Αγορά ηχείου

garas7

New member
9 February 2008
93
Ναύπλιο
Καλησπέρα παιδιά.Στο νήμα αυτο που ανοιξα
HTML:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106391-Αγορά-DAC-βοήθεια?p=1056754570#post1056754570
εξηγώ το συστημα που έχω.Μπορεί καποιος αν ειναι εύκολο να μου προτείνει ηχείο δαπέδου με τιμη έως 500 euro?

Καλησπέρα παιδιά.Έχω σταθερό υπολογιστή με κάρτα ήχου creative sound blaster x-fi extreme music η οποία ειναι συνδεδεμένη μέσω RCA με έναν ενισχυτή yamaha rx-797.

Σε δωματιο ειναι το συστημα 20 τ.μ, ξέχασα να αναφερω οτι εχω συνδεδεμενο και ενα sub earthquake supernova mkv-12.

Θα κοίταγα αυτά που μου είχε προτείνει ένας συμφορουμίτης προ καιρού όταν τον είχα ρωτήσει για παρόμοιο χώρο με το δικό σου... νομίζω ότι ο ενισχυτής σου θα τα οδηγούσε αρκούντως καλά... :ernaehrung004:

Αν και είμαι ασχετος, αυτά εχουν ενα τουιτερ και 2 για μπασα;Μήπως θα ηταν καλυτερο να ειχαν ένα για μπασο λόγω του sub που έχω;

Στα χρηματα που θελεις να διαθεσεις ειναι δυσκολο να βρεις ηχειο δαπεδου που να δινει ηχο πολυ καλης ποιοτητας.Η γνωμη μου ειναι να δεις ηχεια βασης γιατι σ αυτην την τιμη βρισκεις πολλα αξιολογα ηχεια.Απο δαπεδου θα σου προτεινα τα klipsch rf 42II και σε βασης τα klipsch rb 61II.Αυτα προτεινω να πας να τα ακουσεις σε καποιο καταστημα για να δεις αν σου αρεσουν.Η ακροαση πριν την αγορα ειναι απαραβατος κανονας.

Τα dali τα έχω ακούσει...έχουν γλυκόηχο κ μουσικό χαρακτήρα.Τα άλλα που σου προτείνω δεν τα έχω ακούσει,αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά,σύμφωνα με τα reviews.Tα ηχεία φυσικά θα πρέπει να τα ακούσεις με τον ενισχυτή που έχεις,για μια καλύτερη εικόνα.

Στα χρηματα που θελεις να διαθεσεις ειναι δυσκολο να βρεις ηχειο δαπεδου που να δινει ηχο πολυ καλης ποιοτητας.Η γνωμη μου ειναι να δεις ηχεια βασης γιατι σ αυτην την τιμη βρισκεις πολλα αξιολογα ηχεια.Απο δαπεδου θα σου προτεινα τα klipsch rf 42II και σε βασης τα klipsch rb 61II.Αυτα προτεινω να πας να τα ακουσεις σε καποιο καταστημα για να δεις αν σου αρεσουν.Η ακροαση πριν την αγορα ειναι απαραβατος κανονας.

Ίσως η κόρνα του,να μην συνεργαστεί καλά στα ψηλά με τον γιαμάχα!(Ας ακούσει ο φίλος,και ας κρίνει σύμφωνα με τα αυτία του).

Σε αυτήν την κατηγορία τιμής καλά λόγια γράφονται και για τα Q-Acoustics 2050i,
αλλά καλό είναι πριν αποφασίσεις (και αφού ξεκαθάρισες πως δεν υπάρχει χρόνος για ακρόαση) να διαβάσεις τουλάχιστον μερικά reviews,
τα οποία ίσως σε βοηθήσουν στην τελική επιλογή

edit : Να προσθέσω και τα tannoy mercury v4

Last edited:
Φιλε μου καλησπερα πιστευω κι εγω οτι τα dali ειναι σπ τις καλυτερες προτασεις στην κατηγορια τιμης που ψαχνεις.ως πρωην κατοχος των tannoy που αναφερθηκαν πιο πανω εχω να πω μονο καλα λογια .επισης τα q-2050 τα χω ακουσει και θα λεγα οτι αξιζουν μια ακροαση ειναι αρκετα all around ηχειο που ταιριαζει με πολλους ενισχυτες διασκεδαστικο θα το λεγα.
Φιλικα Πανος.

Φιλε μου καλησπερα πιστευω κι εγω οτι τα dali ειναι σπ τις καλυτερες προτασεις στην κατηγορια τιμης που ψαχνεις.ως πρωην κατοχος των tannoy που αναφερθηκαν πιο πανω εχω να πω μονο καλα λογια .επισης τα q-2050 τα χω ακουσει και θα λεγα οτι αξιζουν μια ακροαση ειναι αρκετα all around ηχειο που ταιριαζει με πολλους ενισχυτες διασκεδαστικο θα το λεγα.
Φιλικα Πανος.
Σ´ ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείου

Επειδή τα harus που έχω στις ψηλες εντασεις ακουγονται πολυ τα μπασα των ηχειων+τα μπασα του sub, γνωριζεις αν τα monitor δινουν εμφαση στις χαμηλες η στις ψιλες συχνοτητες; Μου αρεσουν και τα monitor εκτός από τα dali.

Last edited: