Αγορά HV20 και απορίες!!!

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Γειά σας παιδιά και χρόνια πολλά!
Μετά απο καιρό αποφάσισα να ασχοληθώ με τις βιντεοκάμερες. Δεν είχα ποτέ πριν αλλα ασχολούμε αρκετά με φωτογραφία και γενικά έχω μια αδρή αντίληψη περι βασικών ενοιών (DoF, aperture, κ.λ.π).
Μετά απο αρκετή αναζήτηση σε φόρουμ (όπως αυτό αλλα και του εξωτερικού) και πολλα βιντεάκια απο διαφορα μοντέλα κατέληξα στην canon HV20.
'Εχω μερικες απορίες όμως αν μπορούσατε να με βοηθήσετε.

1. PAL ή NTSC? Γενικά σκέφτομαι για την πρώτη επιλογή ώστε να αποφύγω το 24p που θα χρειάζεται μετά reverse Pulldown ενώ το 25p της PAL δεν έχει τέτοια προβλήματα. Άξιζει όμως τα 400Ε παραπάνω?

2.Δεν έχω καμία εμπειρία στην διαχείριση HDvideo και δεν είμαι σίγουρος αν ο Η/Υ μου αντέχει τέτοια διαδικασία. Κάνω editing σε μικρά βίντεο αλλα πολυ μικρότερης ανάλυσης χωρίς πρόβλημα. Ενας P4 με 1024MB RAM και κάρτα γραφικών 256MB κάνει η θα χρειαστεί αναβάθμιση?

3.Απο πού θα προτείνατε να την αγοράσω? Στα καταστήματα την βρήκα εως 940Ε (Media Markt) και 990Ε στα Fnac με δώρο μία θήκη αξιας 25Ε
Στο internet κυκλοφορούν τιμές μέχρι και 850Ε αλλά τί αξιοπιστία έχουν και τί εγγύηση δίνουν?

4.Είνα ακόμα αρχή αλλα μου άρεσαν πολύ τα πλάνα που είδα με την χρήση 35mm adaptors γιά shallow DoF. Οι τιμές απο κατασκευαστές ήταν κοντά στα 1000Ε χωρίς τον φακό. Είδα κατι DIY στα 350$ αλλά έχει κανένας εμπειρία απο κατι τέτοιο?

Ευχαριστώ πολύ
Αλέξιος

Αλέξιε καλώς ήρθες... Άριστη επιλογή.

1. Pal
2. Κάνει αλλά θα ζοριστεί. Με 2 Gb RAM θα είσαι μιά χαρά.
3. Adorama στην Κάνιγγος.. 820 (www.adorama.gr). Άνετα καθαρίζεις με 800.
4.Δεν γνωρίζω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δεν παίζει να κάτσω να τον φτιάξω μόνος μου... Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο και η παραμικρή ατέλεια θα στοιχίσει πολύ είτε σε ποιότητα εικόνας (ειδικά σε στατικό θα φαίνονται τα πάντα) είτε σε λεφτά καθώς αν κάνεις ζημία σε εξάρτημα άντε να το ξαναβρείς.

Οι πρώτοι που βρήκα ήταν τις Brevis και της Letus. Αλλα και οι δίο είναι τεράστιοι και πανάκριβοι.
Βρήκα καπιους άλλους στο φόρουμ τις HV20.com όπως τον TwoNeil και τον RNG35 αλλά σε πολύ καλίτερες τιμές. Αλλά θα ήθελα να ακούσω μία γνώμη απο κάπιον που να τιν έχει δοκιμάσει η δεί τελος πάντων χωρίς να μένει στην Αυστραλία.

Οντως το Adorama η HV20 εχει την πιο μικρη τιμη... 820 Ε
Από το e-Shop φιλος θα μου την εφερνε με 900 Ε
Απο το Expert πηρα τιμη... 950
το Play247 ακομα χειροτερα.... 1170 Ε http://www.play247.gr/index.php?mai...mcate=1&cPath=252&manufacturers_id=49&sort=4d

Τι γινεται ρε παιδια...???:FSGSFGS4:.... πολυ διαφορα εχουν οι τιμες...

Ξερει κανεις ΑΝ τα 820 Ε του Adorama ειναι η τελικη τιμη με ΦΠΑ...?

Προσωπικα την ειχα παραγγειλει απο e-Shop αλλα ακυρωσα την παραγγελια λογω μη διαθεσιμοτητας της μηχανης
και γιατι δεν ξερανε ποτε θα την ειχαν παλι...:rifle:

Τωρα θα την ψαξω στα καταστηματα τηε θεσ/κης και απο adorama... Δυσκολη ωρα και εγω πηγα να την αγορασω...:smash:

Θεσσαλονίκη πάντως (εκεί σπουδάζω και είμαι Αθήνα μόνο για γιορτές) που κοίταγα πρίν τα χριστούγεννα υπάρχουν στο σύνολο γύρω στα 4-5 κομμάτια. Πλαίσιο είχαν 3 στις αποθήκες
Multirama, Κοτσόβωλος κλπ ούτε που ξέραν τι τους έλεγα
Public δέν υπήρχε
Media Markt δεν πρόλαβα να πάω επειδή εφυγα αλλα εκέι φαντάζομαι θα την είχαν...
Απο Adorama με προβληματίζει το θέμα τις εγγύησης. Δίνουν εργαστασιακή?

Θεσσαλονίκη πάντως (εκεί σπουδάζω και είμαι Αθήνα μόνο για γιορτές) που κοίταγα πρίν τα χριστούγεννα υπάρχουν στο σύνολο γύρω στα 4-5 κομμάτια. Πλαίσιο είχαν 3 στις αποθήκες
Public δέν υπήρχε
Media Markt δεν πρόλαβα να πάω επειδή εφυγα αλλα εκέι φαντάζομαι θα την είχαν...

Τι τιμη την ειχε το ΠΛΑΙΣΙΟ...?

και εμενα με προβληματιζει η πολυ χαμηλή τιμη του Αdorama .... μηπως παιζει τιποτε με την εγγυηση...?

Την είχε στα 990. Βρήκα και μία στο πλαίσιο της κηφισιάς που ήταν ημι-εκθεσιακή. Την είχαν ανοίξει δλδ απο το κουτί μία φορα να την δεί ένας και την δίνουν με χαμηλότερη τιμή και με κανονική εγγύηση. 940 είπαν αλλα μπορείς να τους παζαρέψεις. Είχα πάρει μία canon 850IS έτσι πέρσι και μου ρίξαν την τιμή σχεδόν 100Ε απο την κανόνική. Σε άριστη κατάσταση...

Public δέν υπήρχε

Δεν έχει εγγύηση Intersys. Έχει της CANON Europe

Η μηχανή πηγαίνει στην Ευρώπη. Από την άλλη η Intersys συνήθως θεωρεί ότι όλα είναι καλά στις μηχανές της, άρα δεν τις επισκευάζει...

Δεν καταλαβα...τι ακριβως εννοεις... δεν εφαρμοζει η INTERSYS την εγγυηση οπως πρεπει... ? αρνειται την επισκευη..?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δεν παίζει να κάτσω να τον φτιάξω μόνος μου... Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο και η παραμικρή ατέλεια θα στοιχίσει πολύ είτε σε ποιότητα εικόνας (ειδικά σε στατικό θα φαίνονται τα πάντα) είτε σε λεφτά καθώς αν κάνεις ζημία σε εξάρτημα άντε να το ξαναβρείς.

Οι πρώτοι που βρήκα ήταν τις Brevis και της Letus. Αλλα και οι δίο είναι τεράστιοι και πανάκριβοι.
Βρήκα καπιους άλλους στο φόρουμ τις HV20.com όπως τον TwoNeil και τον RNG35 αλλά σε πολύ καλίτερες τιμές. Αλλά θα ήθελα να ακούσω μία γνώμη απο κάπιον που να τιν έχει δοκιμάσει η δεί τελος πάντων χωρίς να μένει στην Αυστραλία.

Eιδα τον DIY35mmPro ΚΑΙ για τα λεφτα του (peripoy 200 eyrv me ta metaforika) ειναι καλος...μονο που θελει τουλαχιρτον 1 μηνα για να τον ετοιμασει και αλλο τοσο για να φτασει Ελλαδα απο Καναδα!!!

Τον αλλο (RNG35) που τον ειδες και ποσο κανει (εχεις κανενα link) ?
Ayto που με προβληματιζει ειναι οτι βλεπεις την εικονα αναποδα στο μοντιορ οταν τραβας.

Αν ενδιαφερεσαι , μπορουμε να κανουμε Powerbuy ?-bye-

www.rng35.com
Τον TwoNeil θα τον βρεις στο youtube και hv20.com με το ίδιο όνομα. Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ αλλά περιμένω να πάρω πρώτα στα χέρια μου την ίδια την κάμερα (ελπίζω μέσα στην εβδομάδα) και μετά...
SLR φακούς γενικά θεωρώ οτι είναι εύκολο να βρώ. Στην τελική βάζω έναν MD minolta 50mm πού έχω για την XG-1 αλλά είδα και τον Nikon τον 50mm f1.4 με 150Ε κάπου...

Η αποστολή απο εξωτερικό λίγο με ανησυχει όσο αφορά τα τελωνεία. Έχω ακούσει διάφορα γενικά αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία με αυτά καθόλου.

Eγω δστυχως εχω πολλες εμπειριες απο τελωνεια και ολες δυσαρεστες!!!
Δεν ειναι μονο οτι αργουν αλλα σε χαρατσωνουν κιολας.
Αν κανει περιπου 200 ευρω , υπολογιζε περιπου αλλα 100 για το τελωνειο.

Εγω παρελαβα χτες αυτους του 2 φακους-μετατροπεις (ευρυγωνιο και τηλεφακο) http://cgi.ebay.com/43mm-WIDE-ANGLE-...QQcmdZViewItem

Ηρθαν σε χρονο ρεκορ (λιγοτερο απο 1 εβδομαδα), κοστισαν μαζι με τα μεταφορικα 85 ευρω!

Πηρα τους συγκεκριμενους μετα απο καποιες καλες κριτικες που διαβασα, και κυριως γιατι δεν εβρισκα πουθενα τον original ευρυγωνιο HD43 της Canon (που εκανε και 230 ευρω μονος του!!!).

Η ποιοτητα κατασκευης τους πολυ καλη , κρυσταλο και οχι πλαστικο.
Το περιβλημα μεταλικο (κραμα τιτανιου) και στιβαρο.

Συνοδευονται απο καλης ποιοτητας δερματινες θηκες και δαχτυλιδι 43mm->48mm.

Δεν δημιουργει προβλημα στο autofocus, αν και με τους 2 φακους στα ακρα των εστιακων τους αποστασεων δυσκολευται αρκετα.
Το ιδιο φυσικα θεμα ειχαν και αλλοι μεματροπεις που ειχα κατα καιρους με αλλες καμερες και original φακους (Sony).

Aπο εικονα , δεν εχουν εμφανεις παραμορφωσεις και χρωματικες εκτροπες.
Δεν εχει vignetting (οχι τοσο ορατο τουλαχιστον) ΑΛΛΑ αυτο που δεν με ικανοποιησε ήταν το ποσο wide + tele προσθετουν.
Δεν ειδα δηλ. την μεγαλη διαφορα σε καλυψη που περιμενα (και στον ευρυγωνιο και τον τελε).

Last edited:
Να κι ενα δειγμα...

Σκετη canon hv20
normal.jpg

Mε τον wide converter...
wide.jpg
Yπαρχει παραμορφωση στα ακρα οπως βλεπετε .

H ιδια διορθωμενη (παραμορφωση μονο) προχειρα με photoshop...
wide corrected.jpg

Και με tele...
tele.jpg

Last edited:
Μικρή διαφορά έχει όντως. Ειδικά ο wide δεν θα έλεγα οτι προσφέρει τόσο μεγαλύτερη κάλυψη σε σχέση με την παραμόρφωση που προκαλεί. Ο άλλος ίσως να είναι πιό χρήσιμος με την ένοια οτι ακόμα και το λίγο ζουμ που δίνει καλό είναι.