Χαιρετώ την παρέα. Οι περισσότεροι θα θυμάστε ότι για 10 και πλέον χρόνια το κέντρο του συστήματός μου ήταν ο συγκεκριμένος ενισχυτής και μάλιστα πριν προβώ στην αγορά τελικού, έπαιζε για 5 και πλέον χρόνια με τα B&W 603S2 πάνω του και θα έλεγα για τον μεγάλο χώρο που είχα ότι τα πήγε σχετικά καλά για το συγκεκριμένο βαρύ φορτίο. Αφού τέλος πάντων άλλαξα ενισχυτή, τον έδωσα σε ένα φίλο και τώρα θέλουμε να του βάλουμε πάνω ηχεία. Θυμίζω ο ενισχυτής βγάζει καθαρά 6χ85 Watt. Ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι σχετικά μικρός, περίπου στα 20 τ.μ και η απόσταση ακρόασης θα είναι περίπου στα 3 μέτρα στην μικρή πλευρά δλδ. του χώρου. Αυτό που ενδιαφέρει το νέο ιδιοκτήτη είναι περισσότερο μουσική, σε ποσοστό σε σχέση με ταινίες 60-40. Απαιτήσεις για πολύ μεγάλες εντάσεις δεν υπάρχουν αλλά μου τόνισε ότι θα ακούει περισσότερο μουσική και θέλει όσο το δυνατό καλύτερη απόδοση στον τομέα αυτό. Εγώ προσωπικά είχα μείνει ευχαριστημένος στον τομέα μουσική με το συγκεκριμένο ενισχυτή το θέμα είναι ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός με τα κατάλληλα ηχεία χωρίς όμως να υπολείπεται σε κινηματογραφική απόδοση αισθητά. Το μπάτζετ κυμαίνεται στα 1500 ευρώ με ευχέρεια και μέχρι τα 2000 ευρώ για κάτι που θα αξίζει τον κόπο. Μιλάμε για 5άδα ηχείων, 2 μπροστά, ένα κεντρικό και δύο πίσω. Εμένα σαν πρώτη σκέψη μου έρχονται τα Klipsch RF-52 για κυρίως, το RC-42 για κεντρικό και το RB-61 για περιφερειακό. Να προσθέσω εδώ, ότι υπογούφερ υπάρχει, η παλιά ναυαρχίδα της Yamaha το 1500. Επίσης μας ενδιαφέρει το αισθητικό κομμάτι καθώς η γυναίκα είναι απαιτητική ως προς την εικόνα του σαλονιού. Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσους ασχοληθούν.