Αγορά Ηχείων-Ενισχυτή Yamaha?

vagg_

New member
1 July 2011
70
Καταρχήν καλησπέρα :)

Παρακολουθώ το forum εδώ και λίγο καιρό και βλέπω πως υπάρχουν πολλά άτομα "ψαγμένα" και έμπειρα σε αυτόν τον τομέα,πράγμα που δεν το περίμενα και ομολογώ πως χάρηκα.
Εδώ και καιρό σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ηχείων-ενισχυτή και πιθανόν κλίνω προς yamaha και ποιο συγκεκριμένα για τα yamaha-soavo.
Σκέφτομαι το εξής σχήμα:

1)Ενισχυτής: Yamaha RX-v2067
2)x2 μπροστινα ηχεία Yamaha Soavo
3)x2 οπίσθια ηχεία Yamaha Soavo
4)κεντρικό ηχείο: Yamaha Soavo 900C
5)subwoofer: Yamaha Soavo 900SW

Σε πρώτη φάση θα ήθελα να μου πείτε γνώμες σχετικά με το παραπάνω σύστημα καθώς και να μου κάνετε και σεις οποιαδήποτε πρόταση σαν πιο έμπειροι στον τομέα.
Ακόμα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα καλώδια που θα χρειαστώ και τα υπόλοιπα εξαρτήματα.
Ο ενισχυτής θα είναι συνδεδεμένος με ps,xbox,tv και pc,
λογικά θα χρειαστώ ένα καλωδιο hdmi το οποίο θα συνδέεται με την tv,συνεπώς θα συνδέεται και με το ps-xbox,όσο για το pc θα χρειαστώ λογικά οπτική ίνα με την οποία θα την συνδέσω στην κάρτα ήχου του υπολογιστή.
Σαν απορία έχω όσον αναφορά τον ενισχυτή όπου διάβασα στα χαρακτηριστικά του πως υποστηρίζει εώς και 910W (130 W x 7 RMS)
και δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα διότι τα ηχεία που επέλεξα σε συνολική ισχύ ξεπερνανε τα 910W.
Ακόμη θα ήθελα να μου προτείνετε και βάσεις για τα δύο οπίσθια ηχεία
καθώς και απο ποια καταστήματα να επιλέξω για να προχωρήσω σε αγορά,
συγγνώμη αν σας κούρασα,θα περιμένω με ενδιαφέρον γνώμες :)

Για πίσω ηχεία να φανταστώ ότι δε μιλάς για τα μεγάλα soavo καθώς ζητάς και βάσεις. Εάν θες διευκρίνισε το μοντέλο.

Τα μεγάλα soavo μπροστά μπορούν να παίξουν καλύτερα με ένα δικό τους τελικό ενισχυτή. Ακόμα και με τον οικονομικό behringer ep2000 http://www.thomann.de/gr/behringer_ep2000_europower.htm θα μπορέσεις να τα εκμεταλλευτείς καλύτερα από ότι με τον πολυκάναλο Yamaha (παρόλο που τον συγκεκριμένο δεν τον έχω ακούσει). Βέβαια O behringer είναι επαγγελματικός και θέλει ειδική περιποίηση καθώς φέρει και ανεμιστηράκι.

Μεταφέρω το θέμα στον πολυκάναλο ήχο, καθώς οι φίλτατοι εκεί θα σε βοηθήσουν περισσότερο από όσο μπορούμε στο δικάναλο ήχο. Ειδικά για τα μπροστά ηχεία που θα εκμεταλλεύεσαι όσο ακούς στέρεο μουσική καλό θα ήταν ο πολυκάναλος ενισχυτής σου να δίνει bypass ώστε όταν αποφασίσεις να προσθέσεις τελικό ενισχυτή να μπορείς.

Μιλάω για αυτά τα ηχεία τα οποία θα τα χρησιμοποιήσω ως οπίσθια.
Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα πολυκάναλο ενισχυτή παρά επαγγελματικό καθώς δεν είμαι και πολύ γνώστης ,μου φαίνεται πολύ ποιοτικός ο συγκεκριμένος που επέλεξα δεν ξέρω όμως τι επιδόσεις θα έχει πάνω σε αυτά τα ηχεία.
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου και συγγνώμη αν τοποθέτησα το thread σε λάθος ενότητα.

Μη λες ευχαριστώ :-) Έγραφα γρήγορα και μπέρδεψα διάφορα παραπάνω ενώ πιθανά να μπέρδεψα και εσένα :D

Στην ουσία Ξεκινάς με τον πολυκάναλο, και αργότερα εάν θες προσθέτεις και ένα δικάναλο τελικό ενισχυτή για τα μπροστά soavo.

Θα στα πουν καλύτερα οι θαμώνες μας εδώ :-)

Για τις πηγές καλά τα σκέπτεσαι. Όλες οι πηγές θα συνδεθούν με τον ενισχυτή με hdmi, και ένα hdmi θα πηγαίνει από τον ενισχυτή στην TV.
Ακόμα και το PC, εφόσον έχεις κάποιο σύγχρονο, θα έχει έξοδο hdmi.

Αν κατάλαβα καλά ο δικάναλος συνδέεται με τον πολυκάναλο και αυτός με τη σειρά του με τα ηχεία και σαν αποτέλεσμα είναι να έχει περισσότερη ισχύ?
'Οσον αναφορά το hdmi που έχει το pc συνδέται με την οθόνη δεν έχει δεύτερο,
οπότε η λύση που μου απομένει είναι η οπτική που θα συνδεθεί στην κάρτα ήχου του υπολογιστή(creative elite pro).

Το σύστημα που έχεις επιλέξει είναι καλό αλλά θα χρειαστείς να προσθέσεις τελικό γιατί τα κυρίως ηχεία είναι απαιτητικά και ο ενισχυτής δεν είναι αρκετός για να αποδώσει τα μέγιστα. Τώρα αν θες να κοιτάξεις και το θέμα του δικάναλου ολοκληρωμένου διάβασε το θέμα αυτό.

Διάβασα το θέμα mr rebelos,ευχαριστώ για την ενημέρωση,κατάλαβα στο περίπου τι παίζει,μπορείς να μου προτείνεις κάποιο τελικό yamaha κατά προτίμηση καθώς και κατάστημα γιατί δεν βρίσκω κάτι.

Κάτι ακόμα,
αυτό το sub αποδίδει καλύτερα από ότι αυτό που έχω επιλέξει?(Yamaha Soavo 900SW)

Κατάστημα δεν μπορώ να προτείνω γιατί δεν θέλω να κάνω διαφήμιση. Σχετικά με τα σαμπ, το Soavo 900SW δεν το έχω ακούσει, αλλά το YST-SW1500 το έχω ακούσει και μπορώ να πω τα καλύτερα. Ένα από τα σαμπ που θα έπαιρνα με κλειστά μάτια. Και βέβαια στα χαρακτηριστικά υπερτερεί του άλλου. Σχετικά με τον τελικό η Yamaha δεν βγάζει πλέον τελικούς. Θα μπορούσες να κοιτάξεις άλλες εταιρίες που βγάζουν τελικούς ή αν θες αποκλειστικά YAMAHA θα μπορούσες να κοιτάξεις την λύση των ολοκληρωμένων Yamaha A-S1000 & Yamaha A-S2000 που διαθέτουν passthrough.
Αν αποφασίσεις την λύση του ολοκληρωμένου θα σου πρότεινα να πας στον Νακα (αντιπρόσωπος) και να ζητήσεις να ακούσεις τα ηχεία που θες να τα παίζουν αυτοί οι ολοκληρωμένοι και αν γίνεται και ο av. Αν ακούσεις να παίζουν ωραία και αν ακούσεις να παίζουν καλύτερα σε σχέση με τον av προχωράς σε μια τέτοια λύση. Αν δεν ακούσεις διαφορές απλά δεν αξίζει να προχωρήσεις αυτή τη λύση.

Καλημέρα, εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις έναν AV ενισχυτή με pre out για να έχεις και την δυνατότητα να προσθέσεις και έναν τελικό μετά αν θες να πάρεις καλύτερα αποτελέσματα, για μουσική κυρίως μιλώ. Αν επιμενεις όμως σε Yamaha δυστηχως υπαρχει με pre out μόνο o παλαιότερος DSP-Z7. Αν όμως μπορείς να δεχτείς και άλλες μάρκες υπάρχουν καλοί AV 3D με τα μισά χρήματα, τα ηχεία είναι πολύ καλά και πιθανόν και με ένα ενισχυτή του επίπεδου του DSP-Z7 να μην χρειαστείς και τελικό.
Πάντως υπάρχουν και άλλοι καλοί AV όπως Pioneer - SC-LX73 ή Onkyo TX-NR809 ο δεύτερος μάλιστα αγορασμένος από Γερμανία σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Ολοι οι yamaha απο 767 και πανω εχουν Pre out,οποτε μπορει να προστεθει τελικος στην συνεχεια.
Αν ακους αρκετα μουσικη(περισσοτερο απο ταινιες) εγω θα πηγαινα σε 1067+εναν καλο ολοκληρωμενο πχ yamaha a-s1000 .
Αν οχι και τοσο με τον 2067 θα εισαι μια χαρα..-bye-

Για αρχή λέω να αγοράσω έναν 2067 και στην πορεία θα πράξω αναλόγως αν δεν με ικανοποιούν οι επιδόσεις..
Τόσο μεγάλη λέτε θα είναι η διαφορά βρε παιδιά?γιατί βλέπω πως ο s1000 που μου προτείνει ο theojj κοστίζει άλλα τόσα όσα ο ενισχυτής :P
Δηλαδή που θα δω τις διαφορές?
Καμία αλλη γνώμη σχετικά με το sub βάσεις κλπ?

Το κακό με τον 2067 αν θες να κάνεις κάποια αναβάθμιση πρέπει να τον πούλησης και να πάρεις άλλον, πράγμα που σημαίνει πως θα χάσεις πολλά χρήματα. Όσο για τον αν δεις στην μουσική μεγάλη διαφορά, ναι με έναν δικάναλο τελικό θα πάρεις πολύ μεγάλη διαφορά.

Λοιπόν παιδιά,
πήγα σε γνωστό κατάστημα και μου είπαν πως με τα yamaha -ns-
θα έχω τις ίδιες επιδόσεις με τα soavo και μου πρότειναν
1)δύο ζέυγη Yamaha NS-777
2)ένα ζέυγος Yamaha NS-333
3)ένα κεντρικό Yamaha NS-C444
και για sub το soavo ή το YST-SW1500.
Τι λέτε εσείς?

Στην ουσια σου είπανε πως μπορεις να εχεις τον ηχο 4000 ευρω με μολις 1000,εσυ τι θα ελεγες.
Ζητα να τα ακουσεις για να βγαλεις συμπερασμα μονος.
Εγω παντος δεν το πιστευω-bye-.

Λοιπόν παιδιά,
πήγα σε γνωστό κατάστημα και μου είπαν πως με τα yamaha -ns-
θα έχω τις ίδιες επιδόσεις με τα soavo και μου πρότειναν
1)δύο ζέυγη Yamaha NS-777
2)ένα ζέυγος Yamaha NS-333
3)ένα κεντρικό Yamaha NS-C444
και για sub το soavo ή το YST-SW1500.
Τι λέτε εσείς?

Να μην ξαναπάς σε αυτό το κατάστημα....

Εννοείται πως δεν πίστεψα κάτι τέτοιο απλά συζητήσαμε και του εξήγησα για που τα θέλω και από ότι κατάλαβα μου είπε πως για το χώρο που τα θέλω τα ns είναι υπεραρκετά ενώ τα soavo είναι για μεγαλύτερο χώρο ισχύει?

Αν εισαι διαθετημενος να δωσεις το ποσό που στοιχιζει η πενταδα σοάβο θα βρεις αντιστοιχα αρκετες καλες 5αδες ,οποτε βασικοτερο ολων ειναι να ακουσεις τι θα παρεις.
Βαλε σε μια ταξη τις σκεψεις σου για το που θες να κινηθεις και ξεκινα ακροασεις.
Με το αν και θα δεν πρόκειται να βγαλεις ακρη.

Πρότεινε μου αν θες που μπορώ να δοκιμάσω ηχεία και ποιο συγκεκριμένα yamaha.

Βλέπω τα χαρακστηριστηκά των ns και των soavo και βλέπω τα ns να βγαζουν 250 watt ενώ τα soavo 200.τι ακριβώς συμβαίνει?