αγορα ηχειου βασης

Ωραιο το quad παντελη, αλλα ακριβουτσικο μαλλον λογο τησ λακας.
τα b&w 685 αξιζει να τα ακουσω;; dynaudio που μπορωνα ακουσω;;

Φυσικα και αξιζει να το ακουσεις...τα εχω 1.5χρονο περιπου σε συνδυασμο με δυο sub Yamaha YST-SW515 και ειμαι υπερευχαριστημενος για τα χρηματα που εδωσα..δωστα μια ευκαιρια και δεν θα απογοητευτεις!:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: αγορα ηχειου βασης

Ωραιο το quad παντελη, αλλα ακριβουτσικο μαλλον λογο τησ λακας.
τα b&w 685 αξιζει να τα ακουσω;; dynaudio που μπορωνα ακουσω;;

το 685 (καλο) ειναι στην ιδια κατηγορια με το 11L , το 12L2 ειναι καλυτερο. Για το 12L2 λες οτι ειναι ακριβο? Παντως λογω Νακα τα Quad ερχονται πολυ φθηνα εδω σε σχεση με εξω.

Ακου την καινουρια σειρα 10 και πιο συγκεκριμμενα τα 10.4 της Wharfedale πιστεψε με δεν θα χασεις.. Τα Dynaudio φανταζομαι στον αντιπροσωπο.

Αυξηθηκε ηδη. Θα δουμε και αν οι εμποροι βαλουν μονο την διαφορα του φπα η θα κανουν και ανατιμησεις. Αν πχ ενα ηχειο κανει 500 σημερα, αυριο θα πρεπει να κανει 508 .

to 685 δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα 2 που αναφερεις ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης, για την ακριβεια στα μισα περιπου λεφτα των αλλων

Λες να μη το ξερω; απο (ακουστη) διαφορα ποιοτητας εννοουσα αγαπητε!

και γω για ακουστη διαφορα ποιοτητας μιλαω φιλε μου, που στην συγκεκριμμενη περιπτωση ειναι υπαρκτη και ειναι λογικο λογω και της διαφορας τιμης

Re: Απάντηση: αγορα ηχειου βασης

S.P.P. τα 685 τα ακουσες σε συγκριση με τα Leema και το ATC 11;

Πριν 2,5 χρόνια ξεκινώντας να φτιάξω ένα σύστημα για το υπνοδωμάτιό μου, άκουσα μεταξύ πολλών άλλων και τα B&W 685. Στο ίδιο μαγαζί άκουσα ταυτόχρονα και τα EPOS, τα οποία και τελικά αγόρασα. Σημειωτέον μάλιστα ότι αγόρασα EPOS φθηνότερης κατηγορίας (330 ευρώ τότε) από ότι τα 685 (550 ευρώ τότε). Το κριτήριο της κατηγοριοποίησης βάση τιμής, παίζει σε ένα βαθμό, αλλά δεν είναι και απόλυτο. Από την άλλη νιώθω ότι σε μία οικογένεια ηχείων (η σειρά 6 της B&W για παράδειγμα) ο χαρακτήρας παραμένει κατά βάση ο ίδιος (και απλά βελτιώνεται όσο ανεβαίνει η τιμή) και είναι αυτός που θα μου κάνει τη διαφορά από εταιρία σε εταιρία. Μετά την αγορά διαπίστωσα ότι και πολλοί άνθρωποι του χώρου είχαν την ίδια - όχι καλή - άποψη για τα 685 όπως κι εγώ (και δεν είχαν πλέον κανένα συμφέρον να μου πουν ψέματα).

Για να μη λέω πολλά, τα EPOS τα αντικατέστησα με τα LEEMA τα οποία τα θεωρώ έτη φωτός μπροστά. Επαγωγικά καταλαβαίνουμε ότι η ίδια απόσταση και μεγαλύτερη τα χωρίζει από τα 685 (αυτή τη φορά ούτε καν μπήκα στον κόπο να τα ξανά ακούσω). Και για να επανέλθω στο θέμα της κατηγοριοποίησης βάση τιμής, θεωρώ ότι τα LEEMA κοστίζουν μεν 700 ευρώ, ανήκουν δε σε πολύ παραπάνω κατηγορία χρημάτων. Υπερβολικά καλά για τα λεφτά τους!

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά κι ούτε ακούμε την ίδια μουσική. Τα παραπάνω είναι προσωπική κρίση. Ο φίλος happymondays βέβαια, αφού του άρεσαν τα Quad, πάει να πει ότι κάπου του ταιριάζει αυτό που είχα πει 'ήχος της αγγλικής σχολής'. Ένας λόγος παραπάνω για να πάει να ακούσει τα Xero.

O αντιπρόσωπος της Dynaudio είναι το Bon Studio.

Αλλά είναι λίγο περίεργοι... δεν έχουν σχεδόν ποτέ στημένο σύστημα, δεν πολυκόπτονται να σ' εξυπηρετήσουν...

Τελευταια μερα ακροασης με monitor audio bronze δαπεδου και rs 1 βασης τα οποια δεν με ενθουσιασαν στα φωνητικα τα οποια ακουστηκαν λιγο σκληρα.
audio spectrum eros πραγματικα κελεπουρι για το μεγεθος του ικανοποιητικοτατο σε ολους τους τομεις.wharefedale ξεκουραστα αλλα λιγο μουντα. Τελικα προχωρησα σε αγορα του quad 11l το οποιο μακραν προσφερε την τα πιο γλυκα φωνητικα σε σχεση με ολα τα υπολοιπα.
Μην το προτιμησει σε καμια περιπτωση καποιος ο οποιος ακουει dance μουσικη γιατι εκει το ηχειο σκονταφτει αρκετα!!! και σε καμια περιπτωση για χωρο ανω τον 15 τμ. Κατα τα αλλα σε jazz , μπαλαντες κλασσικη μουσικη και φωνητικα το ηχειο πραγματικα σκιζει!!! Ποσο διαστημα πρεπει να περασει για να στρωσει το ηχειο και να ανεβασω λιγο ενταση;;

Τελος να αναφερω οτι χρησιμοποιωντας αρκετα χοντρο καλωδιο ηχειων το μπασο ηταν υπεραρκετο αλλα σκεπαζωντας τα πριμα με αποτελεσμα να χαθει λεπτομερεια απο το ηχειο (μηπως αυτο συνεβη λογω του οτι το ηχειο ακομα στρωνει;;). με πιο λεπτο καλωδιο ο ηχος ηρθε σε περισσοτερη ισοροπια.

Με γεια, καλοακουστα! Τα 11L2 δεν πηρες? Μετα απο καμια 25αρια ωρες που θα δουλεψει η αναρτηση και θα στρωσει η διαδρομη του μεγαφωνου, δωστου ενταση. Εκει ειναι που θα εκπλαγεις, με τον τροπο που κρατα την ακριβεια του στις υψηλες εντασεις

Last edited:

ναι τα 11l2 , παντως γενικα τα ψιλοβοβαμαι να τους δωσω πολυ ενταση λογω μικρου woofer

και γενικα ψαχνομαι να βρω τροπο να σηκωσω τις βασεις γιατι το tweeter ειναι αρκετα πιο χαμηλα απο το υψος του αυτιου μου στη θεση ακροασης.(οι βασεις ειναι των roister)

Δεν ειναι θεμα του γουφερ αλλα του να δουλεψει λιγο η διαδρομη. Για να τις σηκωσεις μπορεις να βαλεις δυο κομματια γρανιτη απο κατω απο το ηχειο, ή να παρεις κωνους για να πατησουν τα ηχεια πανω (γυρω στα 70 ευρω η οχταδα). Βεβαια απο αποψη τιμης δεν ξερω αν συμφερει γιατι αν πουλησεις αυτες που εχεις και συμπληρωσεις αυτα τα χρηματα, μπορεις να παρεις καποιο μοντελο Atacama με υψος πανω των 60 εκατοστων.

Με γειά!
Ακούω με το 11L.
Μπορείς να τα δώσεις ένταση αργότερα.

Αν σου λείπει μπάσο ασε 20 πόντους πίσω από τα
ηχεία είναι το ιδανικό, ως εκεί. Αυτό προτείνει κι ο
κατασκευαστής.