Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Με spendor & ATC μπορείς να έχεις :

1.) Πολύ καλό ήχο με έναν μέσο ενισχυτή της τάξης των 2~2.5κ αλλά όχι εντάσεις
2.) Εντάσεις με class D ενισχυτικά αλλά όχι καλό ήχο

Βάζεις τις προτεραιότητές σου και κινείσαι αναλόγως....

Με spendor & ATC μπορείς να έχεις :

1.) Πολύ καλό ήχο με έναν μέσο ενισχυτή της τάξης των 2~2.5κ αλλά όχι εντάσεις
2.) Εντάσεις με class D ενισχυτικά αλλά όχι καλό ήχο

Βάζεις τις προτεραιότητές σου και κινείσαι αναλόγως....

σίγουρα η 2η επιλογη δεν με ενδιαφέρει καθόλου. το προβλημα μου ειναι ότι υποτίθεται πως την 1η επιλογη ακουσα, δηλαδη τα ATC με ενισχυτή της τάξεως των 3Κ και δεν εντυπωσιαστικα με τον ηχο. μου φανηκε εν γενει κλινικός και φλατ, οπως θα περιμενα απο ένα μονιτορ ηχειο να παιζει.

Νομιζω πως οι προτιμησεις μου ειναι πιο κοντα στον Αμερικανικο (?) ηχο σε σχεση με τον Ευρωπαικο?

Για να δωσω ενα παραδειγμα, ακουγοντας το ιδιο τραγουδι (Dire Straits - Brothers in Arms) στα ATC και στα ηχεια που ειχα αγορασει πριν 25 χρονια (KLH 4000 plus - Αμερικανικα) ο ηχος των παλιων μου ηχειων με ικανοποιουσε πιο πολυ. βεβαια η ακροαση των δικων μου ηχειων ηταν στο σαλονι μου και των ATC στην Ηχοεκφραση αλλα θεωρουσα οτι δινονται κοντα στο 2.5Κ για ηχειο θα επαιρνα πολυ καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο που εχω ηδη..

τα ATC λογω της φιλοσοφιας κατασκευης τους δεν ακουγονται "γεματα" και πολυ περισσοτερο σε μεγαλους χωρους. Αν ηταν μικρος ο χωρος κατι θα γινοταν. Για να ακουστουν "γεματα" θελουν πολλα Watt.

Εγώ έχω ακούσει Led το IV σε ATC με Unison Research Unico 2x80W και μου άρεσε πάρα πολύ....

διαισθητικα καλο ακουγεται, ειδικα αν ο χωρος ηταν κατω απο 25τμ, ο Unico ειναι ενθουσιωδης ψηλα οποτε λογικα θα κολακευει αυτα τα ηχεια

Ταίριαξε η λάμπα στην προενίσχυση με το midrange τους νομίζω.... Αλλά όπως και να χει ο φίλος μας τα έχει αποκλείσει οπότε πάμε για άλλα.

Ξέμεινα από ιδέες για ηχεία. Tyler έχεις να προτείνεις κάτι άλλο?

wow! απ οσο διαβαζω στο What HiFi ειναι πολυ κοντα σε αυτο που ψαχνω και επισης 91 DB..μοιαζει με ιδανικη λυση.

Στο Skroutz δεν το βρισκω όμως..τι τιμη θα εχει στην Ελλαδα και που θα το ακουσω?

θα παω να τ ακουσω τα ProAc στην Exclusive Audio αν και η τιμη τους είναι πάνω από το budget μου - η τιμή μου ειπώθηκε στο τηλέφωνο και απ ότι παρατήρησα από αντίστοιχο αρθρο εδώ είναι αυξημένη σε σχέση με αγορά συμφορουμιτη προ λίγω μηνών κάτι που μ ενοχλεί ως καταναλωτη

ερωτηση: τι γνωμη εχετε για τα:

Chario
Sonus Faber

σε σχεση με τα ProAc?

Chario δεν έχω ακούσει. Sonus Faber Toy towers εχω ακούσει μόνο αλλά δεν νομίζω να ταιριάζουν στην μουσική που θές, εκτός και αν έχεις έναν ενισχυτή τύπου AFIII που είναι και γρήγορος και με σώματα.

θα παω να τ ακουσω τα ProAc στην Exclusive Audio αν και η τιμη τους είναι πάνω από το budget μου - η τιμή μου ειπώθηκε στο τηλέφωνο και απ ότι παρατήρησα από αντίστοιχο αρθρο εδώ είναι αυξημένη σε σχέση με αγορά συμφορουμιτη προ λίγω μηνών κάτι που μ ενοχλεί ως καταναλωτη

ερωτηση: τι γνωμη εχετε για τα:

Chario
Sonus Faber

σε σχεση με τα ProAc?

υπαρχει το studio 140 και το studio 140 mkII, η τιμη του δευτερου ειναι λιγο πιο ψηλα απο το πρωτο, ισως ο φιλος που λες να χε παρει την πρωτη version.

Sonus Faber ναι, αλλα σε αυτο το budget δεν ξερω πιο μοντελο μπορει να καλυψει το χωρο σου.

υπαρχει το studio 140 και το studio 140 mkII, η τιμη του δευτερου ειναι λιγο πιο ψηλα απο το πρωτο, ισως ο φιλος που λες να χε παρει την πρωτη version.

Sonus Faber ναι, αλλα σε αυτο το budget δεν ξερω πιο μοντελο μπορει να καλυψει το χωρο σου.

οχι, τα mkII ειχα αγορασει:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=60868&page=2

μολις τα ακουσω κι εγω θα γραψω πως μου φανηκαν. Σε περιπτωση που μου αρεσουν και καταφερω (οικονομικα) να τα αγορασω, τι ενισχυτη θα επρεπε να εχω υποψη μου..? παντα για το ειδος μουσικης που ακουω καθως και για το συγκεκριμενο ηχειο..

τι τιμες παιζουν αυτοι..νομιζω εχουμε ξεφυγει απο τα ορια μου. Δηλαδη θα πρεπει να δωσω κοντα 3Κ για να ακουσω τα ProAc?

θα τ ακουσει και το ΔΝΤ και θα μου ζητησει να συνεισφερω στο δημοσιο χρεος..

www.stepcom.gr είναι ο αντιπρόσωπος και των δύο. Ρίξε του ένα τηλέφωνο.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες προτάσεις όπως Unison Research Unico. H λαμπάτη προενίσχυση του θα δέσει ωραία με jazz-blues αλλά και λίγη ροκ

τι τιμες παιζουν αυτοι..νομιζω εχουμε ξεφυγει απο τα ορια μου. Δηλαδη θα πρεπει να δωσω κοντα 3Κ για να ακουσω τα ProAc?

θα τ ακουσει και το ΔΝΤ και θα μου ζητησει να συνεισφερω στο δημοσιο χρεος..

Δεν χρειάζεται να δώσεις αυτό το ποσό για να ακούσεις τα Proac σου από την θέση ακρόασης που υποθέτω ότι μέσες άκρες να είναι 3 μέτρα από τα ηχεία σου και τα ηχεία σου να είναι max 2,5 μέτρα χώρια. Μπορείς να δώσεις και 1.5κ και να είσαι οκ.

Θα χρειαστείς να δώσεις όμως τόσα χρήματα αν ενδιαφέρεσαι να καλύψεις και τα 50 m2 του σαλονιού σου ποιοτικά.

Εγώ οδηγώ παρόμοιων χαρακτηριστικών ηχεία με 2x75W ενισχυτή αυτής της τιμής σε ενιαία σαλονοτραπεζαρία 70m2 αλλά δεν με ενδιαφέρει να ακούω στην κουζίνα καμπάνα αν με εννοείς....