Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

@sokmav
Θα πρέπει να ολοκληρώσει την εγκατάσταση του Software της κάρτας πρώτα, που απ' ότι καταλαβαίνω είναι ημιτελής.
Μετά θα δούμε για το Foobar...

:a0210:

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF4.jpg

Last edited:
Μήπως έχει πρόβλημα το καλώδιο;
Δοκίμασες με κάποιο άλλο;
Έστω κι από εκτυπωτή ή κάτι τέτοιο,αρκεί να είναι τσεκαρισμένο πως δουλεύει σωστά.

Επίσης κάποιες επαγγελματικές έχουν την εξής ιδιοτροπία:
Πρέπει να τις ανάβεις,ΑΦΟΥ ανοίξει ο υπολογιστής.
Αλλιώς βλέπουν τις θύρες αλλά αντί άλλων.
Κοίταξε το κι αυτό,ποτέ δεν ξέρεις...

Κάνει κάτι μπαμ μπουμ αν πάω να πειράξω καλώδια όσο περνάει ρεύμα :( και είμαι χέστης με αυτά.. Δοκίμασα άλλο καλώδιο αλλά το ίδιο κάνει..

Κάνει κάτι μπαμ μπουμ αν πάω να πειράξω καλώδια όσο περνάει ρεύμα :( και είμαι χέστης με αυτά.. Δοκίμασα άλλο καλώδιο αλλά το ίδιο κάνει..

Τα μπαμ-μπουμ λένε πως κάτι δεν κουμπώνει σωστά...
Τροφοδοσία;Interconnects;
Κάποιο βύσμα 'παίζει´η κάποιο καλώδιο είναι ελαττωματικό,δεν εξηγείται αλλιώς...
Σβήσε την κάρτα και τα ηχεία και τσεκάρισε αν τα βύσματα στις υποδοχές είναι κουμπωμένα σωστά και σφιχτά...

Κι αν μπορείς δείξε μας ή περίγραψέ μας όλες τις συνδέσεις που έχεις κάνει.(Κάρτα-υπολογιστή-ηχεία).

Επικοινώνησα μόλις με τον πωλητή, και μου είπε ότι 24bit ήχος χρησιμοποιείται κατα τη διάρκεια της ηχογράφησης και κατά το export (άρα και στο playback) ο ήχος είναι 16bitος.

τα καλώδια τροφοδοσίας είναι κανονικά στη πρίζα, τα καρφιά της bespeco είναι 2 το ένα φεύγει από το left της scarlett και πάει στο αριστερό ηχείο και το άλλο από το right και πάει στο δεξί. Η scarlett συνδέεται στον υπολογιστή με usb. Αυτά έχω κάνει, δε νομίζω να έχω κάνει λάθος. Απλό είναι..

Τα μπαμ-μπουμ λένε πως κάτι δεν κουμπώνει σωστά...
Τροφοδοσία;Interconnects;
Κάποιο βύσμα 'παίζει´η κάποιο καλώδιο είναι ελαττωματικό,δεν εξηγείται αλλιώς...
Σβήσε την κάρτα και τα ηχεία και τσεκάρισε αν τα βύσματα στις υποδοχές είναι κουμπωμένα σωστά και σφιχτά...

Λάθος δικό μου. Όχι αν τα ακουμπήσω. Στο κούμπωμα-ξεκούμπωμα κάνουν μπαμ. Μια χαρά πιάνουν.

Κοίταξε τι λέει εδώ ο reviewer....

Other than the unit itself, the box includes a USB cable, a “Getting Started” guide, and a CD/DVD with drivers and some other software. My first thought was to download the latest drivers from the Focusrite website. But heck, this is a USB Class 2 device, and I’m writing this on a fairly recent Mac laptop, so what happens if I just plug it in? Voila! The Focusrite showed up in the System Preferences as “Scarlett 2i2 USB” and in Audio Midi as a 24-bit device capable of 44.1, 48, 88.2, and 96 kHz operation, for both input and output.

Τώρα...είτε κάνει λάθος αυτός,είτε ο πωλητής...
Το ότι δεν σου εμφανίζει τα ίδια πάντως,κάτι λέει..

Δε μπόρεσα να κάνω κάτι με το θέμα μου. Στο playback που χρειάζομαι θα καταλαβαίνω διαφορά με τον 16bit ήχο σε σχέση με τον 24;

Ορίστε και ένα δείγμα, όπου η ποιότητα ηχογράφησης και η επιλογή του τραγουδιού είναι κάπως άκυρα :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε μένα πάντως, ενώ στα windows μου βγάζει ανάλυση κάρτας 16bit μέχρι και τα 96000. παίζοντας από jriver με asio μου ανοίγει κανονικά 88,2/24 και αναφέρει "no changes are being made" και output using asio no changes made. Παίζοντας από wasapi στο ίδιο αρχείο μου βγάζει στο output "not using enough bits to output the input directly". και το ακόμα πιο παράξενο, στην αρχή σήμερα στράβωσε και δε φόρτωνε τα 24/88.2 με asio. έπρεπε να πάω wasapi, να ξεκολλήσει και μετά να το γυρίσω σε asio για να παίξει κανονικά.