Αγορά ηχείων κ ενισχυτή ~1000 ευρω

iasonas

New member
1 July 2010
3
Καλησπέρα σε όλους!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα καλό σύστημα surround και θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε μερικά καλά ηχεία για να διαλέξω.
Για ενισχυτή κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμήσω τον Onkyo TX-NR609 ή TX-NR709. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Σχόλια/παρατηρήσεις επιβάλλονται :)
Κάποια ηχεία που είδα είναι τα jamo S 608. Μου φαίνονται καλά, αλλά δεν είμαι ειδικός στον ήχο. Οπότε νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να σας πω για τί τα θέλω και να μου πείτε εσείς αν όντως κάνουν για την περίπτωσή μου.
Αρχικά θα μπούνε σε χώρο περίπου 24μ2.
Σε πρώτη φάση θα πάρω 2 ηχεία και αργότερα θα με ενδιέφερε να δημιουργήσω ένα 5.1 σύστημα. Οπότε σίγουρα θα χρειαστώ έναν ενισχυτή ο οποίος θα μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά σε στερεοφωνία όσο και σε surround.
Ο πρωταρχικός ρόλος των ηχείων θα είναι η αναπαραγωγή μουσικής. Φυσικά θα βλέπω και ταινίες οπότε θα ήθελα και εκεί να είναι αξιοπρεπή.
Προς το παρόν δεν θα μπορώ να τα βάλω να παίξουν δυνατά, αλλά στο μέλλον θα ήθελα να έχω αυτή την δυνατότητα. Οπότε σίγουρα η καθαρότητα του ήχου είναι πολύ σημαντική!
Το budget που έχω σίγουρα δεν ξεπερνάει τα 1000 ευρώ. Ιδανικό θα ήταν άμα απείχε αρκετά από αυτό το ποσό. Για αρχή τουλάχιστον που θέλω τον ενισχυτή και 2 ηχεία.
Πολύ σημαντικό είναι επίσης η αξιοπιστία του συστήματος. Δεν θα ήθελα μετά από 2-3-4 χρόνια να χρειαστεί να το αλλάξω ή να αρχίσω να τρέχω για επισκευές.
Τέλος να σημειώσω ότι βρίσκομαι Ολλανδία οπότε η αγορά του συστήματος θα γίνει από εδώ! Τώρα εξοπλίζω το σπίτι μου, οπότε αυτά που θα βάλω μέσα θέλω να είναι πάνω από τον μέσο όρο.

ΥΓ. Δεν έχω ipod οπότε δεν θα με ενδιέφερε να συνδέσω τέτοια συσκευή σε ενισχυτή. Με δίκτυο όμως θα ήθελα να μπορώ να παίξω!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άμα πάρεις τον 609 ή 709 μετά δεν θα σου μείνουν και πολλά για ένα ζευγάρι καλά ηχεία.
Κι επειδή το θέλεις περισσότερο για μουσική θα πρότεινα έναν φθηνότερο ενισχυτή.

Εδώ ο TX-NR 609 έχει 489 ευρώ. Νομίζω ότι για 2 ηχεία 500 ευρώ φτάνουν.
Αν έχεις υπ' όψιν σου κάποια καλά ηχεία (2 τεμάχια) τα οποία είναι λίγο παραπάνω από 500, πρότεινε μου και θα τα λάβω σοβαρά υπ' όψιν μου!

Επίσης μπορείς να προτείνεις και φθηνότερο ενισχυτή. Ή και διαφορετικό setup! Με ελλιπής γνώσεις διάλεξα τον Onkyo.. Επειδή τον έχει ένας συνάδελφος εδώ και είναι ευχαριστημένος...

Καλη αρχη και καλο κουραγιο με το στησιμο του σπιτιου σου.
Εγω θα σου προτεινα για ενισχυτη yamaha.rx-v767 και yamaha.rx-v1067
ο 1067 εχει και dlna δυκτιο που σε ενδειαφερει,
με ενα ζευγαρη acoustic energy η αυτα.

Τον 1067 τον βρισκεις Αγγλια 600 ευρω και για μουσικη στην κατηγορια του ειναι απο τους καλους επισεις ψαξε τα acoustic energy Aelite στο νησι εχουν καλες τιμες.
Ριξε μια ματια και εκει που μενεις...