Αγορά ηχείου

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείου

Επειδή τα harus που έχω στις ψηλες εντασεις ακουγονται πολυ τα μπασα των ηχειων+τα μπασα του sub, γνωριζεις αν τα monitor δινουν εμφαση στις χαμηλες η στις ψιλες συχνοτητες; Μου αρεσουν και τα monitor εκτός από τα dali.

Προσωπικά δεν τα έχω ακούσει,(Είναι θέμα χρόνου να γίνει) αλλά απο αυτά που έχω διαβάσει πρέπει να έχει καλούς τόνους.Δες αυτό http://www.whathifi.com/Review/Monitor-Audio-Bronze-BX5/ Για τα μπάσα αναφέρει ότι είναι σημαντικά.....χειμαρώδη μεσαία....και για τις υψηλές χρησιμοποιεί την λέξη ''crispy''.

πάντως για να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την πραγματική συμπεριφορά των ηχείων που τώρα έχεις και να αποκτήσεις έτσι ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης ως προς το μέγεθος των ηχείων που αναζητάς θα σου πρότεινα πειραματικά και μόνο να τα μετακινήσεις στη θέση που σου έχει προταθεί. Δηλαδή με απόσταση από πίσω και από πλάγια τουλάχιστον μισό μέτρο. Θα εκπλαγείς με τη διαφορά στο άκουσμα. ιδίως στα χαμηλά που μου φαίνεται πως αυτή τη στιγμή καπελώνουν τις υπόλοιπες συχνότητες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείου

Προσωπικά δεν τα έχω ακούσει,(Είναι θέμα χρόνου να γίνει) αλλά απο αυτά που έχω διαβάσει πρέπει να έχει καλούς τόνους.Δες αυτό http://www.whathifi.com/Review/Monitor-Audio-Bronze-BX5/ Για τα μπάσα αναφέρει ότι είναι σημαντικά.....χειμαρώδη μεσαία....και για τις υψηλές χρησιμοποιεί την λέξη ''crispy''.
Αν σου ειναι ευκολο οταν τα ακουσεις να μου πει εντυπωσεις.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείου

πάντως για να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την πραγματική συμπεριφορά των ηχείων που τώρα έχεις και να αποκτήσεις έτσι ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης ως προς το μέγεθος των ηχείων που αναζητάς θα σου πρότεινα πειραματικά και μόνο να τα μετακινήσεις στη θέση που σου έχει προταθεί. Δηλαδή με απόσταση από πίσω και από πλάγια τουλάχιστον μισό μέτρο. Θα εκπλαγείς με τη διαφορά στο άκουσμα. ιδίως στα χαμηλά που μου φαίνεται πως αυτή τη στιγμή καπελώνουν τις υπόλοιπες συχνότητες.
Εχεις δικιο, τα χαμηλα καπελωνουν τις υπολοιπες συχνοτητες.Αν και πιστευω οτι η διαταξη των συγκεκριμενων ηχειων δεν θα παιξει καποιο ρολο σ αυτο το θεμα γιατι μια φορα τα ειχα βαλει σε χωρο διπλασιο απο το δωματιο μου και παλι το ιδιο γινοταν.

η διαταξη σιγουρα παιζει σημαντικο ρολο. ειναι φυσικα αναποφευκτο. οταν πλησιαζεις ενα ηχειο σε τοιχο παιρνεις αν θυμαμαι καλα +3db σε ενταση. τουτεστιν μιση φορα πανω. τωρα αν γενικα εχουν θεμα τα ηχεια η αν μπουμαρουν απο ελλειψη οδηγησης ειναι ενας ακομη παραγοντας.

επισης με φοβιζει πολυ η ντουλαπα. σιγουρα λειτουργει ως ηχειο. μονο στον πισω τοιχο βλεπω να γινεται ανεξιμη.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείου

επισης με φοβιζει πολυ η ντουλαπα. σιγουρα λειτουργει ως ηχειο. μονο στον πισω τοιχο βλεπω να γινεται ανεξιμη.

Σιγουρα,γιατι είναι και σχεδον αδεια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείου

Αν σου ειναι ευκολο οταν τα ακουσεις να μου πει εντυπωσεις.

Μην περιμένεις εμένα,προχώρα όπως νομίζεις εσύ καλύτερα,και σύμφωνα με τα γούστα σου.Οποιοδήποτε ηχείο δαπέδου έχει καλές χαμηλές...Άρα μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να ακούς πάλι πολλά μπάσα,και να χρειαστεί να βγάλεις εκτός το Subwoofer...(Ανάλογα και τον χώρο βέβαια) Ή να πειραματιστείς με τον χώρο αρκετά!

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείου

O ήχος των monitor είναι φλατ,στην αρχή μπορεί να σ'απογοητεύσει!
Δεν δίνουν έμφαση πουθενά

Μιλάς απο εμπειρία;

Εννοείται,στην αρχή κάτι σου λείπει,στην πορεία όμως συνηθίζοντας ...δύσκολα φεύγεις από τον monitor ήχο
Προυπόθεση βέβαια να σου κάνει κλικ ο ήχος τους
Eίναι με λίγα λόγια,στεγνός ο ήχος τους

Last edited:
Leo Monitor Audio εννοεί ο φίλος και όχι monitor ηχείο τζενεραλυ σπικινγκ...

Εκτός,λέγοντας monitor,έχεις στο μυαλό σου τον Αγγλικό ήχο,που δεν είναι ακριβώς monitor

Monitor Audio BX2-BX5....Αυτά εννοώ!Δηλαδή με 1 ολοκληρωμένο Yamaha θα ταίριαζαν;Κάπου διάβασα ότι στα μειονεκτήματα είναι και ότι δύσκολα μπορούν να ταιριάξουν εύκολα με 1 ενισχυτή.

Eξαρτάται με ποιόν Yamaha
Αν εννοείς με τον rx,δεν θα τα οδηγήσει επαρκώς!

Τον A-S700 εννοώ,πιστεύω οτι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην οδήγηση.Τα συγκεκριμένα τα κοιτάζω αρκετά,αλλά είναι 1 θεματάκι η τιμή του BX5....θα δώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ηχείου

εναs ωραιοs συνδιασμοs που εχω ακουσει με ενισχυτη yamaha ειναι ηχεια τηs Quad βασηs 12L δενουν και εχουν μουσικο αποτελεσμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ηχείου

εναs ωραιοs συνδιασμοs που εχω ακουσει με ενισχυτη yamaha ειναι ηχεια τηs Quad βασηs 12L δενουν και εχουν μουσικο αποτελεσμα.

Φαίνεται εξαιρετικό ηχείο,με καλή πρόσληψη ισχύος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ηχείου

εχει τυχει να ακουσω ενα τετοιο ματσαρισμα και επαιζε πολυ ωραια. τιμια τα ηχεια για τα λεφτα τουs και με ενδιαφερον ηχοχρωμα, και εχουν και καποια λιτρα για να αποδωσουν χαμηλο.