Αγορά ηχόμπαρας με έξοδο sub

John25

New member
3 February 2024
14
Χαίρετε! Είμαι στην κατεύθυνση αγοράς ηχόμπαρας είτε με 2 είτε και παραπάνω ηχειάκια πάνω της.Αλλα το θέμα μου είναι επειδή θέλω να αξιοποιησω ένα καλούτσικο sub που έχω (KODA SW10A) αλλά και για οικονομική λύση, ψάχνω λοιπόν μία σκέτη ηχόμπαρα με έξοδο για sub.Επίσης να έχει κατά προτίμηση bluetooth,οπτική είσοδο (εκτός αν με τα RCA είναι καλύτερος ο ήχος,τότε μου κάνει) για να της δίνω τον ήχο από την έξοδο spidf του tv box μου.Επίσης έστω 1 πρωτόκολλο π.χ dolby atmos η κάτι παρόμοιο! Τώρα τιμούλα όχι πάνω απο 70€ και έστω 50Watt RMS θεωρώ ότι είναι τίμια..

Στάλθηκε από το M2102J20SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια διευκρίνηση.

Ηχοστήλη και όχι Ηχόστηλη
Ηχοσήμα και όχι Ηχόσημα
Ηχοχώρος και όχι Ηχόχωρος
Ηχοβόλο και όχι Ηχόβολο
Ηχομπάρα και όχι Ηχόμπαρα

Σε αυτή την τιμή δεν θα βρεις αυτά που ζητάς από ηχομπάρα. Εννοώ σοβαρή ηχομπάρα, όχι τίποτε άγνωστες κινεζιές.

Θέλεις να έχει Dolby Atmos και έξοδο για subwoofer. Προσοχή εδώ βέβαια καθώς δεν υπάρχει υψιπερατό φίλτρο, μόνο ό,τι σου δίνει το sub επάνω του.

Προτείνω να ανεβάσεις το budget και να δεις αυτήν.

ή αυτήν που είναι και λίγο πιο οικονομική.

Μια διευκρίνηση.

Ηχοστήλη και όχι Ηχόστηλη
Ηχοσήμα και όχι Ηχόσημα
Ηχοχώρος και όχι Ηχόχωρος
Ηχοβόλο και όχι Ηχόβολο
Ηχομπάρα και όχι Ηχόμπαρα

Σε αυτή την τιμή δεν θα βρεις αυτά που ζητάς από ηχομπάρα. Εννοώ σοβαρή ηχομπάρα, όχι τίποτε άγνωστες κινεζιές.

Θέλεις να έχει Dolby Atmos και έξοδο για subwoofer. Προσοχή εδώ βέβαια καθώς δεν υπάρχει υψιπερατό φίλτρο, μόνο ό,τι σου δίνει το sub επάνω του.

Προτείνω να ανεβάσεις το budget και να δεις αυτήν.

ή αυτήν που είναι και λίγο πιο οικονομική.
Χαχα ωραίος.Δεν έχω άποψη από δαύτες.Οντως με τοσο slim design παιζουν τοσο καλα;Μηπως αν φτάσω στα 200€ μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο και ολοκληρωμένο; Στα αρνητικά της βρήκα αυτά που με προβλημάτισαν πάντως.

Περιορισμένη ισχύς σε σύγκριση με μεγαλύτερα συστήματα soundbar.

Η λειτουργία Dolby Atmos είναι εικονική, χωρίς φυσικά upward-firing ηχεία.

Χαχα ωραίος.Δεν έχω άποψη από δαύτες.Οντως με τοσο slim design παιζουν τοσο καλα;Μηπως αν φτάσω στα 200€ μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο και ολοκληρωμένο; Στα αρνητικά της βρήκα αυτά που με προβλημάτισαν πάντως.

Περιορισμένη ισχύς σε σύγκριση με μεγαλύτερα συστήματα soundbar.

Η λειτουργία Dolby Atmos είναι εικονική, χωρίς φυσικά upward-firing ηχεία.

Καθόλου καλά δεν παίζουν οι ηχομπάρες, μέχρι ένα ποσό. Από ένα ποσό και πάνω που φτάνει στο χιλιάρικο, κάπως υποφέρονται, γιατί έχουν περισσότερα μεγάφωνα για διαχωρισμό συχνοτήταν και καναλιών.

Το θέμα είναι ότι έχεις βάλει ως προυπόθεση να έχει έξοδο για subwoofer και να παίζει Dolby Atmos (έστω και χωρίς upfiring). Και όλο αυτό με πολύ ισχνό budget.

Χμμ..Αλλαγή πλάνων..Γλυκοκοιτάζω το Crystal audio CASB240 τι λέτε;Έχει κανείς προσωπική άποψη για το μπάσο;Είναι το ίδιο sub που βρίσκουμε και στο CASB160S;

Δες την creative stage 360. Θέλεις Dolby Atmos και HDMI in για το tv box, και έχει και arc για την τηλεόραση.
Μόνο το sub της είναι ενσύρματο, αλλά έτσι κι αλλιώς σε αυτό το επίπεδο χωρίς δυνατότητα χρονικής ευθυγράμμισης με κάποιο τροπο, δίπλα στην ηχομπάρα είναι για να παίζουν.

Θα βγάλει στο μέλλον ένα μοντέλο με την ονομασία creative stage pro, λογικά πιο οικονομικό αλλά εκείνο θα έχει της εταιρίας κάποιο wide surround τύπο sound field, και μόνο με HDMI arc.

Δες την creative stage 360. Θέλεις Dolby Atmos και HDMI in για το tv box, και έχει και arc για την τηλεόραση.
Μόνο το sub της είναι ενσύρματο, αλλά έτσι κι αλλιώς σε αυτό το επίπεδο χωρίς δυνατότητα χρονικής ευθυγράμμισης με κάποιο τροπο, δίπλα στην ηχομπάρα είναι για να παίζουν.

Θα βγάλει στο μέλλον ένα μοντέλο με την ονομασία creative stage pro, λογικά πιο οικονομικό αλλά εκείνο θα έχει της εταιρίας κάποιο wide surround τύπο sound field, και μόνο με HDMI arc.
Όμως το hdmi από το tv box μπορεί να πάει μόνο στην τηλεόραση για να δώσει εικόνα.Ετσι το έχω και μετά απλά από το jack 3,5mm της τηλεόρασης δίνω ήχο στο AUX in (RCA) του surround (ένα της πλάκας).Τωρα δηλαδή λέω να καταργήσω το τελευταίο και να δίνω ήχο από το tv box στο νέο 2.1 σύστημα μέσω spidf.Και με την έξοδο jack της τηλεόρασης συνδέω μέσω RCA στο 2.1 για ήχο της tv.
*Dolby atmos είδα έχει και το crystal audio.

Όμως το hdmi από το tv box μπορεί να πάει μόνο στην τηλεόραση για να δώσει εικόνα.Ετσι το έχω και μετά απλά από το jack 3,5mm της τηλεόρασης δίνω ήχο στο AUX in (RCA) του surround (ένα της πλάκας).Τωρα δηλαδή λέω να καταργήσω το τελευταίο και να δίνω ήχο από το tv box στο νέο 2.1 σύστημα μέσω spidf.Και με την έξοδο jack της τηλεόρασης συνδέω μέσω RCA στο 2.1 για ήχο της tv.
*Dolby atmos είδα έχει και το crystal audio.

Έχει άλλο μοντέλο από εκείνο που έγραψες, πιο ακριβό.

Dolby Atmos χωρίς HDMI δεν υπάρχει.

Δύο είναι οι τρόποι σύνδεσης. Ή το tv box κατ' ευθείαν σε μια HDMI in της TV και από την TV με HDMI ARC/eARC στην ηχομπάρα, ή αν έχει HDMI In η ηχομπάρα, κατ' ευθείαν στην ηχομπάρα το TV Box και από την HDMI out (που είναι και ARC/eARC) της ηχομπάρας στη TV, όπου από αυτή θα μπορεί να παίρνει και τον ήχο της TV.

Εάν έχεις πιο παλιά TV, που έχει ας πούμε μόνο οπτική έξοδο και καθόλου HDMI ARC, τότε θα χρησιμοποιήσεις την οπτική είσοδο της ηχομπάρας για να παίρνεις ήχο από την τηλεόραση. Εδώ δεν έχει atmos το σενάριο, έχει μόνο με το tv Box κατ' ευθείαν στην ηχομπάρα.

Έχει άλλο μοντέλο από εκείνο που έγραψες, πιο ακριβό.

Dolby Atmos χωρίς HDMI δεν υπάρχει.

Δύο είναι οι τρόποι σύνδεσης. Ή το tv box κατ' ευθείαν σε μια HDMI in της TV και από την TV με HDMI ARC/eARC στην ηχομπάρα, ή αν έχει HDMI In η ηχομπάρα, κατ' ευθείαν στην ηχομπάρα το TV Box και από την HDMI out (που είναι και ARC/eARC) της ηχομπάρας στη TV, όπου από αυτή θα μπορεί να παίρνει και τον ήχο της TV.

Εάν έχεις πιο παλιά TV, που έχει ας πούμε μόνο οπτική έξοδο και καθόλου HDMI ARC, τότε θα χρησιμοποιήσεις την οπτική είσοδο της ηχομπάρας για να παίρνεις ήχο από την τηλεόραση. Εδώ δεν έχει atmos το σενάριο, έχει μόνο με το tv Box κατ' ευθείαν στην ηχομπάρα.
Ω ρε φίλος να είσαι καλά είχα πολλά κενά.Ωραία ας τα βάλουμε στη σειρά.Η τηλεόραση είναι αυτή και αν και 2017 μοντέλο νομίζω είμαι τυχερός! Τωρα παμε στο tv box.Επειδή του φοραω slimboxtv rom,έχει αυτές τις επιλογές.Τώρα άλλη απορία: Λέμε οτι τα σύνδεσα σωστά όπως μου είπες με τον 1ο τρόπο.Και ότι το tv box όντως υποστηρίζει αυτά τα πρωτόκολλα (dolby,dts κλπ).Μετα θα πρέπει να υποστηρίζει και η ταινία π.χ το dolby atmos για να ακουστεί οκ; Δηλαδή αν παίζω online radio η youtube π.χ το dolby atmos θα είναι ανενεργό; Σόρρυ αλλά ποτέ δεν είχα κάποιο σύστημα με αυτά τα πρωτόκολλα.

1dc061b7b45f980ccd6deb5fccdd94f0.jpg

Πρώτ' απ όλα το DTS με τις ηχομπάρες που συζητάμε το ξεχνάς. Δεν πειράζει, δεν έχει τόσο σημασία. Αυτό σημαίνει ότι κλείνεις τις επιλογές DTS στο TV Box για να περνάει ήχος PCM δύο καναλιών, εάν κι εφ' όσον υπάρχει περίπτωση αναπαραγωγής τέτοιου περιεχομένου.
Βέβαια από την άλλη, η TV σου αναγνωρίζει ήχο DTS, οπότε εκεί μάλλον και πάλι είναι So and So η φάση, αφού και πάλι για να το στείλει στην ηχομπάρα, θα πρέπει να το στείλει σε κάτι που καταλαβαίνει η ηχομπάρα. Εκεί και εφόσον έχει τη σύνδεση με το Box κατ' ευθείαν από την TV, θα πρέπει να δεις τις ρυθμίσεις εξόδου της TV, έτσι ώστε κάθε φορά να στέλνει το κατάλληλο σήμα στην ηχομπάρα.
Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι θα μπορέσει να στέλνει μόνο ότι μπορεί να δεχτεί, δηλαδή και πάλι όχι τα πάντα. Σίγουρα όχι Atmos με Dolby True HD πάντως.

Δεύτερον η τηλεόρασή σου έχει ARC και όχι eARC, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παίζει, αλλά μπορεί και όχι, να περνάει μέσω Dolby Digital Plus τα Atmos metadata, όταν αυτά υπάρχουν.

Είναι έτσι κι έτσι η περίπτωση για τη σύνδεση κατ' ευθείαν στην TV και από εκεί με ARC στην ηχομπάρα. Βέβαια αν δεν γίνεται και αλλιώς και δεν έχει η ηχομπάρα HDMI in, αυτό θα κάνεις.

To ΥΤ δεν έχει Atmos. Μέχρι Dolby Digital Plus σε 5.1 πάει.
Ραδιόφωνα κλπ, εννοείται πως είναι σκέτο stereo.

Μπέρδεμα γμτ...Μήπως τελικά για να μη παιδεύομαι να πάρω 2 καλά monitor ηχεία με έξοδο sub; Π.χ αυτά.Υπάρχει κάτι σε Edifier στα ίδια λεφτά;

Μπέρδεμα όχι. Ήχο θα έχεις καλυτερο σε σχέση με την tv.

Στην περίπτωση των ηχείων, εγώ θα πήγαινα σε ένα ζευγάρι παθητικά και έναν απλό οικονομικό ενισχυτή class d με HDMI arc και low pass και high pass φίλτρο για το sub και τα ηχεία.
Έτσι θα εκμεταλλευτούν και το sub που έχεις ορθότερα.

• Like
Reactions: billpeppas
Μπέρδεμα όχι. Ήχο θα έχεις καλυτερο σε σχέση με την tv.

Στην περίπτωση των ηχείων, εγώ θα πήγαινα σε ένα ζευγάρι παθητικά και έναν απλό οικονομικό ενισχυτή class d με HDMI arc και low pass και high pass φίλτρο για το sub και τα ηχεία.
Έτσι θα εκμεταλλευτούν και το sub που έχεις ορθότερα.
Εντωμεταξύ μη με βρίσεις,αλλά εχω στο υπόγειο αυτά μαζί με έναν απλό ενισχυτή SONY.Η απορία μου είναι μέχρι πόσα Hz κατεβαίνουν, γιατί αλλού λέει άλλα και αλλού άλλα.Απλα ήθελα να είναι η τελευταία μου επιλογή λόγω προβλημάτων με τους γονείς χαχα.Επισης ο ενισχυτής δε νομίζω να έχει οπτική,παρα μόνο rca.Οπότε αν κατεβαίνουν χαμηλά, μπορώ να στριμωξω καπου αυτά τα 2 γομαρακια (λογω χωρου αναγκαστικα στο δαπεδο) και να μην εχω sub.

Ωραία. Λοιπόν change of plans. Με ένα απλό Dacάκι μετατροπέα οπτικής σε αναλογικό και με κάποιο τρόπο να συνδεθεί το sub στον ενισχυτή, θα βρεθεί και το σημείο που κάνουν roll-off τα ηχεία, στο -6dB ή αναλόγως πόσο απότομο είναι και θα βάλεις εκεί το φίλτρο που έχει επάνω του το sub. Εντάξει, δεν θα έχεις και hi pass για τα ηχεία καθώς φαίνεται, αλλά δεν μπορείς και να τα έχεις όλα με λίγα λεφτά.

Δεν θα τα στριμώξεις στο δάπεδο, στο σωστό ύψος θα τα βάλεις, και επειδή είναι Direct/Reflecting - κλασικά Bose - μια χαρά θα είσαι με τις ανακλάσεις. Εντυπωσιακά θα παίζει για δικάναλο σε περιεχόμενο με εφέ κλπ. Πιο καλά θα τα καταφέρουν από τις φτηνές ηχομπάρες.

Τώρα πρέπει να μας πεις τον ενισχυτή ποιος είναι και το subwoofer ποιο είναι, για να δούμε τη σύνδεση.

Ενισχυτής:Sony TA-FE570
Sub: Koda SW10A
* Υπ'όψιν το sub δεν με ικανοποιεί ιδιαίτερα, οπότε ανάλογα τα Hz που κατεβαίνουν τα ηχεία μπορώ να το αποσυνδέσω και εντελώς αν με καλύπτουν.
3856f11741632bd53b255b801cc5918e.jpg
dfe549b904e3e11864d1b8c41c2255c2.jpg
5a0381d91404d46abcb3a381fd3948b2.jpg

Αν δεν σε ικανοποιεί το συγκεκριμένο sub, τότε καμιάς ηχομπάρας το sub δεν θα σε ικανοποιούσε.

Βλέπω έχεις γεφυρώσεις τις Hi Level In. Για ποιο λόγο;

Τέλος πάντων. Αφαιρείς τα καλώδια εκεί που λέει From Amplifier και βάζεις εκεί τα καλώδια που θα τρέχουν από την έξοδο ηχείων του ενισχυτή. Παράλληλα από την έξοδο του ενισχυτή τρέχεις και καλώδια για τα ηχεία.
Αριστερό και δεξί κανάλι αντίστοιχα στις εισόδους του subwoofer και το ίδιο και στα ηχεία.

Βλέπω και ένα άλλο καλώδιο επάνω. Δεν ξέρω πως τα είχες συνδέσεις, αλλά μοιάζει λάθος.

Αν δεν σε ικανοποιεί το συγκεκριμένο sub, τότε καμιάς ηχομπάρας το sub δεν θα σε ικανοποιούσε.

Βλέπω έχεις γεφυρώσεις τις Hi Level In. Για ποιο λόγο;

Τέλος πάντων. Αφαιρείς τα καλώδια εκεί που λέει From Amplifier και βάζεις εκεί τα καλώδια που θα τρέχουν από την έξοδο ηχείων του ενισχυτή. Παράλληλα από την έξοδο του ενισχυτή τρέχεις και καλώδια για τα ηχεία.
Αριστερό και δεξί κανάλι αντίστοιχα στις εισόδους του subwoofer και το ίδιο και στα ηχεία.

Βλέπω και ένα άλλο καλώδιο επάνω. Δεν ξέρω πως τα είχες συνδέσεις, αλλά μοιάζει λάθος.
Το ψιλό καλωδιάκι που έρχεται στο sub,είναι απο το sub του ψευτοsurround 5.1 που έχω.Είχε ένα subάκι της πλάκας.Και κάποιος μου είχε πεί ότι έτσι συνδέεται σε αυτό το sub.Δηλαδη ένωσα με μικρά καλωδιάκια τα + με + και - με - του koda sw10a μεταξύ τους και το + του εργοστασιακού sub πάνω στο ένα + του koda και το αντίστοιχο για το -.

Ελπίζω να μην έκαψες τίποτε.

Τα ψευτοσυστήματα 5.1 είχαν παθητικό sub και την ενίσχυση την έπαιρναν από την εξωτερική μονάδα. Αυτό εδώ το Koda είναι ενεργό, έχει δικό του ενισχυτή. Το From Amplifier είναι είσοδος Hi-Level in, που σημαίνει ότι παίρνει μεν σήμα από την έξοδο ηχείων ενός ενισχυτή, αλλά εσωτερικά έχει voltage divider, έτσι ώστε να το μετατρέπει το σήμα σε επίπεδο line και να το ενισχύσει κατόπιν ο ενσωματωμένος ενισχυτής του Koda.

Δεν ξέρω ποιος ήταν εκείνος που σου πρότεινε να συνδέσεις το παθητικό sub επάνω σε είσοδο και όχι σε έξοδο, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ξέρει από ηχοσυστήματα. Θα είδε μπόρνες και θα νόμιζε ότι είναι έξοδος.

Ελπίζω να μην έκαψες τίποτε.

Τα ψευτοσυστήματα 5.1 είχαν παθητικό sub και την ενίσχυση την έπαιρναν από την εξωτερική μονάδα. Αυτό εδώ το Koda είναι ενεργό, έχει δικό του ενισχυτή. Το From Amplifier είναι είσοδος Hi-Level in, που σημαίνει ότι παίρνει μεν σήμα από την έξοδο ηχείων ενός ενισχυτή, αλλά εσωτερικά έχει voltage divider, έτσι ώστε να το μετατρέπει το σήμα σε επίπεδο line και να το ενισχύσει κατόπιν ο ενσωματωμένος ενισχυτής του Koda.

Δεν ξέρω ποιος ήταν εκείνος που σου πρότεινε να συνδέσεις το παθητικό sub επάνω σε είσοδο και όχι σε έξοδο, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ξέρει από ηχοσυστήματα. Θα είδε μπόρνες και θα νόμιζε ότι είναι έξοδος.
Χαχα μπορεί Χρόνια παίζει έτσι με κανένα θέμα πάντως. Άρα στην ουσία όμως δε μπορώ να συνδέσω σωστά το koda στο ψευτοσύσημα..Τωρινό setup: Από το tv box μέσω hdmi εικόνα στην sony.Εξοδος από το Jack 3,5mm της sony με καλώδιο στα rca aux in του ψευτοσυστήματος.Και το koda όπως είπα πιο πριν.

Εγώ λέω να το κάνεις 2.1 με ενισχυτή τον Sony, το Koda το sub και τα Bose τα ηχεία. Σήμα ήχου από την TV μπορείς να πάρεις από την έξοδο ακουστικών, γιατί η τηλεόρασή σου έχει ρύθμιση αυτή να είναι μεταβλητή, fixed (αυτό θέλεις) και έχει και να παίζει με sub, αλλά εδώ σημαίνει ότι θα παίζεις με τα ηχεία της TV.

Ένα καλώδιο mini jack σε RCA από την έξοδο αυτή, η οποία θα είναι ρυθμισμένη σε fixed και έτσι θα έχεις Volume Control του ενισχυτή. Κατόπιν η σύνδεση του ενισχυτή με το subwoofer θα είναι από την έξοδο ηχείων του παράλληλα το sub και τα ηχεία.
Το Crossover του sub θα το ρυθμίσεις περίπου στο -6dB των ηχείων και έτσι θα έχεις καλό transistion από αυτά προς το sub.

Τα άλλα που περιγράφεις, μου δείχνουν ότι είναι πολύ λογικό να μην σε ικανοποιεί το sub, αφού επί της ουσίας δεν έχει πάρει σήμα και μάλλον ακούς μόνο εκείνο το παθητικό.