Αγορά Ηχείων

charlie53

New member
12 December 2012
53
Εχω στην κατοχή μου έναν ενισχυτή Pioneer VSX 2014i και έχω μπεί στην διαδικασία εύρεσης ηχείων 5.1

(ξεχωριστά κομμάτια)....

Η μεγαλύτερη χρήση θα γίνεται με ταινίες και μουσική (Μουσική όλων των ειδών)...

Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή αυτών ...Ο χώρος είναι γύρω στα 50 τ.μ και το budget 800 μέχρι

maximum 1000 ευρώ...Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Μια ερώτηση αφου είμαι ασχετος με το θέμα , τα μπροστίνα ηχεία με το κεντρικό πρέπει οπωσδήποτε να είναι της ίδιας εταιρίας ?

όχι οπωσδήποτε αλλά σχεδόν οπωσδήποτε. Υπάρχουν παιχνίδια για να μετριάσεις τις διαφορές όπως κοινή συχνότητα μετάβασης από woofer σε tweeter, ιδίου μεγέθους και τύπου μονάδες (πχ 6,5άρι woofer σε όλα και ίδιας τεχνολολογίας tweeter), παρόμοιες χροιες κλπ... Αλλά σκέψου πως στα τεστ των σετ home cinema ένας από τους σημαντικούς παράγοντες βαθμολόγησης του τεστ είναι το ματσάρισμα μεταξύ κεντρικού και front... και μιλάμε για ηχεία ίδιας σειράς της ίδιας εταιρίας που έχουν μελετηθεί για να παίζουν μαζί...

Απάντηση: Re: Αγορά Ηχείων

Μια ερώτηση αφου είμαι ασχετος με το θέμα , τα μπροστίνα ηχεία με το κεντρικό πρέπει οπωσδήποτε να είναι της ίδιας εταιρίας ?

Όχι βέβαια,αρκεί να ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Ηχείων

Καραρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια, μετά απο λίγο ψάξιμο , είδα κάποιες καλές κριτικές για τα παρακάτω ηχεία :
Q-Acoustics 2050
Tannoy Mercury v4
Dali Zensor 7
Heco Victa 701
μπορέι κάποιος με εμπειρία στα παραπάνω ηχεία να μου πεί ποιά υπερτερούν , η χρήση θα ναι 70% ταινίες 30% μουσική και ο ενισχύτης όπωs προανέφερα είναι ο Pioneer Vsx 2014i