Αγορά ηχείων συστήματος 5.1 για ταινίες και μουσική

Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά όλους. Θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω και θα σας πω.
Με δύο SX-120 ξεφεύγουμε σε κόστος. Εάν τελικά πάμε σε λύση με δύο SW, θα είναι είτε με δύο επιπέδου τιμής Yamaha NS-SW050, είτε με δύο Yamaha YST-FSW150 (ένα αυτό που ήδη έχω και ένα ακόμη δηλαδή).

Το Yamaha YST-FSW150 μην το απαξιώνεις τελείως Λεωνίδα, αυτή τη στιγμή δουλεύει σε ταινίες με 2 "τεράστια" MB Quart δαπέδου (5.1) και σε πολλές περιπτώσεις κάνει τα έπιπλα να τρίζουν έντονα σε χώρο σαλόνι - κουζίνα 40τμ συνολικά.

Το κριτήριο των επίπλων που τρίζουν είναι ενδεικτικό ότι θέλουν καλύτερη στήριξη τα έπιπλα και τίποτε παραπάνω.

Είναι θέμα headroom κατ' αρχήν ένα sub και από κει και πέρα πόσο χαμηλά μπορεί να "σκάψει".

Τα υπόλοιπα απλώς δεν υφίστανται, σε αυτό το σύμπαν τουλάχιστον.

Απόκριση συχνότητας: 37 - 200 Hz :rolleyes:

Έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι οικονομικό sub και μικρό και καλό είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος.

Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα να βάλω με κάποιο τρόπο το PSW110 που ήδη έχεις στο σύστημα που είναι καλύτερο από όλα όσα έχουμε πει. Στην τελική, καμουφλάρισέ το με κάποιο τρόπο καθώς έχεις διάφορες θέσεις τοποθέτησης στο χώρο για επιλογή. Έχει front-firing woofer και το port στο κάτω μέρος οπότε είναι σχετικά εύκολο στην τοποθέτησή του (σε σχέση και πάλι με όσα έχουμε δει εδώ).

Πρέπει να έχεις πολύ ιδιαίτερο χώρο για να μην μπορείς να το τοποθετήσεις αλλού. Αν το πρόβλημα είναι τα καλώδια αυτό είναι κάτι που λύνεται εύκολα, αν το πρόβλημα είναι η γυναίκα τότε τα πράγματα δυσκολεύουν..

Είναι η γυνναίκα, είμαι και εγώ όμως. Δεν θέλω καθόλουνα έχω κάποιο στοιχείο στο σπίτι που να μην εναρμονίζεται στην υπόλοιπη αρχιτεκτονική του χώρου.
Τελικά χωράει το Dali (32 εκ. το διαθέσιμο ύψος), ελπίζω να αξίζει τα 329 ευρώ και να είναι το καλύτερο VFM σε αυτά τα χρήματα και διαστάσεις.

Εναρμόνιση με την αρχιτεκτονική του χώρου προϋποθέτει αρχιτεκτονικά ηχεία που είναι έως και αόρατα. Και φυσικά είναι σε άλλα κοστολόγια.

Αυτό που λέει ο Λεωνίδας, εκτός αν τα δώσεις όλα και πάρεις ένα σύστημα bose. Αισθητικά και αρχιτεκτονικα θα είσαι 100% ικανοποιημένος.

Bose έπαιρναν τον καιρό των δεινοσαύρων κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν άλλα σαν αυτά τότε. Υπάρχουν κι άλλες καλύτερες επιλογές σε ηχεία κουτάκια σήμερα από τα Bose.

Εγώ λέω για αρχιτεκτονικά ηχεία που δεν φαίνονται καθόλου.

https://www.sonance.com/in-wall-in-ceiling/invisible-series

Δεν είμαι Κροίσος μεσα στην κρίση, απλά προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα με tight budget.

Εγώ πάντως θα επιμείνω: αν είχες την δυνατότητα να το βάλεις οπουδήποτε στο δωμάτιο θα επέλεγες άλλη θέση;

Εάν δεν θα φαινόταν σε αυτή τη θέση, ναι φυσικά.
Βέβαια δεν μιλάμε και για καμία κοσμογονική αλλαγή/υποβάθμιση, δεν αφήνω το SVS PB-2000 για χάρη του Dali SUB E-9 F, το Polk Audio PSW110 αντικαθιστώ.

Η αντικατάσταση πάντως του δεκάιντσου PSW110 με το 9ιντσο Dali δεν συνιστά κανενός είδους αναβάθμιση αλλά αντιθέτως υποβάθμιση. Από τη στιγμή που αυτό είναι κατανοητό, όπως κατανοητοί είναι οι ειδικοί περιορισμοί οι οποίοι προϋποθέτουν εξειδικευμένες λύσεις που δεν ακολουθούνται, το όλο θέμα άπτεται της τύχης.

Αλήθεια Λεωνίδα, έχει τύχει ποτέ να ακούσεις το Dali?
Είναι μία ίντσα λιγότερο, όμως έχει αρκετά πιο "δυνατό" ενισχυτή 170W έναντι 100W του Polk.

Εάν δεν θα φαινόταν σε αυτή τη θέση, ναι φυσικά.
Βέβαια δεν μιλάμε και για καμία κοσμογονική αλλαγή/υποβάθμιση, δεν αφήνω το SVS PB-2000 για χάρη του Dali SUB E-9 F, το Polk Audio PSW110 αντικαθιστώ.

Επειδή κι εγώ είμαι περίπου στη φάση τη δικιά σου κι επειδή κι εγώ μετά από πολλές «αναζητήσεις» κατέληξα στην αγορά sub με wireless adapter, έτσι ώστε να έχω την ελευθερία να το τοποθετήσω οπουδήποτε. ( και πίστεψέ με, σε καταλαβαίνω πως είναι να πηγαίνεις στο νέο σου χώρο και να είναι όλα στραβά κι ανάποδα!)
Γνώμη μου λοιπόν, αφού βρεις ένα κοινά αποδεκτό χώρο εγκατάστασης του sub, κρατάς αυτό που έχεις, το συνδέεις δοκιμαστικά με το καλώδιο “μες στη μέση” και αφού σε ικανοποιεί ψάχνεις για ασύρματο αντάπτορα

Αλήθεια Λεωνίδα, έχει τύχει ποτέ να ακούσεις το Dali?
Είναι μία ίντσα λιγότερο, όμως έχει αρκετά πιο "δυνατό" ενισχυτή 170W έναντι 100W του Polk.

Έχω δοκιμάσει (και όχι ακούσει) το 14ιντσο και δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Βέβαια το δικό μου κριτήριο είναι πολύ αυστηρό πλέον λόγω SVS.

Δεν αρκεί ο ισχυρότερος κατά 5% ενισχυτής του Dali (150 είναι το Polk). Χρειάζεται διάμετρος-διαδρομή-όγκος καμπίνας για να φτιάξεις κινηματογραφικό χαμηλό. Μεταξύ των δύο μην περιμένεις να είναι καλύτερο το Dali. To Polk είναι πιο subwoofer από το Dali. Να φανταστείς ότι ακόμα και το λιλιπούτειο Cambridge που έβαλα πιο πριν κατεβαίνει πιο χαμηλά... από το Dali. :o

Όταν τόλμησα να ξεστομίσω παλαιότερα ότι κάποιο Magnat καταλαβαίνει πιο χαμηλά από κάποιο άλλο ηχείο σαν κριτήριο, "έπεσες να με φας":) :)

Ειπε εχει "δοκιμασει οχι απλως ακουσει" για αυτο, προφανως, γνωριζει ποσο χαμηλα παει. σε αντιθεση με εμας (πρωτα εμενα) που το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να διαβασουμε τα specs που δινει η εταιρία.