Αγορά και τοποθέτηση προτζέκτορα στο σαλόνι

kosmaouas

New member
1 January 2011
3
Καλησπέρα κύριοι και καλό Πάσχα! Εδώ και καιρό με βασανίζει κι εμένα το ζήτημα του προτζέκτορα.
Το θέμα έχει ως εξής: Για προτζέκτορα σκέφτομαι τον Benq w1070. Ο χώρος του σαλονιού έχει διαστάσεις μήκος 6μ, πλάτος 4 και ύψος 3.20.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ο καναπές που είναι πίσω,και απο τον οποίο σκοπεύω να βλέπω τις ταινίες μου, είναι σχεδόν στα 6 μέτρα.

https://www.dropbox.com/s/l2hbhaszrst1owb/Screenshot 2014-04-19 18.47.23.png

Για τις 120 ίντσες η benq λέει να μπεί έτσι.

Σας δίνω και μια ιδέα για το χώρο του σαλονιού: https://lh5.googleusercontent.com/-...AAAAAd4/SWfBE6GmlCM/w958-h539-no/CAM00201.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-...AAAAAeQ/yeBb10QXWcM/w958-h539-no/CAM00203.jpg

Σκέφτομαι να τον βάλω πάνω σε βάση δαπέδου στην προτεινόμενη απόσταση απο την benq.
Αυτό που θα ήθελα να ακούσω είναι οποιαδήποτε παρατήρηση πάνω στο θέμα και αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, καθώς και να μου προτείνατε ένα καλό πανί ηλεκτρικό, καθώς το πανί θέλω να πέφτει μπροστά από τον καθρέφτη και να σηκώνεται εύκολα.

Αν έχω παραλείψει κάποια πληροφορία πείτε μου. Το διαθέσιμο budget είναι τα 1500 . Ήχος 5.1 υπάρχει ήδη καθώς και πηγή από την οποία θα τροφοδοτείται ο προτζέκτορας.

Φίλε μου με την τραπεζαρία μπροστά απ το καθιστικό, το 1.20μ κάτω μέρος της εικόνας απ το πάτωμα δεν θα φαίνεται έχω την εντύπωση. Το μέτρησες κι έκατσες στον καναπέ να το δοκιμάσεις; Τώρα ξέρω θα μου πεις δε γίνεται, αλλά στη θέση σου για πιο σωστή θέαση-ακρόαση θα έκανα τράμπα το καθιστικό με την τραπεζαρία, πίσω η τελευταία και στη μέση του χώρου ο καναπές, μπορεί να γίνει αυτό;

Πολύ σωστή παρατήρηση! Καθισμένος στον καναπέ βλέπεις κανονικά το 1.20 που ανέφερες. Είναι οριακά πάνω από τις πλάτες που έχουν οι καρέκλες και δεν εμποδίζουν το οπτικό πεδίο.

Σίγουρα όμως το ακουστικό πεδίο πάσχει, αυτό που σου πρότεινα γίνεται η δεν; Πίστεψέ με θα ακούσεις "άλλο" ήχο συν ότι άλλο να βλέπεις 120" απ τα 6 μέτρα κι άλλο απ τα 3, αλλά αν έχεις βολευτεί έτσι για μένα άστο και προχώρα στην αναβάθμιση της εικόνας.

Για τα δικα μου γουστα, 1.20 εικονα απο το πατωμα = λιγο στραβολαιμιασμα και με εικονα 16:9 να τερματιζει κοντα στο μισο μετρο απο ταβανι.

Αν σε σωσει, θα σε σωσει η μεγαλη αποσταση που θα εχεις απο το καδρο. (6 μ.)
Γιατι 120" εικονα απο τα 3-4μ και τοσο ψηλα, θα σε αναγκαζε να κοιτας συνεχως ψηλα με τα ματια ή να γερνεις το κεφαλι προς τα πισω. Ισως απο τα 6μ να ειναι αρκετη η μειωση της οπτικης γωνιας του ματιου.

Εκτος κι αν δεν πεφτει παντοφλα απο την κυρα, ή δεν βαριεσαι να το κανεις, καθε φορα να βγαζεις τις καρεκλες που βρισκονται στο οπτικο πεδιο και να κατεβαζεις την οθονη πιο χαμηλα.

Αν το εχεις προθεση, θα πρεπει να υπολογισεις απο πριν που θα τοποθετηθει η οποια οθονη, ωστε να ειναι ικανη να ξεδιπλωσει μεχρι το υψος που θες.

Καλησπέρες κι απο μένα!
1.20 εικόνα απο το πάτωμα είναι πολύ ψηλά φίλε μου. Για τα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
Και 6 μέτρα είναι πολύ μακριά πίστεψέ με ακόμα και αν μιλάμε για 120''.

Η άποψη-λύση του warewolf νομίζω ότι είναι η ιδανικότερη για το χώρο σου.

Συμφωνώ με τους προλαλησαντες
Τράμπα καθιστικο - τραπεζαρία, και θα απολαύσεις το καθιστικο σου πολλαπλά

Ακόμα κι αν χωράει η εικόνα πάνω από την τραπεζαρία, χάνεις πολύ ακουστικά, αλλά και λόγω των αντανακλασεων θα βλέπεις μονίμως το τραπέζι-καρεκλες και θα χανεται η αίσθηση του οικιακού σινεμα

Η τράμπα που λέτε είναι εφικτή. Θα την κάνω για να δω πως θα είναι ο χώρος και αν όντως με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα τότε προχωράμε στην υλοποίηση του συστήματος! Ευχαριστώ για τις απόψεις σας όλους!