Αγορα ηχειων

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,011
Καλησπερα παιδια, ενδιαφερομαι για την αγορα ηχειων.αυτα που εχω ειναι hpm 60.το χρηματικο ποσο που διαθετω ειναι 500ευρο...σε αυτο το ποσο θα βρω κατι πιο αξιολογο απο αυτα που εχω ή πρεπει να διαθεσω πιο πολλα;

Επειδη σας ξερω :) εννοειται οτι θα τα ακουσω πρωτα απλα ρωταω για μια γνωμη.

Εχω δει καποια b&w 685...αλλα πολυ μικρα τα βλεπω..υστερα το ματι μου επεσε σε κατι κολωνες yamah...τα φωτα σας

Off topic...ενα καλωδιο ρευματος δινει μονο δυναμη ή και ποιοτητα στον ηχο;

Πες δυό λόγια για το υπόλοιπο σύστημα,μουσικές προτιμήσεις,περιγραφή του χώρου σου.
Το καλώδιο δίνει ποιότητα,όχι δύναμη,αν και εξαρτάται το καλώδιο!!
Εγώ τα φτιάχνω μόνος μου!

ενισχυτης nad 326bee,ifi micro και γενικοτερα καλα καλωδια ρευματος,ηχου και interconnect. η θεση ακροασης ειναι στα 3 μετρα...ενω η μεταξυ αποσταση των ηχειων στα 2 μετρα :)

Δίπλα παιζουν κάποια proac studio 125. Φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσα περιπτωση.
Εναλλακτικά σε μτχ παλι θα κοιτουσα για audio spectrum η κανένα tannoy dc 4-6.
Απο καινούργια σε monitor audio bx η dali zenzor. Επίσης πήρα για surround κάποια syatm audio. Μην περιμένεις απο αυτά αχρωματιστες μεσαίες και overall τρελλή καθαρότητα αλλά προσωπικά τα βρήκα πολύ τίμια και με φοβερή χωροταξία στη σκηνή. Νομιζω πως με τα συνοδά σου κάποιο μικρο δαπέδου με λίγο παζάρι θα καθόταν καλά.
Γενικά τα συνοδά σου είναι ευκολοκουβαλητα. Κάνε ακροάσεις ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

*system audio

Τα 685 δεν θα τα έβγαζα απ τις επιλογές σου. Τώρα δεν ξέρω για ποιο μοντέλο εννοείς, τα S1 ή τα S2? Πάντως εγώ που έχω τα S1 μπορώ να σου πω ότι είναι ένα πολύ καλό ηχείο, εγώ τα χρησιμοποιώ ως πίσω σε home cinema κι έχω τις κολώνες τα 683 για μπροστά, όμως πριν βρω τις κολώνες τα 685 τα είχα μπροστά κι είχα πάθει πλάκα πως έπαιζαν μουσική χωρίς μάλιστα να έχω μουσικό ενισχυτή δικάναλο και γέμιζαν τα 25 τ.μ. μου για πλάκα τόσο άνετα που έλεγα αν δε βρω τις κολώνες κι έβρισκα άλλο ένα ζευγάρι 685 θα το έπαιρνα. Οπως είπες κι εσύ καλύτερο βέβαια είναι να ακούσεις μερικά ηχεία σε 2-3 καταστήματα πριν καταλήξεις, θα συμφωνήσω με τον Panoramix για τα Monitor Audio και τα Dali zensor 3 που προσωπικά ήταν η δεύτερη επιλογή μου μετά τα B&W, μπορείς βέβαια να πας και στα δαπέδου τα zensor 7, αλλά θα χρειαστεί να υπερβείς λίγο τα μπάτζετ σου εκτός αν πας για το 5 που είναι ένα ηχείο ανάμεσα στο βάσης το και το δαπέδου.

Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων

ενισχυτης nad 326bee,ifi micro και γενικοτερα καλα καλωδια ρευματος,ηχου και interconnect. η θεση ακροασης ειναι στα 3 μετρα...ενω η μεταξυ αποσταση των ηχειων στα 2 μετρα :)

Τα DALI που σου προτείνει και ο Θανάσης,είναι πολύ καλή περίπτωση.

Για τα yamaha σε κολωνες δεν μου ειπατε τπτ...κ επισης ειναι σιγουρο οτι θα ειναι καλυτερα απο αυταπου εχω;

Για τα Yamaha δεν σου χει πει κανείς γιατί δεν είναι τίποτα το σπουδαίο και γιατί όλα αυτά που σου προτάθηκαν είναι απλά καλύτερα. Οτι θα είναι καλύτερα απ αυτά που έχεις κατά 99% κατά την προσωπική μου άποψη ναι.

Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων

Για τα Yamaha δεν σου χει πει κανείς γιατί δεν είναι τίποτα το σπουδαίο και γιατί όλα αυτά που σου προτάθηκαν είναι απλά καλύτερα. Οτι θα είναι καλύτερα απ αυτά που έχεις κατά 99% κατά την προσωπική μου άποψη ναι.

:a0210::a0210::a0210:

Εξαρτάται τα γούστα σου, εγώ έχω τα 685 S1 όχι τα S2 τα οποία δεν τα έχω ακούσει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά πάνω κάτω τον ίδιο χαρακτήρα θα έχουν κι έχω ακούσει όχι βέβαια στο χώρο μου τα Dali κι έχω ξαναπεί αν δεν υπήρχαν τα 685 θα έπαιρνα πιθανόν τα Dali. Βέβαια τα τελευταία στοιχίζουν 250 ευρώ λιγότερα περίπου απ τα 685 οπότε τίθεται και θέμα οικονομικό, να πας μόνος σου να ακούσεις, δεν είναι θέμα καλύτερου ή χειρότερου, είναι θέμα τι σου κάθεται καλύτερα στα δικά σου αυτιά.

χωρισ να εχω την εμπειρια οπωσ εχουν τα αλλα παληκαρια εγω θα σου προτηνα να ακουσεισ http://www.eshop.avart.gr/product_info.php?products_id=1783 η τιμη στο μαγαζι ειναι 460 ευρω.εγω εχω τα dali3 2 ζευγαρια για 5,1 κ για στερεο μουσικη τα http://www.eshop.avart.gr/product_info.php?products_id=1783 στα δικα μου αυτια μου αρεσαν ποιο πολυ τα μονητορ.πηγενε να τα ακουσεισ δεν χανεισ τιποτα.

Πιστευω οτι θα υστερουν σε μεσαιες επειδη ειναι 2way αυτα που μου λετε...τα δικα μου εαν κ παλια...εχουν αλλο μεγαφωνο για μεσαιες αλλο για ψηλες κτλ..κ πισω crossover για τις ψηλες κ τις μεσαιες....εννοειται οτι θα ακουαω πρωτα...απλα ετσι σαν λογικη το λεω.τελος πιστευω δεν θα βγαζουν ενταση μιας και ειναι μικρα...!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κατι αλλο τα dali zenzor 5 ..τι λενε σε σχεση με τα b&w 685;

Για ποια 685 μιλας τα S1 η τα S2; Τα δικα μου (S1) στο ξαναλεω επαιζαν σα δαπεδου σε σαλονι 25 τ.μ. αλλα βεβαια επαιζαν με τελικο 100 watt οσο δηλαδη ζητανε και τα ηχεια. Κανεις δε μπορει να σου απαντησει στο ερωτημα σου γιατι θα πρεπε να τα εχει δοκιμασει ταυτοχρονα στο δικο του χωρο. Πηγαινε ακουσε τα, οι δικες μας εντυπωσεις ειναι υποκειμενικες.

ε τα s2...παλι ξεφευγω απο το bugdet...αλλα οκ.

δλδ ο ενισχυτης μου ειναι μικρος για τα ηχεια;

Γι αυτα τα ηχεια οχι δεν ειναι μικρος απλα οσο μεγαλυτερη ισχυ στο ηχειο (πραγματικη κι οχι να υπερβαινει την αντοχη του) τοσο πιο ποιοτικα θα παιξει.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων

Για τους μυημένους...ναί,είναι καλύτερα

Λεωνίδα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, τα Dali zensor 3 όπως έχω ξαναπεί προσωπικά για μένα ήταν η δεύτερη επιλογή μου όταν μπήκα στο δίλημμα αγοράς ηχείων, όμως καλύτερα απ τα 685 τουλάχιστον τα S1 δεν είναι. Σίγουρα είναι είναι ένα πρώτης τάξεως ηχείο είναι όμως λίγο τονισμένα τα άκρα του κυρίως στο άνω φάσμα, αυτό το κάνει να ακούγεται εντυπωσιακό, απ την άλλη το 685 είναι πιο ισορροπημένο, πιο ουδέτερο και πιο σωστό τονικά θα τολμούσα να πω, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Βέβαια αυτά είναι υποκειμενικά, το θέμα δεν είναι πιο είναι πιο καλύτερο ηχείο αλλά πιο κάθεται καλύτερα στ αυτιά του καθενός, σίγουρα υπάρχουν καλύτερα ηχεία κι απ τα 685, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κάνω την αγορά μου μόνο για ψυχολογικούς λόγους αγοράς του καλύτερου αλλά να μην ευχαριστιέμαι αυτό που πραγματικά θα ήθελα έτσι δεν είναι;

Αν κοιτάξετε τα χαρακτηριστικά των ηχείων που ήδη έχει ο φίλος, μιλάμε για ηχείο 4 δρόμων, 4 μεγαφώνων, με ευαισθησία 92,5 και αντίσταση στα 8Ωμ, γούφερ 10" παρακαλώ, υπάρχει κι η πιθανότητα δηλαδή ό,τι ακούσει να μην τον ικανοποιήσει γιατί τουλάχιστον απ τα χαρακτηριστικά μιλάμε για ηχείο επιδόσεων που αυτά που του προτείνουμε μπορεί να του φανούν φτωχά μπροστά του.
http://www.hifiengine.com/manual_library/pioneer/hpm-60.shtml