Αγορά ηχοσυστήματος

Toreto

Established Member
25 December 2010
163
Καλησπερα κ απο μενα,εχω μια tv 50" κ λεω σιγα σιγα να φτιαξω κ ενα ηχοσυστημα 5.1..η απαιτησεις που θα εχει ειναι να παιζει ταινιες,λιγο μουσικη,ps3.Ο χωρος που εχω ειναι 25τμ πανω κατω,το θεμα ειναι οτι εχω γυψοσανιδα κ δεν εχω χωρο για να βαλω ηχεια βασης,βεβαια δεν ξερω αν μπορουν να μπουν πανω στην γυψοσανιδα κ σε υψος 70cm! αν μπουν πανω απο πισω δεν θα εχουν αερα πανω απο 5-10 cm οποτε μπορει να επηρεαζεται ο ηχος,θελω να σας ρωτησω αν θα πρεπει να παω αποκλειστηκα σε ηχεια βιβλιοθηκης!!Στο μονο που εχω ψιλοκαταληξει ειναι ο ενισχυτης κ αυτος ειναι ο Yamaha RX-V475.Θα ηθελα να ακουσω γνωμες παιδια κ αν ο ενισχυτης αξιζει η να κοιταξω κατι αλλο.Τα χρηματα που μπορω να φτασω ειναι περιπου 1.100-1300 ευρω.Τωρα αν τα χρηματα ειναι λιγα σκεφτομαι να παρω τα ηχεια κ να αφησω το sub για αργοτερα.Αρα ψαχνω ηχεια μπροστα-πισω κ κεντρικο,καθε γνωμη θα με βοηθησει ..

Re: Αγορα ηχοσυστηματος

θα βοηθούσε πολύ μια φωτογραφία ή κάποιο σχηματικό του χώρου και των πιθανών θέσεων των ηχείων.

Eιναι λιγο δυσκολο να βγαλω φωτο τωρα γιατι λειπω απο το σπιτι κ θα γυρισω 13/8 ..το σαλονι που θα μπει ειναι 6,5 (μακρος) χ 4 (πλατος),δηλαδη σχεδον ορθογωνιο,ο χωρος που παιζει η tv ειναι 4χ4 κ χωριζει την κουζινα ενα μικρο χαμηλο πασο.Τα ηχεια θα μπουν στο τετραγωνω σημειο,2 μπροστα + το κεντρικο κ 2 πισω σε διαγωνιο αριστερα κ δεξια..απλα τα 2 μπροστινα (αν παρω βασεως) θελω να μου πειτε αν μπαινουν πανω σε "ραφι" απο γυψοσανιδα σε υψος 60-70 ποντους απο το εδαφος κ θα καθονται δεξια αριστερα της tv.Το βαθος του ραφιου ειναι 30 ποντους,χωρο για να πατησουν στο εδαφος δεν υπαρχει ,το μονο που θα κατσει στα πλακακια ειναι το sub..πιστευω να βοηθησα .

Κοίτα, στακάτο μπάσο κλπ σε γυψοσανίδα δεν πρόκειται να ακούσεις και αυτό είναι σίγουρο. η θέση που θα τα τοποθετήσεις είναι εσοχή σε τοίχο από γυψοσανίδα? Το εσωτερικό της κατασκευής έχει τούβλο πετροβάμβακα ή κάτι τέτοιο η είναι απλά κούφιο?
Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να κοιτάξεις σε ηχεία με το bass reflex μπροστά και πιθανότατα κάποια βάση σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα ηχεία μονιτορ να βοηθούσε. Αλλά το πως θα συμπεριφερθεί η κατασκευή δεν είναι εύκολο να το φανταστώ. Απλά όντας αισιόδοξα απαισιόδοξος θα κρατούσα μικρό καλάθι.

Φαντασου ενα επιπλο το οποιο πανω πατα η tv,ετσι ειναι κ μενα απλα αντι για επιπλο ειναι ραφι απο γυψοσανιδα!! κ λογο οτι δεν εχω χωρο για να πατησουν τα ηχεια στο εδαφος (δεξια κ αριστερα) θα αναγκαστω οτι παρω να πατησει πανω στην γυψοσανιδα εκει δηλαδη που πατα κ η τv με την βαση της..η γυψοσανιδα ειναι κουφια αναμεσα στα κενα,απο πισω ο τοιχος ειναι απο τουβλο κ μεσα εχει πετροβαμβακα καθως ειναι τοιχος που χωριζει το διαμερισμα το δικο μου απο του γειτωνα..

Ανεβαζω εδω τις φωτο για να καταλαβαιτε το μερος που θα κατσουν τα ηχεια

Last edited by a moderator:

5gf1.png

Last edited by a moderator:

Στην δευτερη φωτο φαινετε καθαρα ολος ο χωρος που θελω να στεισω τα ηχεια..κατω δεξια μεσα στο κενο θελω να βαλω το sub κ δεξια αριστερα απο την tv τα ηχεια ,το θεμα ειναι ,να βαλω ηχεια βιβλιοθηκης η να βαλω δαπεδου??

και με το τζάκι δίπλα δε σου χωράνε δαπέδου απότι καταλαβαίνω. Πας για βάσης. Κοίτα για ηχεία με πεντάρι γούφερ καλύτερα και για βάσεις δες αν μπορείς να βρεις κάποιες που να στηρίζονται πίσω στον τοίχο. Πολύ ωραίο το αισθητικό αποτέλεσμα με τη γυψοσανίδα πάντως. Το sub εκεί μέσα μάλλον θα υποφέρει βέβαια... Και δες τα ηχεία να έχουν bass reflex μπροστά.

Το sub οταν το δουλευω το πολυ πολυ να το κατεβαζω κατω στα πλακακια,ναι ο χωρος μπροστα δεν ειναι αρκετος για ηχεια βασης κ αν τα βαλω στο πατωμα θα μου πιασουν πολυ χωρο..εχεις κατι να προτηνεις για ηχεια ? εμπρος πισω κ κεντρικο?

Πηγα σημερα μα βολτα κ μου εδειξαν τα Focal Dome 2 ..τι γνωμη εχετε για αυτα? εδω με τι ενυσχιτη να παιξω?

Ειναι απληστα σε ενισχυτη. Οσο τους δινεις τοσο τρωνε. Απο τα καλυτερα στο ειδος τους αλλα δε συγκρινονται με ηχεια με καμπινα στην ιδια τιμη. Tough call.

Η αληθεια ειναι οτι βγαινει μεγαλο το ποσο κ τοσο ψηλα δεν μπορω να φτασω..εχεις να προτεινεις 2-3 ηχεια που πιστευεις οτι θα με ευχαριστησουν?μιλαω για σετ 2 μπροστα ,3 πισω ,κεντρικο κ sub..

Πως το βλεπεις ενα συστημα με : μπροστα 2 ηχεια BX2,πισω τα BX1,κεντρικο BX-LCR κ sub η το Magnat Omega 25A η Yamaha YST-RSW300,τωρα για ενισχυτη εχω μια αδυναμια στους yamaha (λογο οτι τους εχει κ φιλος μου) και συγκεκριμανα σκεφτομαι η τον RX-V475 η τον RX-V575... το κοστος βγαινει γυρο στα 1500 χοντρα χοντρα.Πανω σε αυτα εχεις να προτηνεις κατι αλλο? πως το βλεπεις το ολο συνολο?

To να εβαζα πανω στο ραφι κ δεξια -αριστερα απο την tv το ηχειο Crystal Audio TX-T1 πως το βλεπεις?θα εχω αποδωση?γενικα αυτα τα ηχεια (δαπεδου) θελουν να υπαρχει καποιο κενο αναμεσα σε αυτα κ τον τοιχο?φιλε σε εχω ζαλισει αλλα δεν ξερω κ πολλα κ προσπαθω να παρω κατι που θα το χαρω γιατι ειναι δυσκολη η εποχη κ χρηματα δεν περισσευουν σε περιπτωση που παρω κατι κ το μετανιωσω.