Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σετ ηχείων και ενισχυτή. Είναι το πρώτο μου σύστημα αλλά θα ήθελα να αγοράσω κάτι που να είναι future proof, όσο αυτό είναι εφικτό. Το budget μου είναι μέχρι 1200 χωρίς sub, το οποίο θα αγοράσω αργότερα αν δεν με καλύψουν τα ηχεία.
Για ενισχυτή νομίζω ότι έχω καταλήξει στον Denon AVR-X2100W μιας και έχει 2 HDMI outputs που το θεωρώ σημαντικό και υποστήριξη 4Κ και νομίζω ότι θα με καλύψει για κάποια χρόνια. Φυσικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
Για ηχεία τώρα, κοιτούσα τη σειρά Monitor Supreme της Magnat και συγκεκριμένα:
Front: Magnat Monitor Supreme 1002
Center: Magnat Monitor Supreme Center 252
Surround: Magnat Monitor Supreme 802
Δεν έχω ακούσει ακόμα τα ηχεία γιατί περιμένω να μου δώσετε εναλλακτικές ώστε να έχω άμεση σύγκριση.
Προβληματισμοί:
Για ενισχυτή νομίζω ότι έχω καταλήξει στον Denon AVR-X2100W μιας και έχει 2 HDMI outputs που το θεωρώ σημαντικό και υποστήριξη 4Κ και νομίζω ότι θα με καλύψει για κάποια χρόνια. Φυσικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
Για ηχεία τώρα, κοιτούσα τη σειρά Monitor Supreme της Magnat και συγκεκριμένα:
Front: Magnat Monitor Supreme 1002
Center: Magnat Monitor Supreme Center 252
Surround: Magnat Monitor Supreme 802
Δεν έχω ακούσει ακόμα τα ηχεία γιατί περιμένω να μου δώσετε εναλλακτικές ώστε να έχω άμεση σύγκριση.
Προβληματισμοί:
- Αξίζει να επενδύσω σε ηχεία δαπέδου για surround, ή είναι καλύτερα να κόψω ένα ποσό από τα surround και να ανέβω κατηγορία στα υπόλοιπα ηχεία;
- Ο χώρος είναι λίγο ιδιαίτερος (20 τμ περίπου). Παραθέτω εικόνα με προσέγγιση του χώρου. Το πρόβλημα που βλέπω είναι ότι τα surround δε θα είναι πίσω μου αλλά στο πλάι, και δεν υπάρχει και μεγάλο περιθώριο για να τους δώσω κλίση προς τη θέση ακρόασης. Επίσης, δεν ξέρω αν δημιουργεί πρόβλημα το γεγονός ότι από τη δεξιά μεριά το μπροστινό και το surround θα ακουμπάνε στον τοίχο
- Τα surround θα πρέπει να ανέβουν αρκετά για να μην εμποδίζονται από τον καναπέ, επομένως το tweeter ίσως είναι αρκετά ψηλά
Attachments
Last edited: