Αγορά ηχείων...

Ημουν κατοχος και των 2. Απλα ειναι ενα κλικ τα jamo ηχητικα καλυτερα κατ εμε παντα. Εαν μπορεις να διαθεσεις παραπανω χρηματα οπως προτεινει και ο Τyler σιγουρα θα εισαι ετη φωτος πιο ικανοποιημενος και απο τα jamo και απο τα 10.1.

Δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα τώρα γιατί τα θέλω για το δωμάτιο μου και αργότερα υπάρχει περίπτωση να παρώ δαπέδου.Δεν θέλω ούτε μπάσα,ούτε πολλά watt,ποιότητα θέλω αν και σε αυτή την τιμή δεν θα έχω τέλεια αλλα δεν πειράζει

τα 10.1 ειναι ουδετερου χαρακτηρα ηχεια και χρειαζονται κατι πιο "λαμπρο" στα μεσουψηλα σε ενισχυτη. Τα Jamo ειναι πιο πριματα και οχι ουδετερα και παιζουν καλα με πιο soft και ουδετερου χαρακτηρα ενισχυτες, τυπου Nad κλπ.

Ειναι θεμα ταιριαγματος το τι θα ακουσεις και ειναι κ θεμα ψυχοσυνθεσης το πως σαρεσει να ακους.

Φιλε sc3l, με τον ιδιο ενισχυτη τα ειχες και αν επιτρεπεται με ποιον? Φιλολογικα ρωταω

φιλε @NTON!$ ακομα και σε αυτη την τιμη ετσι οπως εξελισσονται τα ηλεκτρονικα και με τον τροπο που εχει γινει πιο προσιτη η ποιοτητα, μπορει κ να εκπλαγεις ευχαριστα με αυτο που θα ακουσεις.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων...

Με τον ιδιο, audiolab 8000s.

Με τον 8000s θα σου φανηκαν λιγο "μουντα" σε σχεση με τα Jamo, και στις υψηλοτερες εντασεις λιγο ξηρα φανταζομαι.. Το 10.1 κατεβαινει στιγμιαια στα 3.6Ω και ειναι και 86db, οχι ευκολο γενικα φορτιο..

Πριν 2 χρονια ειχα παρει τον συνδιασμο 8000se-Focal JmLab 706V για ενα φιλο. Μετα απο πολλες ακροασεις καταλαβαμε οτι ο Audiolab ζητουσε ευαισθητο ηχειο που να μην κατεβαινει χαμηλα η στιγμιαια αντισταση.

Ενισχυτή σκέφτομαι αυτόν αλλα θα πάρο αργότερα,ίσος και 2 μήνες μετά.
http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=1495&category_id=255&option=com_virtuemart&Itemid=5
ή αυτον
http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=2944&category_id=99&option=com_virtuemart&Itemid=5

Ενισχυτή θα βρούμε αργότερα.Πρώτα τα ηχεία.
Ο cambridge μου φαίνεται καλύτερος γενικά και έχει και ένα ιδιαιτερα καλο πράγμα.Έχει ένα κουμπί που όταν το ενεργοποίησης και έχεις ψιλά τα ηχεία σου αυξομειώνει την ένταση για να μην ακούγεται αλλοιωμένος ο ήχος !Επίσης τον έχει και ο Παύλος(p@vlos) και μου φαίνεται μια χαρά !

Kαπως ετσι ειναι οπως τα λες, κανω οικονομιες για αγορα προ-τελ στον επομενο χρονο.Ο audiolab εχει αρκετα ικανοποιητικο ηχο καθως και πολλες χρησεις για αυτο τον κραταω.

@NTON!$ οταν ερθει η ωρα να παρεις, θα εχει ερθει το ολοκαινουριο μοντελο 550Α http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=371&Title=Azur+550A+amplifier

οι Cambridge ειναι ιδανικοι σε περιπτωση που παρεις το 10.1, ειναι αρκετα λαμπροι ενισχυτες.

Ο 6003 ειναι καλος αλλα οι Marantz (πλην ακριβων μοντελων) δεν εχουν σαν φορτε τους την οδηγηση δυσκολων φορτιων

Τον έχω δει τον 550A αλλα τον είχα δει ακριβά αλλα μέχρι να αγοράσω ενισχυτή θα έχει πέσει πολύ η τιμή του

Τον έχω δει τον 550A αλλα τον είχα δει ακριβά αλλα μέχρι να αγοράσω ενισχυτή θα έχει πέσει πολύ η τιμή του

παντως εχε υποψη σου κι αυτον, σε αλλη κατηγορια, απλα η αντιπροσωπεια εδω κανει θαυματα και οι τιμες ειναι σουπερ. Στα 360 ευρω η ποιοτητα του δεν υπαρχει, μαζι με κατι αλλες "ομορφιες" οπως 2 τροφοδοτικα (1 για καθε καναλι) και 50W που δεν γεμιζουν το ματι αλλααα..

http://www.whathifi.com/Review/Pioneer-A-A6/

Λάθος link !
Για κάποιο λόγο δεν αλλάζει το link ότι και αν κάνω στην σελίδα.Βρείτε τα Tannoy F-1,τα έχει από 218,00 -> 137,34 , Έκπτωση 37%
Να τα τσιμπήσω ;Επικοινώνησα με το μαγαζί και περιμένω απάντηση σε διαφορες ερώτησης που τους ρώταγα διαφορα.

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων...

Είναι καθαρά θέμα γούστου.
Στα λεφτά τους όλα τα ηχεία που αναφέρθηκαν είναι αξιοπρεπή και τίμια αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα.
Και ο χαρακτήρας ενός ηχείου δεν περιγράφεται γραπτώς, βιώνεται δια της ακροάσεως. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε κατά προσέγγιση και μόνο να τον μεταφέρουμε με τις περιγραφές.

Στο δια ταύτα....

το 10.1 δεν το έχω ακούσει (οπότε αν οι άλλοι το έχουν ακούσει, προηγείται η γνώμη τους). Είχα ακούσει όμως το 9.1 το οποίο έπαιρνε διθυραμβικές κριτικές από What Hi-fi κτλ, αλλά για μένα ήταν σκέτη απογοήτευση. Μουντό, θαμπό, άνευρο, αδιάφορο. Να διαφέρει πολύ το 10.1; Δεν νομίζω.

Το Heco αντιθέτως το θεωρώ πολύ πιο ολοκληρωμένο σαν ηχείο. Πιο φωτεινό, ζωηρό, με πολύ γεμάτο ήχο, χωρίς όμως κουραστικές εξάρσεις σε όλο το φάσμα συχνοτήτων και με τον απαραίτητο τσαμπουκά όπου χρειαζόταν. Με κέρδισε αμέσως.

Αυτά από εμένα, από κει και πέρα....your choice!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων...

Είναι καθαρά θέμα γούστου.
Στα λεφτά τους όλα τα ηχεία που αναφέρθηκαν είναι αξιοπρεπή και τίμια αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα.
Και ο χαρακτήρας ενός ηχείου δεν περιγράφεται γραπτώς, βιώνεται δια της ακροάσεως. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε κατά προσέγγιση και μόνο να τον μεταφέρουμε με τις περιγραφές.

Στο δια ταύτα....

το 10.1 δεν το έχω ακούσει (οπότε αν οι άλλοι το έχουν ακούσει, προηγείται η γνώμη τους). Είχα ακούσει όμως το 9.1 το οποίο έπαιρνε διθυραμβικές κριτικές από What Hi-fi κτλ, αλλά για μένα ήταν σκέτη απογοήτευση. Μουντό, θαμπό, άνευρο, αδιάφορο. Να διαφέρει πολύ το 10.1; Δεν νομίζω.

ειχα για 2 χρονια τα 9.1 στο 2ο συστημα στο γραφειο μου. Τα ηχεια αυτα ακουγονται οπως ακριβως λες οταν οδηγουνται απο αναιμικους ενισχυτες. Θελουν watt και ρευμα και αν οδηγηθουν απο μηχανακια τυπου πχ Rotel, Harman Kardon, που εχουν πιο forward χαρακτηρα, τοτε ουτε μουντα ειναι και "πυροβολουν" με ακριβεια και χωρις χρωματισμους, καλυτερα απο οτιδηποτε στην κατηγορια τους. Τα 10.1 που ακουσα εχω την αισθηση οτι σε σχεση με τα 9.1 ειναι καλυτερα στα μεσαια που ειναι λιγο πιο μπροστα.

Τα 9.1 πριν ακομα τα αγορασω τα ειχα ακουσει με εναν Marantz PM5003 και ειχα απογοητευθει και γω. Μεχρι που εμαθα τι παιζει κ εκανα ακροαση με ΗΚ-970 θυμαμαι, κ εναν Cambridge 640A V2 και τα πραγματα ηρθαν στη θεση τους.

παντως οι σειρες diamond γενικα ειναι monitor ηχητικου χαρακτηρα και πολλοι που αρεσκονται στη λαμπροτητα του χαρακτηρα των B&W, Kef, Focal κλπ τα βρισκουν μουντα. Τα Heco για μενα ειναι οτι πιο value for money οταν θες macho ηχο για δυναμικα ειδη μουσικης. Μετα απο 4 ωρη ακροαση θα εκτιμουσα τα Wharfedale για το πιο audiophile τους και γιατι ειναι ξεκουραστα.

Παντως αυτο που κανουμε τωρα ειναι το να προσπαθουμε να βρουμε λογια να περιγραψουμε κατι εντελως υποκειμενικο που εγκειται στην ψυχοσυνθεση του καθενος.

Αν δεν ακουσει εστω καποιο απο ολα αυτα τα μοντελα ο φιλος, δυστυχως θα αγορασει στα τυφλα με την εντυπωση που εχει σχηματισει απο τα δικα μας γραφωμενα και οχι απο το πρωτευον ερεθισμα. Ειναι ρισκο..

Last edited:
Είναι μεγάλο ρίσκο αλλα τι να κάνω,που να τα ακούσω ?
Είδα εδώ στο φόρουμ ότι ο Νάκας είναι ο αντιπρόσωπος τις Wardfale αλλα πήγα την Πέμπτη και ήταν σκέτη απογοήτευση,δεν είχε τίποτα από ηχεία και μου έδειχνε αλλα ιταλών στο site του !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων...

(...) πολλοι που αρεσκονται στη λαμπροτητα του χαρακτηρα των B&W, Kef, Focal κλπ τα βρισκουν μουντα.

Πως με κατάλαβες;;!! :D
Eντάξει όμως, δεν είναι και Klipsch τα Focal.

Παντως αυτο που κανουμε τωρα ειναι το να προσπαθουμε να βρουμε λογια να περιγραψουμε κατι εντελως υποκειμενικο που εγκειται στην ψυχοσυνθεση του καθενος.

Αν δεν ακουσει εστω καποιο απο ολα αυτα τα μοντελα ο φιλος, δυστυχως θα αγορασει στα τυφλα με την εντυπωση που εχει σχηματισει απο τα δικα μας γραφωμενα και οχι απο το πρωτευον ερεθισμα. Ειναι ρισκο..

Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ!!

Παιδιά,έκλεισα !
Θα αγοράσω τα 10.1 και αργότερα ένα καλο ενισχυτή όπως τον cambridge 540A-550A.Δεν είναι 100% σίγουρο,μπορεί να παο και στα jamo !Ποια είναι η χωρα προέλευσης τον jamo ;Τα tannoy f-1 τα απέκλεισα επειδή είναι από Κίνα !

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων...

Τα tannoy f-1 τα απέκλεισα επειδή είναι από Κίνα !

Αν αποκλείεις ηχεία γι αυτό τον λόγο, υπάρχει ο κίνδυνος 1) να μείνεις χωρίς ηχεία(!) και 2) να απορρίψεις κάποιο εξαιρετικό ηχείο.

Last edited: