Αγορά ηχείων συστήματος 5.1 για ταινίες και μουσική

Το 14" έχει δοκιμάσει. Δεν λέει ότι το 14αρι δεν κατεβαίνει χαμηλά, λέει πως το 9" στα χαρτιά φτάνει μέχρι τα 37hz.

Όταν τόλμησα να ξεστομίσω παλαιότερα ότι κάποιο Magnat καταλαβαίνει πιο χαμηλά από κάποιο άλλο ηχείο σαν κριτήριο, "έπεσες να με φας":) :)

Έχεις μπερδευτεί και θα συνεχίσεις να μπερδεύεσαι όσο διατηρείς τη συμπεριφορά του σουπερ μάρκετ.

Σου θυμίζω ότι μέχρι στιγμής έχεις πληρώσει όσο θα έκανε π.χ. ένα SVS και έχεις Dali/Polk. Μέχρι στιγμής δηλαδή έχεις πετάξει χρήματα χωρίς να βρεις εκείνο που θέλεις. Το πιο πιθανό είναι να πετάξεις κι άλλα.

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα κι εσύ ο ίδιος τι ψάχνεις.

Το 14" έχει δοκιμάσει. Δεν λέει ότι το 14αρι δεν κατεβαίνει χαμηλά, λέει πως το 9" στα χαρτιά φτάνει μέχρι τα 37hz.

Για να σου δώσω να καταλάβεις δια της πλαγίας οδού ότι το 9άρι δεν είναι καν επαρκές :D

Το οτι αλλαξα το Polk δεν εχει να κανει με την ποιοτητα του, δεν βγηκε καν απο το κουτι του. Απλα λογω λαθους δεν χωρουσε εκει που επρεπε να τοποθετηθει. Το Dali αντικατεστησε το Polk ακριβως επειδη χωρουσε στο σημειο που θα τοποθετηθει.
Εαν ειχα αγορασει το SVS, απλα θα αλλαζα αυτο με το Dali διοτι επισης δεν θα χωρουσε.

Το οτι αλλαξα το Polk δεν εχει να κανει με την ποιοτητα του, δεν βγηκε καν απο το κουτι του. Απλα λογω λαθους δεν χωρουσε εκει που επρεπε να τοποθετηθει. Το Dali αντικατεστησε το Polk ακριβως επειδη χωρουσε στο σημειο που θα τοποθετηθει.
Εαν ειχα αγορασει το SVS, απλα θα αλλαζα αυτο με το Dali διοτι επισης δεν θα χωρουσε.

Το έγραψα από την πρώτη στιγμή. Δεν με παρακολουθείς.

Είναι προφανές ότι κανονικά σε χώρο 60 τ.μ. είναι ανεπαρκή όλα αυτά, απλώς εδώ υπερισχύει η ανάγκη του πολύ μικρού όγκου των ηχείων, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Οπότε δεν μένει κάτι άλλο εκτός από την επιλογή με βάση τα κριτήρια της διάστασης και... ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει με αυτά.

Προσωπικά σε 60τ.μ. θα έβαζα δύο PB-2000 ή και μεγαλύτερα.

Βασικά θα αλλάξεις ξανά subwoofer όταν δεις ότι δεν θα σε ικανοποιεί κάποιο από αυτά που έχεις anyway.

Μπορείς βέβαια να πειραματιστείς και να έχεις σε λειτουργία και το Polk και το Dali, αν και είναι κάπως δύσκολο να έρθουν χρονικά. Με λίγη ισοστάθμιση θα έρθουν πάντως καθώς και με σωστό bass management και με εναλλαγή σε διάφορες θέσεις στο χώρο.

Το Polk δεν μπορει να τοποθετηθει πουθενα στο χωρο οπως εγειναν τελικα τα πραγματα. Ισως στα πολυ ζορια αργοτερα να αγοραστει αλλο ενα Dali ή καποιο αλλο τελος παντων με υψος 30εκ για τοποθετηση στον ιδιο χωρο με το αλλο.

Άρα προσπαθώντας να πάρεις subwoofer θα φτάσεις στα 900-1000 και θα έχεις Dali.

Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνει κάποιος τι μπορεί να έχει σε αυτά τα χρήματα:

17-260 Hz +/- 3 dB
Expect 2-3 Hz deeper extension in small to mid-size rooms.

Η ιδέα είναι να μην πηγαίνεις ψάχνοντας με το κερί.

Το Dali που έχεις, έχει συντονισμένο το Port του στα 39Hz. Αυτό σημαίνει ότι το -3dB point είναι αμέσως πιο κάτω, όπως λέει και η Dali δηλαδή στα 37Hz. Από το σημείο αυτό και κάτω η απόκριση θυμίζει γκρεμό... δεν γίνεται κι αλλιώς δηλαδή σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.
Για να καταλαβαινόμαστε σχετικά με το πως πρέπει να κάνουμε αγορές προϊόντων :cool:;)

Καλημέρα και απο´μενα ..

καινουριος στο forum.....
παρακολουθω το συγκεκριμένο θεμα για το subwoofer γιατι έχω ακριβως το ίδιο θεμα με τον φιλο etien σχετικα με το υψος.
Ψάχνω να βρω κάτι αξιοπρεπες για το συστημα που έχω εδω και κανα 2μηνο

εχω καταλήξη σε αυτα τα 2
KEF KUBE 8b
Velodyne Mini Impact

Για να σε βοηθησω και να βοηθηθώ και εγω φίλε etien και τα 2 που έχω βρει είναι κάτω απο 30cm σε υψος.
Προσωπικα μάλλον κλεινω προς το KEF μου φαινεται ότι είναι πιο στιβαρη κατασκευη για το μεγεθος του και αρκετα πιο δυνατο.

Ευχαριστώ και εύχομαι να βοηθησα.

Και για να συνοψίσω, όταν ξεκίνησε το quest για subwoofer, έψαχνα για την καλύτερη δυνατή λύση γύρω στα 300 ευρό και σε όσο το δυνατό πιο compact διαστάσεις.
Τη λύση αυτή με την βοήθεια του forum και του Pleo, τη βρήκα στο Polk 110W.
Από λάθος σχεδιασμό του αρχιτέκτονα όμως, ο χώρος που θα φιλοξενήσει το subwoofer περιορίστηκε στα 32 εκ. ύψος.
Το νέο quest λοιπόν ήταν να βρω την καλύτερη δυνατή λύση, πάλι γύρω στα 300 ευρώ, που να καλύπτει και τον νέο περιορισμό ύψους.
Νομίζω ότι η καλύτερη δυνατή λύση με αυτά τα δεδομένα ήταν το Dali.
To Polk μάλλον θα πάει για πώληση χωρίς έως τώρα να έχει βγει καν από την κούτα του.

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων συστήματος 5.1 για ταινίες και μουσική

Καλημέρα και απο´μενα ..

παρακολουθω το συγκεκριμένο θεμα για το subwoofer γιατι έχω ακριβως το ίδιο θεμα με τον φιλο etien σχετικα με το υψος.

KEF KUBE 8b
Velodyne Mini Impact

Για να σε βοηθησω και να βοηθηθώ και εγω φίλε etien και τα 2 που έχω βρει είναι κάτω απο 30cm σε υψος.
Προσωπικα μάλλον κλεινω προς το KEF μου φαινεται ότι είναι πιο στιβαρη κατασκευη για το μεγεθος του και αρκετα πιο δυνατο.

Το KEF φαίνεται όντως πολύ καλό για τις διαστάσεις του, όμως ξεφεύγει από τα περίπου 300 ευρώ του budget μου. Έχω ήδη παραγγείλει το Dali, μάλλον σήμερα παραλαμβάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων συστήματος 5.1 για ταινίες και μουσική

Το KEF φαίνεται όντως πολύ καλό για τις διαστάσεις του, όμως ξεφεύγει από τα περίπου 300 ευρώ του budget μου. Έχω ήδη παραγγείλει το Dali, μάλλον σήμερα παραλαμβάνω.

καλοακουστο λοιπον!!!!
ριξε μια ενημερωση πως παιζει για τα χρηματα του.

Ευχαριστώ

Δεν χωραει subwoofer ψηλοτερο απο 30-31.εκ

Άλλο πράγμα έγραψα, σε άλλο απαντάς. Εγώ γράφω για τον τρόπο επιλογής και τι πρέπει να προσέχουμε σε ένα subwoofer. Εσύ τώρα λες κάτι άλλο.

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων συστήματος 5.1 για ταινίες και μουσική

Καλημέρα και απο´μενα ..

KEF KUBE 8b
Velodyne Mini Impact

Έχει ένα "ωραίο" μυστικό αυτή η σειρά της KEF. Προσωπικά έχω ακούσει το 12ιντσο της σειράς στημένο σε σύστημα και συγκρινόμενο μάλιστα με SVS.

Άλλο πράγμα έγραψα, σε άλλο απαντάς. Εγώ γράφω για τον τρόπο επιλογής και τι πρέπει να προσέχουμε σε ένα subwoofer. Εσύ τώρα λες κάτι άλλο.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πως μπορώ να γίνω πιο σαφής στην περιγραφή των ιδιαιτεροτήτων/περιορισμών που με οδηγούν στην επιλογή του subwoofer.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πως μπορώ να γίνω πιο σαφής.

Το μόνο που είναι σαφές είναι πως θα συνεχίσεις να ψάχνεις κάτι γιατί αλλάζεις συνεχώς τα δεδομένα. Πότε εσοχή, πότε 30 ππόντοι, πότε 32 και πάει λέγοντας. Αυτά για την περίπτωσή σου. Από κει και πέρα η κουβέντα συνεχίζεται γενικά στο αντικείμενο.

Το KEF ίσως είναι καλό για την περίπτωσή σου γιατί έχει ενσωματωμένο δυναμικό loudness εκ κατασκευής. Δηλαδή αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει ισοστάθμιση για τους Χ-Ψ λόγους (τοποθέτηση σε θέση που δεν ενδείκνυται π.χ.) έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να μην του λείπει το μπάσο σε χαμηλή στάθμη.

Νομίζω ότι θα είναι το επόμενο που θα παραγγείλεις... . :cool:

Το μόνο που είναι σαφές είναι πως θα συνεχίσεις να ψάχνεις κάτι γιατί αλλάζεις συνεχώς τα δεδομένα. Πότε εσοχή, πότε 30 ππόντοι, πότε 32 και πάει λέγοντας. Αυτά για την περίπτωσή σου. Από κει και πέρα η κουβέντα συνεχίζεται γενικά στο αντικείμενο.

Το KEF ίσως είναι καλό για την περίπτωσή σου γιατί έχει ενσωματωμένο δυναμικό loudness εκ κατασκευής. Δηλαδή αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει ισοστάθμιση για τους Χ-Ψ λόγους (τοποθέτηση σε θέση που δεν ενδείκνυται π.χ.) έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να μην του λείπει το μπάσο σε χαμηλή στάθμη.

Νομίζω ότι θα είναι το επόμενο που θα παραγγείλεις... . :cool:

Για το KEF ενδιαφέρεται άλλο μέλος, όχι εγώ. Εγώ είχα περιορισμούς budget περίπου 300 ευρώ και ύψος περίπου 30-31εκ.
το KEF δεν πιάνει τον πρώτο περιορισμό.

Για το KEF ενδιαφέρεται άλλο μέλος, όχι εγώ. Εγώ είχα περιορισμούς budget περίπου 300 ευρώ και ύψος περίπου 30-31εκ.
το KEF δεν πιάνει τον πρώτο περιορισμό.

Μέχρι στιγμής έχεις ξεπεράσει τα 600 ευρώ και οδεύεις για τα 900-1000. Πάντως είναι ενδιαφέρουσα σειρά για το λόγο που έγραψα. Βάλτο κι αυτό στα υπ' όψη.