Αγορα ηχείων 5.1 με περίπου 500 ευρώ

SurfDrifter

Established Member
25 July 2007
159
Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο είδα 2 σετ ηχείων που με ενδιαφέρουν και θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζουν για αυτα τα λεφτά ή ;ίσως να μου προτείνατε ίσως κάποιο συνδυασμό διαφορετικών ηχείων/subwoofer γύρω σε αυτά τα χρήματα. Εννοείται ότι αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να πάρω π.χ. ενα sub της ΤΑΔΕ μάρκας, μπροστινα της ΔΕΙΝΑ και κεντρικό κάποιο άλλο δεν με πειράζει.

Έχω έναν ενισχυτή Sony STR-DB840 και τα ηχεία που είδα είναι αυτά:
S-V410
S-V325-W (Εδώ φαντάζομαι πηγαίνω σε αγορά ξεχωριστού subwoofer)

Ό χώρος θέασης θα έιναι περίπου 2,20χ3,00 μέτρα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο είδα 2 σετ ηχείων που με ενδιαφέρουν και θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζουν για αυτα τα λεφτά ή ;ίσως να μου προτείνατε ίσως κάποιο συνδυασμό διαφορετικών ηχείων/subwoofer γύρω σε αυτά τα χρήματα. Εννοείται ότι αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να πάρω π.χ. ενα sub της ΤΑΔΕ μάρκας, μπροστινα της ΔΕΙΝΑ και κεντρικό κάποιο άλλο δεν με πειράζει.

Έχω έναν ενισχυτή Sony STR-DB840 και τα ηχεία που είδα είναι αυτά:
S-V410
S-V325-W (Εδώ φαντάζομαι πηγαίνω σε αγορά ξεχωριστού subwoofer)

Ό χώρος θέασης θα έιναι περίπου 2,20χ3,00 μέτρα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν εχω ακουσει τα παραπανω ηχεια, αλλα επειδη ο χωρος σου εχει αρκετα περιορισμενες διαστασεις ,θα σου ελεγα να επιλεξεις η το πρωτο σετ απο τα δυο η να πας σε πακετο δορυφοροι sub τα οποια συνηθως ειναι κατω απο τα 500 .
Αν πας σε συνδιασμο ηχειων 5.1 πιστευω οτι θα ξεπερασεις τα 500 κατα πολυ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Αυτά θα πάρω και φαντάζομαι, μιας και δεν έχω τρομερή εξοικείωση με τον πολυκάναλο ήχο, οτι δεν θα μου κακοφανούν.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Αυτά θα πάρω και φαντάζομαι, μιας και δεν έχω τρομερή εξοικείωση με τον πολυκάναλο ήχο, οτι δεν θα μου κακοφανούν.

Εγω θα προτιμουσα τη δευτερη προταση,αφ ενος μεν ο ηχος τους θα ειναι πολυ καλυτερος απο τις πλαστικες καμπινες των πρωτων,αφ ετερου δε μπορει και να μη χρειαστεις υποφουφερ διοτι θα αποδιδουν εξισου καλα τις χαμηλες συχνοτητες.Δε ξερω βεβαια αν η τιμη τους ειναι ιδια η παραπλησια των πλαστικων.Εαν δεν σε ικανοποιησουν τα χαμηλα τους,αργοτερα μπορεις να προβεις στην αγορα ενος οικονομικου υπογουφερ μεχρι 350 ευρω,τιμη στην οποια υπαρχουν αρκετες καλες επιλογες

Ο ενισχυτής αυτός ήταν ο πρώτος μου ενισχυτής στο πατρικό μου. Είναι αξιοπρεπέστατος και με αρκετά ρεύματα και πιστεύω ότι ένα σετ ηχείων σαν αυτά που προτείνεις θα τον αδικήσει.
Κατ'αρχάς με αυτά τα ηχεία που έχεις βρει δεν θα μπορέσεις ποτέ να απολαύσεις μουσική Αλήθεια για τι χρήση τα θές? Και μέχρι που είναι το budget σου?
Θα σου πρότεινα είτε να πας σε ένα σετάκι koda ή wharfedale ή αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου να ανέβεις μέχρι dali.
Τα koda ξεκινάνε από λιγότερο από 300 ευρώ η 5άδα, αν θες ρίξε μια ματιά και στο shop21.gr. Έχουν αξιοπρπεή ήχο αν και λίγο ξερό για τα γούστα μου, αλλά για home cinema είναι ιδανικά. Τα wharfedale είναι πιο καλά για μουσική. Ρίξε μια ματιά και εδώ είμαστε πάλι

Λοιπόν ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τα σχόλια σας...

Λοιπόν θα γίνω πιο αναλυτικός. Ο χώρος που ανέφερα είναι ο χώρος ΜΕΣΑ στο σαλόνι/κουζίνα. Δηλαδή λογικά,( δεν θυμάμαι και απέξω) πρέπει ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ χώρος του δωματίου θα πρέπει να είναι περι τα 4x5 μέτρα.

@ Θοδωρής: Σίγουρα με ενδιαφέρει και η μουσική αρκετά. Οπότε αν (λεώ ΑΝ) υπάρχουν ηχεία που να μπορούν να στηρίξουν και cinema και μουσική, δεν λέω όχι!

Σκέφτομαι να ανεβάζω το budget μου μέχρι τα 750 ευρω. Είδα και ένα set Tannoy HTS-200 σε αυτά τα λεφτά, οπότε ειμαι όλος...αυτιά για προτάσεις!

Απάντηση: Re: Αγορα ηχείων 5.1 με περίπου 500 ευρώ

Αν σε βολεύει κάνε μια βόλτα στα Mediamarkt. Εκεί θα μπορέσεις να δεις αλλά το κυριότερο να ακούσεις αρκετά σετακια 5,1 και σε καλές τιμές ώστε να σχηματίσεις μια γνωμη με βάση τα δικά σου αφτιά.

Ευχαριστώ και πάλι για τις υποδείξεις.

Αρχίζω να καταλήγω στα Wharfedale, μιας και με ενδιαφέρει η μουσική. ´
Σκέφτομαι να πάρω ή τα 9.4 ή τα 9.5(αλήθεια για τον χώρο μου, τι προτείνετε από τα 2) για L/R, ένα κεντρικο πάλι Wharfedale και για surround να βάλω κάτι παλιά Roister από ένα Home Cinema σετάκι που έχουν ξεμείνει.

Επίσης προσανατολίζομαι και σε ένα subwoofer να συμπληρώσω την πεντάδα.

Γενικά αυτό το configuration πως σας φαίνεται; Είναι κακή ιδεά τα surround της Roister? Γιατι κακά τα ψέμματα δεν ειναι και το αγαπημένο μου χόμπυ να δίνω λεφτα!

Α, το sub μέχρι 300 ευρώ, έτσι ώστε να μην ξεφύγει πάνω απο 700 ευρώ το budget μου...

Επίσης είδα και αυτο το σετ που μου έκανε εντύπωση και έχει 480 ευρώ από e-shop
http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma12tsi-system-51-p-218.html
Αξίζει καθόλου αυτό ή τα Wharfedale είναι καλύτερα;

Μιλάμε έχω τρελλαθεί και δεν ξέρω τι να πάρω (είμαι πρωτότυπος αν μη τι άλλο :))

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Last edited:
Γεια σου Φιλε.Ελπιζω να σε προλαβα και να μην εχεις κανει αγορα ακομα. χθες ειδα και ακουσα στην onkyo αυτο το set (SKS-HT 530) τον 500Ε πολυ καλα και ειναι 7.1. μπορεις να τα δεις στο site www.onkyo.gr.

Αν σε ενδιαφέρει κάτι σε β χέρι, κάπου είδα ένα καλό σετ στην τιμή που αναφέρεις.
Kef 2005...

Πηγαίνω στη "μνήμη" του υπολογιστή, να κοιτάξω τι έχω επισκεφθεί τελευταία και επιστρέφω με το link :)

http://www.stepcom.gr/Offers.html ...

...και από ότι διάβασα είναι Demo, όχι β χέρι (αν και β χέρι είναι στην ουσία!)

Ίσως επειδή κόψουν απόδειξη για να έχεις και εγγύηση?... ποτέ δεν κατάλαβα τη διαφορά του demo και του β χέρι... ανοιχτά τα αγοράζεις και τα δύο! :-|

Λοιπόν, δεν με προλάβατε!

Αγόρασα εν τέλει τα Wharfedale Diamond 9.5 και το κεντρικο Diamond 9 CS.
Πίσω έβαλα 2 Roister που είχα. Το sub μου υπολείπεται, αλλά το ψάχνω ακόμα... Διαβασα σε άλλο thread για το Koda GW-212 και φαίνεται ενδιαφέρον

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΒΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Wharfedale! ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ 9.5 ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ...ΠΟΣΟ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ? ΕΓΩ 455 ΕΥΡΩ