Αγορά HV20 και απορίες!!!

Δυστυχώς το κεφάλαιο που υπολόγιζα για την βιντεοκάμερα δεν είναι αμεσα διαθέσιμο οπότε θα πρέπει να αναθληθεί η αγορά της. Δέν πειράζει χρόνος υπάρχει επίσης και διάθεση και κάποια στιγμή θα έρθουν και τα υπόλοιπα...

Για οικονομια χωρου μιας και ο τιτλος ταιριαζει....

ΠΡΩΤΗ φορτιση της Μπατταριας της HV20.....

Το βιβλιαρακι της δεν λεει ποσες ωρες για πρωτη φόρτιση....
Ξερω πως στα κινητα συνηθως κανουμε πρωτη φορτιση για καμποσες ωρες..πχ. 8

Απο το ΣΕΡΒΙΣ μου ειπανε 16 ωρες...:eek:....

Ποια ειναι η γνωμη σας...? τοσες πολλες ωρες ολες λεει το ΣΕΡΒΙΣ...?

Για λετε.... εμπειριες...:HTEHETH63:

αυτό που κάνω εγώ σε όλες τις μπαταρίες τέτοιου τύπου είναι να τις αφήνω πρώτη φόρτιση μια μέρα (16-20 ώρες) και μετά για τις πρώτες 5-10 φορές να την αφήνω μέχρι να ξεφορτιστεί τελείως για να την ξαναφορτίσω.

Δεν μπορώ να αποδείξω την ορθότητα της μεθόδου αυτής παρα μόνο εμπειρικά οτι ακόμα και μετά απο δυο (και τέσσερα για μία μικρή coolpix) χρόνια η μπαταρία τους έχει δείξει ελάχιστα σημεία μείωσης της απόδοσης της.

αυτό που κάνω εγώ σε όλες τις μπαταρίες τέτοιου τύπου είναι να τις αφήνω πρώτη φόρτιση μια μέρα (16-20 ώρες) και μετά για τις πρώτες 5-10 φορές να την αφήνω μέχρι να ξεφορτιστεί τελείως για να την ξαναφορτίσω.

.....

Mια χαρα κανεις που τις αφηνεις να ξεφορτιζονται πληρως... ετσι ειναι καλυτερα παντα για τις μπατταριες...
απλα το 16 ωρες μου φανηκε υπερβολικό.... αλλα θα το ακολουθησω...

Σημερα.... βρηκα το χρονο να ασχοληθω με την HV20 και να κανω το πρωτο δοκιμαστικό...
Αν και νυχτερινό το πρωτο σε εσωτερικο χωρο με φωτισμό τα κλασσικα ΝΕΟΝ οροφης... η εικόνα που πήρα... ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ...:music-smiley-005::SFGSFGSF::ernaehrung004:

Τη θεση του μονιτορ πηρε η PHILIPS 32PF9830/10 HD READY.... Eνταξει δεν ειναι FULL HD αλλα δεν πειραζει... το αποτελεσμα
δικαιωσε την αγορά... Η Θεσσαλονικη ειναι μεσα στη συννεφια και την ομιχλη... θα περιμενω και με το φως του ηλιου να δω
εξωτερικα γυρισματα... φανταζομαι θα ειναι τελεια...

Σαν αρχαριος... βεβαια ... σε πιανει το στομαχι απο το κουνημα... αλλα θα συνηθισω που θα παει..:HTEHETH63:......:award:

Σιγα σιγα... θα παμε και για σωσιμο σε PC.... να δουμε και εκει τα ζορια...

Σημερα.... βρηκα το χρονο να ασχοληθω με την HV20 και να κανω το πρωτο δοκιμαστικό...
Αν και νυχτερινό το πρωτο σε εσωτερικο χωρο με φωτισμό τα κλασσικα ΝΕΟΝ οροφης... η εικόνα που πήρα... ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ...:music-smiley-005::SFGSFGSF::ernaehrung004:

Τη θεση του μονιτορ πηρε η PHILIPS 32PF9830/10 HD READY.... Eνταξει δεν ειναι FULL HD αλλα δεν πειραζει... το αποτελεσμα
δικαιωσε την αγορά... Η Θεσσαλονικη ειναι μεσα στη συννεφια και την ομιχλη... θα περιμενω και με το φως του ηλιου να δω
εξωτερικα γυρισματα... φανταζομαι θα ειναι τελεια...

Σαν αρχαριος... βεβαια ... σε πιανει το στομαχι απο το κουνημα... αλλα θα συνηθισω που θα παει..:HTEHETH63:......:award:

Σιγα σιγα... θα παμε και για σωσιμο σε PC.... να δουμε και εκει τα ζορια...

Αν θέλεις, μπορώ να σου δανείσω το δικό μου τρίποδο (το ελαφρύ) για τη βιντεολήψη, για να δεις τις πραγματικές δυνατότητες της μηχανής. Θεσσαλονίκη μένω.

Αν θέλεις, μπορώ να σου δανείσω το δικό μου τρίποδο (το ελαφρύ) για τη βιντεολήψη, για να δεις τις πραγματικές δυνατότητες της μηχανής. Θεσσαλονίκη μένω.

:SFGSFGSF: Eυχαριστω πολυ.... αυτα ειναι οι "δεικτες" που κανουν τη διαφορά μεταξυ Ελληνων και ξενων...στα διαφορα φορουμ...:ernaehrung004::ADFADF1:
Η αμεση βοήθεια.... οχι μονο η δικη σου.. αλλα και αλλων εδω μεσα... στις αποριες ενος αρχαριου...

Να εισαι καλα... εχω τριποδο απο παλια... μιας και οι φωτογραφικες μου ανησυχιες αρχισαν απο τη δεκαετια του 70...
και θα το χρησιμοποιησω αμεσα... Επίσης σκεπτομαι σοβαρα και το μονοποδο... τι λες... θα κανει δουλειά...???

Το τρίποδο που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να έχει κεφαλή για βίντεο και όχι φωτογραφική (τριών κινήσεων, ή μπάλας). Επίσης αν έχει κεφαλή βίντεο, θα πρέπει να μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία στην κίνησή της, έτσι ώστε να μην κάνει δόντι (δηλ. να μην πηδάει η εικόνα) κάθε φορά που κινείς την κάμερα.

Το τρίποδο που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να έχει κεφαλή για βίντεο και όχι φωτογραφική (τριών κινήσεων, ή μπάλας). Επίσης αν έχει κεφαλή βίντεο, θα πρέπει να μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία στην κίνησή της, έτσι ώστε να μην κάνει δόντι (δηλ. να μην πηδάει η εικόνα) κάθε φορά που κινείς την κάμερα.

και παλι ευχαριστω...-bye-

: εχω τριποδο απο παλια... μιας και οι φωτογραφικες μου ανησυχιες αρχισαν απο τη δεκαετια του 70...
και θα το χρησιμοποιησω αμεσα... Επίσης σκεπτομαι σοβαρα και το μονοποδο... τι λες... θα κανει δουλειά...???

Μονόποδο για βίντεο καλύτερα ξέχνα το. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Βλαση εχει κατι καλο και οινομικο να προτεινεις για την hv20 ?
Eχω ακουσει καλα λογια για αυτην http://www.photostore.gr/product_info.php?products_id=887

(συγκλεκριμενα για την 7000 αλλα δεν την βρισκω Ελλαδα.)

δεν μπορώ να ξέρω πώς δουλεύουν οι κεφαλές για όλα τα τριπόδια. Ξαναδιάβασε τα παραπάνω και πήγαινε σε ένα κατάστημα που έχει πολλά τριπόδια μαζί με την κάμερά σου και εφάρμοσε τα παραπάνω. Σίγουρα θα κάνεις καλύτερη αγορά. Το τριπόδι δεν είναι κάτι που το αγοράζεις Online. Πρέπει να το δουλέψεις. Και οι τιμές είναι λίγο πολύ ίδιες....δεν έχεις μεγάλες υπερτιμολογήσεις.

Τασο , αυτο λεγεται κινηματογραφικη αισθηση... και μην ξεχνας οτι αυτο ειναι ενα δειγμα συμπιεσμενο και κανεις δεν σου εγγυαται οτι παιζει οπως πρεπει.
Σε πολλους δεν αρεσει αυτη η αισθηση, οπως σε μενα δεν αρεσε ποτε η αισθηση που δινουν τα τερτιπια των τηλεορασεων στα 100hz κλπ.
Ειναι θεμα γουστου.

Απόλυτη κινηματογραφική αίσθηση... και αυτό είναι το ωραίο.... Φαντάσου να βλέπεις τις οικογενειακές σου στιγμές σαν ταινία...

Αν θέλεις κατι άλλο δεν τραβάς στα 24fps...

Προσωπικά δεν έχω την κάμερα αλλά ένα τέτοιο αποτέλεσμα και οι δυνατότητες που έχει σε κάνει πραγματικά να την σκέφτεσαι καθότι το ζητούμενο ποσό είναι πέρα για πέρα λογικό.

Τ,