Αγορά...ηλεκτρικής σκούπας!

Επειδή στην δεκαετία που πέρασε έχω πληρώσει καμιά 300+ ευρώ σε ηλεκτρικές σκούπες οι οποίες όλο και κάτι παθαίνουν και δε συμφέρει η επιδιόρθωσή τους, θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ τη γνώμη τους για αγορά ηλεκτρικής σκούπας από 150-250 ευρώ max.

Μη μου πείτε dyson, δε δίνω αυτά τα χρήματα για πλαστικά παιχνίδια. Δε με ενδιαφέρει πόσο καλές είναι, απλά δε μου γεμίζουν το μάτι

Θέλω:

α)να....ρουφάει καλά

β)δε με ενδιαφέρει να πλένει χαλιά ή να ρουφάει υγρά

γ)να είναι σχετικά ελαφριά

δ)να είναι σχετικά αθόρυβη

ε)να έχει φθηνά ανταλλακτικά και αναλώσιμα

στ)δε ξέρω τι άλλο είναι καλό να θέλω

Είμαι ανάμεσα σε miele-siemens-bosch

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας

Εμείς με την Miele είμαστε ευχαριστημένοι.330 το 2010. Τώρα που έρχεται μωρό κοιτάζω για rainbow...αλλα ειναι πολλά τα λεφτά..

Το καλοκαίρι πήρα μία από τις καλές (όχι τις εντελώς κορυφαίες βέβαια) Bosch. Free'e 2300 W, 150 ευρώ νομίζω μου είχε βγει (180 την είχε το Mediamarkt). 2300 w, τραβάει πολύ καλά, μακρύ καλώδιο, κινείται καλά και εύκολα, σωλήνας "πλεχτός" με λαιμό "μπίλια" που περιστρέφεται ελεύθερα, μεγάλη σακούλα. Made in Germany. Ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής.

Αντικατέστησε μια Miele 7ετίας που την είχα πάρει αρκετά ακριβότερα (από την οποία επίσης ευχαριστημένοι, αν και δεν είχε το τράβηγμα της Bosch, ούτε τα παραπάνω βολικά χαρακτηριστικά, γενικά η Bosch μας φάνηκε ότι συνταρακτικά, αλλά πάντως αισθητά καλύτερη), η οποία χάλασε διότι μου τη ζήτησε για λίγο ο μαρμαράς όταν περνούσε τον πάγκο της κουζίνας. Έφαγε λίγο μια γωνιά ο ηλίθιος για να μπει ο πάγκος και η σκόνη του γρανίτη τη διέλυσε.

Last edited:
Και εμείς στην οικογένεια έχουμε "υιοθετήσει" δύο Bosch, μία 1800W και μία 2000W. Η δεύτερη δεν είναι πολύ βολική γιατί...σηκώνει τα χαλιά με τη δύναμη που έχει :p

Ελαφριές είναι, τσουλάνε εύκολα και οι σακούλες τους κάνουν 7- 8 η τριάδα, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

siemens/bosch=Το ίδιο μηχάνημα με άλλο κουτί.Από τις αθόρυβες,μην πας σε Electrolux.

Όντως είναι ίδια εταιρεία, αλλά αυτό που λες ισχύει περισσότερο στα βασικά και στα μικρομεσαία μοντέλα, στα ανώτερα τουλάχιστον στη χώρα μας είναι λίγο δύσκολο να αντιστοιχίσεις ακριβώς τις παραλλαγές τους σε χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιούν βέβαια ίδιες σακούλες.

Έχω την Siemens VS06G2410 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ισχυρή, ελαφριά και βολικότατη. Στο θέμα του θορύβου κατά τη λειτουργία της δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατι το θεωρώ κάτι πολύ υποκειμενικό.

http://www.skroutz.gr/s/73216/Siemens-VSZ62540.html?from=autocomplete&keyphrase=siemens+vsz62540

Εχω παρει αυτη για τους δικους μου εδω και ενα χρονο, η μητερα μου εχει μεινει πολυ ικανοποιημενη, με το μονο παραπονο της οτι τραβαει παρα που ακομα και στη χαμηλη ενταση και οτι σαν βαρος ειναι λιγο βαρια σε σχεση με μια παλια siemens σκουπα 20 ετιας που ειχε.

H Miele cat and dog που έχω ειναι σούπερ στα 320 απο το 2009 νομίζω, πολλα παρελκομενα πολυ δυνατή αλλα όχι ελαφριά που γράφεις πως θες.

Miele είχαμε από το 1990, την αλλάξαμε το 2005 με Miele πάλι και όλα καλά...έχει και ανάστροφη λειτουργία για να φυσάει αντί να ρουφάει αν χρειαστεί ποτέ.
Βέβαια να σου πω την αλήθεια, βλέποντας το κόστος που έχουν αυτές οι σκούπες, όσο καλά και να είναι τα 10-15 χρόνια που αντέχουν με βάζει σε σκέψεις γιατί να μην αγοράσεις μια επαγγελματική karcher της χαμηλής κατηγορίας με μόνο 100 ευρώ περίπου που ρουφάει χωρίς πρόβλημα άμεσα και υγρά χωρίς αλλαγές φίλτρου κλπ...
http://www.karcher.gr/gr/Products/Home__Garden/skope_anarrfisi/skope_pollapln_efarmogn/16296000.htm

Όσο για σκούπες των 50-80 ευρώ οι περισσότεροι φίλοι που έχουν αγοράσει στην 3ετία ψάχνουν για άλλη...

Κατά 99% καταλήγουμε στην miele S8330.

Το θέμα είναι απο που?

Ο σκρουτζ δείχνει αρκετά μεγάλη διακύμανση η οποία με προβληματίζει.

Στέργιε δες και άλλους κωδικούς, τα δύο τελευταία πρέπει να είναι κωδικός χρώματος. Δλδ δες S83x0

Re: Απάντηση: Αγορά...ηλεκτρικής σκούπας!

Κατά 99% καταλήγουμε στην miele S8330.

Το θέμα είναι απο που?

Ο σκρουτζ δείχνει αρκετά μεγάλη διακύμανση η οποία με προβληματίζει.

καλά τωρα ρωτάς?
από το γνωστό κατάστημα