Αγορά ηχείων (5.0) και AV Receiver

pkoutsias

New member
18 April 2015
9
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σετ ηχείων και ενισχυτή. Είναι το πρώτο μου σύστημα αλλά θα ήθελα να αγοράσω κάτι που να είναι future proof, όσο αυτό είναι εφικτό. Το budget μου είναι μέχρι 1200 χωρίς sub, το οποίο θα αγοράσω αργότερα αν δεν με καλύψουν τα ηχεία.

Για ενισχυτή νομίζω ότι έχω καταλήξει στον Denon AVR-X2100W μιας και έχει 2 HDMI outputs που το θεωρώ σημαντικό και υποστήριξη 4Κ και νομίζω ότι θα με καλύψει για κάποια χρόνια. Φυσικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Για ηχεία τώρα, κοιτούσα τη σειρά Monitor Supreme της Magnat και συγκεκριμένα:

Front: Magnat Monitor Supreme 1002
Center: Magnat Monitor Supreme Center 252
Surround: Magnat Monitor Supreme 802

Δεν έχω ακούσει ακόμα τα ηχεία γιατί περιμένω να μου δώσετε εναλλακτικές ώστε να έχω άμεση σύγκριση.

Προβληματισμοί:
  • Αξίζει να επενδύσω σε ηχεία δαπέδου για surround, ή είναι καλύτερα να κόψω ένα ποσό από τα surround και να ανέβω κατηγορία στα υπόλοιπα ηχεία;
  • Ο χώρος είναι λίγο ιδιαίτερος (20 τμ περίπου). Παραθέτω εικόνα με προσέγγιση του χώρου. Το πρόβλημα που βλέπω είναι ότι τα surround δε θα είναι πίσω μου αλλά στο πλάι, και δεν υπάρχει και μεγάλο περιθώριο για να τους δώσω κλίση προς τη θέση ακρόασης. Επίσης, δεν ξέρω αν δημιουργεί πρόβλημα το γεγονός ότι από τη δεξιά μεριά το μπροστινό και το surround θα ακουμπάνε στον τοίχο
  • Τα surround θα πρέπει να ανέβουν αρκετά για να μην εμποδίζονται από τον καναπέ, επομένως το tweeter ίσως είναι αρκετά ψηλά
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις γνώμες σας

Attachments

• home_cinema.jpg
    home_cinema.jpg
    144.2 KB · Views: 212
Last edited:
Απάντηση: Αγορά ηχείων (5.0) και AV receiver

απο την μικρη μου εμπειρια θα σου ελεγα να ανεβεις λιγο κατηγορια π.χ dali zenzor 5 κολονες,zenzor vocal κεντρικο ,για σαραουντ καποια ηχεια βασης φθηνοτερα σε αξια.
τα εχω ακουσει τα ηχεια που λες, εμενα προσωπικα δεν μου αρεσαν τα dali einai πολλη καλυτερα για τα δικα μου αυτια παντα.
http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia/m/6446/Dali.html?order_dir=asc&page=2
http://www.skroutz.gr/s/385148/Dali-Zensor-Voκal.html

Re: Αγορά ηχείων (5.0) και AV receiver

Θα ξεκινήσω με την πρώτη σου πρόταση και θα σου πω το εξής: σκέφτεσαι λάθος, πίστεψέ με έτσι ακριβώς ξεκίνησα κι εγώ, είχα ήδη τα ηχεία τα οποία ήταν μπασάτα και λέω με καλύπτουν, μέχρι που έφερα ένα sub για δοκιμή, καμία μα καμία σχέση. Επειτα τα ηχεία που επέλεξες έχουν 2 6,5άρια γούφερ κι αντίσταση 4Ωμ, θα ζορίσεις σε μέγιστο βαθμό τον ενισχυτή κυρίως λόγω της απουσίας του sub αφού θα αναγκαστούν να παίξουν full range και μάλιστα με 4 ηχεία αφού σκέφτεσαι για πίσω δαπέδου, σκέψη λανθασμένη για το συγκεκριμένο σετ. Σου λέω το πέρασα αυτό κι ο ενισχυτής κυριολεκτικά σε μουσικό πρόγραμμα έβραζε. Αν έχεις σκοπό να παίζεις σε χαμηλές εντάσεις και αποκλειστικά ταινίες προχώρα, αν όμως έχεις στο μυαλό σου δικάναλη ακρόαση και μεγάλες εντάσεις είτε σε ταινίες αλλά προπάντων σε μουσική, ίσως και να απογοητευτείς γιατί δεν θα πάρεις το 100% των ηχείων και μπορεί να πάθεις αυτό που έπαθα μερικές φορές εγώ, δηλαδή να σβήνει ο ενισχυτής από υπερθέρμανση. Οσο κι αν έψαξα είτε πας για πιο εύκολο φορτίο ηχείων είτε για μεγαλύτερο ενισχυτή με εξόδους προενίσχυσης για μελλοντική χρήση τελικού, δυστυχώς ξεπερνάς το μπάτζετ των 1200 ευρώ και μάλιστα χωρίς υπογούφερ. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Προχώρα με το συγκεκριμένο σετ αλλά με την προϋπόθεση και την ταυτόχρονη ύπαρξη υπογούφερ ώστε να ξαλαφρώσεις τον ενισχυτή απ το δύσκολο φορτίο των χαμηλών συχνοτήτων. Επίσης καλύτερα για τα πίσω να πας σε ηχείο βιβλιοθήκης με την ύπαρξη φυσικά βάσεων στήριξης αυτών.

Υ.Γ. Καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλή διαμονή.-bye-

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας!

απο την μικρη μου εμπειρια θα σου ελεγα να ανεβεις λιγο κατηγορια π.χ dali zenzor 5 κολονες,zenzor vocal κεντρικο ,για σαραουντ καποια ηχεια βασης φθηνοτερα σε αξια.
τα εχω ακουσει τα ηχεια που λες, εμενα προσωπικα δεν μου αρεσαν τα dali einai πολλη καλυτερα για τα δικα μου αυτια παντα.
http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia/m/6446/Dali.html?order_dir=asc&page=2
http://www.skroutz.gr/s/385148/Dali-Zensor-Voκal.html

Τα έχω δει αυτά που προτείνεις, αλλά μόνο τα Dali Zensor 5 κοστίζουν σχεδόν όσο όλο το σετ των magnat. Δυστυχώς είναι αρκετά έξω από το budget μου

Θα ξεκινήσω με την πρώτη σου πρόταση και θα σου πω το εξής: σκέφτεσαι λάθος, πίστεψέ με έτσι ακριβώς ξεκίνησα κι εγώ, είχα ήδη τα ηχεία τα οποία ήταν μπασάτα και λέω με καλύπτουν, μέχρι που έφερα ένα sub για δοκιμή, καμία μα καμία σχέση. Επειτα τα ηχεία που επέλεξες έχουν 2 6,5άρια γούφερ κι αντίσταση 4Ωμ, θα ζορίσεις σε μέγιστο βαθμό τον ενισχυτή κυρίως λόγω της απουσίας του sub αφού θα αναγκαστούν να παίξουν full range και μάλιστα με 4 ηχεία αφού σκέφτεσαι για πίσω δαπέδου, σκέψη λανθασμένη για το συγκεκριμένο σετ. Σου λέω το πέρασα αυτό κι ο ενισχυτής κυριολεκτικά σε μουσικό πρόγραμμα έβραζε. Αν έχεις σκοπό να παίζεις σε χαμηλές εντάσεις και αποκλειστικά ταινίες προχώρα, αν όμως έχεις στο μυαλό σου δικάναλη ακρόαση και μεγάλες εντάσεις είτε σε ταινίες αλλά προπάντων σε μουσική, ίσως και να απογοητευτείς γιατί δεν θα πάρεις το 100% των ηχείων και μπορεί να πάθεις αυτό που έπαθα μερικές φορές εγώ, δηλαδή να σβήνει ο ενισχυτής από υπερθέρμανση. Οσο κι αν έψαξα είτε πας για πιο εύκολο φορτίο ηχείων είτε για μεγαλύτερο ενισχυτή με εξόδους προενίσχυσης για μελλοντική χρήση τελικού, δυστυχώς ξεπερνάς το μπάτζετ των 1200 ευρώ και μάλιστα χωρίς υπογούφερ. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Προχώρα με το συγκεκριμένο σετ αλλά με την προϋπόθεση και την ταυτόχρονη ύπαρξη υπογούφερ ώστε να ξαλαφρώσεις τον ενισχυτή απ το δύσκολο φορτίο των χαμηλών συχνοτήτων. Επίσης καλύτερα για τα πίσω να πας σε ηχείο βιβλιοθήκης με την ύπαρξη φυσικά βάσεων στήριξης αυτών.

Υ.Γ. Καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλή διαμονή.-bye-

Καλώς σας βρήκα :2thumb22sup:
Ξέχασα να αναφέρω ότι το σύστημα προορίζεται για 90%-10% movies-music και η μουσική σε νορμάλ εντάσεις. Τώρα για ταινίες δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις για μπάσο, αλλά κάποιες φορές θα ήθελα μεσαία προς υψηλή ένταση.
Για την αντίσταση των ηχείων, στα χαρακτηριστικά γράφουν 4 - 8 Ωμ, ξέρεις τι σημαίνει ακριβώς;
Ουσιαστικά εσύ προτείνεις να αλλάξω τα surround με βάσης (πχ Magnat Monitor Supreme 202 που είναι της ίδιας σειράς; ) και να προσθέσω και ένα sub?

Ξεκινώντας απ το τέλος σου απαντώ: Ναι, θα αποφορτίσεις σε τεράστιο βαθμό τον ενισχυτή απ το δύσκολο φορτίο των χαμηλών. Επίσης τα μπάσα που εσύ λες, στις ταινίες με περιεχόμενο 5.1 το .1 είναι των χαμηλών, λέγεται LFE (Low Frequency Effect) κι είναι περιεχόμενο που μόνο το υπογούφερ μπορεί να αναπαράγει. Απ τη δική μου εμπειρία, πριν πάρω κι εγώ υπογούφερ, όταν είχα τέτοιο εφέ έβλεπα τον κώνο στο ηχείο να κινείται ανεξέλεγκτα σε όλη τη διαδρομή του χωρίς μάλιστα να βγαίνει ήχος και μάλλον αυτό ήταν κι η αιτία που πολύ γρήγορα χάλασαν οι αναρτήσεις του συν ότι μερικές φορές σε απότομα τέτοια εφέ μου έσβηνε ο ενισχυτής στον οποίο έβραζες αβγό πάνω του. Μόλις πήρα το υπογούφερ δεν ξανάδα ποτέ τους καινούριους πλέον κώνους να κινούνται ανεξέλεγκτα, αντιθέτως πλέον κινούνταν σε μικρές διαδρομές κι ο ενισχυτής ήταν σε θερμοκρασία δωματίου προς το δροσερό, άσε το ηχητικό αποτέλεσμα που ήταν 10 φορές καλύτερο. Το 4-8 Ωμ σημαίνει ότι το ηχείο παρουσιάζει φορτίο 8Ωμ ως επί το πλείστον αλλά σε συγκεκριμένες συχνότητες θα "κατέβει" στα 4Ωμ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζητήσει απ τον ενισχυτή διπλάσια παροχή ρεύματος, κάτι που αυτής της κατηγορίας μηχανήματα απλά δεν μπορούν να το κάνουν ή να ανταπεξέλθουν τέλος πάντων όπως θα πρεπε και συμβαίνουν όλα αυτά τα συμπτώματα που σου περιέγραψα παραπάνω.

Ξεκινώντας απ το τέλος σου απαντώ: Ναι, θα αποφορτίσεις σε τεράστιο βαθμό τον ενισχυτή απ το δύσκολο φορτίο των χαμηλών. Επίσης τα μπάσα που εσύ λες, στις ταινίες με περιεχόμενο 5.1 το .1 είναι των χαμηλών, λέγεται LFE (Low Frequency Effect) κι είναι περιεχόμενο που μόνο το υπογούφερ μπορεί να αναπαράγει. Απ τη δική μου εμπειρία, πριν πάρω κι εγώ υπογούφερ, όταν είχα τέτοιο εφέ έβλεπα τον κώνο στο ηχείο να κινείται ανεξέλεγκτα σε όλη τη διαδρομή του χωρίς μάλιστα να βγαίνει ήχος και μάλλον αυτό ήταν κι η αιτία που πολύ γρήγορα χάλασαν οι αναρτήσεις του συν ότι μερικές φορές σε απότομα τέτοια εφέ μου έσβηνε ο ενισχυτής στον οποίο έβραζες αβγό πάνω του. Μόλις πήρα το υπογούφερ δεν ξανάδα ποτέ τους καινούριους πλέον κώνους να κινούνται ανεξέλεγκτα, αντιθέτως πλέον κινούνταν σε μικρές διαδρομές κι ο ενισχυτής ήταν σε θερμοκρασία δωματίου προς το δροσερό, άσε το ηχητικό αποτέλεσμα που ήταν 10 φορές καλύτερο. Το 4-8 Ωμ σημαίνει ότι το ηχείο παρουσιάζει φορτίο 8Ωμ ως επί το πλείστον αλλά σε συγκεκριμένες συχνότητες θα "κατέβει" στα 4Ωμ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζητήσει απ τον ενισχυτή διπλάσια παροχή ρεύματος, κάτι που αυτής της κατηγορίας μηχανήματα απλά δεν μπορούν να το κάνουν ή να ανταπεξέλθουν τέλος πάντων όπως θα πρεπε και συμβαίνουν όλα αυτά τα συμπτώματα που σου περιέγραψα παραπάνω.

Κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ πολύ!

Θα κοιτάξω να δω πως μπορώ να στριμωξω ένα sub στο budget και αν έχω άλλες απορίες θα επανέλθω.

Έχει τη χάρη του πάντως όταν βράζει ο ενισχυτής και ζορίζεται, μέχρι να ακούσεις τσαφ και να μυρίσεις καμένο. :o

Με τον 2100 και τα ηχεία αυτά; Πάρε sub.

Έχει τη χάρη του πάντως όταν βράζει ο ενισχυτής και ζορίζεται, μέχρι να ακούσεις τσαφ και να μυρίσεις καμένο. :o

Με τον 2100 και τα ηχεία αυτά; Πάρε sub.

Ο συγκεκριμένος Yamaha (640)παίζει ακόμα σε σπίτι φίλου που τον χάρισα, πριν πάρω υπογούφερ ζεμάταγε κι είχα ακούσει κλείνοντας απότομα τον ήχο και βάζοντας πάνω το αυτί ένα βουητό, τεχνικός στο Νάκα μου είπε ότι έχει ανεμιστηράκι και πάλι καλά, ειδάλλως θα σβηνε πιο συχνά. Μάλιστα είχα κάνει πατέντα μιας κι είχε και πρίζα για ταυτόχρονη ενεργοποίση συσκευών και του είχα βάλει ανεμιστηράκι εξωτερικό να τον δροσίζει με καλά αποτελέσματα όσον αφορά τη θερμοκρασία, δυστυχώς όμως ακουγόταν και το κατάργησα. Γι αυτό και λέω στο φίλο όπως ακριβώς είπες κι εσύ, οπωσδήποτε υπογούφερ με το συγκεκριμένο σετ.

Βλέπω ότι είναι μονόδρομος, άρα θα μπει οπωσδήποτε στο σετ.

Σε αυτό το έυρος τιμών έχετε να προτείνετε κάποια αλλαγή σχετικά με ενισχυτή ή ηχεία, ή απλά προσθέτοντας το sub θα έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα;

Δε χρειαζεται να πας σε δαπέδου πάρε τα dali zenzor 3 για μπρος πίσω και ενα sub. Στον κινηματογράφο πιο καλό αποτέλεσμα θα εχεις τελικά. Τι να τα παρεις τα μεγαλα και να τα δηλωνεις small; καλυτερα πάρε καλυτερο ηχείο και μικροτερο. Βάσεις φτιαχνεις και σε σιδερά η ακόμα και τραπεζάκια lack απο το ικεα παίρνεις αν σε βολευουν χωροταξικά.

Δε χρειαζεται να πας σε δαπέδου πάρε τα dali zenzor 3 για μπρος πίσω και ενα sub. Στον κινηματογράφο πιο καλό αποτέλεσμα θα εχεις τελικά. Τι να τα παρεις τα μεγαλα και να τα δηλωνεις small; καλυτερα πάρε καλυτερο ηχείο και μικροτερο. Βάσεις φτιαχνεις και σε σιδερά η ακόμα και τραπεζάκια lack απο το ικεα παίρνεις αν σε βολευουν χωροταξικά.

Δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω κοντά 900 μόνο για ηχεία (2x Dali Zensor 3 + Dali Zensor Vokal). Ευχαριστώ για την πρόταση όμως!

Και εγώ φίλε μου στην ίδια φάση με εσένα είμαι. Χθες που μίλησα τηλεφωνικώς με έναν έμπορο από Αθήνα μου πρότεινε τα kef επειδή είναι 8ohm. Front: https://www.skroutz.gr/products/show/14942004
Center:https://www.skroutz.gr/s/345946/Kef-C1.html
Surround: https://www.skroutz.gr/s/336583/Kef-C6-LCR.html

Ενδιαφέρουσα πρόταση, ευχαριστώ!

Συμφωνώ απόλυτα, με δύο ζευγάρια Dali zensor 3 (η επιλογή καταστήματος είναι τυχαία)που τα έχω ακούσει και μου άρεσαν τρομερά, (εννοείται και το κεντρικό) θα κάνεις πολύ καλή δουλιά στο κινηματογράφο και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα σε ακρόαση μουσικής και θα παίξει πιο ξεκούραστα ακόμα ο ενισχυτής.

Συμφωνώ απόλυτα, με δύο ζευγάρια Dali zensor 3 (η επιλογή καταστήματος είναι τυχαία)που τα έχω ακούσει και μου άρεσαν τρομερά, (εννοείται και το κεντρικό) θα κάνεις πολύ καλή δουλιά στο κινηματογράφο και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα σε ακρόαση μουσικής και θα παίξει πιο ξεκούραστα ακόμα ο ενισχυτής.

Θα γίνω βαρετός, αλλά με τα Dali Zensor ξεφεύγω πολύ από το budget μου. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να διαθέσω παραπάνω ή ότι δε θέλω να στήσω σταδιακά ένα σύστημα, αλλά τα 1200 περίπου είναι το ποσό που είμαι διατεθημένος να πληρώσω. Για αυτό το ποσό λοιπόν ψάχνω την καλύτερη value for money επιλογή. Θα κάνω όμως μια δοκιμή σε ένα κατάστημα, μήπως η διαφορά στην ποιότητα είναι τόσο μεγάλη ώστε να αποφασίσω να διαθέσω μεγαλύτερο ποσό.

Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση!

Θα γίνω βαρετός, αλλά με τα Dali Zensor ξεφεύγω πολύ από το budget μου. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να διαθέσω παραπάνω ή ότι δε θέλω να στήσω σταδιακά ένα σύστημα, αλλά τα 1200 περίπου είναι το ποσό που είμαι διατεθημένος να πληρώσω. Για αυτό το ποσό λοιπόν ψάχνω την καλύτερη value for money επιλογή. Θα κάνω όμως μια δοκιμή σε ένα κατάστημα, μήπως η διαφορά στην ποιότητα είναι τόσο μεγάλη ώστε να αποφασίσω να διαθέσω μεγαλύτερο ποσό.

Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση!

Οκ το κατάλαβα το μπάτζετ είναι αυστηρό, πάντα οι απ έξω έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να υπερβεί το εκάστοτε μπάτζετ χωρίς να ξέρουμε τις ανάγκες του, ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να σε πιέσω, απλά πιστεύω όλοι θέλαμε να σου επισημάνουμε ότι τα συγκεκριμένα ηχεία θα ακουστούν καλύτερα. Σκέψουν εν ανάγκη να πας για τα 3 μπροστά αγοράζοντας το ένα ζευγάρι μαζί με το κεντρικό και ένα υπογούφερ κι αργότερα όταν μαζέψεις λεφτά να πας για άλλο ένα ζευγάρι για πίσω, εκτός πάλι αν θες να τελειώνεις με το σετ 5.1 οπότε πας για το δικό σου αρχικό σετ χωρίς όμως τα δαπέδου αλλά τα βάσης για τα πίσω ηχεία.

Οκ το κατάλαβα το μπάτζετ είναι αυστηρό, πάντα οι απ έξω έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να υπερβεί το εκάστοτε μπάτζετ χωρίς να ξέρουμε τις ανάγκες του, ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να σε πιέσω, απλά πιστεύω όλοι θέλαμε να σου επισημάνουμε ότι τα συγκεκριμένα ηχεία θα ακουστούν καλύτερα. Σκέψουν εν ανάγκη να πας για τα 3 μπροστά αγοράζοντας το ένα ζευγάρι μαζί με το κεντρικό και ένα υπογούφερ κι αργότερα όταν μαζέψεις λεφτά να πας για άλλο ένα ζευγάρι για πίσω, εκτός πάλι αν θες να τελειώνεις με το σετ 5.1 οπότε πας για το δικό σου αρχικό σετ χωρίς όμως τα δαπέδου αλλά τα βάσης για τα πίσω ηχεία.

Τι ζητάς συγγνώμη; Ίσα ίσα που θες να βοηθήσεις να στήσω ένα σύστημα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι μπορώ να δώσω και παραπάνω χρήματα, απλά δε θέλω να ξεπεράσω το πόσο "κοστολογώ" ένα τέτοιο σύστημα, ειδικά όταν αυτό είναι το πρώτο σύστημα που θα στήσω. Νομίζω ότι θα μείνω στην αρχική μου επιλογή αλλά με ηχεία βάσης για τα πίσω όπως μου είπες συν ένα sub. Όλα αυτά βέβαια αφού τα ακούσω σε κάποιο κατάστημα (φυσικά θα ζητήσω να ακούσω και τα Dali Zensor από περιέργεια)

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων (5.0) και AV receiver

συμφωνω απολυτα με τον KROMPOTIS ,τα 3αρια μπροστα και βοκαλ--520ευρω περιπου και πισω φθηνοτερα ηχεια βασης

Ενα μικρο σχολιο.. αν τελικα πας προς magnat δες τις τιμες και στο amazon.de .. ειναι παρα πολυ ανταγωνιστικες ακομα και αν συμπεριλαβεις τα μεταφορικα.. τα 102 τα εχει τωρα 76 ευρω και τα 200 τα εχει στα 100 ευρω (ζευγαρι)