Αγορά ηχομπάρας

ξέρω ότι υπάρχουν παρόμοια θέματα, απλά θα ήθελα updated πληροφορίες.

Θέλω να πάρω μια ηχομπάρα με sub για την τιβί.
Εκεί που την έχω δε μπορεί να μπει κανονικό σύστημα.
Δε με ενδιαφέρει η surround αίσθηση, ακόμα και τότε που είχα κανονικό 5.1 το αγαπημένο μου ηχείο ήταν το κεντρικό και οι διάλογοι.
Δε με ενδιαφέρει να έχει player ή να συνδέεται με το δίκτυο ή bt ή ότι άλλο, ταινίες παίζω από το imac.
Με ενδιαφέρει να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο ήχο.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η τηλεόραση (περιέργως) έχει καλό ήχο, ελπίζω να μη διαλέξω κάτι και να μη καταλαβαίνω αν παίζει η μπάρα ή η τιβι. (LG 50 670V).

Ευχαριστώ προκαταβολικά τους φίλους που θα ασχοληθούν.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχομπάρας

Τη λυση νομιζω την ειδες προχτες σε μενα

αυτή η λύση δε χωράει κάτω από την τηλεόραση.
Άσε που δε ξέρω τι οπτική βγάζει η τιβί και τελικά δεν είναι και πολύ φτηνή τελικά η λύση αυτή.

Τέτοιες σκέψεις έκανα γενικά, αλλά λέω να πάω σε native λύση.

Δυστυχώς αυτά που με ενδιαφέρουν βλέπω ότι πάνε από 200-300 γιούργια, το θέμα είναι να βρω και ένα μαγαζί να ακούσω τι ψάρια πιάνουν γιατί δε παίρνω γουρούνι στο σακκί.

(ψάρια, γουρούνια τι έγινε ρε παιδιά????)

:ears:

χωράει όμως δίπλα. (και δεν χρειάζεσαι sub)

Εχει πάρει η συζυγος μια μπλε μπάρα (αρκετά επώνυμη μου διαφεύγει τώρα) με καλό ήχο για φορητή μπάρα (αν και παίρνει ρεύμα) είναι Bluetooth αλλά δεν νομίζω να σου κάνει, εκτός του ότι δεν μπαίνει κάτω από τιβί. Εχει αρκετά στρογγυλεμένα πράματα...

Αααα 200-300 ευρώ μόνο; Κρίμα γιατί με παραπάνω παίρνεις αποτέλεσμα.

Να ξέρεις ότι στο sub ψιλο-υποφέρουν όλες. Χτύπα μια Yamaha YSP-2500 και θα ξεχάσεις να χρησιμοποιείς το κανονικό πολυκάναλο σύστημα. Φτιάχνει πολύ πειστικό surround με τις ακτίνες που στρίβουν.

Αλλιώς δες εκεί γύρω στο 500άρικο μερικές, με είσοδο HDMI και ασύρματο sub, μέχρι και τα Flac σου θα μπορείς να παίζεις. Καλύτερα με HDMI για να αποφεύγεις τα μυστήρια Downmix και σε ορισμένες περιπτώσεις τη χαμηλότερη έξοδο της TV. Δεν είναι και πολλά τα περιθώρια της έντασης.

Και τη χειρότερη ηχομπάρα να πάρεις, ακόμα και χωρίς sub, ο ήχος θα απέχει από εκείνον της TV πάντως.

Εκείνες με δίκτυο μην τις υποτιμάς. Φτιάχνεις από multi-room μέχρι κανονικά surround άμα θες με περισσότερα ηχεία και παίζεις όλη τη μουσική σου από εκεί και ακούς και από υπηρεσίες π.χ. spotify. Αν και μπορείς να το στείλεις και μέσω Bluetooth αυτό.

φίλε pleo δε θέλω να δώσω παραπάνω λεφτά, και τα 300 πολλά μου φαίνονται. Ευκολίες δε με ενδιαφέρουν, έχει πολλά καλούδια η τιβι. Δίπλα στο mac έχω ένα edifier s330 και παραδίπλα είναι στημένα τα chario...στο αλλιώς όμως. Γι'αυτό θέλω κάτι όσο το δυνατόν καλόηχο και συμμαζεμενο.

Και υποθέτω η τιβι δεν έχει αναλογική έξοδο, μαζί με το θέμα των περίεργων downmix, γίνεται μάλλον απίθανο να το χρησιμοποιήσεις το edifier.

ΟΚ, δες αυτή, που έχει αξιοπρεπές subwoofer, το δοκίμασα σε άλλη ηχομπάρα της samsung μεταξύ άλλων σε σύγκριση και δεν το λέω έτσι απλά. Συμβαίνει πολλές να έχουν limiter στο sub στις μεγάλες εντάσεις ή άλλες να έχουν μεγάλο sub μεν απαράδεκτο δε. Γενικά γίνεται ένας ψιλο-χαμός.

http://www.skroutz.gr/s/6621977/Samsung-HW-J551.html

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/wireless-soundbars/flat-soundbars/HW-J551/XU

Δεν πάει πίσω και σε ευκολίες πάντως. Λίγο πάνω από τα 300 ευρά.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχουν και ηχομπάρες που παίζουν καλά και χωρίς sub, αυτές είναι μάλλον ακριβότερες και πολλές φορές δεν έχουν HDMI.

Όπως αυτή:

http://www.skroutz.gr/c/1735/soundbar/m/587/Q-Acoustics.html

The choice is yours, όπως σου είπα ό,τι και να πάρεις, καλύτερο ήχο από εκείνον της TV θα έχεις.

Υποσημείωση, δύσκολα θα βρεις ηχομπάρα που να μη χρειάζεται μετατροπή στον ήχο που θα στέλνεις από τα DTS-HD και Dolby True HD στα αντίστοιχα DTS και Dolby Digital. Δεν έχει μεγάλη σημασία, απλά για να μην εκπλαγείς που δεν θα ακούγεται τίποτε μέχρι να το ρυθμίσεις στην έξοδο της πηγής.