Αγορά ηχείων...

@ Hero
Ποιοτητα σε μικρο ογκο βεβαιως και γινεται, απλα πες μας σε τι ποσο μπορεις να κινηθεις. Ο ενισχυτης σου ειναι πεντακαναλος?

Είναι δυστυχώς, αλλά κρίνοντας από τον 661 που έχω δεν είναι τραγικά τα πράγματα.. λίγο λιγότερα watt - λίγο παραπάνω παραμόρφωση.

Μάλλον τα 10.1 θα αγοράσω εγώ.
Τώρα όμως βρήκα και αυτά και είμαι ανάμεσα σε αυτά,τα F-1 και τα 10.1...
http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121312&Apo=&Eos=&proionID=5583
*Ο ενισχυτής από ότι είδα είναι 7.1 του HERO

φιλε μου τα FR αστα καλυτερα, ειναι κατωτερα των αλλων δυο. Ειναι rear ζευγαρι στο 5.1 πακετο της εταιριας.. Επελεξε ενα απο τα δυο που ανεφερες για να χεις και το μπασσακι σου και για να εχει νοημα να τα κουμπωσεις και σε εναν καλο ενισχυτη. Αν μπορεις κανε μια ακροαση για να κρινεις μονος σου ποιο σου ταιριαζει καλυτερα

Είναι δυστυχώς, αλλά κρίνοντας από τον 661 που έχω δεν είναι τραγικά τα πράγματα.. λίγο λιγότερα watt - λίγο παραπάνω παραμόρφωση.

οποτε ο φιλος θελει κατι ευαισθητο για να μην "τραβαει" πολυ ρευμα απο τον ενισχυτη, τα Monitor Audio BR-2 νομιζω ειναι μια καλη λυση στα χρηματα τους

Όντως,τώρα είδα τι είναι τα FR,τα ξεχνάω.
Δυστυχώς εδώ που μένω δεν έχουμε καταστήματα για να κάνω ακροάσεις και θα ότι δω θα το δω στο internet.
Εσείς ποια μου προτείνεται ; F-1 ή 10.1 ;

οποτε ο φιλος θελει κατι ευαισθητο για να μην "τραβαει" πολυ ρευμα απο τον ενισχυτη, τα Monitor Audio BR-2 νομιζω ειναι μια καλη λυση στα χρηματα τους

Δεν τα έχω ακούσει.
Πάνω από 89db και χωρίς υπερβολές στο μέγεθος του woofer θα είναι μια χαρά νομίζω.

Δεν τα έχω ακούσει.
Πάνω από 89db και χωρίς υπερβολές στο μέγεθος του woofer θα είναι μια χαρά νομίζω.

90db με 6.5αρι μεγαφωνο, τα εχω ακουσει να παιζουν με εναν Nad C315BEE κ ηταν μια χαρα. Γλυκα μεσαια, λιγο "φωτεινα" μεσουψηλα

Όντως,τώρα είδα τι είναι τα FR,τα ξεχνάω.
Δυστυχώς εδώ που μένω δεν έχουμε καταστήματα για να κάνω ακροάσεις και θα ότι δω θα το δω στο internet.
Εσείς ποια μου προτείνεται ; F-1 ή 10.1 ;

δεν ξερω πως σαρεσει να ακους. Τα 10.1 εχουν ουδετερο τονικο χαρακτηρα. Τα F1 ειναι λιγο πιο τονισμενα υψηλα. Παντως σε γενικες γραμμες το 10.1 ειναι καλυτερο ηχειο.

Δεν ξερω που μενεις αλλα καλο θα ηταν να κανονισεις μια ακροαση ακομα κι αν χρειαστει να ταλαιπωρηθεις λιγο.

Δυστυχώς εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης δεν έχουμε μαγαζιά για ακροάσεις.Βρήκα ένα και πήγα εχτές αλλα δεν μπορούσε να μου βάλει μια που ήταν εκεί ηχεία να ακούσω και μου είπε να ξαναπεράσω.Προς το παρόν είμαι στα 10.1 αλλα σήμερα είδα και αυτά(οχι απο κοντα):
http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-sound.tpl&product_id=2961&category_id=170&option=com_virtuemart&Itemid=5
Επίσης δείτε και αυτό το video:
http://www.youtube.com/watch?v=-39OqH4C2P8

Last edited:
εδω κοιταξες; http://www.planetav.gr/

το concept αστο καλυτερα... Παλιο μοντελο, υστερει παντου σε σχεση με οσα μοντελα αναφερθησαν.
Η εταιρια εχει βγαλει καινουρια σειρα με entry μοντελο Lektor 1 το οποιο ειναι μεν καλο αλλα θελει πολυ ισχυ (84db) και περιοριζει τις επιλογες ενισχυτη.

Last edited:
Τα συγκεκριμενα ηχεια τεινουν προς το ζεστο ηχο, απο εμπειρια στο λεω. Ειναι ενα κλικ πανω απο τα 10.1 ως προς τη ποιοτητα κατασκευης κατ'εμε παντα.

για να μην μπερδευεσαι κ να μην ψαχνεις αλλο: Μεχρι τα 200 ευρω τα ηχεια που ειπες εξαρχης, το 10.1 και το F1 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει, προσθετωντας και το Q - Acoustics 2010i το οποιο ειναι μικροτερο απο τα υπολοιπα και δεν ξερω αν θα σε καλυψει στο μπασσο. Αν μπορεις να ανεβεις σε χρηματα τοτε ναι υπαρχουν κι αλλα, Q-Acoustics 2020i, Mordaunt Short 902i, Kef iq10, Klipsch RB-51, Monitor Audio BR-2, Focal JmLab 705V κλπ κλπ.

Αν δεν εχεις σκοπο να ανεβεις πανω απο τα 200, τοτε προσπαθησε να βρεις για ακροαση τα υποψηφια. Καλυτερα να κανεις μια εξορμηση στην Αθηνα οταν μπορεις να παρεις ηχεια και ενισχυτη πακετο, για να ακουσεις και να αποφανθεις μονος σου

Αυτα απο μενα -bye-

για να μην μπερδευεσαι κ να μην ψαχνεις αλλο: Μεχρι τα 200 ευρω τα ηχεια που ειπες εξαρχης, το 10.1 και το F1 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει, προσθετωντας και το Q - Acoustics 2010i το οποιο ειναι μικροτερο απο τα υπολοιπα και δεν ξερω αν θα σε καλυψει στο μπασσο. Αν μπορεις να ανεβεις σε χρηματα τοτε ναι υπαρχουν κι αλλα, Q-Acoustics 2020i, Mordaunt Short 902i, Kef iq10, Klipsch RB-51, Monitor Audio BR-2, Focal JmLab 705V κλπ κλπ.

Αν δεν εχεις σκοπο να ανεβεις πανω απο τα 200, τοτε προσπαθησε να βρεις για ακροαση τα υποψηφια. Καλυτερα να κανεις μια εξορμηση στην Αθηνα οταν μπορεις να παρεις ηχεια και ενισχυτη πακετο, για να ακουσεις και να αποφανθεις μονος σου

Αυτα απο μενα -bye-

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων...

Ως προς τον ήχο ;
Τα jamo ή τα 10.1 ;

Οπως ειπα και στο πανω ποστ τα καλυτερα ειναι τα 10.1 κ τα F1. Tα Jamo δεν ειναι καλυτερα των αλλων 2 υποψηφιων... Απλα μιλαω υποκειμενικα κ γιαυτο επιμενω να ακουσεις..

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων...

Οπως ειπα και στο πανω ποστ τα καλυτερα ειναι τα 10.1 κ τα F1. Tα Jamo δεν ειναι καλυτερα των αλλων 2 υποψηφιων... Απλα μιλαω υποκειμενικα κ γιαυτο επιμενω να ακουσεις..
Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και καμια εξόρμηση στην Αθηνα λόγο ηλικίας,καταλαβαίνετε...
Προς το παρόν είμαι στα 10.1 και θα κοιτάξω και αυτά που μου είπες.Σε ευχαριστώ και πάλι !

Last edited:
Προσωπικα απο ηχο προτιμησα πολυ περισσοτερο τα jamo απο τα 10.1 και αργοτερα επειδη ημουν (και ειμαι) περιεργος τα ανοιξα να δω τι επαιζε, και απλα τα jamo επιβεβαιωσαν την ανωτεροτητα τους. Καλο θα ειναι να ακουσεις πριν παρεις οτιδηποτε και να αποφασισεις ο ιδιος, γιατι σιγουρα αλλιως αντιλαμβανομαστε ολοι τον ηχο.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων...

Προσωπικα απο ηχο προτιμησα πολυ περισσοτερο τα jamo απο τα 10.1 και αργοτερα επειδη ημουν (και ειμαι) περιεργος τα ανοιξα να δω τι επαιζε, και απλα τα jamo επιβεβαιωσαν την ανωτεροτητα τους. Καλο θα ειναι να ακουσεις πριν παρεις οτιδηποτε και να αποφασισεις ο ιδιος, γιατι σιγουρα αλλιως αντιλαμβανομαστε ολοι τον ηχο.
Ναι,δεν διαφωνώ αλλα που θα τα ακούσω ?Εσύ έχεις τα jamo ;Καλύτερα άκουσες ότι ήταν τα γάμο από τα 10.1 ;
Ευχαριστώ