Αγορά ηχείων 5.1 έως 2500ευρώ

christos67

New member
5 May 2008
35
Γειά σας παιδιά. Θα μπορούσα να έχω τη γνώμη σας για αγορά ηχείων; Ο χώρος μου είναι 60τετρ. εννιαίος, όπου ο μισός θα χρησιμοποιηθεί για εγκατάσταση του οικιακού κινηματογράφου. Η χρήση του θα είναι περισσότερο για μουσική κ λιγότερο ταινίες. Οι εντάσεις που ακούω είναι μέτριες. Αισθητικά μου αρέσουν πολυ τα mirage omnisat v2 FS, CC, SAT καθώς και το υπογούφερ OMNI S 10 και ο λόγος που με ενδιαφέρουν επίσης είναι οτι λόγω της ολικής διασποράς τους μπορούν να τοποθετηθούν λίγο πιο ελεύθερα στο χώρο. Οικονομικά δεν θα ήθελα να ξεπεράσω το ποσό των 2500ευρώ. Ευχαριστώ για τη βοήθεια..

Γειά σου Αργύρη. Θα πρέπει να σου πω ότι ο τρόπος που έγραφες για τα mirage με έκανε να τα συμπαθήσω μιας κ δε μου είναι δυνατό να τα ακούσω. Για ενισχυτή που ρωτάς είναι η επόμενή μου ερώτηση. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα

Να πάω σε τόσο μεγάλο; Πιστεύεις κάτι μικρότερο όπως rx v863 δεν θα με καλύψει; Ή LX60;

αν μπορεις ναι
ποτε κανενας δεν παραπονεθηκε με παραπανω watt
αλλη μια φτηνη λυση σε ηχεια ειναι jamo D6 και ενα σαμπακι earthquake 12
και θα σε μεταφερει αλλου

2500 για αγορά ηχείων 5.1? Αυτό κατάλαβα να λες.
Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν καλύτερα ηχεία.

τα V2fs τα είχα υπόψιν μου όταν ήταν να πάρω 5.1 και τα άκουσα πριν καιρό. Όλο το σετ που λες. Πολύ καλό αποτέλεσμα, βεβαίως σε dedicated χώρο κτλ.
Έχουν ένα μειονέκτημα όμως. Δεν είναι ξύλινα, αλλά lifestyle ηχεία.
Κατά συνέπεια ναι μεν κουβαλάνε την καλή εμφάνιση, τη διασπορά, αλλά και κάποια μειονεκτήματα και στην περίπτωσή σου που θα ακούς περισσότερο μουσική ..χμμ βάλτα σαν 2η επιλογή, γιατί για cinema σκίζουν.
Επίσης πρέπει να ξέρεις οτι όταν ακούς μουσική πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να παίζει και το sub αλλιώς δεν...

Θα σου πρότεινα να πας: για τα 3 μπροστινά και το sub σε άλλα ηχεία (μιας και θα ακούς περισσότερο μουσική),
για τα 2 πίσω: στα v2 sat (θα σου δώσει το κάτι παραπάνω όσον αφορά τη διασπορά εφέ κτλ στο cinema).

φιλικά πάντα!

Αντώνη ευχαριστώ για τη γνώμη σου. Ο όγκος των πιο μεγάλων ηχείων με ξύλινη καμπίνα θα με δυσκολέψει. Ειδικά η απόσταση που πρέπει να έχουν από τον πίσω τοίχο. Έχεις κάτι να μου προτείνεις;

εντάξει μπορούν να μπουν όχι κολλητά, αλλά λίγο πιο μπροστά (20-40cm) και δεν θα έχεις πρόβλημα. Τώρα αυτά που ακούς 1μιση και 2 μέτρα, αυτά τα κάνουν οι χαιεντάδες...

από ηχεία τώρα υπάρχουν και ξύλινα που δεν είναι μπαούλα. Κάνε μια βόλτα στο internet όλο και κάτι θα βρεις, μια βόλτα μετά και στα μαγαζιά να ακούσεις, γιατί τα ηχεία τα ακούμε και λίγο πριν τα πάρουμε. Εκτός αν είναι ηχεία των 100ευρώ που λες τύλιξέ τα.
Τώρα από av δεν είναι τόσο απαραίτητο να τον ακούσεις. Βασίσου στις γνώμες από δω μέσα και στο internet γενικότερα και δεν θα χάσεις. ένας καλός "μουσικός" av θα σε καλύψει, για να μην μπλέκεις με av και δικάναλους παρέα, αφού δεν θα ακούς δυνατά.

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων 5.1 έως 2500ευρώ

Έχεις κάτι να μου προτείνεις;

θα σου πρότεινα...τα δικά μου. Είναι compact/light κατασκευή.
http://www.audiovector.com/default.asp?Side=80&Parent=79

χωρίς να σημαίνει τίποτα έτσι; Και εγώ έψαχνα για κάτι light και κατέληξα σε αυτά, αφού τα άκουσα πρώτα.
στη μουσική "δέρνουν" για τα χρήματά τους. Με ένα μόνο όρο. Να βάλεις καλό cd. Να είναι καλή η εγγραφή τέλος πάντων γιατί αναδεικνύουν μεγάλη λεπτομέρεια και αν είναι κακή η εγγραφή, την πάτησες...
Στο cinema επίσης δεν είχα πρόβλημα ποτέ.
Βάλτα στις επιλογές σου για ακρόαση.

αντιπρόσωπός τους εδώ ήταν η http://www.audioevolution.gr/
τώρα δεν ξέρω γιατί μάλλον άλλαξε.

ρώτα τους όμως μήπως έχουν στοκ σε καλύτερες τιμές.
από ότι βλέπω το Μάρτιο είχαν σετ:
http://www.audioevolution.gr/offers_focus.asp?id=33

εκτός από όμορφα έχουν και ωραίο ήχο (τουλάχιστον για τα γούστα μου) ;)

τα Β&W MT30 ME 1.900 και τα FOCAL sib&co είναι τα καλύτερα σετ μικρών/λεπτών/design ηχείων κατά τη δική μου γνώμη...έχουν βγει πρώτα σε διάφορα συγκριτικά του hitech και του Ήχος Εικόνα, που είναι τα βασικά περιοδικά του χώρου.

Ηταν η αρχική μου σκέψη & μεγάλη επιθυμία φίλε vpapanik αλλά νομίζω δεν θα καλύψουν το μέγεθος του χώρου μου. Άλλη ιδέα;

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων 5.1 έως 2500ευρώ

Το ξέρω jopar. Οι αντιπρόσωποι μου είπαν ότι δεν θα καλύψουν το χώρο μου. Νομίζω χρειάζομαι μπροστινά ηχεία δαπέδου για να ακούω και μουσική.. Πιστεύεις θα με καλύψουν; Εσυ σε τι χώρο τα άκουσες;

τα audio vector δεν τα φαιρνει εδω και πολυ καιρο ο αντωνης
δυστυχως η εταιρια ειναι λιγο ...
γιαυτο και την εκοψε ο αντωνης