Αγορά ηχείων για πολυκάναλο σύστημα

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Χαιρετώ το φόρουμ. Θα ήθελα να στήσω ένα καλό συστηματάκι κυρίως για θέαση ταινιών αλλά με ενδιαφέρει και η μουσική.
Ο χώρος που διαθέτω είναι σχετικά μικρός (<25τμ) αλλά σε παλιού τύπου σπίτι (μονοκατοικία) ψηλοτάβανο περί τα 4μ (πέτρα).
Μιας και δεν είμαι επαϊων σε θέματα ακουστικής ζητώ τη γνώμη σας για γεμάτο και ποιοτικό ήχο ίσως και με διάσπαρτα κομμάτια κ όχι έτοιμη λύση.

Κοιτούσα τα παρακάτω:
1) L-R front : http://www.ihoseikona.gr/eikona-ixos/ixeia/686
2) Center : http://www.ihoseikona.gr/eikona-ixos/ixeia/689
3) L-R surround : http://www.ihoseikona.gr/eikona-ixos/ixeia/692
4) Sub : http://www.odes.gr/index.php?page=s...roduct_id=2788&option=com_virtuemart&Itemid=5

Για AV ενισχυτή σκεφτόμουν κάτι δυνατό και με επεκτασιμότητα όπως : http://www.skroutz.gr/s/318418/Pioneer-SC-LX83.html

Τι νομίζετε? Προτάσεις?

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τα M-audio μου αρεσουν (RX6) αλλά ο ενισχυτής που πάει μαζί (RXW12) δεν ειναι πολύ δυνατός για το χώρο μου?
Μήπως έχω ανεβάσει το κόστος πιο πάνω απο αυτά που χρειάζομαι;

Δύσκολη υπόθεση πάντως ο ήχος έχω πονοκεφαλιάσει ήδη.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τα M-audio μου αρεσουν (RX6) αλλά ο ενισχυτής που πάει μαζί (RXW12) δεν ειναι πολύ δυνατός για το χώρο μου?
Μήπως έχω ανεβάσει το κόστος πιο πάνω απο αυτά που χρειάζομαι;

Δύσκολη υπόθεση πάντως ο ήχος έχω πονοκεφαλιάσει ήδη.

Το (RXW12) δεν είναι ενισχυτής, είναι το sub !

Το κόστος το καθορίζεις εσύ ο ίδιος ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου και όχι τα μηχανήματα. Εμείς σου κάνυμε κάποιες προτάσεις μόνο. Ποια θα επιλέξεις εξαρτάται από εσένα μετά απο ακροάσεις βεβαίως βεβαίως.....

Το (RXW12) δεν είναι ενισχυτής, είναι το sub !

Το κόστος το καθορίζεις εσύ ο ίδιος ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου και όχι τα μηχανήματα. Εμείς σου κάνυμε κάποιες προτάσεις μόνο. Ποια θα επιλέξεις εξαρτάται από εσένα μετά απο ακροάσεις βεβαίως βεβαίως.....

Το sub εννοούσα Fragoulis! Δεν είναι πολλά τα 500W για τον χώρο που περιέγραψα πάνω;
Το κόστος θα εξαρτηθεί από το χωρό μιας και αλλιώς γεμίζουν τα 20τμ και αλλιώς τα 60τμ.
Και οι ακροάσεις πάλι γίνονται σε διαμορφωμένους χώρους ασε που δεν έχω μείνει και πολύ ικανοποιημένος...

Το sub εννοούσα Fragoulis! Δεν είναι πολλά τα 500W για τον χώρο που περιέγραψα πάνω;
Το κόστος θα εξαρτηθεί από το χωρό μιας και αλλιώς γεμίζουν τα 20τμ και αλλιώς τα 60τμ.
Και οι ακροάσεις πάλι γίνονται σε διαμορφωμένους χώρους ασε που δεν έχω μείνει και πολύ ικανοποιημένος...

Εξαρτάται πώς είναι ο χώρος. Είναι άδειος ? Εχει έπιπλα, βαριές κουρτίνες κλπ? Επίσης το sub δεν θα παίζει συνέχεια στο τέρμα αλλά χρειάζεσαι δύναμη για τα εφέ της κάθε ταινίας. Ανέμενε και θα έχεις και άλλες προτάσεις από συμφορουμίτες εδώ.

Αν δεν ακροαστείς ένα ηχείο πώς θα κρίνεις αν σου αρέσει? Συμφωνώ ότι οι χώροι στις αντιπροσωπείες απέχουν από τους δικούς μας αλλά μια ιδέα την παίρνεις......

Μετά από επικοινωνία με τον Βασίλη, που εργάζεται στην Crystal Audio, σκέφτομαι σοβαρά την απόκτηση του σετ 5.1 (ΤΗΧ) και ίσως με ακόμη ένα sub 10" (δηλ. 5.2 σετ με δύο 10ρια sub).
Εντύπωσεις από ιδιοκτήτες των εν λόγω ηχείων ή αντιπροτάσεις;

Γειά σου φίλε Hortatos. Ti budget διαθέτεις πρώτα απ'ολα? Υπάρχουν πολλές επιλογές για κάθε βαλάντιο γι'αυτό σε ρωτάω.

Ηχεία

Τα ηχεία που κοιτάς (B&W) είναι αρκετά καλά, αλλά υστερούν σε σχέση με τα Monitor Audio (RX6). Στο λέω γιατί τα μεν τα έχω ακούσει, τα δε τα έχω. Αν θές για οικονομικότερα ηχεία μπορείς να δείς τη σειρά THX της Crystal Audio (τα έχω ακούσει, είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους - μπορείς να κάνεις και απόσυρση και να γλιτώσεις και καμια 200αρια ευρώ). Επίσης εκτιμώ και τα RF52 της Klipsch, είναι βέβαια λίγο ιδιαίτερα απο πλευράς ηχητικού χαρακτήρα, αλλά παίζουν καλά, είναι και αρκετά ευαίσθητα οπότε μπορείς να τα παίξεις και με μικρότερο ενισχυτή με πολύ καλό αποτέλεσμα και είναι και σε καλή τιμή ειδικά αν τα φέρεις απο έξω.

Sub

To subaki που κοιτάς έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια απο ιδιοκτήτες και μη (ίσως είναι το καλύτερο στα λεφτά του), οπότε νομίζω είσαι στη σωστή κατεύθυνση. Και το 10ιντσο είναι καλό νομίζω για 25τμ.

Ενισχυτής

Όσον αφορά τον ενισχυτή, εγώ τουλάχιστον έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένος απο τον 83, οπότε στον προτείνω ανεπιφύλακτα. Βέβαια υπάρχει και ο φετινός LX85 αλλά προβληματίζομαι λίγό αφού δε βλέπω να έχει ICE τελικά στάδια (δεν ξέρω αν είναι πραγματικά καλύτερος απο τον 83). Τουλάχιστον είναι πιο σύγχρονος, αλλά παράλληλα είναι και πιο ακριβός...Εναλλακτικά μπορείς να δείς και τους αντίστοιχους Denon (ειδικά αν πας σε Αγγλικά ηχεία) και Yamaha (note:ο Pioneer πλεονεκτεί σαφώς στο σύστημα ισοστάθμισης).

Όπως και να έχει, καθόρισε το πόσα θέλεις να δώσεις, και πάρε σβάρνα τα μαγαζιά για ακροάσεις. Ότι και να σου πώ εγώ θα πρέπει να τα ακούσεις εσύ για να αποφασίσεις τι σου αρέσει. Για γνώμες εδώ είμαστε και εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά που πιθανώς έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία για να σε βοηθήσουν.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων για πολυκάναλο σύστημα

Δεν είναι πολλά τα 500W για τον χώρο που περιέγραψα πάνω;

Καλύτερα να υπάρχει επάρκεια σε δύναμη παρά να επιλέξεις κάτι που θα είναι λίγο και μετά θα πρέπει να το αλλάξεις. Για μένα είναι μιά χαρά για τον χώρο σου.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Το σετάκι της Crystal Audio μου φαίνεται πολύ τίμια λύση αλλά θα έχω και πιο ξεκάθαρη άποψη μόλις το ακούσω.
Θα πάω κ στον ήχο-εικόνα που είναι απέναντι από το σπίτι μου για άλλα τεστ με roister k B&W μιας κ αυτά φέρνει...

@xchrpep: πολύ καλές προτάσεις αλλά μάλλον θα πέσω λίγο σε χρήματα.Εκτός του receiver που ο LX83 θα με καλύψει για περισσότερο χρόνο.

@mr_rebelos: Εσύ τι συστήνεις? Ένα sub ή 2? Και τι μεγέθους? Υπόψην, ο χώρος είναι 20-25 τμ αλλά 4,5μ ύψους οπότε υπάρχει αρκετός όγκος να γεμίσει...

Last edited: