Αγορά ηχείων τριάδας μπροστά σε home cinema

Maravel.nek54

New member
12 November 2024
50
Παιδιά καλησπέρα! SOS τη βοήθεια σας, είμαι ανάμεσα στις εξής τριάδες για home cinema (κολωνες με τα κεντρικά τους) magnat signature 507, Polk signatures elite es 60, wherefedale evo 4.4 και mission lx6mk2. Η γνώμη σας θα με βοηθούσε απίστευτα, ευχαριστώ!

Με τον RX-V6Α που έχει μαλακό ήχοι γενικότερα, ταιριάζουν καλύτερα τα δύο πρώτα και όχι τα δύο δεύτερα. Το τελευταίο μάλιστα είναι εισαγωγική σειρά, τα άλλα όχι.

Μεταξύ των δύο που ταιριάζουν, τα Magnat είναι πιο ποιοτικά κατασκευαστικά και έχουν και μεγαλύτερο κεντρικό. Γενικά με δύο εξιμισάρια στο κεντρικό όπως έχουν τα Magnat, δεν βρίσκεις εύκολα.

Σ ευχαριστώ Λεωνίδα

Τίποτε. Απλώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε πολυκάναλο στημένο θα πρέπει να διαλέξεις εκείνο που σου αρέσει περισσότερο αφού το ακούσεις. Επειδή εκτός του συγκεκριμένου Wharfedale (που ξέρω όμως πως παίζει ως ηχείο απλά δεν το άκουσα σε πολυκάναλο σύστημα) τα υπόλοιπα τα έχω ακούσει στημένα σε πολυκάναλο με τον RX-V6A που είναι ο ενισχυτής σου. Τα Magnat με άλλον αλλά επίσης σε πολυκάναλο setup.

Θέλει να κουμπώσεις ηχείο με ανάλυση στον RX-V6A και τα δύο πρώτα είναι με πιστοποίηση Hi-Res και παίζουν όντως έτσι. Αλλά σε αυτή την περίπτωση η μία επιλογή έχει πιο «χορταστικό» κεντρικό και είναι και πιο στιβαρή κατασκευή.

Καλημέρα κι από μένα, μετά από πολύ πολύ καιρό. Έχω έναν Marantz cinema 40 και θα ήθελα να αλλάξω τα μπροστινά ηχεία . Ποια ηχεία βιβλιοθήκης μου προτείνετε για το χώρο που βλέπετε 1500 μέχρι 2000 € . Και το αντίστοιχο κεντρικό ηχείο, σας ευχαριστώ .

Attachments

• IMG_2297.jpeg
    IMG_2297.jpeg
    3 MB · Views: 25
Καλημέρα κι από μένα, μετά από πολύ πολύ καιρό. Έχω έναν Marantz cinema 40 και θα ήθελα να αλλάξω τα μπροστινά ηχεία . Ποια ηχεία βιβλιοθήκης μου προτείνετε για το χώρο που βλέπετε 1500 μέχρι 2000 € . Και το αντίστοιχο κεντρικό ηχείο, σας ευχαριστώ .

O μαλακός χαρακτήρας του Cinema 40 στον ήχο θέλει ένα ηχείο που να μπορέσει να αναδείξει τις λεπτομέρειες.

Ευτυχώς έχεις ικανό budget για κάτι πολύ καλό και θα αποφύγεις τα εισαγωγικά ηχεία. Κάτι με ικανή πρόσληψη ισχύος για τα watt του Cinema 40 και με καθαρό ήχο.

Ζευγάρι βάσης.

Και το κεντρικό της ίδιας σειράς.

Εγώ είχα σκεφτεί κάτι σαν αυτά,

Bowers & Wilkins 707 S3​

Monitor Audio Silver 100​

Polk Audio Reserve R200

αλλά και τα Magnat
O μαλακός χαρακτήρας του Cinema 40 στον ήχο θέλει ένα ηχείο που να μπορέσει να αναδείξει τις λεπτομέρειες.

Ευτυχώς έχεις ικανό budget για κάτι πολύ καλό και θα αποφύγεις τα εισαγωγικά ηχεία. Κάτι με ικανή πρόσληψη ισχύος για τα watt του Cinema 40 και με καθαρό ήχο.

Ζευγάρι βάσης.

που μου λες ,είναι μια χαρά !

Με τα Reserve θα έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, παραείναι laid back ο ήχος τους, με τα B&W παραείναι περίεργη η απόκριση συχνότητας που έχουν, έως και υπερβολικά πρίμα θα έλεγα.
Τα MA είναι ΟΚ γι' αυτό που λες αν και αν θέλουμε να τα συγκρίνουμε με τη σειρά Signature 900 της Magnat, θα πρέπει να ανέβεις στη σειρά Gold, κάτι που θα σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού.

Με τα Reserve θα έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, παραείναι laid back ο ήχος τους, με τα B&W παραείναι περίεργη η απόκριση συχνότητας που έχουν, έως και υπερβολικά πρίμα θα έλεγα.
Τα MA είναι ΟΚ γι' αυτό που λες αν και αν θέλουμε να τα συγκρίνουμε με τη σειρά Signature 900 της Magnat, θα πρέπει να ανέβεις στη σειρά Gold, κάτι που θα σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού.
Υπάρχουν κάπου να τα ακούσουμε? Η σειρά MA Gold είναι οκ αλλά ξεφεύγει πολύ το κεντρικό , μπορώ να πάω μια σειρά κάτω σε κεντρικό?

Υπάρχουν κάπου να τα ακούσουμε? Η σειρά MA Gold είναι οκ αλλά ξεφεύγει πολύ το κεντρικό , μπορώ να πάω μια σειρά κάτω σε κεντρικό?

Το κεντρικό καλό είναι να είναι της ίδιας σειράς. Δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε το EQ να διορθώνει υπερβολικά.

Διαθέσιμες για ακρόαση στην Αθήνα είναι οι σειρές Signature 500 και Signature 700. Όχι η Signature 900.

Ζευγάρι βάσης.

Λεωνίδα, έχεις δημιουργήσει θέμα στην ΔΟ και στην διοίκηση του φόρουμ..
δεχόμαστε συνέχεια reports για τα πόστ σου...

όταν δούλευες στην Ultimate, τα polk ήσαν ιδανικά για τους denon/marantz και τα magnat τα χλεύαζες... καυσόξυλα τα ονόμαζες..

τώρα τα polk είναι "ακατάλληλα" και τα magnat ιδανικά...

δικαίωμα έχεις να αλλάξεις γνώμη, αλλά σαν επαγγελματίας θα πρέπει να συμμορφωθείς με τους κανόνες του φόρουμ αρχίζοντας από το avatar...

Λεωνίδα, έχεις δημιουργήσει θέμα στην ΔΟ και στην διοίκηση του φόρουμ..
δεχόμαστε συνέχεια reports για τα πόστ σου...

όταν δούλευες στην Ultimate, τα polk ήσαν ιδανικά για τους denon/marantz και τα magnat τα χλεύαζες... καυσόξυλα τα ονόμαζες..

τώρα τα polk είναι "ακατάλληλα" και τα magnat ιδανικά...

δικαίωμα έχεις να αλλάξεις γνώμη, αλλά σαν επαγγελματίας θα πρέπει να συμμορφωθείς με τους κανόνες του φόρουμ αρχίζοντας από το avatar...

Δεν παίζουν όλες οι σειρές της Polk το ίδιο. Άλλο ήχο έχουν τα Signature Elite της Polk, άλλο ήχο τα Reserve. Θα πρέπει να τα ξεχωρίσουμε ποια παίζουν τι και πως και τι ταιριάζει με τι.
Το ανάποδο θα έγραφα αν επρόκειτο για Denon που διαφέρει ο ήχος σε σχέση με τους Marantz. Καλώς ή κακώς τα έχω ακούσει όλα αυτά τα προϊόντα και λέω τη γνώμη μου. Επίσης γνωρίζω και άλλα προϊόντα.
Είναι πολύ γενικό αυτό που γράφεις, δεν είναι όλα ίδια τα ηχεία, ανεξάρτητα αν προέρχονται από ίδιο κατασκευαστή. Αλλιώς παίζουν τα μεν, αλλιώς τα δε.

Για το Avatar δεν κατάλαβα τι εννοείς. τη φωτογραφία; Δεκαετίες το ίδιο έχω.

Λεωνίδα είσαι πωλητής και προσπαθείς να πουλήσεις τα προϊόντα σου αλλά και οι ανακρίβειες ως ένα βαθμό, τα magnat δεν είναι τα καλύτερα του πλανήτη για να μην πω το αντίθετο, από την άλλη είναι δυνατόν να συγκρίνεις τα magnat με

Bowers & Wilkins 707 S3;;;;;;;​

• Like
Reactions: chocbhed
Λεωνίδα είσαι πωλητής και προσπαθείς να πουλήσεις τα προϊόντα σου αλλά και οι ανακρίβειες ως ένα βαθμό, τα magnat δεν είναι τα καλύτερα του πλανήτη για να μην πω το αντίθετο, από την άλλη είναι δυνατόν να συγκρίνεις τα magnat με

Bowers & Wilkins 707 S3;;;;;;;​

Πεντάιντσο με πρόσληψη ισχύος μικρή για τον Cinema 40 για να παιξει ως main ηχείο.

Πρόσεξες τι έχω γράψει ή απλώς μένεις στο brand;

Εγώ έγραψα ότι του κάνει και το ΜΑ παρεμπιπτόντως. Αυτό το προσπέρασες.

Παιδιά, ψάξτε το λίγο πριν γράψετε. Το 707 S3 απλώς δεν κάνει στο σενάριο αυτό. Είμαι απολύτως ακριβής σε αυτά που γράφω. Τι καλύτερο και χειρότερο; Τι κάνει καλύτερα στο σενάριο της ισχύος και τον ηχητικό χαρακτήρα του ενισχυτή προτείνω.

Γιατί βιβλιοθήκης όμως; Στα μπροστινά πολλές φορές τα δαπέδου είναι πολύ πιο εύκολα στην τοποθέτηση, δε χρειάζεσαι βάσεις, είναι στο σωστό ύψος, με καλύτερο μπάσο, και με περισσότερες επιλογές.

Αν θες να μείνεις σε βιβλιοθήκης/βάσης και μπορείς να δώσεις κάτι τις παραπάνω, εγώ θα πήγαινα στα KEF R3 Meta. Βέβαια, στο μέλλον, αν σκοπεύεις να ζορίσεις πολύ τον Cinema 40 με....9 κανάλια ενίσχυσης, τότε ίσως να του πέσουν λίγο βαριά τα 4Ω, αλλά μέχρι τότε μπορείς να προσθέσεις έναν τελικό.

Το σενάριο το έγραψε ο φίλος. Κι εγώ θα κοιτούσα για μικρά-λεπτά δαπέδου όμως, αλλά ας μας πει πρώτα αν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.

Αλλιώς στον προϋπολογισμό που έχει και με δεδομένο τον τύπο των ηχείων που ζητά, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βρει κάτι καλύτερο. Ή πολύ μικρότερο που δεν ταιριάζει για main front ή αν του ταιριάζει σε μέγεθος και πρόσληψη ισχύος θα είναι εισαγωγική σειρά, πράγμα που σημαίνει λιγότερο καθαρός ήχος κλπ κλπ πράγματα που αναπόφευκτα ακολουθούν τις εισαγωγικές σειρές ηχείων.
Δεν ψάχνει για κάτι τέτοιο.

Είναι προφανές επίσης ότι έβαλε έναν προϋπολογισμό και ξεχώρισε μερικά που απλώς χωράνε στον προϋπολογισμό αυτόν, χωρίς να λάβει υπ' όψη τις υπόλοιπες συνιστώσες. Εδώ είμαστε για να τον βοηθήσουμε να επιλέξει λοιπόν.

Γιατί βιβλιοθήκης όμως; Στα μπροστινά πολλές φορές τα δαπέδου είναι πολύ πιο εύκολα στην τοποθέτηση, δε χρειάζεσαι βάσεις, είναι στο σωστό ύψος, με καλύτερο μπάσο, και με περισσότερες επιλογές.

Αν θες να μείνεις σε βιβλιοθήκης/βάσης και μπορείς να δώσεις κάτι τις παραπάνω, εγώ θα πήγαινα στα KEF R3 Meta. Βέβαια, στο μέλλον, αν σκοπεύεις να ζορίσεις πολύ τον Cinema 40 με....9 κανάλια ενίσχυσης, τότε ίσως να του πέσουν λίγο βαριά τα 4Ω, αλλά μέχρι τότε μπορείς να προσθέσεις έναν τελικό.
Βιβλιοθήκης γιατί η γυναίκα γκρινιάζει,αλλα και γιατί αν δεις το σχέδιο δεν χωράνε του δαπέδου,πρεπει να βγουν πολύ έξω , υπάρχει το τζάκι αριστερά! Σιγά σιγά θα μπει με τροπο και ένα σαμπ,μετα δυο ηχειακια πίσω και με κάποιον τροπο χωρίς να καταλάβει η γυναίκα κ δυο ηχειακια άτμος! Θα άκουγα όμως και άλλες γνώμες , ποιος ξέρει καμία φορά! σας ευχαριστώ!

Βιβλιοθήκης γιατί η γυναίκα γκρινιάζει,αλλα και γιατί αν δεις το σχέδιο δεν χωράνε του δαπέδου,πρεπει να βγουν πολύ έξω , υπάρχει το τζάκι αριστερά! Σιγά σιγά θα μπει με τροπο και ένα σαμπ,μετα δυο ηχειακια πίσω και με κάποιον τροπο χωρίς να καταλάβει η γυναίκα κ δυο ηχειακια άτμος! Θα άκουγα όμως και άλλες γνώμες , ποιος ξέρει καμία φορά! σας ευχαριστώ!

Μην έχεις τύψεις γι' αυτό. Εσύ πολύ καλά κάνεις και με τις δεδομένες συνθήκες και συγκεκριμένους περιορισμούς κοιτάς να πάρεις ό,τι καλύτερο απαντά σε αυτές.

Γι' αυτό και είναι σημαντικό να ακούς τι έχει να σου πει ο άλλος. Γλιτώνει και χρόνο αυτό και σε πάει πιο γρήγορα στο ζητούμενο χωρίς να χρειάζεται να περάσεις μέσα από πράγματα που εν τέλει δεν είναι εφικτό να διαλέξεις.
Σωστά το σκέφτεσαι.

• Like
Reactions: sofnik69