Αγορά ηλεκτρικού πανιού 4:3 για προβολή 16:9 ???

leroy

New member
27 August 2008
45
Ηράκλειο
Καλησπέρα σε όλους,
σαν νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής θα ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή κάποιων προϊόντων.
Αγόρασα τον Benq w1110 και ψάχνω για οθόνη προβολής, όμως λόγω του ύψους του ταβανιού (3,01m)
προσανατολίζομαι στην αγορά ηλεκτρικής οθόνης 4:3 (gain 1.1) με εσωτερικές διαστάσεις 240x180 (+ 50cm top black border)
ώστε το κάτω μέρος της οθόνης μου να ξεκινάει στα 70-80cm από το πάτωμα.
Η απόσταση θέασης θα είναι περίπου στα 2,3 μέτρα.

Εάν προβάλω στην εν λόγω οθόνη υλικό 16:9 (με αποτέλεσμα να αφήσω μεγάλο λευκό περιθώριο επάνω), θα είναι ενοχλητικό?
Θα φαίνεται δηλαδή το λευκό έντονα ώστε να προσβάλει την ποιότητα?
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Last edited:
Εδώ παλεύουμε για masking σε 2,35 κι εσυ βάζεις έξτρα λευκό στο 16/9; 😋

Σοβαρά τώρα, απλώς ξεχνα το.

Πάρε οθόνη με μεγαλύτερο black drop (συνήθως γίνονται με παραγγελία).

Ευχαριστω για την άμεση απάντηση όμως λόγω απειρίας δεν έχω καταλάβει το λόγο. Είναι τόσο έντονο κατα την προβολή το λευκό κομμάτι που περισσεύει; Προσπαθώ να βρω φωτογραφίες στο google από οθόνες 4:3 που προβάλουν 16:9 μηπως και έχω εικόνα αλλά δε βρίσκω κάτι.

το πρόβλημα είναι ότι στις φωτεινές σκηνές που φωτίζεται ο χώρος βλέπεις λευκές τις μπάρες στην 16:9 (οι ταινίες είναι 2.35:1). Σε εσένα θα λόγω 4:3 θα είναι ακόμα μεγαλύτερες και το αποτέλεσμα δε θα είναι καλό στο μάτι.

Δηλαδή και με το 16:9 πάλι θα έχω κενό.
Κατάλαβα, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι θα είναι αρκετά ψηλά το πανί κ ίσως είναι άβολη η θέαση...
επίσης βρίσκω το 4:3 μεταχειρισμένο στα 80 ευρώ και νόμιζα ότι ήταν καλό vfm, αλλά αφού θα είναι τόσο χάλια...
Επίσης το gain 1.1 πως σας φαίνεται?

Συγκεκριμένα είναι αυτή http://www.plaisio.gr/thleoraseis/p...ct-Electric-Screen-4-3-2-40x1-80m-KF14878.htm

το 45 μοίρες γωνία προβολής είναι οκ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά ηλεκτρικού πανιού 4:3 για προβολή 16:9 ???

Επειδή θα χρησιμοποιώ το 3d, προσανατολιζομουν περισσοτερο σε φιλτράκι από όσο έχω καταλάβει από την ανάγνωση των σχετικών θεμάτων του forum.

Και για τις 120" να προτιμήσω γκρι πανί ή να καταλήξω σε λευκό με gain 1?

Τις 120 ίντσες τις συζητάς για 2.3 μέτρα απόσταση θέασης που ανέφερες στην αρχή?
Δεν είναι λίγο υπερβολικό?

Ναι σκέφτηκα ότι ίσως είναι λίγο κοντά για τις ίντσες, αλλά δεν έχω εμπειρική άποψη κ οι περισσότεροι στο φόρουμ βλέπω να γράφουν ότι πήγαν στις 100 ή 108 ίντσες κ το μετάνιωσαν που δεν πήγαν παραπάνω... Ποια είναι η ιδανική οθόνη για τα 2.5 μέτρα; Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις

Κατάλαβα, ευχαριστώ.
Οπότε πάω για 100" γκρι από τον Άγγλο.

Άκυρο τελικά μετά από μικρό-μετακινήσεις μπορώ να επεκτείνω την απόσταση προβολής στα 3-3.5 μέτρα.
Οπότε 100-110 θα είναι καλά τώρα πιστεύω

Προσωπικά, βλέπω σε 110 ίντσες απο 3,5 μέτρα απόσταση.

Σε ταινίες που είναι 2.35 "έπαιρνε" και λίγο παραπάνω, βλέπεις άνετα.........σε 1,85 που γεμίζει όλο το πανί είναι οριακό πιστεύω.

Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα 3m ταβάνι και τελικά πηρα πανι 1:1, μπορώ να σου πώ ότι δεν είναι ευχάριστο στο μάτι. Τις πρώτες ώρες απο τον ενθουσιασμό σου δεν θα το παρατηρήσεις αλλά όσο περνάει ο καιρός θα καταλάβεις διαφορές. με τα πολλά όμως έπεσα πάνω σε αυτη τη μάρκα. http://avtek.eu/en/product/2002-cinema-240 καθότι έχει μπόλικο μάυρο πάνω και κατεβαίνει 1 μέτρο από το πάτωμα. Και πάλι δεν το λες ιδανικό αλλά κάτι γίνεται. Τις φέρνει το e-shop, αν και την συγκεκριμένη δεν την έχει. Σε κάθε περιπτωση μία ερώτηση δεν θα έβλαπτε.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω. Αν θα βγάλω το παλιό έλεγα να πειραματιστώ με καμμία μπογία πάνω στο πανί για να φτιάξω μαύρο. Υπάρχει κάτι τέτοιο η το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό; Το έχει κάνει κανείς;