Αγορα ηχειων για marantz PM6004

hulliaris

New member
10 January 2013
23
Larissa, Greece
Καλησπερα!

μου δωριστηκε εδώ και λίγο καιρο ένας ολοκλ. Ενισχυτης Marantz PM6004. Θέλω να τον ταιριαξω με ενα ζευγάρι ηχεία κατα προτίμηση δαπέδου. Ο λόγος για την επιλογή αυτή είναι το άκουσμα που έχω ότι πέραν της υψηλότερης συνήθως ευαισθησίας παρέχουν και πιο "γεμάτο" ήχο σε αντίθεση με ηχεία βάσης αντίστοιχης τιμής. Ως άσχετος με το "άθλημα" του hi-fi μου ακούγεται λογικό χωρίς όμως να μπορω να αμφισβητήσω την άποψη ειδικοτέρων.

Το σύστημα πρόκειται να τοποθετηθεί στη σύνθεση του σαλονιού μαζί με την τηλεόραση και σε απόσταση 2,5-3 μέτρων απέναντι απο τον καναπέ. Το σαλόνι είναι 25 τμ συνολικά και σε σχήμα Γ με τη γωνία του τελείως ανοιχτή (διάδρομος) και άδεια. Υπενθυμίζω ότι ο ενισχυτης είναι της τάξεως των 45W/8Ohm & 50W/6Ohm.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής και ζητώ την άποψη ειδικοτέρων ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη:

1) διαθέτοντας ενα χρηματικό πόσο της τάξεως των 250 -400 (μάξιμουμ) ποια είναι η καλύτερη επιλογή πιστεύετε σε ηχεία δαπέδου;
2) υπάρχουν σ' αυτά τα χρήματα, αντίστοιχα βάσεως που ενδεχομένως κρίνονται αντάξια ηχειων δαπέδου ίδιας αξίας;
3) είναι σωστο να τοποθετηθεί το σύστημα στη σύνθεση ή υπάρχει κίνδυνος παρεμβολων λόγω άλλων ηλεκτρονικών συσκευών ´οπως Sony PS3 & τηλεόραση Sony LCD και αποκωδικοποιητης ΟΤΕ TV.

Τέλος, νομίζω ότι θα πρέπει να προσθέσω επίσης το ότι ακούω κάθε είδους μουσική με μεγαλύτερη έμφαση στο αγγλικο Ροκ '60-'70, έχω ακούσει τα KEF C3, KEF C5 & MAGNAT MONITOR Supreme 800 (μου φάνηκαν "φτωχά") και τα jbles80 (καθαρά απο περιέργεια τα οποία και δε μπόρεσε να "σηκώσει" ο ενισχυτης). Τα yamaha ns555 άκουσα οδηγουμενα απο denon pma520 και με εντυπωσίασαν χωρίς ωστόσο να έχω σαφή προτίμηση προς αυτά.

Ελπιζω να έγινα όσο σαφής μπορούσα χωρίς να κουράζω. Μενω στην επαρχια και δεν εχω την ανεση να δοκιμασω ηχεια ανα πασα στιγμη. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες διάφορες και απόψεις ώστε να καταλήξω σε όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή (3-4 επιλογές ώστε να ζητήσω συγκεκριμένα πράματα όταν αποφασίσω να κατέβω Αθήνα για αγορα)

Ευχαριστω,

Αχιλλέας

Η ευαισθησία ενός ηχείου,δεν έχει να κάνει με το μέγεθος! Τα δαπέδου υπερτερούν στο χαμηλό (κυρίως),λόγω μεγαλύτερης καμπίνας....αλλά υπο συνθήκες,(χώρος,διάταξη,κλπ) 1 βασεως μπορεί να παίξει καλύτερα.Όπως πρέπει δηλαδή,χωρίς περιτά πράγματα.

Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες.(Πρώτο μήνυμα ε; )
Εγώ το μόνο που έχω να σου πω,είναι να μην βιαστείς,να διαβάσεις όσα μπορείς σχετικά και να μην αποκλείεις τίποτα.
Το μειονέκτημα είναι πως δεν μπορείς να ακούσεις την κάθε επιλογή στον χώρο σου κι αυτό είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι μιας και αλλιώς θα το ακούσεις σε ένα κατάστημα και αλλιώς στον χώρο σου με τα μηχανήματα σου.
Το πλεονέκτημα όμως είναι πως εδώ θα βρεις κόσμο που με την πείρα και την τεχνογνωσία του θα σου προτείνει το καλύτερο.
Η δική μου πρόταση λοιπόν είναι ανοιχτό μυαλό και αυτιά.
Πάντως για το είδος που ακούς,με τον συγκεκριμένο ενισχυτή μάλλον θα δυσκολευτείς αφου όπως λες δεν σηκώνει και πολλά..
Ίσως Klipsch RF-10 αν ανέβεις λίγο σε χρήματα ή κάποιο μεταχειρισμένο από τις αγγελίες.(Αφού το εξετάσεις λεπτομερώς...)

Αχιλλεα καλωσορισες στην παρεα.Θα σου προτεινω να δεις τα klipsch rf 42II η rf 52II,για τις μουσικες που ακους θα τις παιξουν πολυ καλα.Τα watt του ενισχυτη σου φτανουν γιατι τα klipsch ειναι ευαισθητα και δεν χρειαζονται πολλα watt.Η τιμη τους ειναι λιγο πανω απο το οριο που εβαλες αλλα θελει ψαξιμο.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά και ευχαριστω για την αποκρισή σας στα ερωτήματα μου!

Αν και είμαι κάμποσο καιρο τώρα μέλος του φόρουμ ωστόσο ναι σήμερα είναι το πρώτο μήνυμα εδώ και εύχομαι να ακολουθήσουν κι αλλά, είτε θέτοντας ερωτήματα είτε παρέχοντας κι εγω βοηθεια σε συμφορουμιτες για θέματα που μπορεί να γνωρίζω.
Ως τώρα ήμουν περισσοτερο παρατηρητής και αναγνώστης θεμάτων περί hi-fi μιας και η ενασχόληση μ' αυτό αποτελούσε μέχρι πριν λίγο καιρο όνειρο ετών. Η αγάπη για την ακρόαση μουσικής ήταν παντα βέβαια και παραμένει "αρρώστια".
Θα ομολογήσω ότι έχω ακούσει καλές κριτικές για τα Klipsch και τα μοντέλα που αναφέρατε, χωρίς να τα έχω ακόμα ακούσει, και είναι στα υπόψιν μου έτσι κι αλλιώς αν και τα rf-10 ίσως ξεφεύγουν στις οικονομικές μου δυνατότητες.

Μου έχουν προταθεί στο παρελθόν είτε απο το Ίντερνετ είτε απο καταστηματάρχες ειδών hi-fi αυτοπροσώπως, τα
q acoustics 1030i, Boston acoustics cs226 & cs260, monitor audio BX2, τα Polk Audio TSi300, τα acoustic energy aegis II & τα Dali lector 2. Δεν είχα χρόνο ως τώρα να τα ακούσω με τον μαραντζ και συμμερίζομαι τις αποψεις όλων σας περί ιδιαιτερότητας χώρου κτλ. Αλλά απο τα γραφόμενα στο παρελθόν για παρόμοια θέματα έχω διακρίνει θέματα περί ιδιαίτερων ματσαρισματων συγκεκριμένων ηχειων και ενισχυτων, ρόλος του κροσοβερ (μόλις που καταλαβαίνω τι μπορεί να γίνεται) στην απόδοση του ηχειου, αριθμός δρόμων ή κωνων (αλήθεια μπορεί να σηκώσει ο μαραντζ κάποιο ηχειο 2 ή 2,5 δρόμων με δυο γουφερ mid/bass & ενα τουϊτερ κτλ.)

Υπάρχει καμια εικόνα γι' αυτα ώστε μαζί με τα Klipsch να καταλήξω ανάμεσα σε 4-5 διαφορετικές προτάσεις για δοκιμή; Πολλα εξ' αυτών βέβαια παρατηρώ ότι δεν έχουν άμεση διαθεσιμότητα οπότε δεν θα είναι εφικτή ή ακρόαση ίσως.

Με τον όρο "γεμάτο" ήχο εννοώ βέβαια ενα ηχειο που να καλύπτει μια όσο ευρύτερη γκάμα συχνοτήτων χωρίς κραυγαλέες υστερησεις είτε στα μπάσο, είτε στα μεσαία ή τα πριμα.

Ευχαριστω!

:hmmmm: Καμία γνώμη σχετικά με τα μοντέλα που μόλις προανέφερα;

Μίας και μιλήσαμε και για βάσεως, εχει κανεις άποψη για τα Focal Chorus 706 V; Τα Klipsch σίγουρα μπορεί να είναι καλα αλλά στα περισσότερα εξ αυτών "πιάνω ταβάνι" απο οικονομικής απόψεως, αν δεν το ξεπερνάω αρκετα.... :nounder:

To Focal Chorus 706 V που ρώτησες είναι εξαιρετικό ηχείο,το οποίο είναι ισοροπημένο και ουδέτερο.Τώρα,όσο αφορά τον ενισχυτή σου,πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα να το οδηγήση,αλλά όπως και να το κάνουμε με 1 ενισχυτή με πιο πολλά βάττ και ρεύματα θα παίξει διαφορετικά!

Δεν το έχω ακούσει το ηχείο για να σου πώ πιο παλλά,αλλά προσπάθησε να ακούσεις τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν με τον ενισχυτή που έχεις!! Με τα δικά σου αυτιά θα επιλέξεις.

Να 'σαι καλα Panos87 και όσοι με κατατοπισατε κατα το δυνατόν περισσοτερο. Ελπίζω να έχω την ευχέρεια να δοκιμάσω συντομα αρκετα εξ αυτων και να επανέλθω με νεότερα απο τις δοκιμές!

σχετικα με το πως να διαλεξεις ηχεια υπαρχει σε pdf αρθρο στο the absolute sound που ειναι κατατοπιστικο.
σχετικα με το διλλημα δαπεδου ή βασεως αναφερει.
The general public also believes that the larger
the loudspeaker and the more drivers it has, the
better it is. Given the same retail price, there is
often an inverse relationship between size/driver
count and sonic performance. A good two-way
loudspeaker—one that splits the frequency
spectrum into two parts for reproduction by a
woofer and a tweeter—with a 6” woofer/midrange
and a tweeter in a small cabinet is likely to be
vastly better than a similarly priced four-way in a
large, floorstanding enclosure. Two high-quality
drivers are much better than four mediocre ones.

Further, the larger the cabinet, the more difficult
and expensive it is to make it free from vibrations
that degrade the sound. The four-way speaker’s
more extensive crossover will require more parts;
the two-way can use just a few higher-quality
crossover parts. The large loudspeaker will
probably be unlistenable; the small two-way may
be superbly musical.

:a0210: Ευχαριστω και σένα Asimov που με τόση πληροφορία διασκορπισμένη στο Ίντερνετ με βοηθάτε να βγάλω άκρη στο θέμα των ηχειων. Καλο το ψάξιμο στο διαδίκτυο και κυρίως στο φόρουμ, που παρέχει πολλές πληροφορίες, αλλά απο ενα σημείο και μετά χάνω τη μπάλα!

Αχιλλέα καλώς ήρθες στην παρέα μας!-bye-
Στο πόστ #5# αναφέρεις κάποια ηχεία.
Θα σου πρότεινα τα ίδια,είσαι στον σωστό δρόμο,δώσε μιά προσοχή ιδιαίτερη στα iq και στα dali
Kαλή διασκέδαση!!

Καλησπέρα και σε σένα Leo1964, καλώς σας βρήκα και σ' ευχαριστώ και για τη δική σου βοηθεια.
Με τη λέξη "προσοχή" στα Dali & Q acoustics φαντάζομαι πως εννοείς "έμφαση", χωρίς καμια παρεξήγηση. Η κάνω λάθος;

Πρόσθεσε στη λίστα σου κι' αυτό:
TANNOY Reveal 601p Studio Monitor. Στα 280 Ευρώ περίπου το ζευγάρι.

Εύκολο ως φορτίο, εύκολο και στην τοποθέτηση του. Με εντελώς ουδέτερο, αχρωμάτιστο ήχο. Μπορεί να ταιριάξει με ενισχυτές πολλαπλάσιας αξίας, αποδίδοντας όλο και καλύτερα. Το ηχείο το έχω και το χρησιμοποιώ σε δικάναλο κινηματογραφικό σύστημα με προσανατολισμό περισσότερο προς τη μουσική.

Όχι συνηθισμένη πρόταση, όμως αξιόλογη...

Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων για marantz PM6004

Καλησπέρα και σε σένα Leo1964, καλώς σας βρήκα και σ' ευχαριστώ και για τη δική σου βοηθεια.
Με τη λέξη "προσοχή" στα Dali & Q acoustics φαντάζομαι πως εννοείς "έμφαση", χωρίς καμια παρεξήγηση. Η κάνω λάθος;

Nαί δώσε έμφαση!

Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων για marantz PM6004

Πρόσθεσε στη λίστα σου κι' αυτό:
TANNOY Reveal 601p Studio Monitor. Στα 280 Ευρώ περίπου το ζευγάρι.

Εύκολο ως φορτίο, εύκολο και στην τοποθέτηση του. Με εντελώς ουδέτερο, αχρωμάτιστο ήχο. Μπορεί να ταιριάξει με ενισχυτές πολλαπλάσιας αξίας, αποδίδοντας όλο και καλύτερα. Το ηχείο το έχω και το χρησιμοποιώ σε δικάναλο κινηματογραφικό σύστημα με προσανατολισμό περισσότερο προς τη μουσική.

Όχι συνηθισμένη πρόταση, όμως αξιόλογη...

Πολύ καλή πρόταση...

Καλημέρα σας! Όλα χρήσιμα τα παραπάνω ως πληροφορίες, και σαφώς τις εκμεταλλεύτηκα στο βαθμό που μπορούσα δεδομένου ότι διαμένω στην επαρχία και είναι ελάχιστες οι δυνατότητες να ακούσω τον ενίσχυτη με όλα τα προαναφερθέντα ηχεία.
2-3 που μπόρεσα να ακούσω (tannoy reveal, q acoustics 1030, κτλ.) ήταν όλες τους πολυ καλές προτάσεις! Κατέληξα τελικα στα q acoustics 1030i γιατι πέρα απο τον γεμάτο ήχο τους για το μικρό σχετικά σαλόνι μου, είναι και δαπεδου(κατι που απο την αρχή ήθελα, και κυρίως η γυναίκα μου που ασχολείται περισσοτερο με τα της αισθητικής, χεχεχεχε) και τέλος δεν "κουράζουν" καθόλου τον "μικρό" ενίσχυτη της μαραντζ.
Σας ευχαριστω όλους και πάλι για την πολύτιμη συμβολή σας!