Αγορά Ηχείων......

Ευχαριστω ευχαριστω.....:drummer: :ernaehrung004:
Το παιδι που τα πηρα μου ειπε πως τα ακουγε με τις σιτες γιατι λεει το γουφερ εχει μια κολωδη ουσια και η χρηση της σιτας τα προφυλασει για να μην κολλαει πανω η σκονη. Ξερετε τιποτα γιαυτο? Θα εχει διαφορα ο ηχος με τις σιτες πανω?

Kαι γω μιά ζωή το ρωτάω αυτό αλλά κανείς δεν ξέρει την απάντηση!

Σε ηχεία CELESTION DITTON 44 του '75, η "σίτα" ήταν από ύφασμα με αφρώδες υλικό από μέσα. Όταν έβγαλα το αφρώδες ο ήχος αναστήθηκε και έμοιαζε να μην έχει διαφορά με την επαφή δια "γυμνού μεγαφώνου".

:smile:

Καποιοι το εχουν προβλεψει.

Απο Harbeth.....
"Having to remove the speaker grilles from conventional speakers in order to get the best sound seemed to us to be illogical. So Harbeth designed the "SuperGrille" that can remain in place at all times protecting the drivers yet with no audible effect in the sound whatsoever. Less is indeed more. "

http://www.harbeth.co.uk/hifispeakers/superhl5/images/SHL5bro1a.pdf

Απάντηση: Re: Αγορά Ηχείων......

Απο Harbeth.....
"Having to remove the speaker grilles from conventional speakers in order to get the best sound seemed to us to be illogical. So Harbeth designed the "SuperGrille" that can remain in place at all times protecting the drivers yet with no audible effect in the sound whatsoever. Less is indeed more. "

Πολύ ενδιαφέρον!

:SFGSFGSF:

Αν δεν υπαρχει προβλεψη καλο ειναι να βγαινουν κατα την ακροαση.
Αλλιως μια δοκιμη, με και χωρις λυνει καθε απορια.
Υπαρχουν παντως και εταιρειες οπως η "Totem Acoustic" που τα ηχεια της πωλουνται χωρις σιτες.

:offtopic:

Απο Harbeth.....

Ωστόσο εάν κάποιος βγάλει τις σίτες, άραγε ο ήχος επηρεάζεται και πως; Η μήπως στα HARBETH δεν βγαίνουν;

:chinscratch:

Συγνώμη για το

:offtopic:

Βγαίνουν, αλλά όπως λέει και ο Alan Shaw μετεφρασμένα :

"Η «αόρατη» σίτα με το όνομα SuperGrille, λύνει οριστικά το πρόβλημα του ότι τα διαφορετικά μεγάφωνα προκαλούν διαφορετικές ανακλάσεις επάνω στη μπάφλα, προδίδοντας τη θέση τους και αναστατώνοντας φασικά όλη την απόκριση. Μάλιστα, η πλέον εμφανής βελτίωση που προσφέρει η σίτα είναι στη σαφήνεια και το χρονισμό του χαμηλού, μια τρανή απόδειξη ότι με αυτή ολοκληρώνεται απόλυτα η ευθυγράμμιση των συχνοτήτων."

Βγαίνουν, αλλά όπως λέει και ο Alan Shaw μετεφρασμένα :

"Η «αόρατη» σίτα με το όνομα SuperGrille, λύνει οριστικά το πρόβλημα του ότι τα διαφορετικά μεγάφωνα προκαλούν διαφορετικές ανακλάσεις επάνω στη μπάφλα, προδίδοντας τη θέση τους και αναστατώνοντας φασικά όλη την απόκριση. Μάλιστα, η πλέον εμφανής βελτίωση που προσφέρει η σίτα είναι στη σαφήνεια και το χρονισμό του χαμηλού, μια τρανή απόδειξη ότι με αυτή ολοκληρώνεται απόλυτα η ευθυγράμμιση των συχνοτήτων."

Άραγε σε άλλα ηχεία αναμένονται ανάλογες επιδράσεις; Η αν δεν γίνει ειδική μελέτη ...

:confused:

Και τα Spendor (clasic series sp1/2, 2/3...) έχουν σχεδιαστέι ωστε να ακούγονται με τα grills. Στα δικά μου όταν τις βγάζω αποκτούν φαινομενικά έναν έξτρα "αέρα" αλλά ταυτόχρονα γίνονται και πιο λεπτόηχα και επιρεάζεται και η εικόνα... απο ο,τι θυμάμαι γιατι μετά απο τους αρχικούς πειραματισμούς έχω να ακουσω χωρις καλύματα πολύ καιρό...

Γενικότερα νομίζω οτι τα ηχεία που έχουν σχεδιαστεί να παίζουν με τα καλύματα τα ενσωματώνουν κατα κάποιο τρόπο... έχουν αυτό το χαρακτηριστικό αυλάκι γυρω γυρω

Επειδη αν υπηρχε κανονας θα τον ξεραμε ηδη , το πιο φρονιμο ειναι μια απλη δοκιμη.
Ολοι γνωρισουμε τον "ηχο" μας οποτε ειναι ευκολο να τσεκαρουμε.

Λοιπον, μετα απο 2 μερες ακροασεων καταλαβα οτι τα ηχεια αυτα σου μιλανε!!!!!
Στην κυριολεξια!!!!!!
Το πρωτο πραγμα που μου ειπαν: Βγαλε αυτο το ηλιθιο clamp πανω απο το ακρυλικο πλατω του Pro-ject....κατι δεν μου πηγαινε καλα με τα προηγουμενα ηχεια, αλλα τωρα ειμαι σιγουρος, ο ηχος καθαρησε, απλωσε και λιγο η σκηνη.
Δευτερο που μου ειπαν: Θελω τις σιτες μου.......Στην αρχη τα ακουσα χωρις σιτες και η στερεοφωνικη εικονα μου εκανε νερα, με το που τις εβαλα ηρθε στη θεση της. Οι σιτες ειναι κατασκευασμενες ετσι ωστε να κανουν ενα ειδος χωνιου και να κατευθηνουν τον ηχο....
Τριτο: Βαλε οποσδηποτε χαλι!!!!!! Εχω ξυλινο πατωμα και κατι πιανω στις μεσοχαμηλες, το ηξερα βεβαια αυτο απο την στιγμη που αρχες καλοκαιριου εβλαλα ντο χαλι, τωρα που χειμωνιαζει θα ξαναμπει.......
Κατι θελει να μου πει και για το στησιμο της κεφαλης..αλλα ακομα το ψαχνει.....
Με τον Advance εχουν γινει φιλαρακια, τα οδηγει πολυ καλα και ακουω και στις ιδιες εντασεις που ακουγα και με τα Tannoy που ειναι 91db....
Για το cd player DENON DCD-700AE με δυο-τρια cd που ακουσα δεν μου ειπαν και πολλα πραγματα, αν και επαιζε αξιοπρεπως, ουτως η αλλως ειναι προς αντικατασταση......
Αυτα τα ολιγα προς το παρον.......:ears::award: