Αγορά Ηχείων

lijhon

New member
19 December 2008
33
Είμαι καινούργιος στο site και αυτό είναι το πρώτο μου thread.
Χαιρετώ όλο τον κόσμο.
Θα ήθελα κάποια/συμβουλή κατεύθυνση για αγορά ηχείων δαπέδου
με τιμή μέχρι 800 ευρώ.
Τα μονα που έχω ακούσει είναι τα Monitor Audio RS-6 και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλά.
Εχω ενισχυτή YAMAHA RXV661 και απο ότι μου είπαν οτι αυτά τα ηχεία επειδή ειναι 6 ohm χρειάζονται ρεύματα για να παίξουν και ότι ο ενισχυτής που έχω δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος για αυτά τα ηχεία.
Επειδή δεν είμαι και τόσο σχετικός θα ήθελα κάποιες συμβουλές,για να μη δώσω τσάμπα τόσα λεφτά.
Ευχαριστώ...

Είμαι καινούργιος στο site και αυτό είναι το πρώτο μου thread.
Χαιρετώ όλο τον κόσμο.
Θα ήθελα κάποια/συμβουλή κατεύθυνση για αγορά ηχείων δαπέδου
με τιμή μέχρι 800 ευρώ.
Τα μονα που έχω ακούσει είναι τα Monitor Audio RS-6 και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλά.
Εχω ενισχυτή YAMAHA RXV661 και απο ότι μου είπαν οτι αυτά τα ηχεία επειδή ειναι 6 ohm χρειάζονται ρεύματα για να παίξουν και ότι ο ενισχυτής που έχω δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος για αυτά τα ηχεία.
Επειδή δεν είμαι και τόσο σχετικός θα ήθελα κάποιες συμβουλές,για να μη δώσω τσάμπα τόσα λεφτά.
Ευχαριστώ...

Προσεξε πολυ

Τα ηχεια δαπεδου ειναι πολυ δυσκολα ηχεια γιατι ειναι φτιαγμενα για
μεγαλους χωρους και οταν τα στριμωχνεις σε μικροτερους μπουμαρουν
ασημαζευτα, επιπλεον αποτελουνται απο μοναδες τετοιες που απαιτουν
ακριβους ενισχυτες για να κελαιδισουν.

Εκτος αν εχεις κανενα "τσαμπουκα" τρανζιστορατο krell με 200w στο καναλι και ακους σε χωρο 60 τ.μ. ++++++++++

Προσωπικα δεν εχω ακουσει ηχεια δαπεδου να μην μπουμαρουν

Αξιολογισε τις διαστασεις του χωρου ακροασης σου

Αν θελεις να ακουσης μουσικη βρες με τη βοηθεια δυο εμπειρων αυτιων
δυο ηχεια βασης με κανα 500ευρω και συνδιασε τα με ενα subwoofer
π.χ. ενα yamaha yst sw515 και θα ακους "πολυ ακριβη μουσικη".

Ετσι θα μπορεσεις να κρατησεις και τον "αδυναμο" ενισχυτη σου
ο οποιος θα οδηγει τα ηχεια της επιλογης σου απαλαγμενος
απο το βαρυτατο φορτιο των χαμηλων συχνοτητων

Φίλε george ευχαριστώ για τις συμβουλές σου...θα κοιτάξω και προς αυτή την κατεύθυνση...κάποια μάρκα ηχείων που προτείνεις????

Μπορείς να κοιτάξεις για 8ωμα ηχεία με καλή ευαισθησία αν ανησυχείς για τα Ohm
(στη θέση σου δε θα ανησυχούσα και πολύ γιατί ο Yamaha νομίζω έχει προδιαγραφές και για 4ωμα).

Ένα παράδειγμα 8ohm και καλή ευαισθησία
http://tannoy.com/ResidentialDetail.aspx?pid=281&sid=65

Και αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις με ένα κλικ πιο κάτω από το όριο τα Tannoy Sensys DC2 με ομοκεντρικό μεγάφωνο Dual Concentric και s.tweeter. Θέλει να τα ψάξεις όμως.

Για το μπουμάρισμα να ξέρεις ότι υπάρχουν ειδικά σφουγγαράκια στη συσκευασία για να ταπώσεις το bass reflex (όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές έχουν κάτι αντίστοιχο).

Φίλε george ευχαριστώ για τις συμβουλές σου...θα κοιτάξω και προς αυτή την κατεύθυνση...κάποια μάρκα ηχείων που προτείνεις????

Ευκολα σε οδηγηση ηχεια, με μεγαλο ευρος συχνωτικης αποδοσης,
ισορροπημενα και ξεκουραστα

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=17&usg=__MQLnv4CzJe4TWOZh4LU3yQyWXqU=

http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=390&option=com_virtuemart&Itemid=28

Φιλε μου εγω θα σου προτεινω να παρεις δυο ηχεια βασης και ενα καλο sub.....εγω εχω τα B&W 685 K YAMAHA YST-SW515..... και ειμαι πολυ ικανοποιημενος....δοκιμασε να τα ακουσεις...και επισης ενισχυτη yamaha εχω τον 459....ειμαι απολυτα ευχαριστημενος!!!!

Κι εγώ είμαι στη φάση αναζήτησης ηχείων. Εχω ακούσει τα advance acoustic UM40 (δαπέδου)
http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=15
και το αποτέλεσμα μου άρεσε. Μπουμάρισμα δεν άκουσα. Επαιζαν με advance ενισχυτή σε χώρο 30τμ.

Τα UM40 έχουν ευαισθησία 90dB ενώ τα UM20 88dB. Να υποθέσω ότι ο παλιός 40+40 ενισχυτής μου θα τα πάει καλύτερα με τα δαπέδου UM40?

Επειδή προτιμώ ηχείο βάσης λόγω διαμόρφωσης χώρου, (περίπου 28τμ), μήπως έχει κάποιος εμπειρία και από τα δύο μοντέλα ? (UM40 και UM20)

Last edited:
Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές/κατευθύνσεις που μου δίνεται,θα κοιτάξω στα πλαίσια του χρόνου που περισσεύει να δοκιμάσω/αποφασίσω γιατί είναι τόσα πολλά,σας ευχαριστώ πάντως όλους σας.........

Επίσης σκέφτηκα για αγορά hi-fi ενισχυτή δικάναλου, για μουσική μόνο, αργότερα,οπότε πρέπει τα ηχεία να παίζουν/συνεργάζονται και με τον ενισχυτή αυτό,ενω ο yamaha θα είναι για av ήχο μόνο,τα παραπάνω παραμένουν ίδια?...συγγνώμη που ξέχασα να το αναφέρω....

Λοιπόν ,άκουσα τα Chario Silverette 200T ,Audio Spectrum Avs-3 με ενισχυτή
Advance MAP305 II ,και μπορώ να πώ οτι τα chario με ικανοποίησαν πολύ,δεν ξέρω βέβαια αν έπαιζε ρόλο και ο ενισχυτής αλλά έμεινα πολύ ικανοποιημένος...επίσης δύο ηχεία που δεν έχω ακούσει και θέλω κάποια γνώμη είναι ταMission M35i,και τα Infinity BETA 50 όλα δαπέδου καθ όσον οσα βάσεως άκουσα δεν με ικανοποίησαν....ο χώρος μου είναι 45 τ.μ.(σαλόνι)
και προσανατολ'ιζομαι να πάρω και αντίστοιχο ενισχυτή..αλλά πρώτα η αγορά ηχείων..λοιπόν η γνώμη σας?????

Τα mission m35 εχουν μπασο αλλα οχι πολυ αναλυση, λεπτομερεια. Πριν καιρο ειχα yamaha A/V receiver και μολις αγορασα τον marantz pm-7200 η διαφορα ηταν τρομερα μεγαλη στην μουσικη.
Με τα 45τμ σαλονι θα πηγενα σε ηχειο δαπεδου, θα προτεινα mordaunt-short mezzo 6 ηχεια με marantz pm7001KI. Αλλη επιλογη θα ηταν τα acoustic energy neo 3 για πιο 'γλυκο' ηχο. Q-acoustics 1050i μια ακομα επιλογη. Τι μουσικη θα ακους?

Last edited:
Φίλε dio66 σε ευχαριστώ για τισ συμβουλές σου και εσένα,τελικά αγόρασα το ηχοσύστημα,που ήθελα.Ενισχυτής CAV AV860A και ηχεία CAV FI-EX.
Μετά απο διάφορες ακροάσεις με διάφορους ενισχυτές και ηχεία ,και αφού είχα αρχίσει να κουράζομαι ....μόλις άκουσα τον συνδιασμό cav εντιπωσιάστηκα...τουλάχιστον για τισ δικέσ μου απαιτήσεις είναι ακριβώς αυτό που θέλω...
πάντως ευχαριστώ για την καλή διάθεση όλων που με συμβουλέψανε/βοηθήσανε...
όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι μπορώ να απντήσω
ευχαριστώ

πολυ καλή αγορα ο cav, θα μπορούσε να οδηγήσει οποιοδήποτε ηχείο(στη θεση σου μαλλον δεν θα διάλεγα αυτά τα ηχεία). μπράβο σου. από πιο μαγαζί τον πήρες και σε ποιά τιμή?

Απάντηση: Re: Αγορά Ηχείων

Φίλε dio66 σε ευχαριστώ για τισ συμβουλές σου και εσένα,τελικά αγόρασα το ηχοσύστημα,που ήθελα.Ενισχυτής CAV AV860A και ηχεία CAV FI-EX.
Μετά απο διάφορες ακροάσεις με διάφορους ενισχυτές και ηχεία ,και αφού είχα αρχίσει να κουράζομαι ....μόλις άκουσα τον συνδιασμό cav εντιπωσιάστηκα...τουλάχιστον για τισ δικέσ μου απαιτήσεις είναι ακριβώς αυτό που θέλω...
πάντως ευχαριστώ για την καλή διάθεση όλων που με συμβουλέψανε/βοηθήσανε...
όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι μπορώ να απντήσω
ευχαριστώ

Φίλε lijhon συγχαρητήρια θερμά για την αγορά σου! Είναι εκπληκτικά και τα ηχεία και ο ενισχυτής της CAV!

Eγώ απέκτησα το περασμένο καλοκαίρι μετά από πολύ ψάξιμο και συγκριτικές ακροάσεις τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους MDX3 και Α12!

Αντιστοιχούν με μηχανήματα πενταπλάσιας έως δεκαπλάσιας αξίας! Βέβαια όταν τα λες αυτά βαράνε όλοι μαζί! Υπάρχει λόγος και για αυτό μην δίνεις σημασία!

Τα FI-EX δεν είναι αυτά με το αισθησιακό σχήμα τσέλου όπως τα mdx3; Πρόσεξέ τα γιατί προκαλούν ιδιαίτερα τα θηλυκά που σε επισκέπτονται! Παθαίνουν κάτι όταν τα βλέπουν!

Και πάλι καλώς ήρθες στην οικογένεια της CAV πενταπλασιάζοντας (τουλάχιστον) τα χρήματά σου!

Αχ αυτά τα Κινεζάκια τι κάνουν!

Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια,φίλε σακικαρα τα αγόρασα απο ένα μαγαζί στην οδό φρατζή(ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ) με τιμή 370e...όσο για τα ηχεία μόλις τα άκουσα είπα οτι αυτά είναι για μένα..φοβερός ήχος...και να σκεφτείς οτι και στο μαγαζί που τα άκουσα αλλά και τώρα σπίτι (δυστυχώς χάλασe το cd player pioneer που είχα εδώ και 12 χρόνια) παίζει με πηγή απο dvd ...σκέψου οταν αγοράσω cd player...
Φίλε hellenic vanagon , ναι αυτά είναι...ακόμα δεν τα έχει δεί κάποιο θυληκό...
μόλις διαπιστώσω κάτι τέτοιο θα σου πώ...πάντως τα ηχεία και οι ενισχυτές της CAV είναι Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Α προιόντα ,ποιοτικά και κυρίως τίμια....
άκουσα και τα ηχεία που έχεις με τον ενισχυτή που πήρα ,σκέψου ότι τα οδηγούσε μια χαρά...
πάντως δεν ξέρω για την αξία τους...αλλά εγώ βρήκα αυτό που ήθελα..

Φίλε lijhon να προσθέσω μόνο, ότι όπως με την βοήθεια του μεταφραστή της google κατάφερα να διαβάσω από το Κινέζικο site της CAV, το σχήμα αυτό των ηχείων μόνο τυχαίο δεν είναι! Εκτός από την μοναδική και πανέμορφη εμφάνιση, προσφέρει και πολύ καλό έλεγχο των συντονισμών της καμπίνας! Στα καίρια σημεία το πάχος είναι πολύ μεγάλο, φθάνοντας, τουλάχιστον στα mdx3, τα 5 cm!

Νάτα τα κουκλιά!

th_CAVFI-EX.jpg