Αγορα Ηχειων Δαπεδου

edxintaras

New member
7 September 2012
7
Καλησπερα

Θελω Να αγορασω ηχεια δαπεδου, δεν εχω σχεση με το αθλημα και θα ηθελα την γνωμη σας.
Σαν budget εχω τα 350 Ευρω.

1. Yamaha NS-555
2. Cambridge Audio s70
3. Magnat Monitor Supreme 1000
4. Wharfedale Vardus VR-400
5. Mordaunt Short Carnival 6

Η παραπανω σειρα ειναι τυχαια.

Ευχαριστω

o ενισχυτης σου ηταν ενα εμπορικο κομματι στην εποχη του, σημερα υστερει λιγο στην οδηγηση. Εαν μεινεις με αυτο τον ενισχυτη θα προτεινα σαν ενα ευκολο ηχειο για να το οδηγησει, το http://www.skroutz.gr/s/340784/Mission-M33i.html?keyphrase=mission+m33i

Απο τα παραπανω που ανεφερες, θα κρατουσα σαν προταση το CA, υπαρχουν κι αλλα σε αυτη την κατηγορια τιμης

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση Tyler Durden, εχεις καποια αλλη πρωταση ?
Δεν εχω απαιτηση στα μπασα μου αρεσει ο κρυσταλινος ηχος

Θα ήθελα την γνώμη σας, άκουσα τα magnat supreme 1000 και μου άρεσαν παρα πολυ θα μπορει ο παλιός μου technics SUVZ320 να τα οδηγήσει ?
Τα mission τα βρήκα βαριά/ μουντα στον ήχο .

Μπα, πολλα μεγαφωνα, καλυτερα να πας σε διδρομο δαπεδου. Ειναι μικρος ο 320 για να ελεγξει τετοια ηχεια και λογικα θα χεις απωλεια ελεγχου στα μπασσα , πλαδαρο μπασσο κλπ. Αν σ'αρεσε το magnat μαλλον θα σ'αρεσουν περισσοτερο τα αλλα. Eξαρταται κ με τι και σε τι χωρο τα ακουσες, τα Μισσιον ειναι λιγοτερο μπασατα απο τα Magnat και πιο καθαρα μεσαια και υψηλα. Αν το ενα το ακουσες σε διαφορετικο χωρο, μικρο, κ το αλλο σε μεγαλο, δε βγαζεις ακρη. Συνεχισε τις ακροασεις και αν ειναι δυνατον με τον ενισχυτη σου -bye-

Last edited:
Δεν περίμενα ότι είναι τόσο μπέρδεμα, βέβαια άκουσα και τα Cambridge audio s70 και μου άρεσαν, για αυτά τι λες θα εχω πρόβλημα ? Στο ίδιο μαγαζί άκουσα και τα μισσιον και τα βρήκα κάπως μουντα .

Τα cambridge γενικα εχουν αρκετα πριμα, θυμαμαι το μικρο s30 που ειχα ακουσει, το m33i μαλλον ειναι πιο μπασσατο λογω και φιλοσοφιας της εταιριας οποτε σε σχεση με το αλλο μπορει να σου φανηκε μουντο. Γενικα για τον ενισχυτη σου καλυτερα να αποφευγεις ηχεια με πολλα μεγαφωνα και μεγαλα στη διασταση, και πρεπει να προτιμας ηχεια με υψηλη ευαισθησια και μεγαλη αντισταση. Αυτα ειναι τα λεγομενα "ευκολα" ηχεια. Αυτο που δεν μας ειπες ειναι ποσα τμ ειναι ο χωρος ακροασης σου. Γιατι αν ειναι κατω απο 20τμ, τοτε δεν κανει ηχειο δαπεδου και πρεπει να πας σε ηχειο βασης.

Last edited:
Ο χώρος είναι κάτι πάνω απο 40 τμ, λέγοντας υψηλή ευαισθησία εννοείς κάτω απο 90 ? δεν είμαι και τόσο σχετικός . Άκουσα και warfedale 9.5 και μου άρεσαν .Για να μην σε κουραζω τι λες μεταξύ warfedale 9.5 και s70 . Μου αρέσουν τα πριμα στην μουσική

Ο χώρος είναι κάτι πάνω απο 40 τμ, λέγοντας υψηλή ευαισθησία εννοείς κάτω απο 90 ? δεν είμαι και τόσο σχετικός . Άκουσα και warfedale 9.5 και μου άρεσαν .Για να μην σε κουραζω τι λες μεταξύ warfedale 9.5 και s70 . Μου αρέσουν τα πριμα στην μουσική

οσο μεγαλυτερη η τιμη db,τοσο πιο ευαισθητο το ηχειο.αρα ευκολο στην οδηγηση(αρπαζει απο χαμηλες εντασεις).
χαμηλη αντισταση(ohm)=ζορι στον ενισχυτη που δεν εχει πολλα ρευματα.
το ηχειακι της mission που προτεινει ο φιλος,ειναι πολυ καλο.
ο ενισχυτης σου-δυστηχως-δεν σηκωνει πολλα-πολλα...

τα 9.5 ειναι ζορικα ηχεια ακομα και για καινουριους εισαγωγικους ενισχυτες πολλων βατ. Ειναι χαμηλης ευαισθησιας, και δυστροπα, αστα. Περιεργο που σ'αρεσαν γιατι ειναι μονιτορ ηχειο καθολου πριματο. Τα Cambridge κατα τη γνωμη μου με τον ενισχυτη αυτον ειναι ρισκο, το χω εξηγησει παραπανω. Τα πριμα που λες στη μουσικη, ειναι εντυπωσιακα στα πρωτα λεπτα ακροασης και με καλες ηχογραφησεις, συνηθως τα λαμπρα ηχεια κουραζουν σε μεγαλες ακροασεις και εκει κρινονται. Λαβε τα ολα υποψην και η αποφαση ειναι δικη σου.

Καλη επιλογη.

Last edited: