτή - δεδομένων πάντα των απαιτήσεων του χώρου. Εξάλλου αυτή είναι και η κατάληξή μου στο τέλος του post.
Όσο για τα 3.000+ ευρώ, κατέληξα κι εγώ με τον εξής συλλογισμό, με ενδεικτικές τιμές από την ελληνική αγορά:
Klipsch RF-82 - 1.150
Klipsch RB-61 - 420
Klipsch RC-62 - 420
Klispch RW-12D - 740
Yamaha RX-V767 - 690
Σύνολο: 3.420
Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με παρακαλώ. Άνθρωποι είμαστε!
![]()
Αν υποθέσουμε ότι τα Klipsch εχουν ευαισθησία 95db, ( που δεν έχουν, έχουν 97) τότε για να ακούμε σε στάθμη 110db στο ένα μέτρο (που είναι αρκετά δυνατά) χρειαζόμαστε από τον ενισχυτή 32W ισχύος. Στα τρία μέτρα χρειαζόμαστε 96W ( στην πραγματικότητα θέλουμε λιγότερα). Ο Yamaha είναι 7x95W οπότε καλύπτει την απαίτησή μας από πλευράς ισχύος. Γιατί να κουράζεται?
Λάθος δεν κάνετε συμφωνούμε. Απλά ο παράγοντας κόστος δεν είναι και το καλύτερο επιχείρημα γιατί ο φίλος μας να επιλέξει εσάς αντί κάτι άλλου, όπως εννοήθηκε στην πρώτη σας ανάρτηση....
Πάνω κάτω το ίδιο κόστος είναι και η πρόταση με τα Klipsch και η δική σας. Είναι θέμα γούστου του φίλου μας ποιο θα επιλέξει....
Καλησπέρα και πάλι.
Βασικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απεριόριστη βοήθειά σας. Από την άλλη, εκτιμώ ότι έχουμε ξεφύγει λίγο στο κόστος. Ξεκίνησα με 1000 και έφτασα, στις 3000+?
Τα μηχανήματα που είπα πριν, έχουν κόστος 2150 (τελική τιμή με δωρεάν μεταφορικά) και ο ενισχυτής που δεν τον έχει το http://www.hifisound.de κοστίζει 690. Δηλαδή 2840. Αν τα πάρω όλα μαζί. Και αν δεν βρω τον ενισχυτή πιο φτηνά κάπου από το εξωτερικό.
Οπότε τα 2840 (αν πούμε ότι είναι η τελική τιμή) είναι πολύ χαμηλότερο από το 3400 ή και παραπάνω που βλέπω ότι πάει η συζήτηση.
Από την άλλη, πάντως, σας είμαι ευγνώμων γιατί κατάλαβα πολλά πράγματα.
Θέλεις δύο floorstanding, δύο surround, ένα κεντρικό και ένα subwoofer.
Η διαφορά της απλής έκδοσης απο την ΙΙ είναι ότι η ΙΙ είναι ο αντικαταστάτης της απλής έκδοσης, η οποία απλή παράγεται από το 2006. Τώρα τί διαφέρει η απλή από την ΙΙ δεν είχα το χρόνο να το ψάξω....
Καλησπέρα παιδιά. Ενδιαφέρουσα κουβέντα..Επειδή και εγώ κοιτάω τα Klipsch απ'οσο ξέρω το μόνο που διαφέρουν πχ τα RF-82 II με τα RF-82 είναι οι βάσεις τους και τα crossover..Μήπως αντιλήφθηκαν οτι ενώ είναι καταπληκτικά για ταινίες, όντως σε ακρόαση μουσικής κουράζουν στα ψηλά και άλλαξαν τα crossover? Όμως δεν ξέρω αν μονο αυτές οι διαφορές δικαιολογούν τη διαφορά χρημάτων....(περίπου 600 ευρώ στο ζευγάρι!!!) Μarketing??
H διαφορά στην τιμή είναι στην Γερμανία, στο site που αναφέρω. Εδώ, στην Ελλάδα, το κόστος για το απλό είναι 1200 - 1300. Τώρα τι κάνω? Το παραγγέλνω από εκεί? Υπάρχει τελωνείο? Κρυφές χρεώσεις? Τι?
Λοιπόν,
το Σάββατο μου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσω τα Klipsch RF-82 και κάποια άλλα, που τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς τα μοντέλα. Μπορώ να πω ότι τα RF-82 με ικανοποίησαν. Τόσο ώστε να τα αποκτήσω. Έτσι, ξαναέρχομαι σε προηγούμενή μου ερώτηση: Στο http://www.hifisound.de τα ηχεία κοστίζουν 660 (τελική τιμή) ενώ στην Ελλάδα τα βρήκα περίπου 1150 . Το γερμανικό site είναι αξιόπιστο? Γνωρίζει κανείς? Και υπάρχει κάποιο άλλο κόστος αν τα φέρω από εκεί (πχ, τελωνείο)?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.