Αγορα HTPC 250-300 ευρω

Με την εικόνα των intel chipsets το πρόβλημα δεν ειναι στα χρώματα ή στην ευκρίνεια αλλα στο πόσο καλά κλειδώνουν τα frame rates. Είχαν μεγάλο πρόβλημα να βγάλουν σωστά 23.976hz αλλά τελευταία διαβάζω οτι οι πρόσφατοι drivers τα πάνε αρκετά καλά.
Κωστα, με την ΑΤΙ 5750 fanless 2GB DDR5 ,πως μπορω να εχω το πολυποθητο 23,976 ?

Re: Απάντηση: Re: Αγορα HTPC 250-300 ευρω

Μακάρι να βγήκε, σε παρακαλώ κράτα μας ενήμερους εάν όντος ισχύει καθώς με μπέρδεψε λίγο ο jmpage2 με αυτά που λέει.
Σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς!

βλέποντας το τοπικ με τα νευρα τσανταλια για αλλο λογο στο htpc (θα ανοιξω αλλο θεμα να αναφερω) λεω δεν καταβαζω τους drivers και να παω στο σαλονι τον 2500k για δοκιμη? Τον σύγκρινα σε εικονα και κινηση με το smart dune d1 και επαθα πλακα.....ιδια εικονα ιδια κινηση νερο.....ειχα καιρο να δω τοσο smooth κινηση απο htpc....το smart dune ειχα ελαφρος ποιο crispy-sharp εικονα(οχι απαραιτητα και καλο σε αυτον τον βαθμο)

το hardware ειναι
cpu: i5 2500k
ram: 8gb ddr3
mobo: asrock H67M (ναι ξερω αμαρτια θα αλλαξει καποια στιγμη)
T.V Panasonic Plasma PX80
Για player xbmc eden 3 beta μεσω hdmi εικονα και ηχος

στα + να γραψω αναγνωρισε μεχρι και τον ενισχυτή denon .....ουτε custom settings οπως στο λινουξ ουτε τιποτα ολα απλα (μα καλα σε τι κοσμο ζουσα? :) )

παραθετω 2 φωτο (σορρυ για την ποιοτητα ειναι απο κινητο)

p.s το πσ επεστρεψε στο γραφειο....μην μου ζητησετε να το ξαναστησω στο σαλονι ........ τα drop frames ειναι γιατι πηγαινα προς πισω την ταινια ....οταν παιζει κανονικα δεν εχει drop frames

Attachments

• IMG_20120221_185946.jpg
    IMG_20120221_185946.jpg
    56.3 KB · Views: 157
  • IMG_20120221_190051.jpg
    IMG_20120221_190051.jpg
    54.9 KB · Views: 155
Last edited:

Κωστα, με την ΑΤΙ 5750 fanless 2GB DDR5 ,πως μπορω να εχω το πολυποθητο 23,976 ?

Catalyst CC: My Digital Flat Panels>Properties (Digital Flat Panel)> Enable GPU Scaling OFF
----------> HDTV Support Add 1080p24 format to Display Manager

Windows Control Panel: Appearance & Personalization>Adjust Screen Resolution>Advanced Settings>Monitor tab. Δες αν εμφανίζεται το 23Hz στη λίστα. Αν το έχει ή το επιλέγεις ή ρυθμίζεις το XBMC να αλλάζει μόνο του frame rate ανάλογα με την ταινία.

Μακάρι να βγήκε, σε παρακαλώ κράτα μας ενήμερους εάν όντος ισχύει καθώς με μπέρδεψε λίγο ο jmpage2 με αυτά που λέει.
Σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς!
Κατά λάθος είδα την είδηση σε ένα άσχετο thread του XBMC Forum. Δεν έχω το κατάλληλο hardware για δοκιμές και δεν μπορώ να πω αν όντως δουλεύει. Ο jmpage2 βέβαια ειχε προβλήματα με πειραγμένη έκδοση του XBMC, ίσως εκεί να είναι το πρόβλημα. Ο naxian π.χ. δεν είδε παράπονο απο την κίνηση.

Catalyst CC: My Digital Flat Panels>Properties (Digital Flat Panel)> Enable GPU Scaling OFF
----------> HDTV Support Add 1080p24 format to Display Manager

Windows Control Panel: Appearance & Personalization>Adjust Screen Resolution>Advanced Settings>Monitor tab. Δες αν εμφανίζεται το 23Hz στη λίστα. Αν το έχει ή το επιλέγεις ή ρυθμίζεις το XBMC να αλλάζει μόνο του frame rate ανάλογα με την ταινία.
Γιατρε μου εισαι αψογος.
Μολις εβγαλα το GPU Scalling OFF αμεσως ειδα το φως.
Βεβαια οχι 23,976 αλλα 23,98 και βεβαια τιμες του XBMC
Και βεβαια στα Windows εφανιστηκε και το 23ΗΖ
To αλλο που γραφεις ( ρυθμίζεις το XBMC να αλλάζει μόνο του frame rate ανάλογα με την ταινία) , τι εννοεις?
Ευχαριστω..............

Γιατρε μου εισαι αψογος.
Μολις εβγαλα το GPU Scalling OFF αμεσως ειδα το φως.
Βεβαια οχι 23,976 αλλα 23,98 και βεβαια τιμες του XBMC
Και βεβαια στα Windows εφανιστηκε και το 23ΗΖ
To αλλο που γραφεις ( ρυθμίζεις το XBMC να αλλάζει μόνο του frame rate ανάλογα με την ταινία) , τι εννοεις?
Ευχαριστω..............

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις.

6pb8dj.jpg

Naxian κ Kostas_Y , ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!! Αξίζει το δικό του thread το θέμα σίγουρα!

Κωστα δεν βλεπω καμμια διαφορα,εκτος του οτι με DXVA εχω CPU usage 15% αντι 25%.
Ασε που χωρις το DXVA εχω πολυ καλλιτερη εικονα

Βαγγέλη, αν έχεις ήδη το desktop στα 23Hz δεν θα δεις διαφορά, στα 23 θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς. Αν όμως έχεις το desktop π.χ. στα 50Hz όπως εγω, τότε το XBMC τα κατεβάζει στα 23.

Tο DXVA δεν ειναι απαραίτητο, αυτό που μας ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Adjust Display Refresh Rate to Match Video να είναι ΟΝ. Το Sync Playback to Display σε μένα δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά, δοκιμάζεις και βλέπεις.

Έβαλα το screenshot για να μην γράψω πολλά, τελικά όμως πάλι έκθεση ιδεών έγραψα ;)

ας γραψω αλλο ενα setup μετα απο αυτα τα αποτελεσματα :) να ειμαστε και ον τοπικ :)ακριβως ιδια τιμη....αλλα υπερτερει η συνθεση της amd λογω του οτι με openelec θα παιξει καλυτερα(+ καρτα γραφικων),ενω σε Intel εχουν βγαλει και εκει καποιο fix http://openelec.tv/forum/67-display/15808-sandy-bridge-24fps-xorg...σε win7 ανεβαινει το κοστος λογο λειτουργικου και δισκουamd.jpgintel.jpg

Last edited:

Βαγγέλη, αν έχεις ήδη το desktop στα 23Hz δεν θα δεις διαφορά, στα 23 θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς. Αν όμως έχεις το desktop π.χ. στα 50Hz όπως εγω, τότε το XBMC τα κατεβάζει στα 23.

Tο DXVA δεν ειναι απαραίτητο, αυτό που μας ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Adjust Display Refresh Rate to Match Video να είναι ΟΝ. Το Sync Playback to Display σε μένα δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά, δοκιμάζεις και βλέπεις.

Έβαλα το screenshot για να μην γράψω πολλά, τελικά όμως πάλι έκθεση ιδεών έγραψα ;)
Κωστα δεν μπορω να σε παρακολουθησω.
Στο post 25 μου γραφεις να βαλω το desktop στα 50ΗΖ
Εδω υπαρχει ενα προβλημα.
Αφ'ενος δεν υπαρχει καμμια διαφορα με τα 23ΗΖ στην οθονη,αλλα τωρα μου βγαζει μια μεγαλη μαυρη μπορντουρα γυρω-γυρω στην οθονη στα Windows . Στα εργα δεν υπαρχει μπορντουρα.

κυριε Βαγγελη καλησπέρα,

αν θέλετε να παίξετε με DXVA θεωρητικά δεν θα επρεπε να υπάρχει Καμια διαφορά στην ποιότητα
απλά τουλαχιστον στις 5αρες ειναι ενεργοποιημένα όλα τα video - video quality (effect) , κατι denoise κτλ.

καλυτερα να ριξετε μια ματια στο CCC στο video -- > video quality

Re: Απάντηση: Αγορα HTPC 250-300 ευρω

κυριε Βαγγελη καλησπέρα,

αν θέλετε να παίξετε με DXVA θεωρητικά δεν θα επρεπε να υπάρχει Καμια διαφορά στην ποιότητα
απλά τουλαχιστον στις 5αρες ειναι ενεργοποιημένα όλα τα video - video quality (effect) , κατι denoise κτλ.

καλυτερα να ριξετε μια ματια στο CCC στο video -- > video quality
Καλησπερα σε ολους σας.
Εχω την αισθηση οτι με το DXVA απενεργοποιημενο εχω καλλιτερη εικονα
Οπωσδηποτε με αυτα που μου υποδειξε ο Κωστας στο post 25 δηλ. να απενεργοποιησω το (Enable GPU Scaling OFF), και τοτε πραγματικα στο Appearance & Personalization εμφανιστηκαν τα 23ΗΖ.
Ποτε δεν ειδα γραμμενο το 23,976 στο XBMC αλλα μου δειχνει 23,98. Εαν αυτο ειναι το σωστο νουμερο τοτε να ανοιξω τις σαμπανιες.
Ευχαριστω για την προσοχη σας......

Με τη πειρα που εχεις τι ρυθμισεις να κανω στο (video quality (effect) , κατι denoise)?

Re: Απάντηση: Αγορα HTPC 250-300 ευρω

Κωστα δεν μπορω να σε παρακολουθησω.
Στο post 25 μου γραφεις να βαλω το desktop στα 50ΗΖ
Εδω υπαρχει ενα προβλημα.
Αφ'ενος δεν υπαρχει καμμια διαφορα με τα 23ΗΖ στην οθονη,αλλα τωρα μου βγαζει μια μεγαλη μαυρη μπορντουρα γυρω-γυρω στην οθονη στα Windows . Στα εργα δεν υπαρχει μπορντουρα.
Δε με κατάλαβες: έγραψα οτι ακόμα και στα 50 να ειναι το desktop, το XBMC θα αλλάξει to frame rate ωστε να ταιριάξει με το frame rate της ταινίας. Αν η ταινία είναι 24p, θα ρίξει το FR στα 24 κατα τη διάρκεια της αναπαραγωγής και μόλις τελειώσει η ταινία θα το επαναφέρει σε οτι ρύθμιση έχει το desktop. Καλύτερα το desktop να ειναι σε 50 ή 60 για να ειναι και πιο ομαλή η χρήση των skins.

Το μαύρο περίγραμμα ειναι ένα bug/feature των οδηγών της ΑΤΙ. Πρέπει να ρυθμιστεί το overscan ξεχωριστά για κάθε συνδυασμό ανάλυσης/frame rate. Ίσως στο τελευταίο πακέτο οδηγών να έχει διορθωθεί.

Καλησπερα σε ολους σας.
Εχω την αισθηση οτι με το DXVA απενεργοποιημενο εχω καλλιτερη εικονα
Οπωσδηποτε με αυτα που μου υποδειξε ο Κωστας στο post 25 δηλ. να απενεργοποιησω το (Enable GPU Scaling OFF), και τοτε πραγματικα στο Appearance & Personalization εμφανιστηκαν τα 23ΗΖ.
Ποτε δεν ειδα γραμμενο το 23,976 στο XBMC αλλα μου δειχνει 23,98. Εαν αυτο ειναι το σωστο νουμερο τοτε να ανοιξω τις σαμπανιες.
Ευχαριστω για την προσοχη σας......

Με τη πειρα που εχεις τι ρυθμισεις να κανω στο (video quality (effect) , κατι denoise)?

Ε, με στρογγυλοποίηση το 23,976 γίνεται 23,98 :smile: . Δυστυχώς δεν βγάζει τρίτο δεκαδικό. Μην περιμένεις να ειναι καρφωμένο στο 23,98, παιζει λίγο.

Οι "γνώστες" λενε οτι πρέπει να κλείνουμε όλες τις βελτιώσεις εικόνας στους οδηγους αλλα έχω τις αμφιβολίες μου.

Με βελτιώσεις εικόνας στην τηλεόραση ενεργοποιημένες, με βελτιώσεις εικόνας στους οδηγούς ενεργοποιημένους, με Passtrhough εικόνας να περνάει απ' τον ενισχυτή μας και τέλος με τις επιλογές εικόνας του Video Player που παίζουμε........εε συγνώμη αλλά δεν βγάζεις άκρη με τίποτα.

Προσωπικά πιστεύω πως οι βελτιώσεις στην εικόνα της τηλεόρασης μέσω θυρών HDMI πρέπει να είναι πλήρως απενεργοποιημένες και ιδιαίτερα ότι αφορά την κίνηση και να κρατάμε "σπαρτιατικά" τις ρυθμίσεις των οδηγών οδήγησης με έμφαση στο κλείδωμα του 24p και τέλος στον Player παίζουμε με αυτό που μας αρέσει. Οποιαδήποτε αλλαγή σε ρύθμιση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Και τέλος να μην ξεχνάτε πως τον κυρίαρχο ρόλο σε όλα αυτά τον παίζει η "φιλικότητα" της τηλεόρασης στο να επεξεργάζεται ορθά και σε όλες τις αναλύσεις το σήμα που έρχεται απ' το PC στην HDMI θύρα.

Χαιρετω την παρεα μας , ειδικους και μη.
Μου φαινεται οτι εδω και 40 μερες που εστησα το καινουργιο HTPC ,η καρτα γραφικων 5750 ,πηγαινε στο βροντο.
Τι εννοω? Στο CCC δεν ειχα τικαρει την επιλογη Video\Color\Use AMD Settings.
Δεν ειμαι και πολυ σχετικος, γι'αυτο μεχρι τωρα,ειτε ειχα την καρτα,ειτε οχι,το ιδιο και το αυτο.

Ζητω απο τους Γιατρους ολου του κοσμου, να μου πουν τι κανω στην επιλογη Video\Advanced Video Color\
και στην επιλογη \ Quality\Video Demo Mode\ τι κανω με το Edge Enhancement - De-Noise - κ.λ.π

Επισης στην επιλογη RGB Full or Limited ?

Ευχαριστω για την προσοχη σας.................

Χαιρετω την παρεα μας , ειδικους και μη.
Μου φαινεται οτι εδω και 40 μερες που εστησα το καινουργιο HTPC ,η καρτα γραφικων 5750 ,πηγαινε στο βροντο.
Τι εννοω? Στο CCC δεν ειχα τικαρει την επιλογη Video\Color\Use AMD Settings.
Δεν ειμαι και πολυ σχετικος, γι'αυτο μεχρι τωρα,ειτε ειχα την καρτα,ειτε οχι,το ιδιο και το αυτο.
H κάρτα δούλευε, απλώς εδινε προτεραιότητα στις ρυθμίσεις των προγραμμάτων και όχι σε αυτές των οδηγών

Ζητω απο τους Γιατρους ολου του κοσμου, να μου πουν τι κανω στην επιλογη Video\Advanced Video Color\
και στην επιλογη \ Quality\Video Demo Mode\ τι κανω με το Edge Enhancement - De-Noise - κ.λ.π

Επισης στην επιλογη RGB Full or Limited ?

Ευχαριστω για την προσοχη σας.................
Αυτά ειναι προσωπικές προτιμήσεις. Σε άλλους αρέσουν ON, σε άλλους OFF. Δοκιμάζεις και παίρνεις.

Τη ρύθμιση RGB την έχω απενεργοποιημένη.