Αγορά ηχείων/ενισχυτή και Mismatch impedance

εγω θα σου προτεινα 1 καλο ενισχυτη και ηχεια αναλογα τα χρηματα που περισευουν. ενας καλος ενισχυτης μπορει να κανει απλα ηχεια να κελαιδανε η το αντιθετο. εχω βαλει ηχεια απο απλο mini hifi που απλα παιζανε σε καλο ενισχυτη και ακουγες αλλο ηχο. οικονομικα ηχεια με καλο ηχο αναλογος τιμης ειναι και της koda.(προσωπικη αποψη).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.k73.gr/p.React-AV-988F-Icheio-Pathitiko.1187505.html

Last edited by a moderator:
Ναι παιδιά το πράγμα είναι πολύ μπερδεμένο ....Δεν ξέρω βασικά αυτό που κατέληξα είναι καλός ενισχυτής να σου μείνει και να μην τον αλλάξεις ...και μετά ηχεία αναλόγως τα χρήματα ...

Γιατί αν πάρω ενισχυτή σάπιο μετά θα είναι σάπιος για πάντα και θα με τρώει να τον αλλάξω ...ενώ ηχεία τα αλλάζεις πιο ευκόλα

Εγώ θα σου έλεγα το αντίθετο.
Πρώτα να διαλέξεις ηχειο ανάλογα τον χώρο,τις μουσικές και τα γούστα σου και μετά το ενισχυτικό που θα μπορει να τα οδηγεί σωστά,κλπ. Θα γλιτώσεις μεγάλη ταλαιπωρία.

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων/ενισχυτή και Mismatch impedance

έλα ναι άλλα αν δώσω απο το budget 400+ για ηχεία μέτα θα μείνουν πολύ λίγα για ενισχυτή

Καταλαβαίνω το σκεπτικό αλλά η σωστή σειρά θεωρώ πως ειναι όπως το είπα. Και γιατί;
Γιατί το σημαντικό κομμάτι ειναι πρώτα ο χώρος. Αυτός διαλέγει. Οκ,καταλαβαίνω πως ο καθένας στο ξεκίνημα του δεν μπορει να τα εχει ολα.
Το να ταιριαξεις τον χώρο με το ηχειο ομως ειναι κίνηση που θα σε γλιτώσει απο μετέπειτα τρέξιμο.

Και τι τον εμποδίζει να διαλέξει το ηχείο σύμφωνα με το χώρο, αν ήδη έχει ενισχυτή?

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κατανοήσει τι ζητάει ο χώρος του και τι επιλογές έχει στα χρήματα που διαθέτει.
Θέμα καταμερισμού του μπάντζετ δεν υπάρχει. Ξεκινάει απο 50-50 και αν βρει κάτι που του αρέσει και του κάνει σε χαμηλότερη τιμή, αλλάζει την αναλογία υπερ του άλλου.

Μωρέ δεν τον εμποδίζει κάτι.Αν φυσικά έχει ενισχυτή που οδηγεί τα πάντα όλα.
Έχει ή σκέφτεται κάποιον τέτοιο;Πάσο τότε.

Για την κατηγορία τιμής που ψάχνουμε, σε συνδυασμό με το χώρο που πάει να καλύψει, έχει απορριφθεί κατ' αρχάς και εξ αρχής οποιοδήποτε δύσκολο και/ή αναίσθητο ηχείο στη λίστα.
Αν ήμουν στη θέση του θα κοιτάσα πρώτα να βρω μια ευκαιρία σε μτχ. Ότι και αν είναι αυτό (ηχείο ή ενισχυτής)

Τα είδα τα του χώρου,κλπ,γι' αυτό τα λέω.
Κι επειδή τα ίδια έχω τραβήξει (σε λίγο μεγαλύτερο,τα ξέρεις ) φωνάζω πρώτα για ηχείο.
Γιατί και ευαίσθητο,κι εύκολο κι αρκετά λίτρα και να μην σε περνάει πριονοκορδέλα,θα είναι από δύσκολο έως αδύνατο να βρει εκτός και ευκαιρίας.

Κι άσε τον χώρο σου λέω εγώ.Πάει για ακροάσεις με όλα στο μυαλό αλλά παρ' όλα αυτά ερωτεύεται ένα Chario που πέφτει στα 2.5 Ohm πχ.Τι θα τον κάνει τον ενισχυτή που θα βογκάει κάτω από τα 4;

Τα είδα τα του χώρου,κλπ,γι' αυτό τα λέω.
Κι επειδή τα ίδια έχω τραβήξει (σε λίγο μεγαλύτερο,τα ξέρεις ) φωνάζω πρώτα για ηχείο.
Γιατί και ευαίσθητο,κι εύκολο κι αρκετά λίτρα και να μην σε περνάει πριονοκορδέλα,θα είναι από δύσκολο έως αδύνατο να βρει εκτός και ευκαιρίας.

Κι άσε τον χώρο σου λέω εγώ.Πάει για ακροάσεις με όλα στο μυαλό αλλά παρ' όλα αυτά ερωτεύεται ένα Chario που πέφτει στα 2.5 Ohm πχ.Τι θα τον κάνει τον ενισχυτή που θα βογκάει κάτω από τα 4;

Το ηχείο που θα ερωτευτεί θα παίζει με κάποιον ενισχυτή. Το πακέτο ερωτεύεσαι, όχι το ηχείο μόνο του.
Να ξεχάσει δύσκολο ηχείο στη κατηγορία που κινείται. Θα του κοστίσει,,, πολύ...

Το πακέτο ερωτεύεσαι, όχι το ηχείο μόνο του.

Εδώ μαζί σου.
Τι κουβαλάς όμως πιο εύκολα σπίτι για ακρόαση;Ηχεία ή ενισχυτικό;Αυτό λέω.
Εκτός και πάει σε κάποιο δοκιμασμένο πακέτο για τέτοιο χώρο,πράγμα δύσκολο όμως με τόσο σφιχτό μπάτζετ.

Τι κουβαλάς όμως πιο εύκολα σπίτι για ακρόαση;Ηχεία ή ενισχυτικό;Αυτό λέω.
Εκτός και πάει σε κάποιο δοκιμασμένο πακέτο για τέτοιο χώρο,πράγμα δύσκολο όμως με τόσο σφιχτό μπάτζετ.

Μπορεί να κουβαλήσει τον ενισχυτή του απο εδώ και απο εκεί, όμως. Και να δοκιμάσει ηχεία. Τα ηχεία μπορεί?
Και τα ηχεία πως θα τα διαλέξει αρχικά? Σε άλλο χώρο θα τα ακούσει έτσι κι αλλιώς.

Δεν θα επιμείνω όμως άλλο. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει.
Για μένα είναι παντελώς αδιάφορο, τι θα διαλέξεις πρώτο.
Το καθένα έχει τα συν και τα πλην του και σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να κάνεις δοκιμές σε κανονικές συνθήκες (δηλ σπίτι σου, επι μακρόν)
Για την δε κατηγορία τιμής μου μοιάζει αστείο και που το συζητάμε. Ας πιαστεί ο φίλος μας απο μία καλή ευκαιρία σε μτχ (είτε ηχείο είτε ενισχυτή) και ας κοιτάξει μετά να ματσάρει (είτε με καινούριο είτε με μτχ) imo

Και αυτό Λεο,αλλά οχι μόνο. Σε αυτά τα χρήματα που μιλάμε δεν υπάρχει ηχειο που να καλύψει πλήρως τον χώρο. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει στα δίπλα ή τα τριπλά.
Δεν ειναι 20-30 μέτρα που τα καλύπτεις όπως θες. Λέω λοιπόν πως πρώτα πρέπει να βρεθεί ηχειο γιατί απλώς δεν ειναι καθόλου σίγουρο πως θα βρεθεί. Ναι,κυκλοφορεί αρκετό υλικό στα μτχ αλλα κι εκεί ακομα ειναι σπάνιο κι όσα τουλάχιστον εχω δει εγω ειναι πολυ πιο πάνω απο τα χρήματα που λέμε.
Θα μου πεις βέβαια,μπορει να πάρει κάτι με δυο εξαμισαρια,να τα βάλει στο σπίνο και να γλιτώσει κι απο τα οποία κουσούρια βγάλει ο χώρος. Αν αυτο τον βολεύει,πάσο. Αν ομως θελει μια στάλα εντάσεις μια στο τόσο ή αν ακούει μουσικές που θέλουν και γκαζάκι,χαμηλο,κλπ κι ολο αυτο να ειναι και προκοπής θελει μεγάλη υπομονή για να του καθίσει η σωστή ευκαιρία.

Τα λέω γιατί απλώς δεν θελω να μπει στα γνωστά ντράβαλα.

Παίδες οκ το ότι θα ανέβω θα ανέβω ...ΤΟ θέμα είναι προ τα που να κοιτάξω

Είδα ένα ωραίο σετάκι Focal Chorus 716 στα 730 ευρό. Τα άκουσα και μου άρεσαν φυσικά τα σύγκρινα με ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα .Δηλαδή καλύτερα από τα Dali με σφιχτό μπάσω και ωραίο διαχωρισμό οργάνων (όχι τέλειο )

Επιπλέον έχω τα akg 701 με headphone amp που είναι πολύ καλά άλλα κανένα ηχείο δεν μπορεί να πλησιάσει τον διαχωρισμό οργάνων .(Φυσικά μπορεί να είναι χαζομάρα ότι συγγρίνω Open back ακουστικά με ηχεία).

Από εκεί και πέρα πάει και ο ενισχυτής . Δεν ξέρω πάει 1000+ γιατί μου λέει ο τυπάς εκεί στο κατάστημα για αυτά τα ηχεία ένας μέτριο προς καλός Mazart στα 400 ευρό θα κάνει δουλειά .

Τίποτα άλλο που να πάω να ακούσω στα κατάστημα τα ελάχιστα που έχει το ελλαδιστάν ?