ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΑ+ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Tα Kef ειναι φοβερά ηχεία αλλά λίγο ακριβά για αυτά που προσφέρουν άποψη μου, γιατί είναι και πανέμοφα.
Πχ το Kef R3 Meta Indigo Gloss είναι τρελός έρωτας αλλά 2300 για 6.5" , σε σαλόνι για rock/metal δεν είανι ότι καλύτερο σε value
όχι μόνο για τον ΟP αλλά για τον οποιοδήποτε.

Γενικά όπως τον βλέπω το φίλο για πρώτο σύστημα σαλόνι, για αυτές τις μουσικές
θέλει όσο πιο απλά πράγματα και σχετικά ευέλικτα.

• Like
Reactions: kimon
Όχι ακριβώς. Παντού μιλάει για ηχείο (ενικός) και εμφανίζει μόνο ένα ηχείο σε όποιες φωτογραφίες υπάρχουν.

Το ότι εμείς έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε ηχεία (2) και να μαθαίνουμε τιμή για ηχεία (2) δεν κάνει το συγκεκριμένο μαγαζί τυπικά φάουλ. Δεν έχει γράψει τίποτα που δεν ισχύει.

Απλά το Σκρούτζ είναι ακόμα πιο σαφές.

Δεν είναι θέμα συνήθειας αλλά θέμα κωδικού τιμολόγησης. Οι κωδικοί είναι συγκεκριμένοι και αφορούν τη μονάδα μέτρησης, αν θα είναι τεμάχιο ή ζεύγος ή σετ ηχείων δηλαδή.

Στις φωτογραφές εν τω μεταξύ, από το καφέ στο μαύρο χρώμα έχει και διαφορά στο μέγεθος των γούφερ... 😁

Last edited:
Οι πηγές μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται όμως:

A. Είναι ένα επιπλέον κουτί
Β. Οι smart ενισχυτές όλοι έχουν ενσωματωμένη την πηγή (streamer)
Γ. Δεν καταργούνται ως ενισχυτές ακόμα και να ξεπεραστεί μετά από χρόνια η ενσωματωμένη τους πηγή
Δ. Έχουν κάνει απόσβεση από τη χρήση της ενσωματωμένης πηγής μέχρι αυτή να χρειαστεί αντικατάσταση

Είναι κατά τη γνώμη μου πιο value επιλογή αυτή από την αρχή.
εξαρτάται, Αν είναι ο ίδιος ενισχυτής με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 500Ευρώ π.χ.και το στρήμερ δώρο ναι. Αν είναι ο ίδιος ενισχυτής στα 600 ευρώ με ενσωματωμένο στρήμερ από μένα είναι όχι. Και σιγά το μέγεθος του κουτιού, Ένα Wiim πρέπει να είναι ίσα με δυο πακέτα τσιγάρα, το Eversolo A6 που θεωρείται και μεγάλο είναι σαν ένα κουτι παπούτσια, ταDAC που έχω, ένα fiio και ένα idsd είναι περίπου στο μέγεθος ενός macmini.

εξαρτάται, Αν είναι ο ίδιος ενισχυτής με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 500Ευρώ π.χ.και το στρήμερ δώρο ναι. Αν είναι ο ίδιος ενισχυτής στα 600 ευρώ με ενσωματωμένο στρήμερ από μένα είναι όχι. Και σιγά το μέγεθος του κουτιού, Ένα Wiim πρέπει να είναι ίσα με δυο πακέτα τσιγάρα, το Eversolo A6 που θεωρείται και μεγάλο είναι σαν ένα κουτι παπούτσια, ταDAC που έχω, ένα fiio και ένα idsd είναι περίπου στο μέγεθος ενός macmini.

Ε. Χρειάζεσαι επιπλέον χώρο και έξτρα καλώδια.

Τρώει τάπα ξεγυρισμένη το Α6 από ένα κουτί παπουτσιών :LOL:

IMG_20260521_132452.jpg

Μάλλον συγκρίνεται με κουτί από τα παπούτσια της δίχρονης εγγονούλας μου... :ROFLMAO:

BTW , χρόνια σου πολλά Κώστα !!!

Τι σχέση πιστεύεις ότι έχει το Q550 με το νεότερο Concerto ?
Δεν γνωρίζω με πληρότητα. Έχουν όμως παρόμοια μεγάφωνα και επειδή δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις του 550, γι αυτό επικεντρώθηκα στις μετρήσεις του Κονσέρτο. Εφ' όσον λοιπόν δεν γνωρίζω μετρήσεις (ίσως εσύ γνωρίζεις κάποιες ή το έχεις μετρήσει ο ίδιος, μιας και τώρα δηλώνεις ιδιοκτήτης) του 550, κατέληξα σε κάποιους αριθμούς κάνοντας ορισμένες (εσφαλμένες ίσως) παραδοχές. Αν θεωρείς ότι υπάρχουν σφάλματα, κάνεις τον κόπο και τα τα αποδεικνύεις (αυτό λέγεται σεβασμός στον συνομιλητή). Επίσης καλό είναι να εξηγήσεις πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι το Q 550 είναι ικανό για "90dB peaks στα 3μ.", ώστε κανείς να μην υποθέσει ότι απλώς μύρισες τα νύχια σου πριν σκεφτείς τον αριθμό αυτόν.
τον Όχι ακριβώς. Παντού μιλάει για ηχείο (ενικός) και εμφανίζει μόνο ένα ηχείο σε όποιες φωτογραφίες υπάρχουν.

Το ότι εμείς έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε ηχεία (2) και να μαθαίνουμε τιμή για ηχεία (2) δεν κάνει το συγκεκριμένο μαγαζί τυπικά φάουλ. Δεν έχει γράψει τίποτα που δεν ισχύει.

Απλά το Σκρούτζ είναι ακόμα πιο σαφές.
Ανέφερα όμως πιο πριν τα "συναλλακτικά ήθη" και ότι "honesty is best policy". Μου φέρνεις στο μυαλό κάποιο πολιτικό που δικαιολογούνταν λέγοντας "το νόμιμο είναι και ηθικό" , αγνοώντας την ύπαρξη της τραγωδίας "Αντιγόνη".

Τρώει τάπα ξεγυρισμένη το Α6 από ένα κουτί παπουτσιών :LOL:

View attachment 271975

Μάλλον συγκρίνεται με κουτί από τα παπούτσια της δίχρονης εγγονούλας μου... :ROFLMAO:

BTW , χρόνια σου πολλά Κώστα !!!
Ευχαριστώ πολύ Βλαδίμηρε.

Μηδαμινός χώρος και-μεταξύ μας τώρα- το 99% των χρηστών θα βάλει τα καλώδια της συσκευασίας και ξεμπέρδεψε.

Και οι περισσότεροι χρήστες θα εκτιμήσουν ότι μπορούν να το κάνουν με μία συσκευή και όχι δεύτερη.

Με το budget που έχει το παλικάρι σιγά μην πάμε και σε λύσεις Transport - Dac - Pre - Power Amp - Speakers + room treatment βρε παιδιά.

( μήπως χωρέσουμε και ένα Torus για να έχει καθαρό ρεύμα το DAC του; :D )

Με το budget που έχει το παλικάρι σιγά μην πάμε και σε λύσεις Transport - Dac - Pre - Power Amp - Speakers + room treatment βρε παιδιά.

( μήπως χωρέσουμε και ένα Torus για να έχει καθαρό ρεύμα το DAC του; :D )
Λέω για το μέλλον, και δεν προτείνω και κάνα dCS. Λέω ότι μπορεί του χρόνου να αγοράσει ένα Wiim, ένα Fiio, ένα raspberry με HAT, κάτι τέτοιο...

Σε έναν ιδανικό κόσμο, για ένα σχετικά μικρό budget, εγώ για ροκ και μεταλ θα έπαιρνα τα wharfedale linton (τα απλά) και θα έτρεχα. Επειδή όμως έχουν και ένα χιλιάρικο με τις βάσεις, και αυτό σε μεγάλες προσφορές, συνήθως 1200, και δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, προτείνω τα απλά denton της ίδιας εταιρείας, ίδιας σειράςheritage (πάλι όχι τα super, ανεβαίνουμε ξανά).
Εδώ, ένας yamaha τύπου as-501 θα είχε νόημα, στα €400, για να μην πάμε στα 700 του as 701, μιας και χρειαζόμαστε και λιιιιγο budget ακόμη για ένα wiim pro plus! Και άσε το pc να συνεχίζει να κάνει τη δουλειά που έκανε μέχρι τώρα! :D
Σύνολο μαζί με το wiim, 1250 ευρώ. Θα πρέπει όμως να αγοράσεις και 3 καλώδια. έστω και YYAUDIO από ali express. (70?) για ρεύμα, rca και ηχείων.
Thats my 2 cent....
Τσαμπουκαλιδικα ηχεία τα denton, πάρα το μέγεθος τους για αυτή τη μουσική. Σου δίνουν την αίσθηση ότι θέλουν να μαλωσουν μονίμως! 😂🤣. Τα ακούς και εύκολα για δοκιμή, σε συνδιασμο μάλιστα με τους συγκεκριμένους yamaha ενισχυτές.
Α, και χωρίς sub προφανώς.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλες και σε όλους,

Θα ήθελα να αγοράσω ενισχυτή και ηχεία με μπάτζετ 600 - 1200 Ευρώ. Ιδανικά χωρίς subwoofer (αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτό). Η χρήση είναι κυρίως για μουσική ΡΟΚ \ HEAVY METAL. Το σαλόνι είναι περίπου 20-30 τετραγωνικά. Υπάρχουν καποιες προτάσεις?
Η πρόταση η δική μου είναι αυτή.
Το έχω ακούσει το ηχείο με τα είδη που ακούς (πάνω κάτω) και παίζει πολύ καλά.
Για το χώρο που το θες είναι άψογο. (Το συγκεκριμένο είναι demo αν δεν σε πειράζει).

Με έναν Wiim amp Ultra θα υπερβείς το μπάτζετ κατά 95 ευρώ, αλλά νομίζω ότι αξίζει, θα τα έχεις όλα.

Δε νομίζω ότι μπορεί ένας wiim να οδηγήσει ηχεία δαπέδου.

Προς νηματοθετη. Σκοπεύεις να κάνεις desktop χρήση ή θέλεις να στήσεις για να γεμίσει ο χώρος;

Γενικά λόγω budget κι εγώ σε ενεργά θα σε προέτρεπα. Και εκεί μπορείς μελλοντικά να δεις και για ομοσταυλο sub διευκολύνοντας την ενσωμάτωση.
Κανένα focal alpha Evo 65 ας πούμε.
Η ιδέα του eversolo a6 μτχ είναι πολύ καλή σαν πηγή και προενισχυτη δεδομένου του budget.

Λέω για το μέλλον, και δεν προτείνω και κάνα dCS. Λέω ότι μπορεί του χρόνου να αγοράσει ένα Wiim, ένα Fiio, ένα raspberry με HAT, κάτι τέτοιο...

Ωραία όλα αυτά, αλλά για να προτείνουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει και ο άνθρωπος να έχει δείξει δείγματα... μαζοχισμού σαν τον δικό μας.

Αν δεν πει πως "μπορώ στο μέλλον να δώσω άλλα τόσα για βελτίωση", εγω δεν μπορώ παρά να προτείνω ένα all-in-one και το αντίστοιχα (κατάλληλο) ηχείο για να κάνει την δουλειά του ο άνθρωπος.
Μπορώ να στριμώξω Streamer + Pre + Speakers + Sub στο budget ? Με τρελλές παραχωρήσεις σε ποιότητα και επιδόσεις μπορώ. Αξίζει; Πρέπει;

Είμαι της άποψης πως όλα πρέπει να γίνονται με ξεκάθαρο πλάνο. Είτε ντούκου είτε σε βάθος και 20ετίας αν θες.
Αρκεί να υπάρχει το "vision" και ένα "estimate".
Δεν θα προτείνω Trinnov σε κάποιον που θέλει να πάρει τώρα 2 ηχεία άντε και 1 sub.. επειδή μπορεί στο μέλλον να θελήσει να βάλει (στην φαντασία μου) και άλλα 4 ηχεία και άλλα 6 sub κ.ο.κ.

υ.γ. τα watt δεν είναι στραγάλια παίδες
υ.γ.2. ωραία τα Wharfedale αλλά για ροκιές και γκάζια δεν είναι το κατάλληλο ηχείο (εκτός και αν τα φορέσεις σαν headphones :D )

• Like
Reactions: vlad66
Η πρόταση η δική μου είναι αυτή.
Το έχω ακούσει το ηχείο με τα είδη που ακούς (πάνω κάτω) και παίζει πολύ καλά.
Για το χώρο που το θες είναι άψογο. (Το συγκεκριμένο είναι demo αν δεν σε πειράζει).

Με έναν Wiim amp Ultra θα υπερβείς το μπάτζετ κατά 95 ευρώ, αλλά νομίζω ότι αξίζει, θα τα έχεις όλα.
Ωραίες επιλογές..

• Like
Reactions: Haagenti
Δε νομίζω ότι μπορεί ένας wiim να οδηγήσει ηχεία δαπέδου.
Τα συγκεκριμένα τα άκουσα με 60 βατ, τα πήγε ορθοπεταλιά, μας άκουσε όλη η γειτονιά.
Και σώματα και punch και όγκο είχε.
Είναι ευαίσθητα τα ηχεία.

Παιδιά ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη. Μακάρι να μπορούσα να παώ σε μαγαζί με ηχεία κτλ. να ακούσω τι μου ταιριάζει από τις επιλογές σας αλλά μένω Χανιά. Για αυτό όμως είμαι εδώ, και έχω πορωθεί με τις προτάσεις σας! Απλά να πώ ναι μεν θα παίζω απο spotify αλλά προτιμώ από το pc μου ώστε να μπορώ να ακούσω και youtube η καποια καλής ποιότητας μουσικά αρχεία αν προκύψουν (πολύ σωστα το έθεσε ο deneb τρωγοντας έρχεται η όρεξη). Steadyshot το ντιζαιν των Q Acoustics 330c είναι φοβερό. Καταλήγω σε παθητικά ηχεία χωρίς sub και πιστεύω με 100 watts θα είμαι εντάξει (εκτός αν υπάρξει κατι με 150 watts vfm). Δεν έχω πρόβλημα για desktop χρήση ή για να γεμίσει ο χώρος. Δεν έχω σκοπό στο μέλλον να αναβαθμίσω κάτι (εκτός αν είναι απαραίτητο) οπότε οτι μπατζετ πέσει τώρα και ας ειναι ελαφρώς παραπάνω.Σκέφτομαι να τα κρατήσω τουλάχιστον 10 χρόνια. Δε κρύβω ότι πελάγωσα. Παρακάτω τα ομαδοποιήσα για ευκολία.

Wharfedale 12.4 + Yamaha A-S501
Q Acoustics 3050i + Cambridge AXR100
MA Bronze 300 + Cambridge AXR100
Klipsch R-820F + Yamaha R-N600A
Κlipsch R-820F + Denon DRA-900H
KEF Q550 +
DA100 2.1 Channel Stereo Amplifier
wharfedale denton 85 + yamaha τύπου as-501 (η as-701)
DEMO BOREA BR07 + Wiim amp Ultra

το hub που λες pleo η αν ξέρει καποιος άλλος θωρείται απαραιτητο για παθητικά ηχεία?

το DAC αντικαθιστά τη κάρτα ήχου ή θα χρειαστώ και τα δυο? (για παθητικά ηχεία)

• Like
Reactions: steadyshot
Παιδιά ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη. Μακάρι να μπορούσα να παώ σε μαγαζί με ηχεία κτλ. να ακούσω τι μου ταιριάζει από τις επιλογές σας αλλά μένω Χανιά. Για αυτό όμως είμαι εδώ, και έχω πορωθεί με τις προτάσεις σας! Απλά να πώ ναι μεν θα παίζω απο spotify αλλά προτιμώ από το pc μου ώστε να μπορώ να ακούσω και youtube η καποια καλής ποιότητας μουσικά αρχεία αν προκύψουν (πολύ σωστα το έθεσε ο deneb τρωγοντας έρχεται η όρεξη). Steadyshot το ντιζαιν των Q Acoustics 330c είναι φοβερό. Καταλήγω σε παθητικά ηχεία χωρίς sub και πιστεύω με 100 watts θα είμαι εντάξει (εκτός αν υπάρξει κατι με 150 watts vfm). Δεν έχω πρόβλημα για desktop χρήση ή για να γεμίσει ο χώρος. Δεν έχω σκοπό στο μέλλον να αναβαθμίσω κάτι (εκτός αν είναι απαραίτητο) οπότε οτι μπατζετ πέσει τώρα και ας ειναι ελαφρώς παραπάνω.Σκέφτομαι να τα κρατήσω τουλάχιστον 10 χρόνια. Δε κρύβω ότι πελάγωσα. Παρακάτω τα ομαδοποιήσα για ευκολία.

Wharfedale 12.4 + Yamaha A-S501
Q Acoustics 3050i + Cambridge AXR100
MA Bronze 300 + Cambridge AXR100
Klipsch R-820F + Yamaha R-N600A
Κlipsch R-820F + Denon DRA-900H
KEF Q550 +
DA100 2.1 Channel Stereo Amplifier
wharfedale denton 85 + yamaha τύπου as-501 (η as-701)
DEMO BOREA BR07 + Wiim amp Ultra

το hub που λες pleo η αν ξέρει καποιος άλλος θωρείται απαραιτητο για παθητικά ηχεία?

το DAC αντικαθιστά τη κάρτα ήχου ή θα χρειαστώ και τα δυο? (για παθητικά ηχεία)
Μονο μια διορθωση

ειναι τα q acoustics 3050c οχι i (τα i ειναι η παλια σειρα), τα δαπεδου και οχι τα 3030c βασης!

Αδελφέ, θα επιμείνω ότι πρέπει να αφήσεις το πισι απέξω ...

Τοπικά αρχεία σε νας ή σκληρό θα παίξουν καλύτερα με το στρίμερ ... και youtube μέσω βτ και ιντερνετικό ραδιόφωνο από τις οικείες έτοιμες εφαρμογές που έχουν τα στρίμερ, κλπ ... αν και δεν έχουν πλέον έννοια τα τοπικά αρχεία ... με το σποτιφάι σε hifi mode, τι να τα κάνεις ; έχω καμμιά 25 τέρα πεταμένα σε ένα υπόγειο χρόνια τώρα ... και κάποιες χιλιάδες σιντι που βαριέμαι να βγάλω για πώληση ...

Η κάρτα ήχου σου, έχει δικό της ντακ, αλλά εννοείται ότι μια ξεχωριστή μονάδα ντακ είναι κλάσεις ανώτερη ... αν θέλεις σώνει και καλά χρήση του πισι, πάρε από το αλί ενα dac SMSL με 80 ευρώ ... το wiim pro plus και το εβερσολο Α6 έχουν μια χαρά ενσωματωμένα ντακ ...

Όλες οι λύσεις που σου προτάθηκαν, είναι πραγματικά καλές ... και με δεδομένο το επίπεδο εμπειρίας σου, θα φέρουν μεγάλη χαρά στην ζωή σου ...