Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

:motz: τσατάκι το κάνατε βρεεεεέ! :motz:

Αμ την έβλεπα καπετάνιε μου τη φάπα που ερχόταν :damnyou: γι' αυτό το έγραψα!

(Φραγκ θα σε φτιάξω καλά αύριο φίλε! balanced θα παίξει το dac σου! :flipout:)

Απάντηση: Re: Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Φίλε και γείτονα Gas, η Chario δεν είναι άγνωστη εταιρεία...
Οι δε Πήγασοι ανήκουν στη μεγάλη της σειρά (Constellation) και είναι ένα μοντέλο πριν την ναυαρχίδα (Ursa Major),
για την οποία έχουν γραφεί παιάνες και από ελληνικά έντυπα.
Επίσης το ζεύγος που απέκτησε ο φίλος δεν ήταν το πρώτο που είδα σε έκθεση. Κινούνται δηλαδή... Σίγουρα όχι σαν τα SF, αλλά κινούνται.

Γιατί δεν αναφέρονται...; :hmmmm: Καλή ερώτηση...
Τρεις-τέσσερις εξηγήσεις μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό...
α) Ίσως να μην είναι πολλοί (στην παρέα του φόρουμ) όσοι έχουν μπει στον κόπο να τα ακούσουν...
β) Ό,τι ξέρουμε εμπιστευόμαστε (α λα χλωρίνη κλινέξ)
γ) Προτείνουμε αναλόγως με τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων, άρα δεν προκύπτουν συχνά απαιτήσεις για ηχεία με τον χαρακτήρα των Chario...
δ) Η πλειονότητα εδώ -όσο κι αν μας "αρέσει" να διαφωνούμε- φαίνεται ότι συμφωνούμε πάνω-κάτω στο πως θέλουμε να ακούμε.
Πάρε ας πούμε παράδειγμα αυτό που έγραψε ο tio...
"Παντως, ολα ειναι θεμα προσωπικης προτιμησης. Το ακουσα συγκρητικα με το KEF XQ 40 και το Αγγλικο μου φανηκε σαν να επαιζε..mp3"
Άνοιξε (αν σου βαστάει :flipout:) ένα νήμα και βάλε ερώτηση πιο από τα δυο ηχεία θα επέλεγε ο κάθε συμφορουμίτης...

Να απαντήσω πρώτος;

Το XQ40 :music-smiley-005:

Ημουν παρων κατα τη διαρκεια της δοκιμης και με εκπληξη διαπιστωσα οτι το "παιδι" μου ηταν αεροδιαστημικα καλυτερο απο το KEF .
Μαλλον πρεπει οι κινεζοι να προσλαβουν καποιο ιταλο μηχανικο ηχου και η να μειωσουν τις τιμες τους κατα 70% .
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αγορασω ενα XQ40 και να οργανωσω ενα συγκριτικο για τους απιστους :idea:

Κι εγώ βρίσκομαι δειλά και με ενοχές και δισταγμό λόγω Μνημονίου σε πρώτες αναζητήσεις ηχείου στα 2Κ. Σε πρόσφατο τηλεφώνημά μου σε κατάστημα που διακινεί μηχανήματα από αρκετούς αντιπροσώπους, με το άκουσμα του ενισχυτή (Densen B-110) και του χώρου μου (45 τ.μ), μου πρότεινε μόνο ένα ηχείο: το Chario Pegasus.

Οπότε, δεύτερη φορά που ακούω ένθερμη υποστήριξη του εν λόγω ηχείου μέσα σε τρεις μέρες.

Κι εγώ βρίσκομαι δειλά και με ενοχές και δισταγμό λόγω Μνημονίου σε πρώτες αναζητήσεις ηχείου στα 2Κ. Σε πρόσφατο τηλεφώνημά μου σε κατάστημα που διακινεί μηχανήματα από αρκετούς αντιπροσώπους, με το άκουσμα του ενισχυτή (Densen B-110) και του χώρου μου (45 τ.μ), μου πρότεινε μόνο ένα ηχείο: το Chario Pegasus.

Οπότε, δεύτερη φορά που ακούω ένθερμη υποστήριξη του εν λόγω ηχείου μέσα σε τρεις μέρες.

ο ενισχυτη σου ειναι καταπληκτικος , πολυ μουσικος, η ισχυς του ομως ειναι λιγο αινιγμα οσον αφορα την καλυψη των 45τμ. Ο πηγασος ειναι αντιστοιχα φοβερο ηχειο , επισης μουσικο, εκεινο το 4Ω ειναι λιγο παγιδα. Οσο μεγαλυτερη ευαισθησια τοσο καλυτερα για τον Β110. Αυτο τον ενισχυτη παντα τον ειχα καημο αλλα λογω συγκυριων δεν καταφερα να τον αποκτησω :ernaehrung004:

Tα Chario Constellation http://www.chario.it/panoramica.php?IDP=13&IDO=49 Pegasus ειναι διαθεσιμα προς ακροαση στην αντιπροσωπεια , βλεπε υπογραφη μου .
Δυστυχως ο χωρος ειναι μικρος για το ηχειο (18,4τμ) αλλα μια ιδεα παντως των δυνατοτητων του μπορει καποιος να παρει .

Φυσικα μπορει και να γινει ακροαση με τον ενισχυτη καθε ενδιαφερομενου , εφ οσον μπει στον κοπο να τον φερει σ εμας .

Ημουν παρων κατα τη διαρκεια της δοκιμης και με εκπληξη διαπιστωσα οτι το "παιδι" μου ηταν αεροδιαστημικα καλυτερο απο το KEF .
Μαλλον πρεπει οι κινεζοι να προσλαβουν καποιο ιταλο μηχανικο ηχου και η να μειωσουν τις τιμες τους κατα 70% .
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αγορασω ενα XQ40 και να οργανωσω ενα συγκριτικο για τους απιστους :idea:

Ταπεινή μου γνώμη θα ήταν να αφήναμε καλύτερα τις αεροδιαστημικές συγκρίσεις,
παραχωρώντας ίσως και το βήμα για εντυπώσεις από τον νέο κάτοχο :idea:

Οι εταιρείες του χώρου είναι τόσες (μα τόσες), που οποιοσδήποτε χαιφιντελάς μπορεί να χάσει (ή να ανακαλύψει) κάποια.

Η Chario είναι γνωστή εταιρεία, από μια μεγάλη σχολή ήχου, με καλοκατασκευασμένα, καλόηχα και πανέμορφα ηχεία.

Το XQ40 είναι ένα πολύ αξιόλογο ηχείο, γι' αυτόν που θα μπορέσει να το εκτιμήσει και να το διαχειριστεί σωστά.
Ο ήχος του, και ο ήχος της KEF γενικότερα, έχει πολύ διαφορετική ταυτότητα από αυτόν της Chario.
Άλλες σχολές...

Δεν υπάρχει λοιπόν νόημα για κόντρες.

Δεν νομίζω πως ταιριάζουν και με την κομψότητα των ίδιων των Chario ;)

Tα Chario Constellation http://www.chario.it/panoramica.php?IDP=13&IDO=49 Pegasus ειναι διαθεσιμα προς ακροαση στην αντιπροσωπεια , βλεπε υπογραφη μου .
Δυστυχως ο χωρος ειναι μικρος για το ηχειο (18,4τμ) αλλα μια ιδεα παντως των δυνατοτητων του μπορει καποιος να παρει .

Φυσικα μπορει και να γινει ακροαση με τον ενισχυτη καθε ενδιαφερομενου , εφ οσον μπει στον κοπο να τον φερει σ εμας .

Δεν θα έχουμε δηλαδή την τύχη να ακούσουμε και τη Μεγάλη Άρκτο κάποια στιγμή...; :frown:

Aγαπητε wahrheit242 , εκφραστηκα κατ αυτον τον τροπο για τα KEF γιατι ηταν μια , απο τις μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου , εξαιρετικα μεγαλη εκπληξη .
Δυστυχως δεν τιθεται θεμα σχολης για τα KEF XQ40 αλλα θεμα παντελους σχεδιαστικης και κατασκευαστικης ανικανοτητας . Δεν γνωριζω αν αυτη συνεχιζεται και στα υπολοιπα ηχεια αυτου του ΚΙΝΕΖΟΥ κατασκευαστη .

Ειναι λυπηρο να επελαυνουν οι κινεζοι με τα χρηματα που μαζεψαν απο εμας και να αγοραζουν-σαρωνουν οποια εταιρεια φυτοζωει και να προσπαθουν να πεισουν οτι συνεχιζουν την ενδοξη ιστορια και μαλιστα βελτιωμενη .
Μου θυμιζει τους τιτλους ευγενειας που καποτε πωλουνταν !!!

Οσο και να θελω να ειμαι μετριοπαθης , πραγματικα λυπαμαι οταν ενα σωρο εταιρειες με βαρυ ονομα εχουν αγοραστει απο τους κινεζουν και κατρακυλανε στον ηχητικο κατηφορο . Δυστυχως μερικες απο αυτες τις εχω γνωρισει ουσιωδεστερα ως dealer των εδω αντιπροσωπων και το συμβαν με τα KEF , απλα επιβεβαιωσε οτι ειχα δει μεχρι τωρα .

Re: Απάντηση: Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Δεν θα έχουμε δηλαδή την τύχη να ακούσουμε και τη Μεγάλη Άρκτο κάποια στιγμή...; :frown:

την απολαμβάνω εδώ και 3 χρόνια στο σπίτι μου... τελευταία, με χαρά μου διαπίστωσα (σε κάποιες συγκεντρώσεις στον χώρο μου, είτε με παιδιά από τον diy χώρο του κλαμπ. είτε με χαιφιντελίστες που κινούνται στο άνω οικονομικό άκρο της αγοράς) , ότι το ηχείο αυτό συνεχίζει να αποσπά τα ευμενέστατα σχόλια όσων το ακούν ...

Εάν κάποιος θέλει να το ακροασθεί, καλοδεχούμενος είναι ... PM me, and it's done !

την απολαμβάνω εδώ και 3 χρόνια στο σπίτι μου... τελευταία, με χαρά μου διαπίστωσα (σε κάποιες συγκεντρώσεις στον χώρο μου, είτε με παιδιά από τον diy χώρο του κλαμπ. είτε με χαιφιντελίστες που κινούνται στο άνω οικονομικό άκρο της αγοράς) , ότι το ηχείο αυτό συνεχίζει να αποσπά τα ευμενέστατα σχόλια όσων το ακούν ...

Εάν κάποιος θέλει να το ακροασθεί, καλοδεχούμενος είναι ... PM me, and it's done !

καλημέρα Δημοκήδη,

Τι ενισχυτης θα ελεγες οτι ταιριαζει στην υφη και χαρακτηρα μουσικης των chario ηχειων. Θα με βοηθουσε πολυ μια αποψη απο καποιον που τα εχει καιρο

Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Aγαπητε wahrheit242 , εκφραστηκα κατ αυτον τον τροπο για τα KEF γιατι ηταν μια , απο τις μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου , εξαιρετικα μεγαλη εκπληξη .
Δυστυχως δεν τιθεται θεμα σχολης για τα KEF XQ40 αλλα θεμα παντελους σχεδιαστικης και κατασκευαστικης ανικανοτητας . Δεν γνωριζω αν αυτη συνεχιζεται και στα υπολοιπα ηχεια αυτου του ΚΙΝΕΖΟΥ κατασκευαστη .

....

Έχει τα 201/2 και 207/2 τα οποία θα τα πρότεινα σε κάποιον με την ίδια ευκολία που πρότεινα και το Pegasus στο φίλο που το αγόρασε
(κρίνοντας πάντα με την εκάστοτε τιμή προσφοράς τους και τις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου).

Το θέμα μας όμως δεν είναι η KEF, ούτε η επέλαση των Κινέζων...

Όπως βλέπετε η Chario τυγχάνει μεγάλης (και κατά τη γνώμη μου απόλυτα δικαιολογημένης) αποδοχής, και δεν βρίσκω κάποιο λόγο να χαλάσουμε αυτή την πολύ ωραία ατμόσφαιρα... ;)

:a0210:

Last edited:

καλημέρα Δημοκήδη,

Τι ενισχυτης θα ελεγες οτι ταιριαζει στην υφη και χαρακτηρα μουσικης των chario ηχειων. Θα με βοηθουσε πολυ μια αποψη απο καποιον που τα εχει καιρο

Ευχαριστω

Φίλε, έχεις ΠΜ

καλημερα φιλοι.....καποιος την γνωμη του για τα ηχεια dali consept 8 και τα dali lector 8...???????? δεν ψαχνω για high end για την σχεση τιμης-αποδοσης.....

Απάντηση: Re: Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

καλημερα φιλοι.....καποιος την γνωμη του για τα ηχεια dali consept 8 και τα dali lector 8...???????? δεν ψαχνω για high end για την σχεση τιμης-αποδοσης.....

Φίλε δεν ανοίγεις νήμα καλύτερα; Δύσκολα θα πάρεις απαντήσεις εδώ...

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Ηχειων - καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Φίλε δεν ανοίγεις νήμα καλύτερα; Δύσκολα θα πάρεις απαντήσεις εδώ...

τελικα ρε παιδια εγω καταλαβει κατι.....ασχολουμαστε με τι μεγαφωνα θα μπουνε ....πως θα ειναι η καμπινα...πως το crossover με τι πυκνωτες ...τι πηνια...αερος...και τελικα ακομα και σοβαρες εταιριες παντα εχουν κανει λαθος και ποτε τιποτα δεν γινεται τελοιο....ο ενας κανονας αναιρει καποιον αλλο..και οταν πας να κανεις διορθωση με χρονο κοπο και χρηματα τελικα εχεις χαλασει κατι αλλο στον ηχο σου...φιλε εχω ακουσει ηχεια high end πολλων χιλιαδων ευρω που ακουγονται χειροτερα απο ενα χαμηλης τιμης γιατι δεν ειναι σωστα στον χωρο ....ειναι σαν να παρεις ferrari για να κυκλοφορεις στα στενα της κυψελης.....εμμμμμμ τι τοθελες? εχω αδικο ρε παιδια? :smash: και ενα αστειο που ειναι αληθεια ..αμα εισαι παντρεμενος...για κανε να βαλεις οτι θελεις στο σαλονι.. κανενα τερας ηχειο..ενταξει υπαρχουν και μικρα με καποια χιλιαρικα...και τελικα αλλαζει ο ηχος γιατι διπλα ειναι το συνθετο...μπροστα η καρεκλα διπλα στην τηλοραση και το παιδι να διαβαζει....κριμα και εγω ηθελα να ακουσω μαργαριτη στο high end ηχειο μου:bang::flipout: τι να πω ...πλακα δεν εχει?