Αγορά ηχείων δαπέδου μέχρι 400 ευρώ.

andsard

New member
1 August 2012
5
Καλησπέρα,

Είμαι σε αναζήτηση του πρώτου μου σετ stereo ενισχυτή με ηχεία. Μέχρι στιγμής νομίζω έχω καταλήξει σε ενισχυτή (Harman Kardon 3490) και στο ότι προτιμώ ηχεία δαπέδου.
Ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθούν είναι γύρω στα 25 τ.μ.
Η μουσική που κυρίως θα ακούω είναι rock, blues και λίγο από jazz και γενικά θα ήθελα μια έμφαση στις χαμηλές συχνότητες.
Το budget θα ήθελα να μην ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Έχω κάνει ήδη κάποιες βόλτες σε μαγαζιά και έχω ακούσει τα εξής:
Cambridge audio s70
boston acoustics cs 260
Kef c5
Wharfedale vardus 300

Μπορώ να πω ότι τα Cambridge audio και τα Wharfedale μου άρεσαν περισσότερο από τα υπόλοιπα. Αλλά δεν τα άκουσα ούτε με τον ενισχυτη που θα πάρω ούτε στο χώρο που θα τα τοποθετήσω. Οπότε είμαι αρκετά επιφυλακτικός ακόμη. Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι με βάση τα παραπάνω δεδομένα;;

Ευχαριστώ

Re: Αγορά ηχείων δαπέδου

με ενδιαφέρει. απλά δεν ξερω αν θα εχω την υπομονη να περιμενω μεχρι να εμφανιστει κατι κοντά σε αυτό που ψάχνω

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων δαπέδου

με ενδιαφέρει. απλά δεν ξερω αν θα εχω την υπομονη να περιμενω μεχρι να εμφανιστει κατι κοντά σε αυτό που ψάχνω

Χρειάζεται υπομονή η αναζήτηση μηχανημάτων,είτε μιλάμε για καινούργια είτε για μτχ,διαφορετικά η πιθανότητα λάθους είναι μεγάλη.

Καλημέρα andsard,

είμαι ακριβώς στην ίδια φάση και με το ίδιο budget όπως καταλαβαίνω.
Αν και όσο αφορά τον ενισχυτή θα στραφώ σε καθαρά δικάναλο (από Harman Kardon δηλαδή βλέπω τον 980).

Άκουσα πρόσφατα τα Magnat σε αυτή την κατηγορία τιμής (Monitor Supreme 1000 και 2000).
Άκουσε τα και αυτά αν θες, μιας και ξεκίνησες ακροάσεις, ώστε να μας πεις και εσύ μια γνώμη με το δικό σου αφτί.

Και εγώ παράλληλα συνεχίζω και γράφω εντυπώσεις και γνώμες στο thread που είχα ανοίξει (δεν είμαι ειδικός στον ήχο).

Καλή συνέχεια

ευχαριστώ για τις απαντησεις σας.
θα συνεχισω τις ακροάσεις με τα Magnat και ισως και τα JBL αν τα βρω καπου (αν και ειναι ενα κλικ πανω απο το budget). φυσικά δε θα βιαστώ να αγοράσω κάτι.

αυτο που με προβληματίζει είναι μήπως άλλο ακούσω στα μαγαζιά και άλλο όταν τα τοποθετήσω σπίτι μου.
για παράδειγμα, μήπως ένα ηχείο που το ακούω σε ένα μαγαζί σε ένα χώρο 35-40 τ.μ., στα δικά μου 20-25 θα μπουμάρει;;

Εύλογος ο προβληματισμός σου. Δυστυχώς είναι το μεγάλο πρόβλημα όταν αγοράζουμε ηχεία, το ότι σπανίως τα έχουμε ακούσει στον χώρο μας. Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα και προς ηχεία βάσης πάντως, με τα ίδια λεφτά θα πάρεις καλύτερο ηχείο και, αν διαλέξεις προσεκτικά, στα 25 τ.μ., και δεν θα σου λείψει το μπάσο, και λιγότερα προβλήματα θα έχεις.

Το δίλημμα βάσης ή δαπέδου ήταν (μαζί με το δικάναλος ή 5κάναλος ενισχυτής) το είχα γενικά.
Γενικά σε όσα μαγαζιά πήγα, με κατεύθυναν όλοι προς ηχεία δαπέδου. Και προσωπικά νομίζω ότι θα έχω μεγαλύτερο όγκο με τα δαπέδου. Και αισθητικά μου αρέσουν περισσότερο. Αλλά δεν το αποκλείω.
Υπάρχει κάποια πρόταση ηχεία βάσης;

Γνώμη μου είναι ότι αφού θέλεις έμφαση χαμηλά, προφανώς θέλεις να παίζει και σωστά το ηχείο εκεί χαμηλά. Θεωρώ ότι τα ηχεία που κοιτάς περισσότερο όγκο θα έχουν χαμηλά παρά μουσικότητα. Πιστεύω ότι στα χρήματα που κοιτάς θα πάρεις πολύ καλύτερο ήχο αν πάρεις ένα βάσης. Και αν σου λείψει το μπάσο, αργότερα το συμπληρώνεις με ένα καλό sub. Στα 400 θα βρεις αξιόλογο ηχείο βάσης. Άκουσε κάποια και θα καταλάβεις.

Το δίλημμα βάσης ή δαπέδου ήταν (μαζί με το δικάναλος ή 5κάναλος ενισχυτής) το είχα γενικά.
Γενικά σε όσα μαγαζιά πήγα, με κατεύθυναν όλοι προς ηχεία δαπέδου. Και προσωπικά νομίζω ότι θα έχω μεγαλύτερο όγκο με τα δαπέδου. Και αισθητικά μου αρέσουν περισσότερο. Αλλά δεν το αποκλείω.
Υπάρχει κάποια πρόταση ηχεία βάσης;
Σε κατεύθυναν προς δαπέδου επειδή ψάχνεις δαπέδου. Αν έλεγες ότι ψάχνεις για βάσης, επίσης θα σου έλεγαν ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Είναι ο νόμος της πώλησης που λέει "μη γ...μάς τη φαντασίωση του πελάτη" και ελάχιστοι πωλητές θα τον παραβούν με κίνδυνο να χάσουν την πώληση.
Ο χώρος σου δε νομίζω ότι χρειάζεται δαπέδου και συμφωνώ με όσους σου σύστησαν να τα αποφύγεις.
Αν θες τσέκαρε και τα 2 νήματα που τρέχουν τώρα στην κατηγορία, όπου κάποιοι φίλοι αναζητούν βάσης, για να δεις προτάσεις.

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων δαπέδου μέχρι 400 ευρώ.

Τα Roister Emphasis 25 τα ειδες (ακουσες)?
Ειναι στα χρηματα σου και πανεμορφα κατα τη γνωμη μου.Απο ακουστικης πλευρας πιστευω να σε ικανοποιησουν σε ολο το φασμα.
Μη φοβηθεις τα μικρα wooferακια...κανουν δουλεια πραγματικα!
Φιλικα.

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων δαπέδου μέχρι 400 ευρώ.

Σε κατεύθυναν προς δαπέδου επειδή ψάχνεις δαπέδου. Αν έλεγες ότι ψάχνεις για βάσης, επίσης θα σου έλεγαν ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Είναι ο νόμος της πώλησης που λέει "μη γ...μάς τη φαντασίωση του πελάτη" και ελάχιστοι πωλητές θα τον παραβούν με κίνδυνο να χάσουν την πώληση.
Ο χώρος σου δε νομίζω ότι χρειάζεται δαπέδου και συμφωνώ με όσους σου σύστησαν να τα αποφύγεις.
Αν θες τσέκαρε και τα 2 νήματα που τρέχουν τώρα στην κατηγορία, όπου κάποιοι φίλοι αναζητούν βάσης, για να δεις προτάσεις.

μάλλον δεν το εξήγησα εγώ σωστά. δεν ελεγα οτι ψαχνω για δαπέδου. έλεγα ότι δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάρω δαπέδου ή βάσης, και εκείνοι μου πρότειναν δαπέδου.
τσεκάρω και τα άλλα νήματα. και λογικά αύριο μεθαύριο θα κάνω κι άλλη μια βολτά.

από monitor audio, άκουσα τα δαπέδου bx5, που είναι πάνω από το budget. θα τσεκάρω και τα bx2.
τα epos els3 απ'ό,τι βλέπω δεν υπάρχουν πουθενά για να τα ακούσω, ε;

Κοίτα και αυτά Focal 706V
home-audio-loudspeakerschorus-706-v3-thumb-1.jpg

Στο skroutz παίζει στα 367 http://www.skroutz.gr/s/348794/Focal-Chorus-706-V.html

Ή το καινούργιο 705V
focal-chorus-705-black-style-1.jpg

399 http://www.skroutz.gr/s/4099736/Focal-Chorus-705.html

Φίλος που έχει τα 706 με τον ΗΚ980 είναι πολύ ευχαριστημένος. Και σκέψου ότι αντικατέστησε δαπέδου Roister με τα Focal.