Αγορά...ηλεκτρικής σκούπας!

Oταν χρειάστηκε να αγοράσω ηλ.σκούπα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τα έξοδα των αναλώσιμων. Καλό και ασφαλές το φίλτρο hepa, αλλά κοστίζει και αν θέλεις να κάνει δουλειά πρέπει να το αλλάζεις συχνά. Το ίδιο και οι σακούλες. Πήρα λοιπόν με 65Ε στο χρώμα της ferrari μια bagless 2000κάτι watt χωρίς hepa αλλά με πιό συμβατικό φίλτρο που πλένεται και περιόρισα έτσι τα αναλώσιμα στο μηδέν. Μια χαρά καθαρίζει (και υγρά νομίζω, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί για αυτά ακόμη). Βέβαια, όταν δουλεύει κάνει πολύ θόρυβο, αλλά δεν έχω προηγούμενη εμπειρία για μέτρο σύγκρισης.

Eνταξει σωστο είναι να κοιτάς το κοστος αναλωσιμων , για τις σακουλες μιλάμε, τώρα τα ΗΕPA στις μέρες της κρίσης είναι κλαιν μαιν, αλλά πριν τα αναλώσιμα κοιτάμε να κανει την δουλεια μας σωστά γρήγορα και χωρίς να χρειαζεται ο/η χειριστης της να ειναι η ..Βερούλη.

Την κανω την σκουπα με τα φτηνα αναλώσιμα , που δεν κανει την δουλειά, ή δεν κουνιεται , δεν αποθηκέυεται, ή βγάζει τοσα μικροσωματίδια αορατα δεξια αριστερα , αυτό το λεω για τις σκουπες χωρίς σακούλα, που απο την μια ρουφάνε , και απο τις χαραμαδες ξερνανε την σκονη...

Όσοι ενδιαφέρονται για high end ηλεκτρικές σκούπες, ας δουν και τις irobot. Έχουν το πλεονέκτημα ότι κάνουν τη δουλειά μόνες τους!

http://www.irobot.com/

Πήραμε την S8330 της miele τελικά.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στο κατάστημα αφού από 200 έουρος είχανε προσφορά και την πήραμε 162,50.

Τελικά...ότι πληρώσεις παίρνεις.

Έπαθα πλάκα από το ρούφηγμα που κάνει η άτιμη. Σε σκουπισμένο (με την παλιά σκούπα) χαλί και το μοτέρ στη μέση άκουγα στο σωλήνα διάφορα σωματίδια να ανεβαίνουν!

Και λέω άκουγα γιατί είναι και αθόρυβη (σε σχέση με την παλιά-dirt devil).

Ελπίζω να μας πάει καμιά 10ετία (αν είμαστε ακόμα επάνω στον πλανήτη και όχι...μέσα).

Eκει που εγω δεν ειμαι ευχαριστημένος με την miele που εχω τα 4-5 τελευταια χρονια ειναι στα πλαστικα της. Πολυ ευκολα αφηνουν σημαδια απο την κακομεταχειριση και οι συναρμογη τουλαχιστον στην δικη μου στο καπακι που βαζεις τα ανταλλακτικα δεν ειναι οτι καλυτερο καθως σχεδόν από τον πρωτο χρονο αρχιζε να πετάγεται και να ανοιγει καποιες φορες κατά την χρηση, και οταν πηγαινες να το κουμπωσεις δεν εκλεινε με την μια αλλα θελεις 3-4 προσπαθειες. Και ολα αυτα για τα λεφτα που εδωσα. Αν την ειχα παρει 80 ευρω σιγα μην γκρινιαζα για αυτα.

Όσοι ενδιαφέρονται για high end ηλεκτρικές σκούπες, ας δουν και τις irobot. Έχουν το πλεονέκτημα ότι κάνουν τη δουλειά μόνες τους!

http://www.irobot.com/

Μιας και έχω από την πρώτη γενιά,
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ούτε τόσο έξυπνες ούτε τόσο αποτελεσματικές
Χαλιά με κρόσσια, καλώδια στερεοφωνικού κ.ο.κ. είναι που περιπλέκουν κατά πολύ την αποδοτικότητα της
Σε ένα ιδανικό άδειο σπίτι κάτι κάνουν, στο σύνηθες διαμέρισμα λίγα πράγματα

Re: Απάντηση: Αγορά...ηλεκτρικής σκούπας!

Ελπίζω να μας πάει καμιά 10ετία (αν είμαστε ακόμα επάνω στον πλανήτη και όχι...μέσα).

Δεν ξέρω αν συνεχίζουν να τις φτιάχνουν όπως παλιά, εμείς έχουμε μια S251i από το 1988 και μία S274i από το 1992 που αμφότερες δε λένε να παραδώσουν το πνεύμα ακόμα...

Re: Απάντηση: Αγορά...ηλεκτρικής σκούπας!

Πήραμε την S8330 της miele τελικά.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στο κατάστημα αφού από 200 έουρος είχανε προσφορά και την πήραμε 162,50.

Τελικά...ότι πληρώσεις παίρνεις.

Έπαθα πλάκα από το ρούφηγμα που κάνει η άτιμη. Σε σκουπισμένο (με την παλιά σκούπα) χαλί και το μοτέρ στη μέση άκουγα στο σωλήνα διάφορα σωματίδια να ανεβαίνουν!

Και λέω άκουγα γιατί είναι και αθόρυβη (σε σχέση με την παλιά-dirt devil).

Στέργιο, την πήρα κι εγώ σήμερα :ernaehrung004:
Η AEG το Vampyr που είχα μια δεκαετία τα έχει σχεδόν παίξει και έψαχνα ταυτόχρονα με σένα.

Μια χαρά τιμή την βρήκες. Εμένα έκανε 173 ευρώ μετρητοίς, έδωσα 184 για 12 δόσεις.

Εννοείται ότι είναι ακόμα στο πορτμπαγκάζ κι εγώ δουλειά. Το βράδυ τεστ.

Με γειά μας!

Last edited:

Τελικά και με την συζήτηση που κάναμε και στο άλλο θεματάκι εδώ..
http://avclub.gr/forum/showthread.php/107110-Ηλεκτρικές-σκούπες-και-robot
αγόρασα και εγώ πριν κάμποσες μέρες μία Miele! ;)

Την S8730 που την βρήκα προσφορά στα 240.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές!
Κατ' αρχάς Φιλτρο Active HEPA, και είναι αρκετά αθόρυβη.. μου άρεσε και το κόλπο της Miele να κουμπώνει/στηρίζεται το "κοντάρι" της σκούπας πάνω στο κυρίως σώμα της!
Χωρητικότητα καλή.. 4.5 λίτρα..

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το τηλεχειριστήριο για Stand-by και ταχύτητα πάνω στην ειδική/ξεχωριστή λαβή της!
Και επίσης το Mode Auto όπου ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα της ανάλογα την αντίσταση αναρρόφησης που συναντάει!