Αγορά και γνώμες για S95F 83 ίντσες (WOLED)

zanat0s

Established Member
24 May 2010
159
new zimbabwe
Σκέψεις για αγορά 83" τηλεόρασης – Samsung S95F vs LG G5, TCL Q9MK, Sony Bravia 10

Βρήκα την Samsung S95F στις 83 ίντσες σε εξαιρετική τιμή — περίπου 4.400€, σχεδόν όσο μια προσφορά Black Friday! Δεν την είχα στα αρχικά μου πλάνα, αλλά η προσφορά είναι πραγματικά δελεαστική, ειδικά για OLED σε αυτό το μέγεθος.

Σκεφτόμουν να περιμένω μέχρι τη Black Friday για να κρίνω με βάση τις επίσημες αξιολογήσεις, αλλά και για να δω τι θα κυκλοφορήσει μέχρι τότε. Προς το παρόν, βρίσκομαι ανάμεσα στα εξής μοντέλα:

• LG G5 (WOLED, με Dolby Vision)
  • TCL Q9MK (LCD QD-miniLED)
  • Sony Bravia 10 (αν προλάβει να κυκλοφορήσει εγκαίρως)

Ο λόγος που δεν σκεφτόμουν αρχικά την S95F είναι γιατί χρησιμοποιεί WOLED πάνελ από LG Display — οπότε σκέφτηκα ότι αν είναι να πάρω WOLED, καλύτερα να πάω κατευθείαν στην LG G5 που έχει και πλήρη υποστήριξη Dolby Vision. Παρ’ όλα αυτά, στα 4.400€ για 83” OLED, η πρόταση είναι πολύ συμφέρουσα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής:

1. Δεν βρίσκω αρκετές αξιολογήσεις/δοκιμές για την 83" έκδοση της S95F. Θέλω να ξέρω πώς αποδίδει σαν WOLED, ειδικά σε φωτεινά περιβάλλοντα.
  2. Ο βασικός λόγος που τη σκέφτομαι είναι πως το σαλόνι μου έχει έντονες αντανακλάσεις — ακόμα και με τέντες κατεβασμένες το πρωί ή με εξωτερικό φωτισμό το βράδυ.
  3. Περιμένουμε ανταγωνιστικά μοντέλα να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, που να αλλάξουν τα δεδομένα;
  4. Οι τιμές την Black Friday θα πέσουν κι άλλο; Π.χ. το 2021 θυμάμαι ότι οι LCD "QLED" 83” της Samsung ήταν στα 3.500€, ενώ οι OLED κοντά στα 4.000€. Την Sony WOLED A90J που έχω τώρα την είχα πάρει τότε από το εξωτερικό στα 4.000€ χωρίς ΦΠΑ.

Αν κάποιος έχει εμπειρία με την S95F σε φωτεινό περιβάλλον ή συγκριτικά με LG G5 / TCL, κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη!

Σκέψεις για αγορά 83" τηλεόρασης – Samsung S95F vs LG G5, TCL Q9MK, Sony Bravia 10

Βρήκα την Samsung S95F στις 83 ίντσες σε εξαιρετική τιμή — περίπου 4.400€, σχεδόν όσο μια προσφορά Black Friday! Δεν την είχα στα αρχικά μου πλάνα, αλλά η προσφορά είναι πραγματικά δελεαστική, ειδικά για OLED σε αυτό το μέγεθος.

Σκεφτόμουν να περιμένω μέχρι τη Black Friday για να κρίνω με βάση τις επίσημες αξιολογήσεις, αλλά και για να δω τι θα κυκλοφορήσει μέχρι τότε. Προς το παρόν, βρίσκομαι ανάμεσα στα εξής μοντέλα:

• LG G5 (WOLED, με Dolby Vision)
  • TCL Q9MK (LCD QD-miniLED)
  • Sony Bravia 10 (αν προλάβει να κυκλοφορήσει εγκαίρως)

Ο λόγος που δεν σκεφτόμουν αρχικά την S95F είναι γιατί χρησιμοποιεί WOLED πάνελ από LG Display — οπότε σκέφτηκα ότι αν είναι να πάρω WOLED, καλύτερα να πάω κατευθείαν στην LG G5 που έχει και πλήρη υποστήριξη Dolby Vision. Παρ’ όλα αυτά, στα 4.400€ για 83” OLED, η πρόταση είναι πολύ συμφέρουσα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής:

1. Δεν βρίσκω αρκετές αξιολογήσεις/δοκιμές για την 83" έκδοση της S95F. Θέλω να ξέρω πώς αποδίδει σαν WOLED, ειδικά σε φωτεινά περιβάλλοντα.
  2. Ο βασικός λόγος που τη σκέφτομαι είναι πως το σαλόνι μου έχει έντονες αντανακλάσεις — ακόμα και με τέντες κατεβασμένες το πρωί ή με εξωτερικό φωτισμό το βράδυ.
  3. Περιμένουμε ανταγωνιστικά μοντέλα να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, που να αλλάξουν τα δεδομένα;
  4. Οι τιμές την Black Friday θα πέσουν κι άλλο; Π.χ. το 2021 θυμάμαι ότι οι LCD "QLED" 83” της Samsung ήταν στα 3.500€, ενώ οι OLED κοντά στα 4.000€. Την Sony WOLED A90J που έχω τώρα την είχα πάρει τότε από το εξωτερικό στα 4.000€ χωρίς ΦΠΑ.

Αν κάποιος έχει εμπειρία με την S95F σε φωτεινό περιβάλλον ή συγκριτικά με LG G5 / TCL, κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη!

[tweakers.net]...Πρακτική/προεπισκόπηση της Samsung QE83S95F της Samsung με πάνελ από την LG Display (LGD)...https://tweakers.net/reviews/13072/samsung-s95f-hands-on-test-de-grootste-oledstap-tot-nu-toe.html

Φωτεινότητα HDR της Samsung 83S95F σε λειτουργία ταινίας, με ενεργοποιημένη τη δυναμική χαρτογράφηση τόνων
2007331376.jpeg

SDR display:
I also performed measurements in SDR mode to see what brightness the TV achieves. By default, the TV is set to a maximum brightness of 19 on a 50-point scale when playing SDR in Movie mode. In that case, we measure a maximum brightness of 309 nits.
If we increase the brightness to the maximum to position 50 and we also set the Peak Brightness function to the highest setting, this tv achieves a maximum brightness of 999 nits, in SDR mode!
This while we perform our SDR measurements with a dynamic test pattern that ensures that the average screen brightness is always 50 percent – a more difficult scenario for the TV than a color plane on a completely black background.

[hdtvtest.co.uk]...Η Samsung S95F των 83 ιντσών μετρήθηκε φωτεινότερη από την LG G5 χρησιμοποιώντας το ίδιο πάνελ WRGB WOLED 4 στοιβών της LG Display.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.