Αγορα ηχειων

Αμάν! Τι αρχαιολογία είναι αυτή; Και κατ' αρχήν πως την εννοούμε την ικανοποίηση; Και πως συγκρίνεται το zensor 5 με το 685; Το ένα μικρό δαπέδου, το άλλο βάσης/ραφιου.

Λοιπόν, το 685s2 μια και το έχω, έχω να πω ότι είναι τέλειο πλην του ότι θα μπορούσε να είναι πιο bold στις υψηλές. Και λίγο καλύτερο φινίρισμα δεν θα έβλαπτε.

Αμάν! Τι αρχαιολογία είναι αυτή; Και κατ' αρχήν πως την εννοούμε την ικανοποίηση; Και πως συγκρίνεται το zensor 5 με το 685; Το ένα μικρό δαπέδου, το άλλο βάσης/ραφιου.

Λοιπόν, το 685s2 μια και το έχω, έχω να πω ότι είναι τέλειο πλην του ότι θα μπορούσε να είναι πιο bold στις υψηλές. Και λίγο καλύτερο φινίρισμα δεν θα έβλαπτε.

Λέω Λεωνίδα μία πιθανότητα, αποκλείεται; Το 685 το έχεις Ι.Χ. χρήση ή για δοκιμή; Τι διαφορές έχει απ το δικό μου μιας και δεν το έχω ακούσει;

Λέω Λεωνίδα μία πιθανότητα, αποκλείεται; Το 685 το έχεις Ι.Χ. χρήση ή για δοκιμή; Τι διαφορές έχει απ το δικό μου μιας και δεν το έχω ακούσει;

Το έχω για δοκιμή εδώ και πάνω από χρόνο. Με το δικό σου; Ποιο δικό σου; Υποθέτω εννοείς το αντίστοιχο βάσης της προηγούμενης γενιάς.

Η κύρια διαφορά είναι η εξής: Δεν "αρπάζει" τόσο εύκολα το tweeter με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας να είναι πιο ήπιος αλλά και ποιο ομοιογενής. Κατά τη γνώμη μου όμως θα μπορούσαν σε αυτή τη γραμμικότητα να προσθέσουν λίγο ένταση ακόμα να ερχόταν ταμάμ.
Θα μου πεις, δεν είναι εύκολο αυτό. Μάλλον θέλει πιο ακριβό ηχείο για να γίνει.

Το έχω για δοκιμή εδώ και πάνω από χρόνο. Με το δικό σου; Ποιο δικό σου; Υποθέτω εννοείς το αντίστοιχο βάσης της προηγούμενης γενιάς.

Η κύρια διαφορά είναι η εξής: Δεν "αρπάζει" τόσο εύκολα το tweeter με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας να είναι πιο ήπιος αλλά και ποιο ομοιογενής. Κατά τη γνώμη μου όμως θα μπορούσαν σε αυτή τη γραμμικότητα να προσθέσουν λίγο ένταση ακόμα να ερχόταν ταμάμ.
Θα μου πεις, δεν είναι εύκολο αυτό. Μάλλον θέλει πιο ακριβό ηχείο για να γίνει.

Εχω το προηγούμενο το 685 S1 όταν λες αρπάζει εννοείς να τσιμπάει; Οσο το είχα ως κυρίως δεν άρπαζε το δικό μου, τουλάχιστον σε χρήση direct αλλά μπορεί να παίζει ρόλο κι ο Denon που είναι ήπιος ψηλά. Στο θέμα μας, πιστεύεις ότι για το φίλο με τα συνοδά του θα ταίριαζε το 685 S2;

Είναι καλύτερα από όσα έχετε πει μέχρι τώρα. Έστω και λίγο καλύτερα σε σχέση με τα zensor. Είναι όμως.

Επίσης είδα κάπου να προτείνεται κάποιο tannoy revolution dc4? Μόνο με sub αυτό, γιατί δεν είναι φτιαγμένο για να παίζει μόνο του. Εκτός κι αν δεν θέλεις καθόλου χαμηλό. Και το 6άρι της ίδιας σειράς πάλι θα τον απογοητεύσει. Από αυτή τη μάρκα θα κοιτούσα τα νέα revolution xt6.

Pleo τελικα δεν καταλαβα......εσυ πιστευεις δλδ οτι το zensor 3 και το Β&W 685 s2 θα παιξει καλυτερα απο αυτα που εχω τωρα;

Πρέπει να κατανοήσεις ότι κατ' αρχήν το ηχείο που έχεις παίζει λάθος. Από κει και πέρα μην περιμένεις το χαμηλό ενός 10ιντσου να στο βγάλει ένα 6άιντσο.

Μια άλλη εναλλακτική σε ηχείο βάσης είναι τα Chario Syntar 520, τα οποία λόγω του 8ιντσου woofer αποδίδουν καλά χαμηλά. Θέλουν ομως πολύ ρεύμα κ καλύτερα να τα δοκιμάσεις με το nad ώστε να βεβαιωθείς ότι τα οδηγεί σωστά.
Επίσης, ενα ευκολότερο ηχείο από τα chario (παρότι δαπέδου) είναι τα Tannoy Mercury V4i, τα οποία από Αγγλία θα σου βγουν γυρω στα 350 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων

Για τους μυημένους...ναί,είναι καλύτερα

Α πα πα... Πιπέρι στο...πληκτρολόγιο!!! :D
Συμφωνώ εννοείται, αλλά δεν σχολιάζω διότι ακόμα δεν έχει ζεστάνει αρκετά ο καιρός για... :ban-aki:
Παρομοίως (δεν σχολιάζω) και για Μ.Α.

Μια άλλη εναλλακτική σε ηχείο βάσης είναι τα Chario Syntar 520, τα οποία λόγω του 8ιντσου woofer αποδίδουν καλά χαμηλά. Θέλουν ομως πολύ ρεύμα κ καλύτερα να τα δοκιμάσεις με το nad ώστε να βεβαιωθείς ότι τα οδηγεί σωστά.
Επίσης, ενα ευκολότερο ηχείο από τα chario (παρότι δαπέδου) είναι τα Tannoy Mercury V4i, τα οποία από Αγγλία θα σου βγουν γυρω στα 350 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

+2 :2thumb22sup: (I love Tannoy, αλλά πολύ περισσότερο ti amo Chario).

Και για να...μπερδέψω λίγο ακόμα τη κατάσταση, στο μπάτζετ παίζουν και τα Wharfedale 10.4
Από τα υπόλοιπα που προτάθηκαν, θα ψήφιζα Dali. Το θέμα όμως είναι τί προτιμούν τα ώτα του φίλου που αναζητά ηχεία...

Re: Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων

Καλημέρα σε όλους και όλες, δεν θα ήθελα να ανοίξω καινούριο θέμα μιας και το υπάρχον ταιριάζει με αυτό που ζητάω.

Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι το εξής: εχω ένα γραφείο σε γωνία τοίχου όπου μπορώ να βάλω ηχεία με απόσταση μέχρι 1 μετρο μεταξύ τους, όμως μονο 5 εκατο από τον επενδυμένο με ξύλο (βιβλιοθήκη) τοίχο, δν έχω μεγάλο βάθος
Εχω ακούσει τα παθητικα Taga harmony platinum one με ενισχυτή class d (aune x2 mkii) και μου έπεσε το σαγόνι.
Δεν έχω ακούσει ενεργά αλλά διαβάζω τρομερες κριτικές για τα krk rokit 5 τα οποίοα δεν είνqι flat τελείως αλλα χρωματίζουν λίγο σε σχέση με άλλα monitor ηχεία.
Στο γραφείο μου επάνω και σε αυτές τις διαστάσεις τι θα παίξει καλύτερα???
Πηγη έχω fiio x5 και υπολογιστή, σαν dac ή και αυτόνομο το fiio.
Ξερω οτι δεν θα πάρω την ποιότητα που ακουσα στο μαγαζί (τρομερό διαχωρισμό οργάνων, τεράστια σκηνή-βάθος, εικόνα κλπ) λόγω χώρου αλλά και σίγουρα δεν μπορώ να τα παρω και να δοκιμάσω ποιο μου ταιριάζει, οπότε τι κάνω ????

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

@Struggler
Με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία ίσως καταφέρεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που έχεις με την τοποθέτηση των ηχείων πολύ κοντά στον τοίχο και μάλιστα το ένα απ' αυτά σε γωνία. Εντελώς ασύμμετρα δηλαδή.

Τα περισσότερα από τα ενεργά έχουν και κάποια ποτενσιόμετρα στο πίσω μέρος που ρυθμίζουν τη στάθμη χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων.Χρησιμεύουν ακριβώς για να διευκολύνουν την τοποθέτηση των ηχείων σε τοίχους, γωνίες, κλπ.

Με λίγο παίδεμα, ενδεχομένως και κάποιες μετρήσεις, πιστεύω θα τα καταφέρεις...

@Struggler
Με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία ίσως καταφέρεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που έχεις με την τοποθέτηση των ηχείων πολύ κοντά στον τοίχο και μάλιστα το ένα απ' αυτά σε γωνία. Εντελώς ασύμμετρα δηλαδή.

Τα περισσότερα από τα ενεργά έχουν και κάποια ποτενσιόμετρα στο πίσω μέρος που ρυθμίζουν τη στάθμη χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων.Χρησιμεύουν ακριβώς για να διευκολύνουν την τοποθέτηση των ηχείων σε τοίχους, γωνίες, κλπ.

Με λίγο παίδεμα, ενδεχομένως και κάποιες μετρήσεις, πιστεύω θα τα καταφέρεις...

Σε ευχαριστώ, αλλά πήγα άκουσα τα KRK rokit 5 και πάλι τα taga harmony platinum one με πηγή το fiio x5
Μέρα με τη Νύχτα!!
Κλάαααααααααασισεις ανώτερα τα taga (κρύσταλλο ήχο, soundstage, image διαχωρισμό οργάνων καταλάβαινες που ήταν κάθε όργανο) το θέμα είναι τώρα που το ξαναμετράω δύσκολα χωράνε στο γραφείο μου. και βρήκα τα Audioengine P4 με τον audioengine n22 ενισχυτή
όμως δε βρήκα πουθενα να τα ακούσω, δεν ξέρω τι νά κανω εχω απογοητευτεί

θέλω μέγιστο βάθος 18εκατοστα και ποιότητα taga harmony platinum one , pls βοήεθεια για πιθανές λύσεις

Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων

Σε ευχαριστώ, αλλά πήγα άκουσα τα KRK rokit 5 και πάλι τα taga harmony platinum one με πηγή το fiio x5
Μέρα με τη Νύχτα!!
Κλάαααααααααασισεις ανώτερα τα taga (κρύσταλλο ήχο, soundstage, image διαχωρισμό οργάνων καταλάβαινες που ήταν κάθε όργανο) το θέμα είναι τώρα που το ξαναμετράω δύσκολα χωράνε στο γραφείο μου. και βρήκα τα Audioengine P4 με τον audioengine n22 ενισχυτή
όμως δε βρήκα πουθενα να τα ακούσω, δεν ξέρω τι νά κανω εχω απογοητευτεί

θέλω μέγιστο βάθος 18εκατοστα και ποιότητα taga harmony platinum one , pls βοήεθεια για πιθανές λύσεις

Ούτε εμένα μου άρεσαν τα rokit.
Ίσως το Α3Χ της Adam έχει τον ήχο που ζητάς (τις διαστάσεις φαίνεται να τις έχει πάντως).