Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Aν παντως η φλατια και η μουντιλα που λες σε χαλαει γενικα μηπως να το ξανασκεφθεις για τα μονιτορ?

Οσο για το fostex που ακουσες καταλαβαινω τι ακριβως τους ελειπε γιαυτο
και σου προτεινα στη 1η σελιδα τα PM841 με το 8αρι.
Οπως και να χει συμφωνω απολυτος σ αυτο που λεειι ο sonus ανωτερο,ξοδεψε οσα μπορεις περισσοτερα
για τα ηχεια απο τι στιγμη που θα αγορασεις τμηματικα,μη κανεις κανενα συμβιβασμο για να γλιτωσεις καποια ευρο
για το DAC ας πουμε.Ουτος η αλλος με ενα 30αρι περνεις ενα dacακι που εχει ακουστει και προταθει πολυ εδω μεσα και δεν ειναι καθολου ασχημο για να αρχισεις :2thumb22sup:

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Ουτος η αλλος με ενα 30αρι περνεις ενα dacακι που εχει ακουστει και προταθει πολυ εδω μεσα και δεν ειναι καθολου ασχημο για να αρχισεις :2thumb22sup:
Για πε για πε :P

Πάντως, για να φτάσω με hi-fi σύστημα τον ήχο των μόνιτορ που συζητάμε, πρέπει να παίξω στο 1500ρι, κάτι που δεν το σηκώνω στη φάση που είμαι. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Για πε για πε :P

Πάντως, για να φτάσω με hi-fi σύστημα τον ήχο των μόνιτορ που συζητάμε, πρέπει να παίξω στο 1500ρι, κάτι που δεν το σηκώνω στη φάση που είμαι. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου, μέχρι που θες να φτάσεις. Κι' αν θες το πετύχεις άμεσα ή σε βάθος χρόνου.
Αυτό είναι δική σου απόφαση.

Για μενα κατι τετοιο δεν ισχυει.Ηχο αξιωσεων μπορεις να εχεις και κατω απ το 1500αρι που λες αρκει καποια πραγματακια να ειναι προσεγμενα.

Απ οτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμης εχεις ενα 300αρι το οποιο θες να διαθεσεις για τα ηχεια σωστα?Και εν ευθετω χρονω να προχωρησεις
σε αναβαθμιση της πηγης(DAC)μιας που αυτη τι στιγμη δεν σου βρισκεται ολο το ποσο.Με λιγα λογια δηλαδη βημα βημα να χτισεις ενα συστηματακι.

Αυτο που δεν εχω αποσαφινισει πληρως ειναι τι σε κανει να κοιτας προς μονιτορ πλευρα.Εμενα μ αρεσει ας πουμε αλλοι ουτε που ν'ακουσουν πχ αλλοι παλι βολευοντε..
Μηπως λ.χ. σκεφτεσαι οτι αν πας σε παθητικα μπαινει στην εξισωση και το κοστος ενος ενισχυτη?

Οπως κ ναχει παντως το dacιδιον το οποιο ανεφερα ανωτερο ειναι http://www.skroutz.gr/c/901/mousikos-eksoplismos-ypologist.html?keyphrase=behringer+uca αυτο.
Με τον προκατοχο του εζησα καποια χρονια,μεχρι να μπορεσω να μαζεψω για κατι καλυτερο.Σε γενικες γραμμες ειναι αξιολογο και η τιμη του ξεφτυλα.Πληροφοριες αλλα και γνωμες αλλων κατοχων θα βρεις εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96240-Behringer-UCA222

Ρε παιδιά, αυτό που πάντα ήθελα ήταν ένα ηχοσύστημα "συγκινητικό" αλλά αν είναι να ξεκινήσω να χτίζω ηχοσύστημα με λαμπάτους ενισχυτές και προενισχυτές, επιδαπέδια ηχεία με κόρνες πικάπ της linn κτλ ε δε θα τελειώσω ποτέ. Δεν σας το λέω υποτιμητικά και ίσα ίσα σας ευχαριστώ, απλά αναγκαστικά πάω σε κάτι πιο γήινο. Εμένα με ενδιαφέρει ο ήχος να είναι ζεστός. Αν μου πείτε ότι τέτοιον ήχο (αν και ακούγεται ίσως γενικό) μπορώ να πάρω και από hi-fi ήχο γιατί να μην πάμε προς τα κει :)

Να ένα όνειρο (συγγνώμη για το οφ):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ζεστό ήχο (υποθέτοντας ότι εννοείς ξεκούραστο και ταυτόχρονα involving) δεν θα πάρεις απο near field monitors, όχι τουλάχιστον εύκολα.
Σκοπός αυτών των ηχείων είναι να αναπαραγουν το μουσικό περιεχόμενο όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα στο ένα μέτρο.
To ένα μέτρο είναι περιοριστικό... τόσο περιοριστικό που συνήθως τέτοια συστήματα είναι δεύτερα για τους χαιφιντελίστες (εννοώντας ότι ξοδεύονται λιγότερο σε σχέση με το πρώτο σύστημα και όχι ότι ασχολούνται λιγότερο με αυτό).

Για αυτό που ζητάς (αν το κατάλαβα σωστά) καλό είναι να κοιτάξεις προς hifi μεριά με κάποιο dac στην αλυσίδα που θα τραβάει τα ψηφιακά δεδομένα απο το pc σου κατα προτίμηση από usb.
Μέχρι να μαζέψεις τα χρήματα για το HiFi σύστημα μπορείς με 100-150 να στήσεις ένα αξιοπρεπές nearfield, να κάνεις τη δουλειά σου και στη πορεία μαζεύεις χρήματα για το HiFi.
Σε μικρούς χωρούς με 1000 φτιάχνεις πλήρες και καλό σύστημα dac + ενισχυτή/ηχείων ή ενεργών ηχείων, για την πλειοψηφία των απαιτήσεων.

Προσπάθησε να ακούσεις όσο γίνεται περισσότερα και αν είναι εφικτό και σπίτι σου για πιο ασφαλείς επιλογές.
Καλή επιτυχία.

Νομίζω κατέληξα, αν και υπάρχει μια απόσταση από τη πρώτη μου σκέψη. Λοιπόν, αυτό που σκέφτηκα είναι να βολευτώ προσωρινά με κάτι ικανοποιητικό και να μαζέψω χρήματα για το "όνειρο" ή καλύτερα να βάζω λίγο λίγο κάτι στην άκρη κάθε τόσο :)
Βολεύομαι οπότε με μία 2i2 και τα fostex PM0.4d. Την κάρτα την βρήκα με 119 και τα ηχεία στα 222 το ζεύγος. Αν κάποια στιγμή αργότερα, (από τη στιγμή πάντα που δω αδυναμία στα μπάσα) θελήσω να προσθέσω κάποιο sub, υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Επίσης, τι καλώδια μου προτείνετε; Μιλάω για καρφιά (jack). Ευχαριστώ και συγνώμη για την ανωμαλία της σκέψης, αλλά με αυτά που μου είπατε, το σκέφτηκα διαφορετικά.

Τα Fostex είναι εξαιρετική επιλογή. (Είμαι κάτοχος).
Δε θα έχουν όμως τη δύναμη και το χαμηλό που πιθανότατα γυρεύεις. Που θα την έδινε κάποιο ηχείο με 6"αρι ή 6,5"αρι woofer, ή κάποιο τρίδρομο. Το Sub λοιπόν απαραίτητο.
Κατά προτίμηση της δικιάς τους οικογένειας, που είναι φτιαγμένο για να ταιριάζει μαζί τους.

Σε μικρό χώρο δε νομίζω να χρειάζεσαι κάτι περισσότερο.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Τα Fostex είναι εξαιρετική επιλογή. (Είμαι κάτοχος).
Δε θα έχουν όμως τη δύναμη..

Δύναμη εννοείς γενικώς την ένταση ή συγκεκριμένα τα μπάσα; Επίσης από τα δύο αυτά sub ποιο προτείνετε; Μπορώ και αυτά να τα ακούσω όπως τα ηχεία για να δω ποιο μου κάθεται καλύτερα;

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Δύναμη εννοείς γενικώς την ένταση ή συγκεκριμένα τα μπάσα; Επίσης από τα δύο αυτά sub ποιο προτείνετε; Μπορώ και αυτά να τα ακούσω όπως τα ηχεία για να δω ποιο μου κάθεται καλύτερα;
Εννοώ και τα δύο.
Μπορείς να τ' ακούσεις, υποθέτω, αν και θα είναι μάλλον πιο δύσκολο να διευθετηθεί η ακρόαση, αφού πρέπει να τα ακούσεις πακέτο με τα ηχεία που θα συνοδεύουν.

Ποιό από τα δύο; Αν και εγώ στο χώρο που έχω τα Fostex δεν τους έχω βάλει Sub, (έχω όμως Sub στο κύριο σύστημα μου), θα σκεφτόμουν το PM0.5...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Καλώς.. Ξεκινάω με κάρτα-ηχεία και το sub το αφήνω για αργότερα. Ευχαριστώ! Λογικά, μέσα στο Φλεβάρη θα τα έχω :D Για το sub βλέπουμε.

Οι βάσεις είναι απαραίτητες; Στο γραφείο αν μπουν σκέτα θα είναι λάθος;

Last edited:
Στη δουλειά έχω το συνδυασμό που θα αγοράσεις. Τα fostex με την focusrite. Στην αρχή τα είχα πάνω στο γραφείο. Πρόβλημα μπουμαρίσματος χρωματισμών και ανακλάσεων. Στη συνέχεια τα τοποθέτησα πάνω σε χοντρά βιβλία (lord of the rings / game of thrones μέγεθος). Είχα σημαντική βελτίωση. Τελικά πήρα και βάσεις από αφρώδες υλικό (τις φτηνές του thomann) και λόγω των κλίσεων που έχουν άρχισε το τουίτερ να σημαδεύει το αυτί. Στην αρχή με ξύνισε λίγω ως σκληράδα αλλά τώρα που το συνήθησα δε θα γύριζα στη φάση με το βιβλίο καθώς και καλύτερη σκηνή υπάρχει, και πιο άμεσο είναι το άκουσμα. Διαλέγεις :)

Εχει ακουσει κανεις καποιο απο τα Presonus της σειρας Eris ?

Επισης, ειναι ενδιαφερουσα αυτη η δυνατοτητα ?

"The Eris E5/E8 provides three EQ controls in its Acoustic Tuning section: High, Mid, and Low Cutoff."

Λοιπόν παίδες.. Την τρίτη που μας έρχεται, εκτός απροόπτων, θα έχω το 2ι2-fostex. Εννοείται ότι το φόρουμ θα γεμίσει βιντεάκια και εντυπώσεις :D

Παρέλαβα σήμερα το σετάκι, αλλά ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Στις ιδιότητες ήχου των windows, έχω επιλογές μόνο για 16bit ήχο. Ξέρετε γιατί και αν είναι κάτι που θα πρέπει να με ανησυχήσει;

Παρέλαβα σήμερα το σετάκι, αλλά ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Στις ιδιότητες ήχου των windows, έχω επιλογές μόνο για 16bit ήχο. Ξέρετε γιατί και αν είναι κάτι που θα πρέπει να με ανησυχήσει;

Για την Focusrite Scarlett 2i2,μιλάμε;
Κακώς,έπρεπε να έχει επιλογές εως και 24/96000.
Μήπως έχει οδηγούς που πρέπει να εγκαταστήσεις;

Ναι για αυτήν μιλάμε. Έχω windows 8.1 (αν παίζει ρόλο) και τους drivers αναγκαστικά τους έβαλα γιατί χωρίς αυτούς δεν άναβε ούτε το λαμπάκι της κάρτας που σου δείχνει ότι είναι συνδεδεμένη με το pc.

Μπορείς να ανεβάσεις ένα παρόμοιο στιγμιότυπο να δούμε τι γίνεται;
Το control panel της κάρτας,το ρύθμισες;
Έβαλες αυτούς τους οδηγούς;(Focusrite USB 2 Driver-2.5.1 exe,)

Καταγραφή.jpg