Αγορά ηχείων δαπέδου

pankar0

Senior Member
4 February 2011
403
Νεα Φιλαδελφεια
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΕΝΑΝ AUDIOLAB 8000S KAI ENA PIONEER PDS-06 CD KAI ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 500 ΕΥΡΩ . ΟΠΟΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.......
Υ.Γ. Ο ΧΩΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 35 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Last edited:
Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

επειδη ο χωρος ειναι πραγματικα μεγαλος για τις ικανοτητες οδηγησης του ενισχυτη σου, για να "βοηθησεις" τον audiolab πρεπει να πας σε μεγαλο ηχειο με μεγαλουτσικα μεγαφωνα και οπωςσδηποτε οσο το δυνατον μεγαλυτερη ευαισθησια.

Για μενα ιδανικο ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=q-acoustics+2050 ή αυτο http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=tannoy+v4

και κατα δευτερο λογο αυτο http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=dali+concept+6&page=4

επειδη ο χωρος ειναι πραγματικα μεγαλος για τις ικανοτητες οδηγησης του ενισχυτη σου, για να "βοηθησεις" τον audiolab πρεπει να πας σε μεγαλο ηχειο με μεγαλουτσικα μεγαφωνα και οπωςσδηποτε οσο το δυνατον μεγαλυτερη ευαισθησια.

Για μενα ιδανικο ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=q-acoustics+2050 ή αυτο http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=tannoy+v4

και κατα δευτερο λογο αυτο http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=dali+concept+6&page=4

+1 στην πρόταση του Tyler ? Durden

και άλλη μια από μένα:

http://www.audioevolution.gr/second_focus.asp?id=184&page=1

Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

+1 κι από μένα και στους δυο προλαλήσαντες.

Αν μπορεί να "ανέβει" λίγο ο φίλος για το Richmond 7i, είναι ένα πραγματικά πολύ αξιόλογο ηχείο και σε εκπληκτική τιμή.

Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΤΕ ... ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΩ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ SONUS FABER TOY TOWER....ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Ο AUDIOLAB ΘΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ MONOBLOCK 8200MB ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΙ ΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ....ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ!!!!!!!!!

αν πας σε τετοιο ηχειο καλυτερα να αλλαξεις τον ενισχυτη σου και να συμπληρωσεις χρηματα για την αγορα ενος πιο ικανου ολοκληρωμενου που θα οδηγησει τα ηχεια που αναφερεις στο χωρο σου. Θα σου ρθει πιο οικονομικα απο το να προσθεσεις τα 2 μονομπλοκ.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

... ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΩ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ SONUS FABER TOY TOWER ...

Απόψεις - γνώμες , εδώ :

SONUS FABER TOY TOWER : http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=72029

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

Δεν μου φαίνεται άσχημη η ιδέα των μονομπλόκ.
Από την άλλη, σ' αυτά τα χρήματα θα μπορούσες να πας για Audia Three.
Κι επειδή ο αντιπρόσωπος audia & audiolab είναι ο ίδιος...
α) μπορείς να ακούσεις και τον μεν και τα δε
β) αν προτιμήσεις τον Audia, με λίγο μπούρου-μπούρου πιστεύω ότι μπορείς να πετύχεις καλό deal (δίνοντας πιθανόν και τον 8000s).

pankar0, μια μικρή παράκληση.
Μη γράφεις αποκλειστικά με κεφαλαία καθώς κουράζει τον αναγνώστη – ενώ φτάνεται και σαν ΦΩΝΑΖΕΙΣ :-)

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

Δεν μου φαίνεται άσχημη η ιδέα των μονομπλόκ.
Από την άλλη, σ' αυτά τα χρήματα θα μπορούσες να πας για Audia Three.
Κι επειδή ο αντιπρόσωπος audia & audiolab είναι ο ίδιος...
α) μπορείς να ακούσεις και τον μεν και τα δε
β) αν προτιμήσεις τον Audia, με λίγο μπούρου-μπούρου πιστεύω ότι μπορείς να πετύχεις καλό deal (δίνοντας πιθανόν και τον 8000s).

+1

αντι να δωσεις 1800 ευρα για τα 2 μονομπλοκ, τα κρατας, παιρνεις ο,τι ειναι να παρεις απο τον 8000s και εχεις ενα πολυ καλο budget και πολλες επιλογες ολοκληρωμενων, Audia, Hegel, Leema, Creek.... κλπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

+1

αντι να δωσεις 1800 ευρα για τα 2 μονομπλοκ, τα κρατας, παιρνεις ο,τι ειναι να παρεις απο τον 8000s και εχεις ενα πολυ καλο budget και πολλες επιλογες ολοκληρωμενων, Audia, Hegel, Leema, Creek.... κλπ

:a0210:

...εγω προσωπικα αν επαιρνα τα monoblock στα 1800 ευρω, δεν θα τα οδηγουσα με το "φτωχο" προενισχυτικο τμημα το 8000s. Το λιγοτερο που τους αρμοζει ειναι ο δικος τους προ της σειρας 8200, μη σου πω οτι θα ανεβαζα κι αλλο το επιπεδο, ισως δοκιμαζοντας λαμπατο προ...

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων δαπέδου

...εγω προσωπικα αν επαιρνα τα monoblock στα 1800 ευρω, δεν θα τα οδηγουσα με το "φτωχο" προενισχυτικο τμημα το 8000s. Το λιγοτερο που τους αρμοζει ειναι ο δικος τους προ της σειρας 8200, μη σου πω οτι θα ανεβαζα κι αλλο το επιπεδο, ισως δοκιμαζοντας λαμπατο προ...

Άν ψυχολόγησες το φίλο μας τον pankar0 ως εκκολαπτόμενο "μολυσμένο" με τον γνωστό μας ιό H1F1,
τότε η ιδέα σου περί tubepre+monoblocks είναι μάλλον η καλύτερη... :a0210:

- συμπτώματα προσβολής από τον ιό: διαρκής αύξηση του μπάτζετ, δυσαρέσκεια στη σύντροφο (που ίσως στερηθεί το 15ο ζευγάρι γόβες),
ακατάπαυστη αναζήτηση και μελέτη στο νετ, Παρασκευές / Σάββατα στις εκθέσεις, περισσότερα από 200 ποστ στο φόρουμ!

- αντίδοτο: αγορά ολοκληρωμένου.

Επειδή όπως σωστά είπες, προσωπικές απόψεις εκφράζουμε, στη θέση του φίλου θα προσπαθούσα για ένα καλό ντιλ με ανταλλαγή του 8000s
(αν δεν πετύχει κάτι καλύτερο σε απ' ευθείας πώληση) και απόκτηση του Audia Three ή κάποιου αντίστοιχα πολύ καλού ολοκληρωμένου...

Άν ψυχολόγησες το φίλο μας τον pankar0 ως εκκολαπτόμενο "μολυσμένο" με τον γνωστό μας ιό H1F1,
τότε η ιδέα σου περί tubepre+monoblocks είναι μάλλον η καλύτερη...

ο φιλος μπορει να εχει βαλει στο ματι τα 8200m και να μη θελει ολοκληρωμενο. Απλα παραπανω του εξηγησα οτι σε αυτη την περιπτωση ειναι "λιγο" του προενισχυτικο σταδιο του 8000s για να οδηγει καποιος μονομπλοκ των 900 ευρω, και οτι θελει κατι ποιοτικοτερο σε pre, ειτε σε τρανζιστορ ειτε σε λαμπα (προσωπικη προτιμηση).

- συμπτώματα προσβολής από τον ιό: διαρκής αύξηση του μπάτζετ, δυσαρέσκεια στη σύντροφο (που ίσως στερηθεί το 15ο ζευγάρι γόβες),
ακατάπαυστη αναζήτηση και μελέτη στο νετ, Παρασκευές / Σάββατα στις εκθέσεις, περισσότερα από 200 ποστ στο φόρουμ!

...και θα σου αντιπαραβαλει οτι στα λεφτα που συζητας θα αγοραζε ισα με 3 Lui Vutton :flipout:

Επειδή όπως σωστά είπες, προσωπικές απόψεις εκφράζουμε, στη θέση του φίλου θα προσπαθούσα για ένα καλό ντιλ με ανταλλαγή του 8000s
(αν δεν πετύχει κάτι καλύτερο σε απ' ευθείας πώληση) και απόκτηση του Audia Three ή κάποιου αντίστοιχα πολύ καλού ολοκληρωμένου...

προσωπικα συμφωνω απολυτα με αυτη την λογικη, οπως εχω γραψει και μερικα ποστ παραπανω (#13). :a0210:

Last edited:
Ρε παιδια ο ανθρωπος για ηχεια ρωταει, τι εχετε φαγωθει με τους Audia, και τους Audiolab και τετοια?

Κατα την γνωμη μου, ναι φιλε μου να πας αν σε παιρνει το μπατζετ στα Τoy Tower. Eιναι σε αλλο,πολυ ψηλοτερο επιπεδο, και η διαφορα γινεται αντιληπτη αμεσως.
Οταν με το καλο χρειατεις αναβαθμιση και στο ενισχυτικο σου, εδω ειμαστε να σου πεΙ ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.

Εσυ ομως, και τοτε και τωρα, στο υψος σου. Αγορασε αυτο που αρεσει ΣΕ ΣΕΝΑ.

Ρε παιδια ο ανθρωπος για ηχεια ρωταει, τι εχετε φαγωθει με τους Audia, και τους Audiolab και τετοια?

Κατα την γνωμη μου, ναι φιλε μου να πας αν σε παιρνει το μπατζετ στα Τoy Tower. Eιναι σε αλλο,πολυ ψηλοτερο επιπεδο, και η διαφορα γινεται αντιληπτη αμεσως.
Οταν με το καλο χρειατεις αναβαθμιση και στο ενισχυτικο σου, εδω ειμαστε να σου πεΙ ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.

Εσυ ομως, και τοτε και τωρα, στο υψος σου. Αγορασε αυτο που αρεσει ΣΕ ΣΕΝΑ.

+1!
Απλά να ξέρεις οτι πιθανότατα γρήγορα θα αρχίσεις να ψάχνεσαι και για ενισχυτή... αλλά one at a time!!!

Εμένα προσωπικά ο άνθρωπος μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει κατασταλάξει στα ηχεία που επιθυμεί (ποστ#6),
κι ότι ψάχνεται για το τι θα κάνει με τα ενισχυτικά του (ποστ#6 επίσης).
Αν κατανόησα λαθος, συμπαθάτε με...

Επίσης κανείς δεν τρώγεται με κανέναν (αυτό μας έλειπε).
Ίσα-ίσα που μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει ότι, επί της ουσίας, συμφωνούμε απόλυτα με τον Tyler.

Καλή αγορά εύχομαι στον φίλο και, όταν με το καλό την πραγματοποιήσει, θα του πούμε ευχαρίστως το...μακρύ και το κοντό μας! :playingball:

Καλά εμεις δεν σταματάμε και ποτέ να το λέμε... χε χε -bye-

Καλή αγορά και απο 'μενα!!!

Ομολογώ οτι μια "καλή" ακρόαση σε sonus faber δεν έχω κάνει ποτέ... μόνο σε εκθέσεις! Μάλλον πρέπει κάποια στιγμη!

O φιλος ανοιξε το θεμα για ηχεια μεχρι 500 ευρω, για συγκεκριμμενο χωρο, κ συγκεκριμμενο ενισχυτη, και του προτειναμε καποια μοντελα.
Παρακατω, στο ποστ #6 αναφερει οτι ανεβασε το budget του και θα παει στο Sonus Faber οποτε εκει θεωρηθηκε οτι αυτη ειναι η επικειμενη αγορα του. Εκει λοιπον ο φιλος αναφερεται σε σκεψεις του οσον αφορα στην επικειμενη αναβαθμιση του στα ενισχυτικα, γιαυτο κ η κουβεντα μας απο εκεινο το σημειο κ περα περνα σε θεματα ενισχυσης. Δεν νομιζω οτι παει καποιος να μπερδεψει καποιον, ειναι προφανες οτι η κουβεντα κατευθυνθηκε συμφωνα με τις παρεμβασεις του φιλου που ανοιξε το thread.
Φιλε pankar0, ευχομαι καλες ακροασεις κ καλες αγορες.:a0210:

Last edited: