Αγορά ηχείων για Pioneer VSX-827

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
καλημερα χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη σε ολη την παρεα.Τελικα μετα απο παρα πολλα κυματα αγορασα τον pioneer vsx-827 και λεω να αγορασω καινουργια ηχεια.Κατα πρωτα τρια μπροστινα περιφερειακα θα κρατησω αυτα που εχω sony save 345 και το sub.Αποκλειστικα βιβλιοθηκης οχι δαπεδου.Η χρηση ταινιες μουσικη 50-50.Ο χωρος ειναι 4,5 Χ 4 και υψος 3,5 μετρα.Κατι σε 300 e budget(σας ξενερωσα ελπιζω οχι).Ευχαριστω για καθε προταση.

Re: αγορα ηχειων για pioneer vsx-827

καλημερα χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη σε ολη την παρεα.Τελικα μετα απο παρα πολλα κυματα αγορασα τον pioneer vsx-827 και λεω να αγορασω καινουργια ηχεια.Κατα πρωτα τρια μπροστινα περιφερειακα θα κρατησω αυτα που εχω sony save 345 και το sub.Αποκλειστικα βιβλιοθηκης οχι δαπεδου.Η χρηση ταινιες μουσικη 50-50.Ο χωρος ειναι 4,5 Χ 4 και υψος 3,5 μετρα.Κατι σε 300 e budget(σας ξενερωσα ελπιζω οχι).Ευχαριστω για καθε προταση.

Για δες εάν σε εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα ....

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/TX-B1-Stereo-Bookshelf-pair.aspx

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/THX-Center-Speaker.aspx

Απάντηση: αγορα ηχειων για pioneer vsx-827

φοβερα ηχεια καθαρα και πολυ μουσικα!!!!
https://www.skroutz.gr/s/350448/Monitor-Audio-BX2.html

κατι πιο χαμηλα αλλο μοντελο ισως; ειδα ολα τα μοντελα αυτης της εταιρειας ειναι πολυ ψηλα.καποια αλλη μαρκα ισως;

Last edited:

ευχαιστω για ολες τις συμβουλες.για τα JBL LOFT 30 και JBL 20 για κεντρικο τι γνωμη εχετε;

Re: αγορα ηχειων για pioneer vsx-827

μπα, τα qacoustics που πρότεινα παραπάνω μάλλον θα δυσκολέψουν τον ενισχυτή σου πολύ. είναι μικρής ευαισθησίας (86db) και έχουν ελάχιστη αντίσταση 4ω.

Τα jbl δηλώνονται αισθητά πιό ευαίσθητα αλλά εχω την εντύπωση πως βουτάνε σαν αντίσταση.

για τα MAGNAT MONITOR SUPREME 200 ποια η γνωμη σας και για τα ROISTER EMPHASIS 5 κανουν και αυτα μεγαλη βουτια στα 4Ω ;Τα TANNOY MERCURY V1 τα KEF C1 τα WHAREFEDALE αυτα εχω υποψιν εχει κανεις αποψη για τα συγκεκριμενα; ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας.

λοιπον φιλε Panoramix ειμαι μεταξυ TANNOY MERCURY V1 και KEF C1.Διαβασα μερικα πραγματα στο διαδυκτιο αλλα ομολογω οτι δε καταλαβα τιποτα σχεδον.Μηπως μπορεις να με διαφωτισεις ποια θα παιξουν καλυτερα με τον VSX-827; Ακαι κεντρικο τι αντιστοιχει στο καθενα; σε ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σου.

Στην αρχη ζητουσες ολη τη μπροστινη τριάδα.Τωρα ρωτας μονο για το κεντρικό?Καλό θα ηταν να είναι της ιδια σειρας με τα left/right.

συγνωμη αν σας μπερδεψα αλλα ενοουσα απο τα παραπανω μοντελα ποιο ειναι το κεντρικο τους.Και αν ειναι ευκολα ηχεια για τον vsx-827 που πηρα γιατι στο google που εψαξα δεν καταλαβα τιποτα.Αυτα και συγνωμη και παλι αν σας μπερδεψα.Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας.

Είδα για τα tannoy review του stereophile με μετρήσεις.
Από πλευράς βουτιάς αντίστασης είναι σχετικά καλά αλλά όχι και υπέροχα. Κυμαίνονται από 8 με 6 λέει και έχουν ελάχιστη 4,9Ω. Αλλά και αυτά τα μέτρησαν 85.1db. Πράγμα όχι καλό για έναν εισαγωγικό avr.
Τώρα για τα kef μετρήσεις δε βρήκα αλλά η επίσημη δηλωμένη ευαισθησία τους είναι 87db. Κοινώς πάνω κάτω qacoustics, tannoy και kef τις ίδιες εντάσεις θα σηκώνουν. Και τα "ευαίσθητα" klipsch rb-41 ii που έψαξα, και αυτά 85,5db τα έχει μετρήσει κάποιος και μάλιστα με ελάχιστη αντίσταση 3Ω.
Δύσκολη επιλογή. Το να ακούσεις δε γίνεται? Να δεις αν σε καλύπτουν οι εντάσεις που θα βγάζουν τα ηχεία...

Θα πω τη γνώμη μου για τα Mercury μια και τα έχω ακούσει.

Σε σχέση με την προηγούμενη σειρά (το F1 δηλαδή), κατεβαίνει πιο χαμηλά, αυτό ακούγεται, και είναι λιγότερο ευαίσθητο και αυτό το καταλαβαίνεις. Για κυρίως ηχείο overall σε δικάναλη χρήση είναι μουσικότατο, αλλά δεν θα σε καλύψει στο κάτω άκρο του φάσματος αν έχεις τέτοιες απαιτήσεις.
Ο 827, απλά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με αυτά. Θα έλεγα ότι θα του μειώσει και ένα κλικ τον ελαφρώς "γρεζάτο" ήχο του.
Για χρήση home cinema, θα έχεις sub, άρα το χαμηλό το βρήκαμε. Και σε ότι αφορά τη διασπορά... ε, εντάξει είναι το μόνο tannoy που έχει κανονικό tweeter πάνω στη μπάφλα, οπότε θα σου φανεί σε σχέση με τα υπόλοιπα "ανοιχτό".

παιδια καταρχην ευχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας.Δηλ.να καταληξω σε TANNOY MERCURY; Βασικα θα παιζει ταινιες και λιγο μουσικη γιατι τωρα εχω καταργησει το cd player και παιζω μονο απο το wd. Ερωτηση του φιλου μου που θα ερχεται να δουμε το GAME OF THRONES θα εχει καλο ηχο στο σαλονι να μας ξεσηκωνει λιγο; Μεχρι την μεση η ενταση θα ειναι καλα; δε θα καει τιποτα; A και κεντρικο της TANNOY MERCURY; (σας ζαλισα ε;)