Αγορα ηχοσυστηματος

φιλε μου τα ενεργα που μου προταθηκαν ειναι για ενα μετρο εγω θελω να ακουω σε ολο το δωματιο.και υποτιθεται οτι τα ενεργα θα κουμπωναν σε ενισχυτη...οποτε το fostex δεν καταλαβαινω που κολαει.

και το μπασο μου θα ηθελα να εχουν τα ηχεια θα ηθελα να ειναι http://www.youtube.com/watch?v=SCcO2UxJg0I σαν και αυτο 2 ιντσες κατω...

Last edited:
Με τέτοια τοποθέτηση μάλλον την ξεχνάμε τη στερεοφωνία από τα ηχεία που συζητάμε. Για να πάρεις σωστό ήχο από ηχείο που θα έχει απόσταση από το άλλο 2,5-3 μέτρα για να στήσεις σκηνή και να έχεις σώματα κλπ κλπ θες άλλα λεφτά και για ηχείο και για ενισχυτικά. Μιλάμε για χιλιάρικο και βάλε μετά. Αν βοηθήσεις λίγο τα ηχεία που συζητάμε (ενεργά και παθητικά) με καλύτερη τοποθέτηση θα πάρεις πολύ ωραίο ήχο.

το ενα με το αλλο θα εχει αποσταση 4 μετρα ακριβως.τα ηχεια που μου λετε δεν εχουν καθολου μπασο...αυτο ειναι το θεμα.
ακομα και τα creative που εχω εχουν καλυτερο μπασο.

οκ. Με συγχωρείς που ξόδεψα το χρόνο σου. Καλές επιλογές. Αφού παρεις ότι πάρεις πόσταρε να μάθουμε εντυπωσεις.

φιλε μου τα ενεργα που μου προταθηκαν ειναι για ενα μετρο εγω θελω να ακουω σε ολο το δωματιο.και υποτιθεται οτι τα ενεργα θα κουμπωναν σε ενισχυτη...οποτε το fostex δεν καταλαβαινω που κολαει.

και το μπασο μου θα ηθελα να εχουν τα ηχεια θα ηθελα να ειναι http://www.youtube.com/watch?v=SCcO2UxJg0I σαν και αυτο 2 ιντσες κατω...

Ποιος ειπε οτι τα ενεργα με μεγαφωνο 8" ειναι μονο για ενα μετρο??? Σε σπιτι φιλης μου κ χωρο 18τμ παιζει το Tannoy 601A και ειναι ταμαμ.

Παμε απ την αρχη. Τα ενεργα ηχεια λεγονται ενεργα γιατι εχουν μεσα τους ενσωματωμενο ενισχυτη ο οποιος ειναι μελετημενος για να παιζει ιδανικα τα ηχεια αυτα. Οποτε δεν χρειαζονται ενισχυτη, οποτε δεν τα συνδεεις σε ενισχυτη. Με την κινηση αγορας ενεργων, αγοραζεις πακετακι ενισχυτη-ηχεια τελεια ματσαρισμενα, και γλιτωνεις την αγορα ξεχωριστου ενισχυτη και ηχειων. Τα ενεργα ηχεια δεν εχουν σχεση με ψευτικα ηχεια multimedia για υπολογιστες, ειναι πραγματικα εργαλεια που χρησιμοποιουν σε στουντιο παραγωγοι και mastering engineers και ειναι απολυτα στην ποιοτητα τους. Ριξε μια ματια σε ενα ζευγαρι που παιζει σε δωματιο http://www.youtube.com/watch?v=oL3A-zJzr_0

Τα ενεργα τα συνδεεις επανω στον υπολογιστη σου. Καλο ειναι ενδιαμεσα να παρεμβαλεται ενα ποτενσιομετρο που να αυξομοιωνει την ενταση του ηχου που φευγει απο τον ενισχυτη προς τα ηχεια.

Τα ενεργα που σου προταθηκαν προφανως δεν εχουν καμια σχεση με το ηχειο που φαινεται στο βιντεο που εχεις ανεβασει. Και οταν λεω καμια σχεση, πουθενα, ουτε σε ποιοητα, ουτε σε καθαροτητα, ουτε σε αναλυση ουτε σε μπασσο. Ειναι πολυ μπροστα.

Τα ηχεια που χρειαζονται ενισχυτη για να παιξουν λεγονται παθητικα και τετοια ειναι τα Dali, Heco που σου προτεινα παραπανω.

Κατι για μπαμ μπουμ και εντασεις, χωρις ομως ποιοτητα, παρομοιο με αυτο που εχεις στη φωτο ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/s/341087/Koda-SL-800F.html . Ειναι παθητικο οποτε θελει ενισχυτη. Παιρνεις και εναν http://www.skroutz.gr/s/318089/Yamaha-A-S500.html και γεμιζεις το δωματιο ανελεητο χαμηλο σε εντασεις.

Δεν μπορω να το πω πιο απλα και αναλυτικα, ελπιζω να ξεκαθαρισε λιγο το τοπιο. Αυτα απο μενα.

το ενα με το αλλο θα εχει αποσταση 4 μετρα ακριβως.τα ηχεια που μου λετε δεν εχουν καθολου μπασο...αυτο ειναι το θεμα.
ακομα και τα creative που εχω εχουν καλυτερο μπασο
.

Ημαρτον.... Τα ενεργα ηχειακια του PC βγαζουν περισσοτερο μπασσο απο ηχεια ξυλινης καμπινας και μεγαλυτερων μεγαφωνων? και απο ενεργα με καμπινες 20λιτρων ογκου κ 8" μεγαφωνων? Καλε μου φιλε, κρινεις χωρις να εχεις ακουσει ποτε αυτο που κρινεις, χωρις καν να το ξερεις. Συγκρινοντας τα Creative με οποιοδηποτε απο αυτα που αναφερθηκαν ειναι σαν να συγκρινεις fiat cinqucento με Audii A8.

Για να εχεις μια ιδεα της πραγματικοτητας που θα σε βοηθησει να φτασεις στη σωστη επιλογη, απλα πηγαινε και ακουσε καποια ενεργα ηχεια. Καντο για σενα, σαν ερευνα στο πλαισιο των αγορων σου. Κανε τις ακροασεις σου και οταν εχεις ρεαλιστικη εικονα της πραγματικοτητας εδω ειμαστε να σχολιασουμε τις εντυπωσεις σου. Μεχρι τοτε, εμεις θα μιλαμε πρακτικα, εσυ σε θεωρητικο επιπεδο και δεν προκειται να συνεννοηθουμε. Κανε τη βολτα σου για ακροασεις και τα ξαναλεμε :a0210:

Last edited:
παιδες ευχαριστω...παντως στο βιντεο εχει μπασο...αλλα ειναι απο το εχτρα woofer που έχει στην γωνια.θα τα ακουσω απο κοντα και θα τα ξαναπουμε.τυλερ τα εξηγησες ωραια και ευχαριστω.απλα μου φαινεται λιγο παραλογο μεσα και μπασα να παιζει ενα ηχειο...λεω εγω τωρα.

παιδες ευχαριστω...παντως στο βιντεο εχει μπασο...αλλα ειναι απο το εχτρα woofer που έχει στην γωνια.θα τα ακουσω απο κοντα και θα τα ξαναπουμε.τυλερ τα εξηγησες ωραια και ευχαριστω.απλα μου φαινεται λιγο παραλογο μεσα και μπασα να παιζει ενα ηχειο...λεω εγω τωρα.

Υπαρχουν τα ηχεια 3 δρομων που εχουν 1 τουιτερ για τα πριμα, ενα mid για τα μεσαια, 1 woofer για τα μπασσα. Στα ηχεια 2 δρομων υπαρχει ενα τουιτερ για τα πριμα κ ενα mid-woofer για τα μεσαια και τα μπασα. Ολα τα 2δρομασ ηχεια ετσι δουλευουν. Το mid-woofer δεν εχει κανενα προβλημα να παιξει ολη την περιοχη των χαμηλων και των μεσαιων.

λοιπον πηγα και ακουσα σε φιλο ενος φιλου τα krk rp8 g2...τα ηχεια δεν ειναι για beat lovers.το ιδιο μου ειπε και αυτος απο μπασα αμα την ψηνεις την δουλεια μην περιμενεις πραγμα.μετα πηγα σε εναν γνωστο μου να ρωτησω ...ο οποιος συγκεκριμενα μου ελεγε στο αμαξι να βαλω κουτα bass για να ελαφρυνω τα mid διοτι τα 10cm δεν θα αντεξουν και τα mid bass(και οντως μου καηκαν)...και μου ειπε μην εμπιστευεσε ηχεια τετοιου είδους....γτ για να παιζουν σωστα ή θα εχουν κοψει συχνοτητες ή απλα δεν θα μπορει να παιξει σωστα διοτι ειναι οπως ενα ηχειο full range...οπως ενα ηχειο full range παιζει χειροτερα απο ενα 2 way...έτσι και ενα 2 way παιζει χειροτερα απο ενα 3 way.επισης μου ειπε αλλο το 2way με tweeter και αλλο το 2 way με κορνα.
τελος να συμπληρωσω πως το πρωτο παιδι μου ειπε γι αυτο οι εταιριες οπως η krk έχουν βγαλει και εχτρα woofer 10αρι και 12αρι (οπως πηγα στο σιτε και το διαπιστωσα) γιατι αυτους που τους αρεσει η ενταση στο μπασο.και πως δεν αξιζει να παρω να εν λογω ηχεια και να παρω και το μπασο γιατι θα μου βγει ενα καρο χρηματα.και επισης μου ειπε πως τα krk rp8 g2 ειναι το παλιο μοντελο,το καινουργιο λεγεται krk rokit 8 και η διαφορα ισως να μην ειναι και τοσο αισθητη.ακομα μου ειπε με απορια γτ μου προτειναν τετοιου ειδους ηχεια εφοσον τους ειπες οτι το ψηνεις τοσο για μεγαλο μπασο.

ακουω γνωμες!!!

Ακου φιλαρακι εγω ακουω Τechno κυριως και απ'οτι καταλαβαινεις η μουσικη αυτη θελει μπασα και βαθεια καμια φορα....
Εχω τα krk rokit τα 6αρια,δηλαδη το woofer τους ειναι πιο μικρο απο αυτα που ακουσες εσυ...
Σε πληροφορω οτι οταν τα τσιτωνω το δωματιο μου τριζει στην κυριολεξια..
Προφανως εσυ θελεις το μπασο να σπαει τζαμια και να ακους ενα BOOM BOOM σαν να εισαι στο κλαμπακι οπου εκει το μπασο σου ταρακουναει ολο το κορμι..
Ε κατι θα σκεφτουν τα παιδια εδω να σου προτεινουν..

Μιχαληηηηηη! (sonus naturalis). Για απαντησε εσυ σε παρακαλω.... Εγω σηκωνω τα χερια ψηλα! I rest my case , πως το λενε ρε αδερφε... :bang::nounder:

The%20phrase%20%20rest%20my%20case.jpg

Παντελή ξανααναλαμβάνω εγώ. Μετά από μια βολτούλα για ψώνια ξαναφόρτωσαν οι μπαταρίες. Το πράγμα είναι απλό. Ρώτησε το φίλο σου ο οποίος σωστά σου είπε αυτά που σου είπε τι ηχείο σου προτείνει στα 400 περίπου ευρώ που να πληροί τις απαιτήσεις σου. Όπως σε βλέπω και με βλέπεις, από αυτό το φόρουμ πολύ δύσκολα να πάρεις καλύτερη πρόταση από τα 8άιντσα krk για τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις. Και όπως πολύ σωστά επισήμανες, μπορείς μελλοντικά να προσθέσεις σε δεύτερη φάση και εφόσον τελικά δεις ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα sub. Ακους την πρόταση του φίλου σου τη συγκρίνεις με τα krk και ψωνίζεις. Απλά τα πράγματα. Τώρα ως προς το full range < 2way < 3way δεν ισχύει. Η αρχή λειτουργίας είναι αυτή που έχεις καταλάβει. Αλλά η απόδοση είναι καθαρά θέμα μελέτης και υλοποίησης. Η υλοποίηση είναι συνάρτηση του κόστους κλπ... Επίσης κάθε λύση έχει θετικά έχει και αρνητικά τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο κάθε σχεδιαστής. Στο άπειρο μάτι το τριών δρόμων μοιάζει ως πασειφανώς καλύτερο. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι... Στο 3 δρόμων έχεις να πετύχεις δύο κροσαρίσματα (δηλαδή ομαλή ακουστική μετάβαση από από τα ψηλά στα μεσαία και μετά από τα μεσαία στα χαμηλά) τουτέστιν το πράγμα ζορίζει και φυσικά κοστίζει. Και περαν των υλικών του κρος κοστίζει και σε καμπίνα αλλά και στην τελική φάση σε ενισχυτικά. Επίσης με τη λύση αυτή έχεις τη μουσική να παράγεται από τρια σημεία. Ενώ σε ένα full range έχεις σημειακή πηγή. Αν άκουγες προσεκτικά το ένα και το άλλο θα καταλάβαινες πως πολύ πιό εύκολα ένα τέτοιο ηχείο "χάνεται" στο χώρο. Κάπου στη μέση, βρίσκονται τα ηχεία δύο δρόμων καθώς και τα ομοαξομικά ηχεία (που πάλι δύο δρόμων είναι στην ουσία). Να σημειώσω εδώ πως υπάρχουν δίδρομα ηχεία με κόστος αστρονομικό. Αυτοί που τα βγάζουν δεν είναι χαζοί. Κάτι ξέρουν...

μαλιστα...krk λοιπον λετε εσεις.ωραια λοιπον κατι αλλο...
εαν έπερνα κατι τετοιο http://www.pioneer.eu/eur/products/42/99/161/S-A4SPT-VP/specs.html δλδ 2 παθητικα και εναν 2καναλο ενισχυτη με lpf kai hpf kai εξοδο για sub αργοτερα...δεν θα ηταν καλυτερα?δεν θα επαιρνα καλυτερο ήχο?!

Από πλευράς δικάναλου με παθητικά ηχεία σου έχουν γίνει κάποιες προτάσεις τις οποίες αξίζει να αξιολογήσεις. Μπορείς να προσθέσεις και αυτά τα ηχεία στη λίστα σου και να καταλήξεις στα συμπεράσματα σου μόνος σου όπως και πρέπει να γίνεται. Εδώ μέσα ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του αλλά με το σύστημα το οποίο θα πληρώσεις εσύ θα ζεις οπότε οι γνώμες μη σε πολυνοιάζουν. Απλά αυτό που έχω καταλάβει είναι πως "φοβάσαι" τα ενεργά ηχεία και έχεις και ένα κάτι με την pioneer. Εδώ ο κόσμος σε παροτρύνει να αξιολογήσεις κάποια πράγματα μόνος σου για ξεπεράσεις τα κολλήματα σου. Και μόνο ακούγοντας θα μπορέσεις είτε να πειστείς είτε να πεις με σιγουριά ότι στην τελική είχες δίκιο βρε αδερφέ. Μπορεί να μην ακούσεις καν διαφορά από το ένα στο άλλο, μπορεί μπορεί μπορεί...

Αυτα τα Pioneer ηχεια που αναφερεις παραπανω δεν ειναι για "ξυλο" κ σκληρη χρηση σε εντασεις παραλιακης, γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο τελικα. Αν ειναι να μπεις σε διαδικασια sub τοτε παρε καποιο ενεργο και αργοτερα παιρνεις και το αντιστοιχο sub. Αν πας σε ενισχυτη με παθητικα ηχεια, για τις εντασεις και τη χρηση που τον προοριζεις, απλα δεν υπαρχει στην αγορα στα χρηματα που θες. Η πιο προσιτη περιπτωση ειναι ο συνδυασμος Koda-Yamaha A-S500 που ανεφερα πριν.

Για μενα ομως αλλου ειναι η ουσιαστικη λυση:

Μιας και αναφερθηκαν κορνες, 12ιντσα κλπ, που δεν εχουν καμια σχεση με το hifi, μια καλη λυση εαν βεβαια μπορεις να τα χωρεσεις στο δωματιο απο ολες τις αποψεις, ειναι αυτα http://www.skroutz.gr/s/392788/Behringer-B-210D.html με 10ιντσο και 220W ενσωματωμενο ενισχυτη, και κορνα. Μ'αυτα το μπασσο θα ριχνει σφραγισματα και τις πετρες απ' τα νεφρα, κι ακομα καλυτερα, αν πας στο 12ιντσο http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=Behringer+B-212D.

Πιστεψε με, τωρα που καταλαβα τι θες, σου λεω απλα στα λεφτα αυτα δεν υπαρχει τιποτα αλλο που θα σου κανει καλυτερα τα γουστα.

Last edited:
Από πλευράς δικάναλου με παθητικά ηχεία σου έχουν γίνει κάποιες προτάσεις τις οποίες αξίζει να αξιολογήσεις. Μπορείς να προσθέσεις και αυτά τα ηχεία στη λίστα σου και να καταλήξεις στα συμπεράσματα σου μόνος σου όπως και πρέπει να γίνεται. Εδώ μέσα ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του αλλά με το σύστημα το οποίο θα πληρώσεις εσύ θα ζεις οπότε οι γνώμες μη σε πολυνοιάζουν. Απλά αυτό που έχω καταλάβει είναι πως "φοβάσαι" τα ενεργά ηχεία και έχεις και ένα κάτι με την pioneer. Εδώ ο κόσμος σε παροτρύνει να αξιολογήσεις κάποια πράγματα μόνος σου για ξεπεράσεις τα κολλήματα σου. Και μόνο ακούγοντας θα μπορέσεις είτε να πειστείς είτε να πεις με σιγουριά ότι στην τελική είχες δίκιο βρε αδερφέ. Μπορεί να μην ακούσεις καν διαφορά από το ένα στο άλλο, μπορεί μπορεί μπορεί...

Θαναση, παρτο αλλιως, απο την περιγραφη στο post #51 μπορεις ευκολα να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει καν το hifi κριτηριο σαν προυποθεση στην συγκεκριμμενη αγορα, δεν ειναι αυτο το ζητουμενο και δεν εχουν καμια σχεση με το ζητουμενο αυτα που προτειναμε εμεις που βαζουν και την πιστοτητα και την ποιοτητα στην εξισωση. Οι αναγκες ηταν εξαρχης για PA λυσεις αλλα ηταν παραπλανητικο το "...μ'αρεσει να ακουω σωστα και ωραια" του πρωτου post που μας αποπροσανατολισε. Ευτυχως καταλαβαμε ποιο ειναι το ζητουμενο κ τωρα μπορουμε να μαστε πιο ευστοχοι στις προτασεις μας.

Last edited:
Χαρά στο κουράγιο σας ... αφού το παιδί έχει κολλητό που τα ξέρει όλα, ας ακολουθήσει τις συμβουλές του τελευταίου και όλα μια χαρά ...