Αγορά ηχείων + ενισχυτή (all-in-one vs Sib-based)

dimkots

New member
2 May 2013
13
Καλησπέρα παιδιά,

παλιό μέλος εδώ, έχω καιρό να γράψω, αλλά η δημιουργία νέου χώρου με φέρνει πάλι σε εσάς. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Μετακομίζω και θέλω να φτιάξω ένα μικρό χώρο (~15-20 τμ) για Home Theater καταστάσεις. Δεν έχω εμπειρία στο χώρο, πάντα ήμουν πιο πολύ του δικάναλου.
Έχω στη διάθεσή μου ένα ζευγάρι JmLab Sib που αυτή τη στιγμή κάθονται. Σκεφτόμουν λοιπόν ή να αγοράσω ένα all-in-one σύστημα ή να χτίσω ένα σιγά σιγά, ξεκινώντας από τα Sib (που αλλιώς θα συνεχίσουν να κάθονται και είναι κρίμα).

Οπότε πάω στις εξής δύο επιλογές:

α) Αγοράζω άλλα δύο Sib για πίσω και έναν ενισχυτή. Ως πηγή θα παίξει ένα Macbook για αρχή ή κάποιο USB stick (μέσω της TV? Υπάρχουν AV ενισχυτές που να παίζουν ικανοποιητικά από USB? Αν παίξω από την τηλεόραση, υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω πολυκάναλο ήχο? Φαντάζομαι πως όχι ε?)

β) Αγοράζω κάποιο all-in-one σύστημα που μου δίνει και πηγή και 5.1 και τα πάντα όλα.

Το budget είναι γύρω στα 600 ευρώ, αλλά μπορούμε να ανέβουμε και παραπάνω, ειδικά για την επιλογή α) αν γίνουν σταδιακά τα πράγματα. Ποια είναι η γνώμη σας

Ευχαριστώ,
Δημήτρης

Τα sib είναι πολύ ωραία ηχεία αλλά κατά την γνώμη μου κάνουν μόνο για surround. Για τον χώρο που έχεις καλό είναι να πάρεις ηχεία βάσης με κανονική ξύλινη καμπίνα.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο φίλους για τις απαντήσεις. Το "πρόβλημα" είναι ότι μπροστά θα μπουν εκατέρωθεν της τηλεόρασης δύο Monitor Audio RS6 οδηγούμενα από δύο Arcam ενισχυτές για τις δικάναλες ανησυχίες μου. Για τα πολυκάναλα θέλω να φτιάξω ένα όσο πιο "αόρατο" (και όσο γίνεται αξιοπρεπές σύστημα) μπορώ, οπότε σκεφτόμουν μέχρι και επιλογές Bose. Ο στόχος είναι τα Sib (ή όποια ηχεία καταλήξω μαζί σας να πάρω) να μπουν κάπου ψηλά, κάπου "κρυμμένα". Γιατί αν τα βάλω πάνω στα RS6 θα με χωρίσει η γυναίκα.