Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Από ότι καταλαβαίνω ο υπολογιστής σου είναι καινούργιος,οπότε δεν ρωτάω μήπως κατά λάθος την έχεις συνδέσει σε USB 1 κι όχι σε USB 2 θύρα.

Οι drivers είναι αυτοί.

Να και αυτό που λέω.. (σαν control panel, βρήκα μόνο αυτό που φαίνεται στην μέση..)
%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF1.jpg

Last edited:
Πολύ παράξενο...
Η κάρτα αναφέρει σαφώς πως πάει 24/96...
Δοκίμασες άλλη θύρα/επανεγκατάσταση οδηγών,κλπ;
Αλλιώς mail και ερώτηση...

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

με τι πρόγραμμα παίζεις?
με foobar και wasapi δοκίμασες?

Μα δεν είναι θέμα player.
Αν το σύστημα δεν το αφήνει να πάει 24/96,ο player ακολουθεί,από κει διαβάζει...

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

το wasapi και το kernel δεν τα "γράφουν" αυτά?

Αν δεν τη 'δει' το σύστημα,κι αυτά τα ίδια θα δουν.
Το σύστημα 'διαβάζει' το hardware εκτός και οι οδηγοί του πούνε αλλιώς.

Θα δω τι έχω κάνει στη δουλειά αύριο σε windows 7. Πάντως από foobar ακούω 24/88.2 κανονικά. στα 196 μου έχει βγάλει σφάλμα στα σίγουρα. Εκτός αν τα υποβιβάζει τα 24/88.2 και δεν το έχω παρει χαμπάρι.

Αρχικά την είχα συνδέσει σε μία από τις θύρες που έχει μπροστά το κουτί μου. Στην ουσία κάτι σαν hub. Τώρα που την έχω κανονικά πίσω, πάλι το ίδιο κάνει. Επανεγκατάσταση δε δοκίμασα. Κάτι μου λέει ότι είναι πρόβλημα των drivers και που θα διορθωθεί με τους επόμενους.

Δεν έχω Windows 8, αλλά η πρώτη μου σκέψη θα ήταν να απενεργοποιήσω όλες τις άλλες συνυπάρχουσες κάρτες ήχου (δηλαδή την on-board), να την ορίσω ως προεπιλογή και κατόπιν να ρυθμίσω από το δικό της Control Panel.

Λογικά πρέπει να έχει δικό της, όπως κάθε επαγγελματική κάρτα που σέβεται τον εαυτό της και έχει ASIO2 drivers.

Στη σελίδα downloading των drivers της Focusrite είδα ότι έχει άλλους drivers για Windows XP και άλλους για τα μεταγενέστερα Windows. Δεν πιστεύω να έχει γίνει κανένα μπέρδεμα!

Όχι έχω κατεβάσει τους σκέτους, όχι αυτούς για xp. Δεν βρήκα να υπάρχει κάτι άλλο για control panel :(

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF2.jpg

Last edited:
τελικά με ποιό πρόγραμμα παίζεις? υποστηρίζει τους asio της κάρτας ή wasapi? Μήπως από εκεί σε κατευθύνει θες δε θες στους οδηγούς των windows?

foobar χρησιμοποιώ, αλλά ούτε εγώ καταλαβαίνω τη λογική σου. Δε ξέρω περισσότερα από εσένα, αλλά το τι αναγνωρίζουν τα windows τι σχέση έχει με το πρόγραμμα που παίζω;

Ο κατασκευαστής,λέει τα παρακάτω:

The WDM driver for the Scarletts works at 16 bit but so long as you're using the ASIO driver, which you would in Cubase, this works at 24 bit.

With regard to the FireWire Saffires, in order for higher sample rates to appear available for the WDM driver that Windows sound playback uses, you must set the sample rate in Saffire MixControl first.

Chris
Focusrite Support

Οπότε δοκίμασε να παίξεις κάποιο 24/96 στο foobar με ASIO output και θα δούμε...
(Λίγο τρελό πάντως αν παίζει έτσι...)

Δες αυτή τη σελίδα.

Σε παρραπέμπει εδώ:
Εκεί θα βρεις το Software για το Control Panel της κάρτας. Το ονομάζει Scarlett MixControl. Πρέπει να εγκαταστήσεις και αυτό, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Είναι αυτό.
Code:
http://d3se566zfvnmhf.cloudfront.net/sites/default/files/focusrite/downloads/20276/scarlett-mixcontrol-1.7.exe

Νομίζω πως αυτή πρέπει να είναι η λύση στο πρόβλημα σου.

Ενημέρωσε μας...

Αυτό δλδ να αλλάξω; :S

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF3.jpg

Οχι,από πάνω,στο drop-down,εκεί που τώρα λέει 'βασικό πρόγραμμα οδήγησης ήχου.' βρες την κάρτα (Scarlett Asio θα λέει ή κάτι τέτοιο)και όρισε το.

@sokmav
Θα πρέπει να ολοκληρώσει την εγκατάσταση του Software της κάρτας πρώτα, που απ' ότι καταλαβαίνω είναι ημιτελής.
Μετά θα δούμε για το Foobar...

Last edited: