Αγορά ηλεκτρικού πανιού 4:3 για προβολή 16:9 ???

Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα 3m ταβάνι και τελικά πηρα πανι 1:1, μπορώ να σου πώ ότι δεν είναι ευχάριστο στο μάτι. Τις πρώτες ώρες απο τον ενθουσιασμό σου δεν θα το παρατηρήσεις αλλά όσο περνάει ο καιρός θα καταλάβεις διαφορές. με τα πολλά όμως έπεσα πάνω σε αυτη τη μάρκα. http://avtek.eu/en/product/2002-cinema-240 καθότι έχει μπόλικο μάυρο πάνω και κατεβαίνει 1 μέτρο από το πάτωμα. Και πάλι δεν το λες ιδανικό αλλά κάτι γίνεται. Τις φέρνει το e-shop, αν και την συγκεκριμένη δεν την έχει. Σε κάθε περιπτωση μία ερώτηση δεν θα έβλαπτε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Δυστυχώς το είδα καθυστερημένα.
Μετά από υπολογισμούς παρατήρησα ότι με 16:9 οθόνη με 50cm black top κ 10cm θήκη, το πάνω μέρος της οθόνης θα ξεκινάει στα
240 που είναι απαγορευτικό για την παρακολούθηση ταινίας. Έτσι δυστυχώς κατέληξα στην επιλογή της 4:3 που ανέφερα στην αρχή του post.
Την περιμένω να έρθει από Δευτέρα. Αν όντως είναι ενοχλητικό το λευκό, ίσως δοκιμάσω κάποιου είδος masking κ εγώ.
Επειδή το gain της είδα ότι είναι 1.1 θα πρέπει να βάλω οπωσδήποτε κάποιο φίλτρο στο φακό? Αν ναί ποιό συγκεκριμένα?
Ο προβολέας θα είναι στα 3-3.2 μέτρα.

Πριν την βάλεις.. βάψτην :P :award:
Πήρα για την πλάκα απο το πλαίσιο αυτά τα χαρτόνια http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/maketa/xartonia/@Work-Color-Paper-50x70-cm-205gr-5sh-Black.htm. Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα καλύτερο αλλά... το πανί δεν μαζέυει! :Banane0:

@Γιάννης Χατζηγεωργίου Spray VS μπογιά με ρολό /πινέλο; ποιό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα; Επειδή έχω κάνει κάτι πατέντες να μπει το πανί καί είναι πολύ μανουρα να βγει, σκέφτηκα ότι με το spray σε κλειστό χώρο, θα αρπάξουμε καμμία τρύπα του όζοντος!

Την οθόνη την αναρτάς στο ταβάνι στη «μέση» του δωματίου. ?

Διαφορετικά αν είναι παράλληλα-πάνω στον τοίχο γιατί την ξεκινάς από το ταβάνι και δεν την βάζεις πάνω στον τοίχο 40 εκατοστά χαμηλότερα. ?

Δυστυχώς μόνο στο ταβάνι μπορώ να τη βάλω.
Αυτός είναι και ο λόγος που κατέληξα στην 4:3 λύση...
Περιμένω την οθόνη αυτές τις μέρες. Θα τη βάλω να δω πως φαίνεται
αν κ όπως προανέφεραν παραπάνω δεν πιστεύω να ενοχληθούν τα άπειρα μάτια μου
όσο θα διαρκεί ο πρωτόγνωρος ενθουσιασμός.
Αργότερα ίσως καταφύγω σε κάποια λύση masking.
Τελικά να βάλω φίλτρο? Αν ναί, εκτός την μείωση της φωτεινότητας, θα έχει κάποια αρνητική επίπτωση?

Ελπίζω να μην με παρεξηγείς που επιμένω , αλλά αν δεν την βάζεις στη «μέση» ενός δωματίου υπάρχουν λύσεις ανάρτησης (και φτηνές και ωραίες) από τον τοίχο και σε απόσταση 15-20 cm από αυτόν (αν υπάρχει πχ. μία κουρτίνα η παράθυρο από κάτω).
Αν την βάζεις στη μέση του ταβανιoύ εντάξει – παρά το ότι μου φαίνεται άκομψη τέτοια λύση και θα πρέπει να το ξαναδείς.

Όχι, τι να παρεξηγήσω, προς Θεού.
Είναι κοντά σε τοίχο αλλά υπάρχουν 2 ντουλάπια σε διαφορετικό ύψος που εξέχουν περίπου 50cm από τον τοίχο
και οποιαδήποτε επέμβαση θα ήταν άκομψη πιστεύω.

Δώσε κανα-δυο παραδείγματα. Ακούγεται ενδιαφέρον. Εγώ το σκεφτόμουν με γυψοσανίδα σε στυλ ραφάκι και μέσα το πάνι. Έχεις δει κάτι πιο designατο;

Καταλαβαίνω – τα 50 cm είναι πράγματι ένα σημαντικό πλάτος .

Τουλάχιστον δές την λύση να την κρεμάσεις με 2 αποστάτες 20-30 cm από το ταβάνι , αντί να την «κολλήσεις» πάνω του.
Αλλωστε το βασικότερο στην τοποθέτηση μιάς οθόνης είναι να είναι απόλυτα αλφαδιασμένη οριζόντια (για να γλυτώσεις τις ζάρες στο άνοιξε-κλείσε).
Σχεδόν ποτέ τα ταβάνια δεν είναι αλφαδιασμένα και πολλές φορές είναι σαν θάλασσα σε τρικυμία αν κολλήσεις μία τάβλα 2-3 μέτρων όσο είναι ο οθόνη δηλαδή (πάνω τους). Μην νομίζεις ότι και μεκολλημένη την οθόνη πάνω το οπτικό αποτέλεσμα είναι πάντα καλό.

Αυτά – καλή συνέχεια –

Αυτό δεν το είχα υπολογισει. Πίστευα ότι θα είναι αλφαδιασμενο το ταβάνι. Θα το δω αύριο αν έρθει η οθόνη. Ευχαριστώ για τις προτάσεις

Απάντηση: Re: Αγορά ηλεκτρικού πανιού 4:3 για προβολή 16:9 ???

Πριν την βάλεις.. βάψτην :P :award:
Πήρα για την πλάκα απο το πλαίσιο αυτά τα χαρτόνια http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/maketa/xartonia/@Work-Color-Paper-50x70-cm-205gr-5sh-Black.htm. Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα καλύτερο αλλά... το πανί δεν μαζέυει! :Banane0:

@Γιάννης Χατζηγεωργίου Spray VS μπογιά με ρολό /πινέλο; ποιό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα; Επειδή έχω κάνει κάτι πατέντες να μπει το πανί καί είναι πολύ μανουρα να βγει, σκέφτηκα ότι με το spray σε κλειστό χώρο, θα αρπάξουμε καμμία τρύπα του όζοντος!

Εννοείς για το μαύρο χρώμα του μάσκινγκ ή να βάψεις ολόκληρη την οθόνη?

Αν εννοείς το δεύτερο, ρολό με την οθόνη ανοιχτή να κρέμεται στον αέρα, δεν παίζει. Αν βάψεις με σπρέι, ανοιχτά όλα τα πορτοπαράθυρα και μάσκα απαραίτητα. Για να παίξεις με ρολό, πρέπει η οθόνη να κατέβει, να ξαπλώσει κόντρα στο πάτωμα.