Αγορά ΗD Receiver - Προδιαγραφές HD Receiver-PVR

dinfo

New member
26 May 2007
61
Βούλα
Θελοντας να αγορασω εναν HD δορυφορικο δεκτη, εχωκατεληξα στις εξης ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ προδιαγραφές ενος HDTV-PVR Receiver.

1) 1 η 2 tuners
2) HMDI
3) USB (επιθυμητo και eSata η εσωτερικο δισκο)
4) Ethernet

Αν θεωρησουμε την Ethernet ως απαραιτητο, τοτε οι επιλογες ειναι αρκετα περιορισμενες (πχ αποκλειονται τα Clarke-Tech, Humax 2000, κλπ)

Επισης δεν εχει νοημα συζητησης για συσκευες που ανακοινωνονται εδω και 1 χρονο αλλα δεν υπαρχουν (DreamBox 8000, DGStation Cuberevo, κλπ) ουτε για συσκευες με εξωτικες τιμες των +1000 ευρω (Reel Avantgarde). Εχω καταλήξει λοιπον στις εξης συσκευες

Α. Vantage 7100 (εχει 2 tuners και eSata!) - 449 ευρω
B. Kathrein 910 (υποστηριζει μονο Diseqc 1.0) - 339 ευρω
C. Humax iCord HD - ? ευρω
D. AB IPBox 9000HD - 549 ευρω

Ποια ειναι η γνωμη σας?

Αξιόλογοι δέκτες όλοι τους, όμως:
- Ο Humax δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αναμένεται τέλος Νοεμβρίου με 160αρη δίσκο στα 499 (Γερμανία)
- Ο ΑΒ ΙΡΒοx αναμένεται επίσης.
- Ο Kathrein έχει ένα tuner και είναι δυσεύρετος γιατί είναι ο πιο οικονομικός απ' όλους.
- Ο Vantage 7100 έχει ένα tuner, ενσωματώνει δέκτη DVB-T και η κυκλοφορία του είναι άγνωστη.
(Ενδεχομένως στις προτιμήσεις σου να ταίριαζε και ο Topfield 7700 HD PVR.)

Συνεπώς οι τρεις από τους τέσσερις που αναφέρεις δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Δεν γνωρίζουμε ποια πιθανά προβλήματα και ελλέιψεις θα έχουν απο πλευράς λογισμικού. Η πρακτική έχει δείξει πως κανένας HD δέκτης δεν λειτούργησε σωστά με το πρώτο λογισμικό. Αλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.
Στα χαρτιά όλοι έχουν σπουδαία χαρακτηριστικά, αλλά αν δεν τους δούμε επί τω έργω..

Re: Απάντηση: Αγορά ΗD Receiver - Προδιαγραφές HD Receiver-PVR

Αξιόλογοι δέκτες όλοι τους, όμως:
- Ο Humax δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αναμένεται τέλος Νοεμβρίου με 160αρη δίσκο στα 499 (Γερμανία)
- Ο ΑΒ ΙΡΒοx αναμένεται επίσης.
- Ο Kathrein έχει ένα tuner και είναι δυσεύρετος γιατί είναι ο πιο οικονομικός απ' όλους.
- Ο Vantage 7100 έχει ένα tuner, ενσωματώνει δέκτη DVB-T και η κυκλοφορία του είναι άγνωστη.
(Ενδεχομένως στις προτιμήσεις σου να ταίριαζε και ο Topfield 7700 HD PVR.)

Στα χαρτιά όλοι έχουν σπουδαία χαρακτηριστικά, αλλά αν δεν τους δούμε επί τω έργω..

Σ' ευχαριστω για την απαντηση. Πραγματι πρεπει να τους δουμε "επι τω εργω".

Toν Topfield δεν τον διαλεξα γιατι δεν εχει ethernet

Οσο για την διαθεσιμοτητα, το satplace.de δινει 3-6 μερες παραδοσης για τους Kathrein-Vantage.

Η γνωμη μου ("στα χαρτιά" βεβαια) ειναι οτι οι Vantage και AP IBOX υπερτερουν του Kathrein, εκτος της τιμης! Συμφωνεις?

Μαλιστα για τον Vantage εχει 1 διπλό DVB-S2 tuner! Δεν ειδα να εχει DVB-T! Αναριωτιεμαι επσης αν η HDMI υποστηριζει HDPC...Ξερεις κατι γι'αυτο? (μηπως δεν εχει νοημα το hdpc? δεν ειμαι καλος γνωστης του θεματος..)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ΗD Receiver - Προδιαγραφές HD Receiver-PVR

Οσο για την διαθεσιμοτητα, το satplace.de δινει 3-6 μερες παραδοσης για τους Kathrein-Vantage.
Στο 99% των περιπτώσεων το κίτρινο χρώμα υποδηλώνει μη διαθεσιμότητα του προϊόντος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ΗD Receiver - Προδιαγραφές HD Receiver-PVR

Toν Topfield δεν τον διαλεξα γιατι δεν εχει ethernet
Και Ethernet έχει και είναι πολύ καλά εξοπλισμένος. Ρίξε μια ματιά: TOPFIELD 7700 HD PVR

Τι να σου πω. Στην μηχανή αναζήτησης idealo.de συμπεριλαμβανομένου και του sat place δεν υπάρχουν στοιχεία για τον χρόνο παράδοσης.
Η γνωμη μου ("στα χαρτιά" βεβαια) ειναι οτι οι Vantage και AP IBOX υπερτερουν του Kathrein, εκτος της τιμης! Συμφωνεις?
Ο Vantage είναι συμβατικός HD δέκτης και δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Kathrein. O AB IPBox 9000HD είναι σαφώς καλύτερα εξοπλισμένος απο τον Kathrein κυρίως λόγω υποδοχής s-ata, εσωτερικής θέσης για τον σκληρό και το βασικότερο των δύο card reader που σε γλυτώνουν απο το κόστος αγοράς κάποιας μοντούλας.
Μαλιστα για τον Vantage εχει 1 διπλό DVB-S2 tuner! Δεν ειδα να εχει DVB-T!
Πρέπει να κυκλοφορούν δύο εκδοχές. Στην αναζήτηση του idealo μου εμφάνισε τον ""DVB-S/DVB-T Kombi, HDTV-Receiver""
Αναριωτιεμαι επσης αν η HDMI υποστηριζει HDPC...Ξερεις κατι γι'αυτο? (μηπως δεν εχει νοημα το hdpc? δεν ειμαι καλος γνωστης του θεματος..)
Ολοι οι HD δέκτες που έχουν έξοδο HDMI υποστηρίζουν HDCP και αυτό είναι πολύ βασικό γιατί διαφορετικά η οθόνη θα παραμένει μαύρη όταν αρχίσουν οι εκπομπές με την προστασία του HDCP, ελεύθερες και μη. Σε κάθε περίπτωση το σήμα θα εξέρχεται υποβαθμισμένο απο τις αναλογικές εξόδους (scart/s-video/composite)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ΗD Receiver - Προδιαγραφές HD Receiver-PVR

Ολοι οι HD δέκτες που έχουν έξοδο HDMI υποστηρίζουν HDCP και αυτό είναι πολύ βασικό γιατί διαφορετικά η οθόνη θα παραμένει μαύρη όταν αρχίσουν οι εκπομπές με την προστασία του HDCP, ελεύθερες και μη. Σε κάθε περίπτωση το σήμα θα εξέρχεται υποβαθμισμένο απο τις αναλογικές εξόδους (scart/s-video/composite)

Αυτό το τελευταίο θέλω να το τονίσω κι εγω γιατι ο dreambox8000 που πολλοί περιμένουμε έχει εμφανιστει στις διάφορες εκθέσεις χωρίς hdmi και ο βασικός λόγος που καθυστερεί είναι μαλλον ότι δεν θέλει να βγει χωρίς hdmi, για το οποίο όμως...δεν του δίνουν άδεια μέχρι στιγμής!